Strife 228 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Telewizor 40 LCD SONY Bravia KDL-40 V 3000 Full HD Cena 4 159,00 zł opłaca sie kupowac taki tv? Cytuj
Peacemaker 0 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Opublikowano 9 kwietnia 2008 ja mam takie pytanko. mianowicie czy po podlaczeniu do standardowego tv czy tez do monitora przez konwerter hdtv2vga, kablem vga (ogolnie po analogu) i w uzyciu jest jesio kabel komponent (na monitorze 720p) na ekranie sa takie ja wiem.... falujace paski. cos jakby takie jakies zaklocenia ktore sobie lataja w gore. ogolnie jak juz gra jest w ruchu to nie przeszkadza jakos specjalnie, wlasciwie jest niewidoczne, ale jak akcja zwolni tudziez nic nie robie to jest to widoczne. to tak jest jak sie uzywa polaczenia przez analog a nie cyfrowo? na tv u ziomka przez hdmi jest wszystko ok. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Telewizor 40 LCD SONY Bravia KDL-40 V 3000 Full HD Cena 4 159,00 zł opłaca sie kupowac taki tv? Bravie to bardzo solidne sprzety. Bardzo dopracowane sterowniki przez co kolory sa zywe i bardzo kontrastowe. Konkurencje pokonuja jakoscia dzwieku (jak telewizory Sony w ogole). U konkurencji mozna znalezc tansze i jakosciowo (jesli chodzi o obraz) rownie dobre telewizory (np. Sharp Aquos) jednak dzwiekowo juz ciezej. Generalnie warto. Cytuj
BQG 0 Opublikowano 9 kwietnia 2008 Opublikowano 9 kwietnia 2008 ja mam takie pytanko. mianowicie czy po podlaczeniu do standardowego tv czy tez do monitora przez konwerter hdtv2vga, kablem vga (ogolnie po analogu) i w uzyciu jest jesio kabel komponent (na monitorze 720p) na ekranie sa takie ja wiem.... falujace paski. cos jakby takie jakies zaklocenia ktore sobie lataja w gore. ogolnie jak juz gra jest w ruchu to nie przeszkadza jakos specjalnie, wlasciwie jest niewidoczne, ale jak akcja zwolni tudziez nic nie robie to jest to widoczne. to tak jest jak sie uzywa polaczenia przez analog a nie cyfrowo? na tv u ziomka przez hdmi jest wszystko ok. Masz podłączoną PS3 do TV i monitora jednocześnie :?: Czy do TV 2 kablami :?: Może to głupie pytanie, ale po co? Kiedyś miałem podłączone do TV PS3 - chinche, DC - RGB, i jeszcze coś tam i zauważyłem, że obraz jest gorszy niż gdy był podłączony tylko 1 kabel. Oczywiście konsole używałem na zmianę, nie jednocześnie. Cytuj
Peacemaker 0 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Opublikowano 10 kwietnia 2008 ja mam takie pytanko. mianowicie czy po podlaczeniu do standardowego tv czy tez do monitora przez konwerter hdtv2vga, kablem vga (ogolnie po analogu) i w uzyciu jest jesio kabel komponent (na monitorze 720p) na ekranie sa takie ja wiem.... falujace paski. cos jakby takie jakies zaklocenia ktore sobie lataja w gore. ogolnie jak juz gra jest w ruchu to nie przeszkadza jakos specjalnie, wlasciwie jest niewidoczne, ale jak akcja zwolni tudziez nic nie robie to jest to widoczne. to tak jest jak sie uzywa polaczenia przez analog a nie cyfrowo? na tv u ziomka przez hdmi jest wszystko ok. Masz podłączoną PS3 do TV i monitora jednocześnie :?: Czy do TV 2 kablami :?: Może to głupie pytanie, ale po co? Kiedyś miałem podłączone do TV PS3 - chinche, DC - RGB, i jeszcze coś tam i zauważyłem, że obraz jest gorszy niż gdy był podłączony tylko 1 kabel. Oczywiście konsole używałem na zmianę, nie jednocześnie. nie glupie pytanie tylko glupi pomysl aktualnie mam podlaczone tylko do monitora (kabel komponent, konwerter hdtv2vga, kabel vga) i sobie lataja te paski wczesniej byl podlaczony do zwyklego tv przez kabel chinche i bylo to samo chociaz mniej rzucalo sie w oczy. zastanawiam sie czy np nie amm uwalonego wyjscia av z konsoli... czy moze faktycznie tak po prostu jest (ale to raczej niemozliwe). wykluczam tez kable, bo to przeciez dwa rozne. pytanie brzmi: co teraz? serwis (i dwa tygodnie bez konsoli - kupiona tydzien temu ) czy musze z tym zyc ehhh Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Opublikowano 10 kwietnia 2008 ja mam takie pytanko. mianowicie czy po podlaczeniu do standardowego tv czy tez do monitora przez konwerter hdtv2vga, kablem vga (ogolnie po analogu) i w uzyciu jest jesio kabel komponent (na monitorze 720p) na ekranie sa takie ja wiem.... falujace paski. cos jakby takie jakies zaklocenia ktore sobie lataja w gore. ogolnie jak juz gra jest w ruchu to nie przeszkadza jakos specjalnie, wlasciwie jest niewidoczne, ale jak akcja zwolni tudziez nic nie robie to jest to widoczne. to tak jest jak sie uzywa polaczenia przez analog a nie cyfrowo? na tv u ziomka przez hdmi jest wszystko ok. Masz podłączoną PS3 do TV i monitora jednocześnie :?: Czy do TV 2 kablami :?: Może to głupie pytanie, ale po co? Kiedyś miałem podłączone do TV PS3 - chinche, DC - RGB, i jeszcze coś tam i zauważyłem, że obraz jest gorszy niż gdy był podłączony tylko 1 kabel. Oczywiście konsole używałem na zmianę, nie jednocześnie. nie glupie pytanie tylko glupi pomysl aktualnie mam podlaczone tylko do monitora (kabel komponent, konwerter hdtv2vga, kabel vga) i sobie lataja te paski wczesniej byl podlaczony do zwyklego tv przez kabel chinche i bylo to samo chociaz mniej rzucalo sie w oczy. zastanawiam sie czy np nie amm uwalonego wyjscia av z konsoli... czy moze faktycznie tak po prostu jest (ale to raczej niemozliwe). wykluczam tez kable, bo to przeciez dwa rozne. pytanie brzmi: co teraz? serwis (i dwa tygodnie bez konsoli - kupiona tydzien temu ) czy musze z tym zyc ehhh prawdopodobnie to przez konwersje 50hz - 60 hz. masz konsole PAL, wiec w analogowych kablach nadaje ona w 50 hz, a tv i monitor przyjmuja 60 hz - uklad musi dorobic te dodatkowe klatki, czego efektem sa wlasnie te paski. oczywiscie to tylko domysl, ale tak samo mialem gdy kupilem sobie hdtv i nie dostalem jeszcze hdmi - po podlaczeniu przez rgb lataly te paski (hdtv ma 60 hz), a na starszym tv 50hz ani nowszym 100hz ich nie bylo (co by sie zgadzalo, bo przy 100hz wystarczy kazda klatke wyswietlac 2 razy). po podlaczeniu konsoli przez hdmi konsola sie przelacza w 60 hz i paskow oczywiscie tez nie ma. oczywiscie cala teoria to tylko domysly - moze to byc zupelnie inny powod. ale u mnie tez paski bylo widac bardzo wyraznie, wiec raczej nie byla to wina uszkodzonego sprzetu. Cytuj
Peacemaker 0 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Opublikowano 10 kwietnia 2008 hmm dzieki. czyli mowisz, zeby dac sobie spokoj z lataniem po serwisach i przywyknac oczy do tych paskow w sumie specjalnie to drazniace nie jest chociaz nie jest to szczyt marzen hehehe. w sumie nie chcialbym zostawac bez konsolki... zwlaszcza, ze gta 4 juz tuz tuz Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 11 kwietnia 2008 Opublikowano 11 kwietnia 2008 Elo, mam problem Kupilem Tv Samsung LE23 i chce go podlaczyc przez kabel HDMI do PS3. Kiedy biore w display settings < video output < HDMI < obraz robi sie czarny i tyle O co kaman??? Moze mi ktos napisac, krok po kroku, co zrobic?? :bow: Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 11 kwietnia 2008 Opublikowano 11 kwietnia 2008 to ty mi powiedz o co kaman... jak lazisz po opcjach nie majac ustawionego wyjscia video?? jak jest podlaczone ps3?? Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 12 kwietnia 2008 Opublikowano 12 kwietnia 2008 Elo, mam problem Kupilem Tv Samsung LE23 i chce go podlaczyc przez kabel HDMI do PS3. Kiedy biore w display settings < video output < HDMI < obraz robi sie czarny i tyle O co kaman??? Moze mi ktos napisac, krok po kroku, co zrobic?? :bow: w tym momencie musisz z pilota tv przelaczyc sie na zrodlo hdmi... Cytuj
Gość Opublikowano 12 kwietnia 2008 Opublikowano 12 kwietnia 2008 W jaki sposób mogę streamować filmy z pc'ta do ps3? Mam viste i 2.20 i chciałbym oglądać filmiki nie musząc ich przenosić za pomocą psp/cd/pentdrive.. Cytuj
SM1 25 Opublikowano 12 kwietnia 2008 Opublikowano 12 kwietnia 2008 http://www.n4g.com/ps3/News-134168.aspx powyżej filmik jak można "odkurzyć" PS340g:) czy ktoś może zna sposób jak odpalić to na 60g??? albo jak dostać sie do wentylatora bez większego rozkręcania sprzętu? Cytuj
hetros 4 Opublikowano 12 kwietnia 2008 Opublikowano 12 kwietnia 2008 a próbowałeś to odpalić na mojej 40stce działa, na 60 też pewnie, wystarczy ze wyłączysz tylnym wyłącznikiem i włączysz przytrzymująć jednocześnie przycisk wysuwania płytki Cytuj
SM1 25 Opublikowano 12 kwietnia 2008 Opublikowano 12 kwietnia 2008 a próbowałeś to odpalić na mojej 40stce działa, na 60 też pewnie, wystarczy ze wyłączysz tylnym wyłącznikiem i włączysz przytrzymująć jednocześnie przycisk wysuwania płytki gdyby działało na 60g nie pytałbym:) Cytuj
hetros 4 Opublikowano 12 kwietnia 2008 Opublikowano 12 kwietnia 2008 dziwne niby ta sama konsola, a takie cos ;D mam nadzieje ze to bezpieczne bo będę używał co jakiś czas Cytuj
SM1 25 Opublikowano 13 kwietnia 2008 Opublikowano 13 kwietnia 2008 filmik jak przeczyścić 60g http://crackle.com/c/How_To/PS3_60_Gig_Fan...%26fu%3D2383613 raczej nie będę testował...wydaje się ok, ale po co ryzykować Cytuj
Gość konstant Opublikowano 13 kwietnia 2008 Opublikowano 13 kwietnia 2008 Moze ktos z odwaznych userow sprobuje? :nonie: Cytuj
BQG 0 Opublikowano 14 kwietnia 2008 Opublikowano 14 kwietnia 2008 Moze ktos z odwaznych userow sprobuje? :nonie: Może mi się wydaje, ale w PS3 60GB u mnie te najwyższe obroty wiatraka włączają się co jakiś czas. Nie co dziennie, ale +/- co m-c. Cytuj
atom3k 0 Opublikowano 14 kwietnia 2008 Opublikowano 14 kwietnia 2008 pytanko mam wersje 40gb, kupilem dysk 120gb i dzis go zamontuje w razie reklamacji odsyłam a raczej odnoszę, bo mam punkt w Poznaniu, z dyskiem 120 czy musze z 40? Cytuj
Gość konstant Opublikowano 14 kwietnia 2008 Opublikowano 14 kwietnia 2008 filmik jak przeczyścić 60g http://crackle.com/c/How_To/PS3_60_Gig_Fan...%26fu%3D2383613raczej nie będę testował...wydaje się ok, ale po co ryzykować Dziwne, trzymalem moja Ps3 w takiej pozycji chyba ze 3 min i nic. Cytuj
SM1 25 Opublikowano 14 kwietnia 2008 Opublikowano 14 kwietnia 2008 filmik jak przeczyścić 60g http://crackle.com/c/How_To/PS3_60_Gig_Fan...%26fu%3D2383613raczej nie będę testował...wydaje się ok, ale po co ryzykować Dziwne, trzymalem moja Ps3 w takiej pozycji chyba ze 3 min i nic. tu raczej chodzi o zatkanie wlotów powietrza aby zagotować konsole a nie o "pozycje" Cytuj
Gość konstant Opublikowano 14 kwietnia 2008 Opublikowano 14 kwietnia 2008 Na tym filmiku koles trzyma reke pod wlotami, robilem tak samo i zero efektu. Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 14 kwietnia 2008 Opublikowano 14 kwietnia 2008 (edytowane) pytankomam wersje 40gb, kupilem dysk 120gb i dzis go zamontuje w razie reklamacji odsyłam a raczej odnoszę, bo mam punkt w Poznaniu, z dyskiem 120 czy musze z 40? Możesz i bez dysku jeżeli zgłaszasz reklamację u gwaranta ... przeczytaj warunki gwarancji. Edytowane 14 kwietnia 2008 przez Incognitos Cytuj
Yogi 61 Opublikowano 14 kwietnia 2008 Opublikowano 14 kwietnia 2008 filmik jak przeczyścić 60g http://crackle.com/c/How_To/PS3_60_Gig_Fan...%26fu%3D2383613raczej nie będę testował...wydaje się ok, ale po co ryzykować Dziwne, trzymalem moja Ps3 w takiej pozycji chyba ze 3 min i nic. tu raczej chodzi o zatkanie wlotów powietrza aby zagotować konsole a nie o "pozycje" Zagotować konsole? Ciekawe jak może się zagotować przez 15 - 20 sekund... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi