konrado0905 7 Opublikowano 7 maja 2008 Opublikowano 7 maja 2008 na to wszyscy czekaja od premiery PS3... Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 7 maja 2008 Opublikowano 7 maja 2008 Da się bez wychodzenia z gry sprawdzić/wysłać wiadomość? Bo wychodzenie z gry za każdym razem jest wkurzające. Niektóre gry mają taką możliwość [np. Burnout:P], ale ogólnie jak napisał @konrado0905 "wszyscy czekają" na "XMB-in game". Ktoś tam z Sony coś mówił że może będzie na tegoroczne lato, ale ja już dawno przestałem się łudzić ze dadzą nam tą funkcję. Nawet na ostatniej konferencji PSD nic nie powiedzieli na ten temat, ani ogólnie o nowym FW. Cytuj
FlinStone 0 Opublikowano 7 maja 2008 Opublikowano 7 maja 2008 Sory, a ja mam pytanie... Na PS3ce spokojnie można serfować po necie? Bo zamierzam kupić, a kompa to ja nie mam. Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 7 maja 2008 Opublikowano 7 maja 2008 Tak średnio, przeglądarka w ps3 jest mocno przeciętna. Często sie zdarza ze brakuje pamięci, nie wszystko wyświetla się tak jak powinno, nie ma polskich znaków, no i wszędzie straszą reklamy co np. w FF eliminujesz przy pomocy odpowiedniej wtyczki. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 7 maja 2008 Opublikowano 7 maja 2008 jak zainstalujesz pingwina, to bedzie duzo lepiej ;P Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 7 maja 2008 Opublikowano 7 maja 2008 Wiem, że to lamerskie pytanie ale to sprawa życia bądź śmierci... Mianowicie, czy na europejskiej PS3 60 gb odpalę gry na PS2 z USA? Cytuj
Matt90 0 Opublikowano 8 maja 2008 Opublikowano 8 maja 2008 Kiedy wyjdą konsole PS3 z Dualshock 3? Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 8 maja 2008 Opublikowano 8 maja 2008 ad. wyżej: Jeszcze nie wiadomo, pół roku max. Moje pytanie: Macie problemy z odtwarzaniem DTS audio na PS3? W sensie, zakupiłem kilka płytek audio w 5.1, żeby przetestować mój nowy zestaw audio, ale słyszę tylko szum..., jakieś propozycje? Wyłączyć bitmapping? Zmienić na 48KHZ w opcjach? Próbowałem trochę..., ale nic nie dało xD. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 8 maja 2008 Opublikowano 8 maja 2008 Jakbys nam zdradzil jak masz konsole podlaczona do sprzetu grajacego to moze bedziemy w stanie pomoc. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 8 maja 2008 Opublikowano 8 maja 2008 DTS puscisz tylko po opticu lub HDMI. Zaznacz w Sound Setting DTS Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 8 maja 2008 Opublikowano 8 maja 2008 Idzie po optyku, opcje zaznaczone. amplituner harman/kardon avr-147, ale to nie ma znaczenia raczej. Pytanie tylko, czy audio CD w 5.1 da radę odtworzyć na PS3? Czy jest tego obsługa? Jak jest, to sobie poradzę jakoś xD. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 8 maja 2008 Opublikowano 8 maja 2008 (edytowane) Oczywiscie jest. Musisz zaznaczyc w opcjach, jesli Twoj sprzet obsluguje to przez optyka to zadziala. Musisz ustawic 44.1 khz dla dyskow CD DTS. 48 zdaje sie ze generuje szum. Jeszcze sprawdzilem i wyglada ze 5.1 SACD chyba tylko przez HDMI niestety... Edytowane 8 maja 2008 przez grzes_l Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 8 maja 2008 Opublikowano 8 maja 2008 Oczywiscie jest. Musisz zaznaczyc w opcjach, jesli Twoj sprzet obsluguje to przez optyka to zadziala. Musisz ustawic 44.1 khz dla dyskow CD DTS. 48 zdaje sie ze generuje szum. Jeszcze sprawdzilem i wyglada ze 5.1 SACD chyba tylko przez HDMI niestety... Bitstream do niczego nie jest potrzebny raczej. rczej hehe prosta zasada ;P jak ustawisz Bitstream to konsolka puszcza zera i jedynki i dzwiek jest dekodowany przez amplituner. jesli nie, to przez konsole ;P Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 Ok, bo amplituner ma tylko HDMI pass thru, więc odpada. Dzisiaj się pobawię konkretnie, bo jak na razie mam zaznaczone wszystkie opcje przez optyk i ustawione 44khz w opcjach... Hm, no nic, pobawię się, dzięki za info! Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 Czesciej uzywany jest PCM. bo Bitstream jest rzadko potrzebny, bo PS3 obsluguje DUZO formatow ;P Cytuj
Rewett 0 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 Mam małe pytanie , czy format blu-ray zostal wynaleziony przez sony ? i czy tylko sony ma prawo na wylaczne uzywanie tego formatu ? Cytuj
Prezes666 10 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 Mam takie pytanie .Ponieważ funt jest coraz tańszy to ja rozważam kupno w angli playstation 3 (1460zł za PS3+GTAIV+GT5P), ale chciałbym się dowiedzieć czy jak kupie sprzęt w angli to czy gwarancja Sony będzie obowiązywała w polsce , ogólnie chodzi o to czy gwarancja obejmuje całą europę. Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 Wydaje mi sie ze tak ja w UK kupilem odtwarzacz mp3 sony i po jakims czasie odtwarzacz padl jako ze bylem w PL poszlem do centrum sony i naprawili mp3 z tym ze pan w serwisie powiedzial ze gwarancja producenta jest tylko rok.Przypuszczam ze z PS3 bedzie tak samo Cytuj
Rewett 0 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 dzieki , jeszcze jedno pytanie czy tylko sony ma prawo do uzywania tego formatu ? Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc_Association xD Cytuj
Matt90 0 Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 Jaki czas gwarancji obejmuje PS3? Bo w sklepach internetowych podają tylko 12 miesięcy, czy to prawda? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi