kijek 3 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 Wlasnie bylem w pewnym sklepie rtv pytajac o Ps3 i gosc powiedzial mi ze moze na jutro mi przywiezc z centrali za 1380zl, ale wersja 20Gb bedzie jeszcze tansza... hmmm od kiedy to polskie sklepy sprzedaja wersje 20gb?? Cytuj
agrestrybnik 4 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 pojedz se dzis albo jutro do mediamarkt, tam sa konsole 40 w cenie 1299 zloty Cytuj
metral 18 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 Szukam juz dosyc dlugo na forum tematu gdzie bylyby wszystkie roznice miedzy wersja PS3 z USA i europejska wersja, w tym tyg kupuje i musze wiedziec czy sie oplaca( gry, napiecie, filmy, kompatybilnosc). Jak wiecie gdzie ten temat jest to podajcie topic, albo naskrobcie cos sami. Napięcie - tam mają 110 u nas jest 230, musisz kupić przetwornik - są na allegro. Wersje USA mają nałożony region 1, Europejskie zaś - region 2. Tyczy się to gier z poprzednich plejaków, filmów na DVD i BR. Gry chodzą spokojnie i tak samo. Żadnego przetwornika nie kupujesz, kupujesz tylko kabel, blokada jest na flimy dvd i br oraz gry z psx . Gry na ps3 są bez blokady ale tylko w HD jeżeli masz telewizor SD większość gier z europy nie będzie działać. Pisze z doświadczenia sam mam konsole z usa Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 Szybkie pytania: 1. Da sie załączyć powiadomienia o przychodzących wiadomościach? Trochę irytuje mnie to, że wiadomość przeczytam o 3h za późno... 2. Dlaczego kiedy gram, demko, które mi się ściąga (a raczej powinno ściągać), "stoi w miejscu" i wyświetla się "Pending" zamiast "Downloading" ? Co jest nie tak ? Nie można ściągać czegoś i grać jednocześnie? Tylko ja tak mam? Cytuj
Brainiac 0 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 1. Tego niewiem nie sprawdzałem 2. U mnie jest tak samo i chyba nie da się tego przestawić Cytuj
agrestrybnik 4 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 jak grasz przez siec ,albo w tytuly z ps2 to sciaganie z ps store jest wstrzymane Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 25 lipca 2008 Opublikowano 25 lipca 2008 w opcjach gdzies jest pozycje o wyswietlanie informacji (czy ktos jest online, offline, nowa wiadomosc itd.) Cytuj
Brainiac 0 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Ja mam pytanie troche z innej beczki. Ściągnąłem ostatnio film który był podzielony "na 2 cd". Przerzuciłem obie "płyty" na konsolke i jedna się odpala a druga nie. WTF ? Teoretycznie pisze mi, że obydwa te pliki są w formacie AVI a tu dup.a bo jeden jest "KAPUT". Co może być przyczyną ? Udało mi się wykryć małą różnice w tej co chodzi jest napisane "Video Codec - MPEG-4 1.3 Mbps" a w tej drugiej "Video Codec - MPEG-4 1.2 Mbps" Jest jakiś ratunek/rade ? Cytuj
Redmitsu 984 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Ja tez mam pytanie z innej beczki , trailery na psstore sciagane sa w formie .mp4 i dzialaja . Dlaczego wiec wrzucajac sobie film ( a dokladnie anime ) z pendrive'a .mp4 to nie chce go odpalic ? ;x Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Ja tez mam pytanie z innej beczki , trailery na psstore sciagane sa w formie .mp4 i dzialaja . Dlaczego wiec wrzucajac sobie film ( a dokladnie anime ) z pendrive'a .mp4 to nie chce go odpalic ? ;x bo rozszerzenie to jedno, a kodek to drugie. Cytuj
Redmitsu 984 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 A jest jakis program do konwertowania plikow , dzieki ktoremu zawsze nasz chlebak odpali go u siebie ? Cytuj
DaniDevil 7 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Sa programy ja uzywam tego 4Media PS3 Video Converter 3.....Moze sa inne lepsze. Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Witam. Mam pewien problem.W dziale "pocket" nikt potrafili mi udzielic pomocy i poradzono mi abym skierowal sie do Was.Z tego co czytalem tu sa najbardziej "techniczne"rozmowy i ludzie znaja sie na rzeczy. Mianowicie chcialbym podlaczyc PSP do sieci za pomoca PS3.Trojka posiada port Wi-Fi,ale w zaden znany sposob nie potrafie polaczyc z nim PSP.Kiedy w PSP wpisuje manualnie ustawienia routera,te ktore wyswietlaja mi sie w PS3,mala konsolka nie laczy sie z internetem i pokazuje mi sie komunikat "IP connection time out".W tym przypadku nie moge rowniez polaczyc sie z konsola przez "remote play".Z kolei gdy wybiore automatyczne ustawienia moim oczom ukazuje sie napis "A DNS error has occured" Mecze sie z tym juz dluzszy czas i zaczynam powoli rezygnowac.Istnieje w ogole mozliwosc aby z PS3 zrobic acces point dla PSP?Jesli to Wam pomoze to posiadam internet przez kablowke UPC(chelo),modem ASDL polaczony kablem ethernet z PS3,firewall nic ie blokuje,bo nie mam PC:) Konsolowiec ze mnie.Oby brak PC nie byl przeszkoda... Bardzo prosze o pomoc. Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 Witam. Mam pewien problem.W dziale "pocket" nikt potrafili mi udzielic pomocy i poradzono mi abym skierowal sie do Was.Z tego co czytalem tu sa najbardziej "techniczne"rozmowy i ludzie znaja sie na rzeczy. Mianowicie chcialbym podlaczyc PSP do sieci za pomoca PS3.Trojka posiada port Wi-Fi,ale w zaden znany sposob nie potrafie polaczyc z nim PSP.Kiedy w PSP wpisuje manualnie ustawienia routera,te ktore wyswietlaja mi sie w PS3,mala konsolka nie laczy sie z internetem i pokazuje mi sie komunikat "IP connection time out".W tym przypadku nie moge rowniez polaczyc sie z konsola przez "remote play".Z kolei gdy wybiore automatyczne ustawienia moim oczom ukazuje sie napis "A DNS error has occured" Mecze sie z tym juz dluzszy czas i zaczynam powoli rezygnowac.Istnieje w ogole mozliwosc aby z PS3 zrobic acces point dla PSP?Jesli to Wam pomoze to posiadam internet przez kablowke UPC(chelo),modem ASDL polaczony kablem ethernet z PS3,firewall nic ie blokuje,bo nie mam PC:) Konsolowiec ze mnie.Oby brak PC nie byl przeszkoda... Bardzo prosze o pomoc. Niestety, nie da sie. Pozostaje kupic router. Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 Witam. Mam pewien problem.W dziale "pocket" nikt potrafili mi udzielic pomocy i poradzono mi abym skierowal sie do Was.Z tego co czytalem tu sa najbardziej "techniczne"rozmowy i ludzie znaja sie na rzeczy. Mianowicie chcialbym podlaczyc PSP do sieci za pomoca PS3.Trojka posiada port Wi-Fi,ale w zaden znany sposob nie potrafie polaczyc z nim PSP.Kiedy w PSP wpisuje manualnie ustawienia routera,te ktore wyswietlaja mi sie w PS3,mala konsolka nie laczy sie z internetem i pokazuje mi sie komunikat "IP connection time out".W tym przypadku nie moge rowniez polaczyc sie z konsola przez "remote play".Z kolei gdy wybiore automatyczne ustawienia moim oczom ukazuje sie napis "A DNS error has occured" Mecze sie z tym juz dluzszy czas i zaczynam powoli rezygnowac.Istnieje w ogole mozliwosc aby z PS3 zrobic acces point dla PSP?Jesli to Wam pomoze to posiadam internet przez kablowke UPC(chelo),modem ASDL polaczony kablem ethernet z PS3,firewall nic ie blokuje,bo nie mam PC:) Konsolowiec ze mnie.Oby brak PC nie byl przeszkoda... Bardzo prosze o pomoc. Niestety, nie da sie. Pozostaje kupic router. Aha...Co stoi na przeszkodzie?Mozesz mi polecic jakis dobry?Taki do ktorego zbedny jest PC i bez problemu sie z min uporam? Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 (edytowane) Aha...Co stoi na przeszkodzie?Mozesz mi polecic jakis dobry?Taki do ktorego zbedny jest PC i bez problemu sie z min uporam? po prostu ps3 nie oferuje funkcji udostepniania polaczenia nikomu, ale zeby bylo smieszniej, to ps3 i psp nie obsluguja trybu ad-hoc, wiec nawet pctem z wlan tez nie mozna udostepnic netu. Potrzeba wlasnie routera wlan bo on pracuje w trybie infrastructure. Kazdy router nie wymaga pc. W twoim przypadku wystarczy dowolny router, ale bedziesz musial wlaczyc klonowanie mac z ps3 (bo domyslam sie ze to masz podane w chello?) na router. Np. cos takiego http://www.allegro.pl/item401713546_linksy...a_f_v_gw36.html Edytowane 30 lipca 2008 przez Deadeye Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 Czyli port Wi-Fi w trojce dziala tylko w jedna strone?:o Powiedz mi prosze wiecej o klonowaniu adresu MAC,bo nie za bardzo rozumiem...Router nie polaczy sie automatycznie z konsola? Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 wlan w ps3 dziala w 2 strony, ale nie potrafi udostepniac internetu. Router sie polaczy z konsola, ale chello sie nie polaczy z routerem, dopoki tam nie wpiszesz maca swojej konsoli (zeby chello nie widzialo ze podlaczyles inny sprzet) Cytuj
QTF 8 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 przedmuchiwanie wnetrznosci PS3... Hiv ładnie to opisal w nowym PSX'ie ale posiadam wersje 60GB i zasanawiam sie czy jest jakas mozliwosc przedmuchania tej starszej (ale lepszej) wersji, poniewaz wydaje mi sie ze kosola tego potrzebuje??? Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 Jest gdzies wideo gdzie pokazuja jak odwracasz konsole 60G po wylaczeniu jej chyba i wlacza sie maksymalna predkosc wentylatorow Cytuj
otaku84 0 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 wlan w ps3 dziala w 2 strony, ale nie potrafi udostepniac internetu. Router sie polaczy z konsola, ale chello sie nie polaczy z routerem, dopoki tam nie wpiszesz maca swojej konsoli (zeby chello nie widzialo ze podlaczyles inny sprzet) Ok,teraz rozumiem:)I bym sie meczyl,staral dalej aby zadzialalo,na prozno. No to czeka mnie nastepny wydatek...Troche funduszy zabieraja terazniejsze konsole...Nie to co kiedys... Dziekuje Tobie bardzo za pomoc. Cytuj
Soultimer 0 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Witam wszystkich! Przeglądałem dzisiaj różnorakie tematy w necie i wciąż niewiele się orientuje w temacie podłączenia PS3 do amplitunera / zestawu kina domowego. Otóż z tego co rozumiem najprościej przez wejście optyczne, ale jeśli dany zestaw nie ma czegoś takiego? Upatrzyłem sobie niedrogi Samsung HT Q9, ale z tego co widzę, on takiego wejścia nie posiada. Czy będzie w ogóle możliwe podłączenie go do PS3? A co z PS2? Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Opublikowano 1 sierpnia 2008 By moc wykorzystac wszystkie moce dzwiekowe drzemiace w PS3 to potrzebujesz amplitunera z wejsciem HDMI. Wejscie optyczne ma juz ograniczenia. Nie wyobrazam sobie innych opcji, choc mozesz probowac przez wyjscia analogowe ze scarta ale to pomylka przy tej generacji sprzetu. Cytuj
Soultimer 0 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Opublikowano 2 sierpnia 2008 (edytowane) By moc wykorzystac wszystkie moce dzwiekowe drzemiace w PS3 to potrzebujesz amplitunera z wejsciem HDMI. Wejscie optyczne ma juz ograniczenia. Nie wyobrazam sobie innych opcji, choc mozesz probowac przez wyjscia analogowe ze scarta ale to pomylka przy tej generacji sprzetu. Czyli mam szukać czegoś z wejściem HDMI IN? Dobrze rozumiem? Jeśli tak, pod taki sprzęt podepnę już tylko PS3, zabawa z PS2 przepada na nowym zestawie? Ew. jeśli chciałbym mieć wybór musi to być coś z Digital Audio In Optical? Edytowane 2 sierpnia 2008 przez Soultimer Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Jeśli znajdziesz dla siebie już amplituner z HDMI, to z pewnością będzie on miał także wejście optyczne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi