PRQc 705 Opublikowano 3 czerwca 2010 Opublikowano 3 czerwca 2010 Jeżeli kupisz z sieci konsole to zapomnij o nie zgodnośći towaru z umową po gwarancji,99% Sklepów internetowych tego nie przyjmie!! Dzwonienie na infolinie SCEP nic nie da! ponieważ skorzystanie z po gwarancyjnej naprawy PS3 może wykonać i przyjąć tylko sklep w którym konsole kupiłeś :confused: Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 3 czerwca 2010 Opublikowano 3 czerwca 2010 Ok, ale co w przypadku tego pierwszego roku gwarancji? czy serwis dziala tam tak, jak ten MS? Sony przysyla kuriera do domu, ktory odbiera sprzet, czy trzeba na wlasna reke slac im konsole do siedziby? Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 Czy PS3 Slim można ustawić pionowo? Są jakieś podkładki? bo tak normalnie (bez niczego) sie chyba nie da... Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 Ale PS3 Slim nie ma żadnych podkładek od boku, prawda? Ogólnie można stawiać je bokiem, nic mi się nie uszkodzi? Jest to dozwolone? Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Raczej nie ale spytam się dla pewności. Widać jak ktoś/jak się gra w klasyki z PsOne? To znaczy czy pisze, że się gra w dany tytuł? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Nie, załatwiasz to przez sklep, albo wysyłasz na własną rękę do autoryzowanego serwisu. przy czym nie placisz za kuriera... Cytuj
BQG 0 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 (edytowane) Raczej nie ale spytam się dla pewności. Widać jak ktoś/jak się gra w klasyki z PsOne? To znaczy czy pisze, że się gra w dany tytuł? Jak na płycie to nie. (tak samo jak z PS2) Jesteś wylogowany. Jak ściągnięta z PS Store to nie wiem, nigdy nie widziałem. Edytowane 8 czerwca 2010 przez BQG Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Jak ściągnięte to też nie widać, mogli by to zmienić w końcu i dać dostęp do XMB podczas grania w klasyki. Cytuj
chlewik12 24 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 (edytowane) witam. mam taki oto problem: ściągam sobie z youtube trailery gier programikiem "Youtube Downloader HD" (system windows xp), kopiuję je na pendrive i z niego na ps3. ps3 widzi tylko filmiki z rozszerzeniem mp4, avi widzi jako "dane uszkodzone". większość avi muszę więc przerabiać programem "PS3 Video 9". problem w tym, że nie chce mi on przerabiać filmików, które są w full hd (na przykład dziś chciałem przerobić tak trailer gry "deus ex" bo normalnie pobrany z youtuba ps3 nie widzi) - wyskakuje błąd i cya. prosiłbym o pomoc ludzi którzy mają dobry sposób na oglądanie filmów pobranych z youtube w wysokiej rozdzielczości a nie tylko niskiej (mp4), oczywiście na PS3. Edytowane 9 czerwca 2010 przez chlewik12 Cytuj
shaughnessy 0 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 to dziwne Też zassysam filmiki HD z youtuba ale stosuje inny system. Wybieram 720p lub 1080p i czekam aż się całe zbuforują. Następnie wchodzę w cache przeglądarki (korzystam z Opery) i wyszukuje ściągnięty plik (jest duży kilkadziesiąt/kilkaset MB) Sprawdzam czy to ten (używam smplayera który otwiera wszystkie filmy (nawet bez rozszeżenia) Potem kopiuje na pendrive zmieniając nazwę i dopisując rozszeżenie .mp4 (standardowo plik bez rozszeżenia) To wszystko Zawsze działa i nigdy nie miałem problemów z filmikami HD z youtuba na ps3 Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Witam może te pytanie trafi do rodzynów, ale co tam. Mam zamiar kupić PS3, ale nie wiem co wybrać Slima czy Grubego (w sumie nie wiem gdzie można by go wyrwać, mam na myśli nowego z gwarancją 2lata). Pasowało by mi wziąć Grubego, bo miałbym szansę na wsteczną kompatybilność. Ponadto, konsole musze stawiać pionowo, kupując Slima musze liczyć się z kosztami podstawki 60-100zł, do grubej wersji podstawka nie jest konieczna. Ale najważniejsze jest chłodzenie, moje 2 wnęki w szafce mają następujące wymiary: wys - 70cm szerokość - 14cm głebokość - 40cm W jednej takiej wnęce mam od 2 lat X360 - odziwo nic mu się nie stało, żadnych problemów z RRODEM itd. PS3 jest trochę większe, i teraz pytania (ciekawe kto mi na nie odpowie?) Czy taka przestrzeń dla dużego PS3 nie jest za mała? Czy lepiej brać Slima, który jest mniejszy i który będzie miał większą przesteń do wentylacji?? Jeśli uważacie, że lepszy jest dla mnie Grubasek, to czy możecie mi polecić jakiś sklep? (warunki: nowy, gwarancja 2lata) Jaka wersja PS3 jest najmniej awaryjna? Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 No i podstawki nie będziesz musiał kupowac, skoro wciśniesz ją do takiej wnęki, no bo do przodu się raczej nie przekipnie Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Głównym powodem, dla którego chciałem kupić Fata była wsteczna kompatybilność i zbyt droga podstawka do slima. Kompatybilność nie jest aż tak potrzebna (tym bardziej kosztem gwarancji), a jeśli mógłbym postawić slima bokiem bez podstawki to chyba go jednak wezmę Cytuj
BQG 0 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Głównym powodem, dla którego chciałem kupić Fata była wsteczna kompatybilność i zbyt droga podstawka do slima. Kompatybilność nie jest aż tak potrzebna (tym bardziej kosztem gwarancji), a jeśli mógłbym postawić slima bokiem bez podstawki to chyba go jednak wezmę Tylko wersja PAL 60 GB jest kompatybilna w stecz. Już nie jest ona produkowana dosyć długo (dzięki pewnemu angolowi z SCEE). Kompatybilność w stecz dot. tylko gier z PS2. PSX/PSOne działają na wszystkich konsolach, pod warunkiem, że są z tego samego regionu. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 Musze ściągnać wszystkie dane gry i patche (Bad Company 2). Łącznie waży to ok. 450mb. No i zostawiłbym sobie na noc ale jak ściągnie mi się o 3 w nocy to szkoda żeby chodził całą noc plej. No i czy można włączyć coś takiego żeby sama mi się konsola wyłączyła? Wiem że jak ściągamy coś z PSS to można ustawic żeby po ściągnięciu wyłączył się PS3 ale czy można wtedy jak się aktualizuje gre? Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 (edytowane) Można ;)Dajesz żeby ściągało się w tle ,później dajesz w menu wyłącz system i będzie opcja do zaznaczenia ze po zakończeniu pobierania w tle. Edytowane 11 czerwca 2010 przez keyzee Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 Patchy się nie da ściągać w tle. I to jest jeden z minusów ;/ Strasznie wkurzające ...fajnie jakby wprowadzono jakąś poprawkę,ale chyba nie w najbliższym czasie Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 Przepraszam nie doczytałem że o patche chodzi-mój błąd:( Cytuj
chlewik12 24 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 (edytowane) zrobiłem inaczej: po ściągnięciu zmieniłem po prostu rozszerzenie z avi na mp4 - filmiki działają tak samo, zajmują tyle samo miejsca, czyli ta zmiana nie powoduje strat w jakości (tak mi się wydaje). oby plejak to już spokojnie odczytał - kurde niby taki kombajn a tyle problemów edit: ps3 czyta mp4 bezproblemowo, na szczęście Edytowane 27 czerwca 2010 przez chlewik12 Cytuj
BQG 0 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 Jak zerwie ci połączenie z internetem to konsola będzie chodzić cały czas, a ściągać się nie będzie. Jak masz możliwość ściągania w tle, to lepiej graj w coś off line a tym czasem będzie się ściągać. On line też można grać, ale wtedy prędkość ściągania drastycznie spada. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 Przeciez chodzi o ściaganie patchy, więc ściąganie w tle odpada. A podczas gry online nie można ściągać w tle, download jest wstrzymany. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 W poniedzialek kupuje konsole. Czy to prawda, ze nie dokladaja do zestawu kabla Component? Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 Ani HDMI. Musisz dokupić we własnym zakresie Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 A czy to prawda, ze nie ma roznicy miedzy kablem HDMI za 5 zl a kablem za 100? Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 (edytowane) A czy to prawda, ze nie ma roznicy miedzy kablem HDMI za 5 zl a kablem za 100? Tutaj masz wszystko elegancko wyjaśnione: http://www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/kable/2009/04/test-24-kabli-hdmi.aspx Mam nadzieję, że Ci to pomoże Edytowane 12 czerwca 2010 przez sprite 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi