Gość Marvelous Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Pytanie. Mając podłączoną 360tkę pod monitor LCD 22' mam paski na dole i u góry ekranu. Wtedy obraz jest odpowiedni - znaczy nie rozciągnięty w pionie, owszem można ustawić na full, ekran jest wtedy bez pasów lecz rozciągnięty i nie proporcjonalny - z kolei gdy podłączyłem PS3 - OBRAZ jest na całej powierzchni ekranu ale nie jest nic rozciągnięte. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Pytanie. Mając podłączoną 360tkę pod monitor LCD 22' mam paski na dole i u góry ekranu. Wtedy obraz jest odpowiedni - znaczy nie rozciągnięty w pionie, owszem można ustawić na full, ekran jest wtedy bez pasów lecz rozciągnięty i nie proporcjonalny - z kolei gdy podłączyłem PS3 - OBRAZ jest na całej powierzchni ekranu ale nie jest nic rozciągnięte. Jak brzmi pytanie? Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Sprawdź lepiej, czy obraz nie jest ucięty Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 ps3 ma zdaje sie lepsza kompatybilnosc z panelami 16:10. u mnie na 22'' tez nie rozciaga ekranu [mam ustawione 1080p] Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Sprawdź lepiej, czy obraz nie jest ucięty Nie jest. ps3 ma zdaje sie lepsza kompatybilnosc z panelami 16:10. u mnie na 22'' tez nie rozciaga ekranu [mam ustawione 1080p] Na to wygląda. Cytuj
Katana 0 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Mam pytanie odnośnie blokady regionalnej na gry z PS2, czy istnieje jakikolwiek sposób żeby to ominąć? Jedyne co mi przychodzi do głowy to odpalenie gry przez USBAdvance bo rozumiem, że w ten sposób można odpalić każdą pozycję z PS2 bez względu na region, ale czy jest jakiś sposób na odpalenie importu z płyty? To co napisałeś, to jedyna możliwość bodajże Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 ps3 ma zdaje sie lepsza kompatybilnosc z panelami 16:10. u mnie na 22'' tez nie rozciaga ekranu [mam ustawione 1080p] To raczej zależy od skalera monitora, PS3 i tak daje rozdziałkę w 16:9, a nie wyświetlisz tego na ekranie 16:10 bez rozciągania, pasów lub ucinania Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 mozliwe, ale inne konsole podpiete pod ten sam monitor daja rozciagniety obraz. Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Właśnie, 360tka sobie z tym nie radzi. Owszem jest obraz na całym ekranie ale rozciągnięty. Zaś PS3 ma to w 4 literach i wyświetla obraz jak należy. Cytuj
BQG 0 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Mam pytanie odnośnie blokady regionalnej na gry z PS2, czy istnieje jakikolwiek sposób żeby to ominąć? Jedyne co mi przychodzi do głowy to odpalenie gry przez USBAdvance bo rozumiem, że w ten sposób można odpalić każdą pozycję z PS2 bez względu na region, ale czy jest jakiś sposób na odpalenie importu z płyty? To co napisałeś, to jedyna możliwość bodajże Jak Ci się uda, to podaj opis dla początkujących. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Opublikowano 10 sierpnia 2009 czy PS3 odtwarza filmy w formacie rmvb ?? Cytuj
Gość mevek Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 hard Core ode mnie. gdy play3(60GB) chodził, jak trzeba grałem i rozdawałem gry na prawo i lewo. teraz konsola mi padła i kopiłem nowa, ale to nie wszystko... swoje konto rozdałem ~ 5 razy i teraz po zalogowaniu sie na nowej konsoli, nie mam uprawnień by je ściągnąć, mimo iz konto jest moje. co teraz... mam ścigać urzytkownikow i prosić ich by z dobrej woli skasowali owe konto należące do mnie, czy to w ogóle cos pomoże? zdaje mi sie , ze zostalo trwale zablokowane i jedyny dostep do niego jest przez stara konsole. jak tu sie nie w...c!!! Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 co teraz... mam ścigać urzytkownikow i prosić ich by z dobrej woli skasowali owe konto należące do mnie, czy to w ogóle cos pomoże? No mniej więcej tak, skasowanie nic nie da, muszą zdezaktywować konto opcją w menu konsoli. Cytuj
juni8 6 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 (edytowane) czy PS3 odtwarza filmy w formacie rmvb ?? Oczywiście że da się. Wystarczy że zainstalujesz Linuxa (np. Yellow dog 6.1) i jakiś odtwarzacz (np. VLC - który odtwarza wszystko) Bez Linuxa możesz zapomnieć o RMVB odtwarzanym przez konsolę. Ewentualnie pozostaje Streaming ale do tego trzeba mieć podłączonego PC'ta. hard Core ode mnie. gdy play3(60GB) chodził, jak trzeba grałem i rozdawałem gry na prawo i lewo. teraz konsola mi padła i kopiłem nowa, ale to nie wszystko... swoje konto rozdałem ~ 5 razy i teraz po zalogowaniu sie na nowej konsoli, nie mam uprawnień by je ściągnąć, mimo iz konto jest moje. co teraz... mam ścigać urzytkownikow i prosić ich by z dobrej woli skasowali owe konto należące do mnie, czy to w ogóle cos pomoże? zdaje mi sie , ze zostalo trwale zablokowane i jedyny dostep do niego jest przez stara konsole. jak tu sie nie w...c!!! Też mam podobny ból. tyle że mi został 1 slocik który obecnie używam. Swoją drogą Sony powinno zrobić jakiś wgląd i edycje tego badziewia z poziomu PC. Edytowane 12 sierpnia 2009 przez juni8 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Ja sie dziwie,ze jeszcze jest mozliwe sciaganie TEJ SAMEJ gry na 6 konsol. Jak naiwnym trzeba byc by na to pozwolic. Tym bardziej,ze gra z jednego konta hula sobie w tym samym czasie,powiedzmy na 4 maszynach,ON LINE. No i ograniczyc liczbe kont na konsoli. 16???,6 by spokojnie wystarczylo. Cytuj
Emet 1 098 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 No jasne... jeszcze napisz do Sony i ich zbesztaj, ze poszli ci na reke dajac takie mozliwosci. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 (edytowane) Ja sie dziwie,ze jeszcze jest mozliwe sciaganie TEJ SAMEJ gry na 6 konsol. Jak naiwnym trzeba byc by na to pozwolic. Tym bardziej,ze gra z jednego konta hula sobie w tym samym czasie,powiedzmy na 4 maszynach,ON LINE. No i ograniczyc liczbe kont na konsoli. 16???,6 by spokojnie wystarczylo. Nie na 6 tylko na 5. I jest to zrobione po to że jak komuś padnie konsola mógł sobie grę jeszcze raz ściągnąć jeśli mu wymienią na nową. Większe gry mają ograniczenia odnośnie użytkowania. Odnośnie Userów - przeszkadza Ci to że jest 16'stu? Pzdr. Edytowane 12 sierpnia 2009 przez Kyo Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 Ja sie dziwie,ze jeszcze jest mozliwe sciaganie TEJ SAMEJ gry na 6 konsol. Jak naiwnym trzeba byc by na to pozwolic. Tym bardziej,ze gra z jednego konta hula sobie w tym samym czasie,powiedzmy na 4 maszynach,ON LINE. No i ograniczyc liczbe kont na konsoli. 16???,6 by spokojnie wystarczylo. W zasadzie to już odpisał Old_Kyo, ale od siebie jeszcze dodam: chciałbyś potem drugi raz płacić za coś za co już raz zapłaciłeś? Po za tym byłoby to chyba nawet niezgodne z prawem... Cytuj
Gość mevek Opublikowano 12 sierpnia 2009 Opublikowano 12 sierpnia 2009 hard Core ode mnie. juz po sprawie. Matt zdeaktywowal slocik ktory mu kiedyś użyczyłem i takim sposobem odzyskalem prawa autorskie. Cytuj
nightrunner 9 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Nie orientuje sie ktos z Was co lepiej ustawis w XMB > Video setting > audio output (optical cable)? Bitstream czy moze Linear PCM ? Wiem tylko tyle, ze przy bitstreamie moge miec trudnosci z odtwarzaniem niektorych sciezek audio, ale poza tym na moje ucho brzmi to zupelnie tak samo. Czy ktos wie czym faktycznei sie roznia te dwa ustawienia? Dla uzupelnienia dodam, ze dzwiek z konsoli mam wyprowadzony z konsoli przez kabel optyczny do amplitunera. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 http://www.psxextreme.info/index.php?act=S...hlite=bitstream Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Ustaw bitstream i nie będziesz miał kłopotów (nie słyszałem o tym co piszesz). Linear PCM jest używany głównie przy podłączeniu przez HDMI i formatach audio HD... Cytuj
bobi 0 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Witam, jestem posiadaczem gry Demon's Soul, chcąc zagrać w nią online wyskakuje msg informujący mnie iż posiadam za mało lat by grac w tak brutalną grę. Na karku mam 18 wiosen z hakiem i na tyle również jest założone konto PSN. Podejrzewam że w HonKongu/Japoni pełnoletność osiągamy w wieku 21 lat. Jak rozwiązać ten problem, najlepiej byłoby zmienić ustawienia konta PSN i dodać sobie 3 lata by grać bez problemu, jednak nigdzie nie znalazłem takiej opcji. Dziękuje i pozdrawiam, Piotrek. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 (edytowane) Nie da sie zmienic wieku.Dobrze ze o tym piszesz bo w takim razie tez nie zagram. Swoja droga to dziwne,przeciez to gra 18+.Wie ktos cos wiecej na ten temat? Edytowane 16 sierpnia 2009 przez theGrimReaper669 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi