Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mkv to nie format audio/video tylko kontener w ktorym sa rozne ścieżki dzwiekowe, napisy.

edytuj plik z filmem - usuń j.ang... albo zmien kolejnosc jezykow. powinno sie dac ;]

z napisami raczej nic nie zrobisz ;] chyba, ze zakodujesz je do filmu czyt. zespolisz z klatkami filmu.

Opublikowano (edytowane)

U kilku osób widziałem takie małe gwiazdki w opisach,jak zrobić coś takiego??? Podobno gdzieś w opcjach ale szukam tych gwiazdek jak głupi i nie mogę znaleźć. Jeśli wiecie to napiszcie co i jak.

Dawno się tym bawiłem więc dokładnie nie pamiętam ale...

Musisz w systemie wybrać któryś z trzech ostatnich "krzaczastych" języków (nie pamiętam dokładnie który). Wtedy już podczas pisania wybierasz te menu ze znaczkami itp.. z niego wybierasz kropkę albo "*" (klasyczna gwiazdka) i po prawej w podpowiedziach pojawią się między innymi te "fachowe" gwiazdki :)

Edytowane przez Emet
Opublikowano (edytowane)

mam plik mkv chce puscic na ps3 poprzez ps3mediaserwer.

ma on 2 wersje dzwiekowe. eng i pl

ale ps3 widzi tylko eng.

nie widzi takze napisow, ktore na pc normalnie sa?

jakies pomysly?

W każdym katalogu na PS3 oprócz plików widać katalog TRANSCODE, wejdź tam i wybierz ścieżkę jaką chcesz dla danego pliku.

EDIT:

Ah i PS3 media server obsługuje tylko napisy ASS i jeszcze jakiś inny format, nie pamiętam teraz. Ewentualnie napisy muszą być już umieszczone w kontenerze MKV. Jak napisy masz w txt to musisz przerobić, aby działały pod PS3 MS.

Edytowane przez sakiu
Opublikowano (edytowane)

Mam problem z podłączeniem HSa do konsoli.

Włączam go, biorę wyszukiwanie i nic. Niby wszystko dobrze.

model headseta: Logitech model # F-0399A

Znajdź w instrukcji jak się go "paruje" - wtedy PS3 powinno go wykryć.

TUTAJ masz odpowiedni temat.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem i to jest pierwszy z krzaczastych języków (czwarty od końca).

Czyli japoński,a jaki masz wybrany do tego jęz. znaków (character set) ?

Edytowane przez zalef88
Opublikowano

Takie pytanko - ten chat co jest w menu Friendsów, mozna tam headseta uzyć i rozmawiać ze sobą 'w tle' ? Bo taki demon's Souls nie ma wbudowanej komunikacji głosowej, a tak bysmy z kumplami się ustawili i rozmawiali normalnie.

Bo ten chat friendsowy jest spoko, ale jednak lepiej mówic niż pisac ;]

Gość mevek
Opublikowano

nie widnieja mi "poznani gracze" na liscie kontaktowej w menu z innych gier. widnieje Tekken 6 tylko :/

Gość mevek
Opublikowano

A w jakie inne gry multi grałeś? :P

w killzone'a gram aktualnie czesciej, bo od poniedzialku dla trophy, a jeszcze nie mam zadnej osoby z owej gry :/

moze trzeba cos przelaczyc? hmm...

Opublikowano

Nic przełączać nie trzeba ;)

Jest tak, jak napisał BQG.

W KZ2 grałem baaardzo dawno więc nie pamiętam czy tam akurat to działa (chociaż wydaje mi się, że tak).

Gość mevek
Opublikowano

Nic przełączać nie trzeba ;)

Jest tak, jak napisał BQG.

W KZ2 grałem baaardzo dawno więc nie pamiętam czy tam akurat to działa (chociaż wydaje mi się, że tak).

zaliczylo mi po paru h grania w kz2.

teraz widnieje kazdy nowo napotkany.

hee... widocznie trzeba poczekac.

Opublikowano

Czy jest możliwość wgrania własnej muzyki do gry/zastąpienia jej? Np. w Fifie 10

Gość mevek
Opublikowano (edytowane)

chyba wiem o co ci chodzi ?

Burnout: Paradise

i tylko w tedy.

Edytowane przez mevek
Opublikowano

mam takie głupie pytanko, kolega wlasnie kupil sobie ps3 i sie pyta czy tez jest mozliwosc tak jak na x360 instalacji kazdej gry na dysk konsoli? jesli tak to jak to sie robi.