Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Da się bez wychodzenia z gry sprawdzić/wysłać wiadomość? Bo wychodzenie z gry za każdym razem jest wkurzające.

Niektóre gry mają taką możliwość [np. Burnout:P], ale ogólnie jak napisał @konrado0905 "wszyscy czekają" na "XMB-in game".

Ktoś tam z Sony coś mówił że może będzie na tegoroczne lato, ale ja już dawno przestałem się łudzić ze dadzą nam tą funkcję. Nawet na ostatniej konferencji PSD nic nie powiedzieli na ten temat, ani ogólnie o nowym FW.

Opublikowano

Tak średnio, przeglądarka w ps3 jest mocno przeciętna. Często sie zdarza ze brakuje pamięci, nie wszystko wyświetla się tak jak powinno, nie ma polskich znaków, no i wszędzie straszą reklamy co np. w FF eliminujesz przy pomocy odpowiedniej wtyczki.

Opublikowano

ad. wyżej: Jeszcze nie wiadomo, pół roku max.

Moje pytanie: Macie problemy z odtwarzaniem DTS audio na PS3? W sensie, zakupiłem kilka płytek audio w 5.1, żeby przetestować mój nowy zestaw audio, ale słyszę tylko szum..., jakieś propozycje? Wyłączyć bitmapping? Zmienić na 48KHZ w opcjach? Próbowałem trochę..., ale nic nie dało xD.

Opublikowano

Idzie po optyku, opcje zaznaczone. amplituner harman/kardon avr-147, ale to nie ma znaczenia raczej. Pytanie tylko, czy audio CD w 5.1 da radę odtworzyć na PS3? Czy jest tego obsługa? Jak jest, to sobie poradzę jakoś xD.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiscie jest. Musisz zaznaczyc w opcjach, jesli Twoj sprzet obsluguje to przez optyka to zadziala.

Musisz ustawic 44.1 khz dla dyskow CD DTS. 48 zdaje sie ze generuje szum.

Jeszcze sprawdzilem i wyglada ze 5.1 SACD chyba tylko przez HDMI niestety...

Edytowane przez grzes_l
Opublikowano
Oczywiscie jest. Musisz zaznaczyc w opcjach, jesli Twoj sprzet obsluguje to przez optyka to zadziala.

Musisz ustawic 44.1 khz dla dyskow CD DTS. 48 zdaje sie ze generuje szum.

Jeszcze sprawdzilem i wyglada ze 5.1 SACD chyba tylko przez HDMI niestety...

Bitstream do niczego nie jest potrzebny raczej.

rczej hehe ;) prosta zasada ;P jak ustawisz Bitstream to konsolka puszcza zera i jedynki i dzwiek jest dekodowany przez amplituner. jesli nie, to przez konsole ;P

Opublikowano

Ok, bo amplituner ma tylko HDMI pass thru, więc odpada. Dzisiaj się pobawię konkretnie, bo jak na razie mam zaznaczone wszystkie opcje przez optyk i ustawione 44khz w opcjach... Hm, no nic, pobawię się, dzięki za info!

Opublikowano

Mam takie pytanie .Ponieważ funt jest coraz tańszy to ja rozważam kupno w angli playstation 3 (1460zł za PS3+GTAIV+GT5P), ale chciałbym się dowiedzieć czy jak kupie sprzęt w angli to czy gwarancja Sony będzie obowiązywała w polsce , ogólnie chodzi o to czy gwarancja obejmuje całą europę.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze tak ja w UK kupilem odtwarzacz mp3 sony i po jakims czasie odtwarzacz padl jako ze bylem w PL poszlem do centrum sony i naprawili mp3 z tym ze pan w serwisie powiedzial ze gwarancja producenta jest tylko rok.Przypuszczam ze z PS3 bedzie tak samo