Square 8 604 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Ostatnio zassałem CTR z PSS i interesuje mnie pewna kwestia. Mianowicie obraz jest wyswietlany w ramce, czy wszystkie gry z PSXa tak maja ?? bo próbowałem różnych ustawień i zawsze jest ta ramka. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 zmien w konsoli wyswietlanie obrazu na 720p Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Ustawiłem i ramka jak była tak jest nadal Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 hmmm w sumie to masz racje... gry z psn odpalaja sie w ramce. ale wydaje mi sie, ze jak gralem na grach psx z plyty to odpalaly sie w fullscreenie. Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Witam , mam dwa mysle ze banalne pytanka na ktore nie znam odpowiedzi. 1) Co sie stanie z moimi trofeami gdy z dysku wykasuje calkowicie gre , dla przykladu podam ze posiadam Burnouta wersje z psn i Rag doll Kungfu? 2) Ze wzgeldu na ubywajace mi wolne miejsce na dysku musze usunac niektore instalki z gier , mam to robic recznie w menu? , czy poszukac takiej opcji w danej grze? I czy to nie bedzie mialo wplywu na save-y z danej gry? Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 1) nic się nie stanie 2) usuwasz ręcznie w menu, stany gier są w innym podmenu nic im nie bedzie Cytuj
Gość szpic Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 krótkie pytanie. Zakładając ze zakupie konsole za granica sony będzie robić problemy jeśli oddam ja do naprawy u nas? Uznają gwarancje? Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Ciezko stwierdzic. Niektore firmy szumia, musialbys zadzwonic do Sony. Problemow teoretycznie nie powinno byc z zakupem w EU. Wszedzie indziej to najczesciej nie ma szans raczej na serwisowanie, jesli legalnie nie jest sprzet sprowadzony (znaczy clo i VAT zaplacone) Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 To i ja mam pytanko do speców. Konsole mam podłączoną z TV kablem HDMI , czy jest możliwość wydobycia dźwięku z konsoli na wieże w jakiś sposób (oprócz optyka, bo takiego wieża wejścia nie posiada) ? Dodam , że TV także nie idzie połączyć z wieżą. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 boxowym kablem czyt. chinchami Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Tylko , że do PS3 czincze nie wejdą. Jedyne co tam jest to AV MULTI OUT - o to się rozchodzi , a do wieży czincze? Na pewno będzie to działało podczas grania przez HDMI? I jaki to ma być kabel , bo PS3 kupiłem używke i jedyny kabel jaki dostałem to HDMI , jaki dokładnie musiałbym dokupić? I proszę o wyrozumiałość , bo w kwestiach audio jestem lajk Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 masz konsole tak? z konsoli wyprowadzasz 2 kable: hdmi do tv i zwykly av taki z 3 chinchami do amplitunera/wierzy/ czy co to tam masz [podlaczasz tylko czerwony i bialy] w opcjach dajesz przekierowanie dzwiku na kabelek z chinchami. tyle //edit taki kabelek http://www.allegro.pl/item720663568_promoc...ysylka_0zl.html Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) Czyli najzwyklejszy "Composite" o taki : http://images.channeladvisor.com/Sell/SSPr...s/2/p2avnew.jpg . A component też może być? No to teraz wszystko jasne. Dzięki. Jeszcze tylko przypomnij mi w którym dokładnie miejscu w opcjach to zmienić. Edytowane 24 sierpnia 2009 przez TheBesTia Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Settings -> Sound Settings Cytuj
shaughnessy 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Witam Mam 2 pytania które od dłuższego czasu mnie męczą a na które nie znalazłęm odpowiedzi Pierwsze pytanie dotyczny systemu operacyjnego. Wie ktoś jaki to system, czy ma coś wspólnego z linuxem/unixem Czy jest to system specjalnie napisany od podstaw pod obsługę platformy Power PC z procesorem cell na pokładzie (nie interesuje mnie nakładka graficzna XMB bo o niej wiadomo sporo- co ciekawe xmb powstał o wiele wcześniej niż ps3 jako interfej graficzny dla największej jak do tej pory kompromitacji sony o nazwie psx czyli playstation 2 z dyskiem i dodatkowymi atrakcjami). Pytanie drugie dotyczy formatu systemu plików na dysku twardym Ktoś ma wiedze co to za system plików i czy powstał on róznież tylko do zastosowań w ps3. Z góry dzięki Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 (edytowane) Oficjalnie nic dokładnie i szczegółowo nie wiadomo na temat OSu ps3 oraz systemu plików na hdd. Jednak nieoficjalnie wiadomo że nie jest to nic ogólnie znanego, innymi słowy wszystko zostało przygotowane specjalnie dla ps3. Edytowane 25 sierpnia 2009 przez neospiderman Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 czyli wszystko to co wypisales to autorskie rozwiazania sony Cytuj
raVen20 1 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Mam pytanie, Jak mam swoje konto na ps3 , wszystkie trofea itd- jeżeli kupie nowa konsolę i zaloguje się na psn na tym koncie, wszystkie trofea zostaną? Cytuj
Di 839 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 (edytowane) Nie siedzę w temacie, więc muszę tutaj zapytać: Czy jest możliwość odtwarzania plików .flv na PS3? Jeśli tak, to w jaki sposób? (chyba, że normalnie się je odtwarza ) Edytowane 28 sierpnia 2009 przez Di Cytuj
Berion 207 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 (edytowane) Normalnie , czyli z odtwarzacza w XMB na pewno nie. Podejrzewam, że z przeglądarki (podejrzewam bo nie korzystam), ale ponoć obsługuje flashe do chyba 9.x) Edytowane 28 sierpnia 2009 przez Berion Cytuj
Gość Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 mam problem z wgraniem napisów do filmów divx na ps3 miałem program mkv2vob i on w 30 sekund dogrywał napisy jak były w formacie SRT wyszła nowsza wersja i teraz nie można juz dogrywac napisów znacie jakis program który dogra mi napisy do filmu??? Cytuj
k0mo 0 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Właśnie kupiłem kino domowe LG HT762TZ (takie wiosła) i mam straszne opóźnienia dźwięku w grach. Ps3 podpięte kablem hdmi sony do 32` Bravii, która jest podpięta noname kablem hdmi do kina, kino z ps3 kablem optycznym. W opcjach ps3 dźwięk ustawiony na dts po optyku. Podczas grania w gry około półsekundowe opóźnienie dźwięku w stosunku do obrazu strasznie denerwujace, wie ktoś gdzie tkwi problem? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 (edytowane) to tylko wina tego kina moze byc tak jakby mial wlaczone opoznienie Edytowane 31 sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi