Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odhacz 1080p w ustawieniach

Ja mam zaznaczone cały czas i MGS śmiga aż miło, to samo iine klasyki, więc to raczej nie jest to (chyba że ostatni FW coś namieszał bo na nim nie odpalałem jeszcze).

Opublikowano (edytowane)

Panowie, kupiłem konsolę PS3 Slim od użytkownika z tego forum i po podpięciu jego konsoli pod mój lcd hd ready konsola wyświetla obraz, ale jedynie do momentu "PS3" i potem powinien załadować się browser, ale nie włącza się. Co na to poradzić? Przytrzymywałem 30sekund POWER i konsola wyłączyła się, ale to nic nie dało (nadal nie włącza się browser).

Czy konsola jest zepsuta?

Edytowane przez Toshirou
Opublikowano

jakiś czas temu mogłem ściągać filmy w hd z ps3 youtube hd i oglądać je w hd. teraz całe hd zostało mi zabrane i napisali na stronie jak to z powrotem przywrócić i pisze tam tak copy adres,naciśni start wygumój stary adres i wklej nowy adres naciśni start i powinno wszystko śmigać.. ale nie śmiga proszę o pomoc krok po kroku.

pomóżcie kĄsolomaniakowi, ja już mu pomogłem przenosząc to do Waszego kĄsolowego działu :potter: /stona

Opublikowano (edytowane)

ps3youtube

Ja tam raz z tego korzystałem i działało ściąganie w HD...

[EDIT]

No tak, mówimy o tym samym. Zaraz zobaczę, o co chodzi...

[EDIT2]

Mi działa. Jesteś pewien, że kopiujesz adres linku, a nie stony? Łatwo się pomylić...

Edytowane przez Accoun
Opublikowano

Próbowałeś recovery menu ?

Przy wyłączonej konsoli przytrzymaj przycisk power tak długo aż ps3 włączy się (nie puszczaj) a po kilkunastu sekundach wyłączy. Potem włącz trzymając ten sam przycisk tak długo aż konsola "piknie" dwa razy (najpierw piknie raz a po chwili 2 razy).

Opublikowano

tak i wciąż nie działa jedynie co mogę ściągać to gametrailers poza tym nic. w zapisie docelowym pokazuje mi podpięte usb i na to też nie ściągnie.

Opublikowano

ma ktos jakis spis co oznaczaja pikniecia w ps3?

tzn 3 pikniecia i reset i 3 pikniecia i zamkniecie systemu

Opublikowano

Pytałem, w odpowiednim dziale, ale tam mało osób zagląda. Używa ktoś PS Eye do rozmów na skypie? Przede wszystkim, czekam na opinie czy kamerka sprawdzi się pod Linuksem, ale mile widziane również opinie użytkowników Windowsa.

Opublikowano

Avatar ze sklepiku będzie działal na wszystkich kontach, czy tylko na tym na którym został zakupiony ? (wydaje mi się że tylko na tym jednym, ale zapytać warto).

Opublikowano (edytowane)

1. Czy można zawartość katalogu PS3 Save Data Utility skopiować na pendrive? Jeżeli tak, to jak?

2. Jak można dezaktywować gry z PSS na danej konsoli?

Edytowane przez Toshirou
Opublikowano (edytowane)

1. Czy można zawartość katalogu PS3 Save Data Utility skopiować na pendrive? Jeżeli tak, to jak?

ad 1 mozna , aczkolwiek nie wszystkie (nie wiem czemu, po prostu sie nie da) . jak to jak? podłacz pena, wybierz opcje kopiuj na dysk zewnetrzny i ...kopiuj :D

ad 2 nie czaje

Edytowane przez Orson
Opublikowano

ad 1 mozna , aczkolwiek nie wszystkie (nie wiem czemu, po prostu sie nie da) . jak to jak? podłacz pena, wybierz opcje kopiuj na dysk zewnetrzny i ...kopiuj :D

ad 2 nie czaje

+ Dodał MODERATOR
ja chyba czaje...
II. Deaktywacja konta PSN

a) Logujemy się na konto które chcemy deaktywować

b) Przechodzimy na zakładkę PSN i kolejno: Account Menagment -> System Activation -> PS3 System -> Game -> Deactivate System

~~Z jednego konta może korzystać aktywnie 5 osób [5 aktywowanych konsol]

~~Deaktywacja konsoli skutkuje zwolnieniem się tzw. slota. 1 slot = 1 aktywowana konsola na danym koncie.

Opublikowano

W pytaniu drugim chodzi o to, że mam kilka gier pobranych z PSS. Wszystkie 5/5 slotów są wykorzystane. Zmieniam konsolę z mojego slima na innego slima i chciałbym, aby te gry były nieaktywne na starej konsoli i były aktywne na nowej konsoli (na tym samym loginie psn). Czyli, aby to uzyskać to mam postępować zgodnie z tym co podał CoATI, tak?

Opublikowano

Jesli mozecie to rzuccie okiem na ten film. Idealnie obrazuje on to, co sie dzieje z moja PS3. Ba! Nawet model TV mam identyczny! Zerknijcie i pomozcie rozwiazac mi ten problem, bo sprawa juz nie stala sie irytujaca, co meczaca... Jak mialem X360 nie mialem takich problemow, a odkad kupilem PS3 cos jest k... nie tak. Ajuto ludzie!

http://www.youtube.com/watch?v=VVTLJIPXLJI&feature=related

Tutaj ten sam problem, ale na innym TV:

http://www.youtube.com/watch?v=0CVIPttw1xc&feature=related

Moze nie wystepuje to u mnie z taka sama czestotliwoscia, ale jednak wystepuje...

Opublikowano

mi to wyglada na problem z złym ekranowaniem lub jego brakiem.

jak masz wszystkie kable razem to sprawdz czy po puszczeniu hdmi 'samotnie' beda takie same problemy

dla pewnosci docisnij kabel.

• Plusik 1
Opublikowano

Wybacz, ale troche nie rozumiem o czym mowisz :)

Dla dodania napisze, ze w Necie twierdza, ze wystarczy zmiana kabla HDMI, inni ze wylaczenie glebi koloru zalatwia sprawe. Pozwole sobie napisac jeszcze jak wyglada sprawa u mnie.

Mam TV z 3 wyjsciami HDMI. Po podlaczeniu konsoli pod wyjscie HDMI1, byl szal macicy. Obraz skakal jak szalony, ostatecznie wywalajac "Brak sygnalu". Gdy podlaczylem dekoder N-ki pod to wyjscie, nie bylo zadnego problemu, obraz zyletka. Na drugim kablu problem jest mniejszy, ale jest mimo wszystko sianie (jak na drugim filmie wyzej). Na wyjsciu HDMI2 i HDMI3 problem jest, ale bardzo rzadko, i jest to jedynie sporadyczne randomowe przeskoczenie ekranu. Konsola ma miesiac czasu, nawet mniej. Nie chce mi sie wierzyc, ze problem tkwi w porcie konsoli... :(

Opublikowano

Podczas wystapienia tego problemu przelacz pilotem na nastepne zrodlo i wroc, powinno pomoc (czyt. podczas aktualnej sesji problem nie powinien juz wystapic). A zrodlem moze byc ekranowanie, jak napisal CoATI.

• Plusik 1
Opublikowano

Ekranowanie, ekranowanie - zupelnie nie wiem o co w tym chodzi. :confused:

Niestety przelaczenie zrodla nie wyeliminuje problemuna stgale, a jedynie chwilowo.

Tak jak napisalem, to nie jest problem identyczny z tym, ktory pokazalem w tych filmach. Tam skoki i zaklocenia byly ogromne. mnie wystepuja sporadycznie, i sa to 2-3 przeskoki, raz na jakis czas, bardzo rzadko.

Na problem moge przymknac oko, nie przeszkadza w grze, ale mnie osobiscie ten problem martwi, meczy i denerwuje. Specjalnie przerzucilem sie z X360 na PS3, ale to co sie dzieje zwyczajnie mnie irytuje i chcialbym, zeby wszystko chodzilo jak nalezy.

Myslicie, ze wylaczenie glebi kolorow moze zalatwic sprawe? Ewentualna zmiana kabla na lepszy? (niby przy wyborze kabli HDMI nie ma zadnej roznicy w jakosci czy cenie...)