Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie. W zasadzie nie ja no ale nie wazne. Czy jest cos takiego ze ps3 40 gb ( i podobno ta 80) nie wspolpracuje z telewizorami SD ? koleszka mi coś takie powiedział i się zastanawiam co on wygaduje ;p ja i tak mam lcd, no ale mnie to zaciekawilo ;p

Opublikowano
Mam takie pytanie. W zasadzie nie ja no ale nie wazne. Czy jest cos takiego ze ps3 40 gb ( i podobno ta 80) nie wspolpracuje z telewizorami SD ? koleszka mi coś takie powiedział i się zastanawiam co on wygaduje ;p ja i tak mam lcd, no ale mnie to zaciekawilo ;p

Ten twój koleżka jakieś bajki opowiada.

Każde PS3 współpracuje z TV SD, ale niestety komfort gry na takim TV jest niższy niż na LCD, a czasem niemal "ciężej" się gra na takim TV, bo nie widać niektórych detali (np. Last Man, gdzie prawie NIC NIE WIDAĆ na TV SD :) )

Opublikowano
Wiec jak jest w końcu z tą wsteczną kompatybilnością?

Wyjdzie jakiś patch dodajacy taką możliwość, czy nie?

My tego nie wiemy, SONY wie, a może też nie :P

Pewne jest, że będzie, ale nie wiadomo kiedy. Ale pewnie już niedługo, tylko czekać, aż na PSS pojawią się jakieś gry z PS2, to wtedy dostaniemy tego typu update FW

Opublikowano
Pewne jest, że będzie, ale nie wiadomo kiedy.

Nie jest pewne - z sony nikt nigdy nie powiedzial, ze chca to zrobic. Istnieje duza szansa, zeby takie gry na ps store zaczely sie pojawiac, ale zadnej pewnosci nie mamy.

Opublikowano

Szybkie trzy pytania(moze powtórzone,ale wtedy napiszcie czy jest to na forum):

1.Czy PS3 ma wymienny dysk twardy??Jeśli tak to czy łatwo to zrobić(wymienić go)i gdzie i za ile mozna go kupić?!

2.Czy łatwo(bez żadnych patch'y)połączyć PS3 do netu??

3.Czy można "po polsku"(tzn.za złotówki i tez bez patch'y,codec'ów itd)kupować w PSN???Co trzeba mieć, aby to robić i jak,czy wystarczy "klik"i kupione??

Opublikowano

Specem nie jestem gdyż jeszcze ps3 nie mam;] (ale juz dosłownie czekam).

1. tak ma. możesz to zrobić samemu pasują dyski od laptopów (2,5 cala). nie jestem pewien czy wszystkie (chodzi o ich grubość)

2. nie do końca rozumiem pytanie, ale myślę że tak, można.

3. Potrzebujesz karty kredytowej (ew. zdrapki których chyba nie ma w polsce). Ładujesz z karty na konto pss i kupujesz (jak nie masz karty kredytowej moze byc np wirtualna karta z mbanku)

Jak pokręciłem proszę kogoś o poprawienie mnie :)

Opublikowano

patchy i codeków nie ma na PS3 [do wyboru przynajmniej xD, jakieśtam zintegrowane ma, ale to do obsługi filmów, a nie PS store :]

Reszta tak jak mówi Skotnik. Dyski 2.5" SATA*

Opublikowano

notabene jeszcze pierwszego pytanie to nie moze jakiś firmowanych przez sony z napisem coś w stylu "special for PS3"??

A w drugim pytaniu chodziło mi o to,czy wystarczy ew.podpiąć kabel "netowy"do PS3 i jest net w PS3 lub jak jest

bezprzewodowy net to ...położe PS3 w zasiegu modemu(tu: lynkis model nie pamietam)i jest net na PS3[wszystko w duużym uproszczeniu] :P

po prostu bez wielkich komplikacji i mieszania z firmwar'em dajmy na to!!

Opublikowano (edytowane)

nie ma dysków special for ps3, nawet dysk oryginalny przynajmniej w 40gb jest od fujitsu-siemens, każdy dysk sata 2,5cala będzie "special for ps3" są tylko pogłoski że lepiej nie wsadzać dysków powyżej 5400rpm bo niby za duże temp. będą. cała wymiana polega na odkręceniu 5 śrubek wsadzeniu nowego dysku i przykręceniu 5 śrubek. ot cała filozofia.a co do netu to wchodzisz w ustawienia sieci szukasz AP wpisujesz hasła jeśli takowe ustawiłeś i już, zapewne router masz ustawiony na DHCP więc adresy same się przydzielą, tyle

Edytowane przez hetros
Opublikowano

2 szybkie pytania, pewnie było ale wcześniej nie śledziłem wątku

1. ściąganie w tle działa po wyjściu z ps store? moge w tym czasie grac/oglądać dvd etc czy musze mieć włączoną przeglądarkę?

2. jak wykasować tytuł z listy rzeczy do ściągnięcia jeżeli anulowałem pobieranie? jakos mało logicznie jest to rozwiązane

Opublikowano
2 szybkie pytania, pewnie było ale wcześniej nie śledziłem wątku

1. ściąganie w tle działa po wyjściu z ps store? moge w tym czasie grac/oglądać dvd etc czy musze mieć włączoną przeglądarkę?

2. jak wykasować tytuł z listy rzeczy do ściągnięcia jeżeli anulowałem pobieranie? jakos mało logicznie jest to rozwiązane

1. pobieranie działa, jego stan możesz sprawdzać w zakladce download mangament w menu network- pauzuje sie jedynie jak grasz w gry z opcją łączenia się z netem - nawet takie głupie DMC które wysyła tylko statsy na serwer pauzuje ściąganie.

2. Mówisz o liscie która pokazuje się w PSN? Ona jak dobrze pamiętam czyści się z każdym wejściem do sklepu

Opublikowano
notabene jeszcze pierwszego pytanie to nie moze jakiś firmowanych przez sony z napisem coś w stylu "special for PS3"??

Wyście mnie tu zrozumieli heheheh respect :good::huh::P :lol3:

A takie przy okazji jakie są najpopularniejsze(czy dużo ludu jest) gry online na PS3??

Czy Call of duty 4 byłby to dobry wybór, dużo ludu gra??

Powtarzam z tym podłączeniem neta do PS3(bardziej z sensem :spox: :co trzeba właściwie zrobic, aby go mieć na PS3 bez przewodowo??

Gość konstant
Opublikowano

Jak wyglada sprawa odtwarzania filmow w HD (np. codec x264) na Ps3?

Jest to w ogole mozliwe...? (opcja Linux odpada).

Opublikowano (edytowane)
grajac w gry z ps2(60gb), tez sciaganie sie pauzuje

Bo Cię wylogowuje z PSN. Jak wyłączasz grę z PS2 to Cię loguje ponownie automatycznie.

Grając w gry z PS2 w sieci jesteś połączony z internetem, ale nie z PlayStation Network PS3.

To samo jest chyba jak oglądasz film na DVD.

Edytowane przez BQG
Opublikowano
Jak wyglada sprawa odtwarzania filmow w HD (np. codec x264) na Ps3?

Jest to w ogole mozliwe...? (opcja Linux odpada).

Oglądam tak co tydzien Solul Eatera właśnie tak zakodowanego- więc bez problemów można odtworzyć h264.