Haro 78 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Pozwole sobie dodac jeszcze komentarze uzykownikow z YT, ktorzy ogladali filmy ktore przedstawilem Wam wyzej: on the XMB, go to settings, then display settings select Deep Color Output (HDMI) and set it to off and lo and behold, no more snow effect or flickering!!!! oraz: I just replaced oryginal Sony? HDMI cable with High Grade HDMI cat 1.3c? and the problem is gone :-) Co sadzicie? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 sprawdz i edytuj posty jak cos chcesz dopisac Cytuj
Haro 78 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Jaki wobec tego proponujecie kabel HDMI? Swoj kupilem za 20zl, wiec nie sadze, aby byla to jakas niesamowita jakosc. Faktycznie za te pieniadze moze nie byc ekranowania, o ktorym wspominacie. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Jeżeli kabel ma długość 1.8 metra to różnica między kablami za 10zł a 100zł jest MINIMALNA i bardzo ciężko zauważalna. Dopiero po roku/ dwóch latach użytkowania widać różnicę, ale po takim czasie kupuje się kolejny kabel za 10zł i jest git. Cytuj
Haro 78 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Na pewno nie jest dluzszy niz 2m. Przy czym problem, jak widzisz wyzej, podobno mozna zlikwidowac wlasnie przez zmiane kabla. Koledzy wspominali cos o ekranowaniu. Pod katem jakosci obrazy oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze roznicy nie ma (w koncu to sygnal cyfrowy). Co innego jakosc wykonania samego kabla i wspomniane ekranowanie. Kable mam rzecz jasna wszystkie obok siebie... Cytuj
QTF 8 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Czy konsole w sklepie maja jakąś taką "zaślepke" której brak lub zerwanie świadczy o tym że pudełko z konsolą było otwierane? Cytuj
Haro 78 Opublikowano 6 września 2010 Opublikowano 6 września 2010 Sluchajcie, po wylaczeniu opcji Deep Colour problem flickeringu/flashingu zdaje sie zniknal. Poczekam jeszcze jakis czas i dam znac jak to po tygodniu wyglada. Cytuj
BQG 0 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 Czy konsole w sklepie maja jakąś taką "zaślepke" której brak lub zerwanie świadczy o tym że pudełko z konsolą było otwierane? Jak kupowałem PS3 w sklepie zgredów (wysyłkowo) to pudełko było otwarte (to w które jest zapakowana konsola). Co mnie zdziwiło. :o Nic chyba nie stoi na przeszkodzie żebyś przed/po/w czasie zakupu sprawdził, czy nie ma jakichś widocznych uszkodzeń, kurz na wiatraku, czy ślady czyszczenia obudowy/pada. Cytuj
QTF 8 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 (edytowane) Czy konsole w sklepie maja jakąś taką "zaślepke" której brak lub zerwanie świadczy o tym że pudełko z konsolą było otwierane? Jak kupowałem PS3 w sklepie zgredów (wysyłkowo) to pudełko było otwarte (to w które jest zapakowana konsola). Co mnie zdziwiło. :o Nic chyba nie stoi na przeszkodzie żebyś przed/po/w czasie zakupu sprawdził, czy nie ma jakichś widocznych uszkodzeń, kurz na wiatraku, czy ślady czyszczenia obudowy/pada. jesli by takowe znaki byly nawet po kupnie moge zwrócić konsole do sklepu lub wymienic na inna. chce po prostu sie ustrzec przed czyms takim dlatego pytam. Slyszalem ze nie ma takich fabrycznych zaslepek czy naklejek ale moze moj informator sie mylil. Z 2 strony w tego typu rzeczach cos takiego bezsprzecznie powinn sie znajdowac. Edytowane 7 września 2010 przez QTF Cytuj
Haro 78 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Tak jak obiecalem, daje znac. Konsole mam podlaczana pod port HDMI1 na ktorym bylo najwieksze flickerowanie, jak juz napisalem wyzej. Do tego dochodzilo sniezenie. Po wylaczeniu opcji Deep Colour problem calkowicie zniknal i do dzisiaj sie nie pojawil! Cytuj
Cris 120 Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 Mam mały problem z moją ps3 (wersja fat) . Za każdym razem przy wyciąganiu płyty , muszę się wykazać nie lada cierpliwością. Płyta nie chce po prostu wyjść (wychodzi do połowy i chowa się z powrotem do czytnika). Trzeba kilka/kilkanaście razy powtórzyć operację , zanim płytę będzie da się wyciągnąć. O co tu chodzi? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 Czy da radę zrobić backupa na zewnętrzny dysk? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 No tak - tylko tak się da backup'a zrobić. Pamiętaj że musi mieć format FAT32 i że wszystko Ci się nie zgra (chronione save'y i niektóre gry). Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 No tak - tylko tak się da backup'a zrobić. [...] O rly? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 (edytowane) No tak - tylko tak się da backup'a zrobić. [...] O rly? Oj tam FTP ;P- że tak powiem znanymi wszystkim, przewidzianymi przez Sony sposobami E: @konrado - co racja to racja. Edytowane 11 września 2010 przez Kyo Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 Nie pozwólmy się ograniczać Cytuj
MEVEK 3 549 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 padł mi laser, w związku z tym, chciałbym sie dowiedzieć, ile moja konsola naliczyła "dni roboczych" bądź, kiedy po raz pierwszy została podłączona do sieci. jest na to jakiś konkretny sposób? wszystko stało sie wczoraj, a ja jestem po nocce, wiec nic mi nie przychodzi do głowy. Dobranoc Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 A ja mam pytanie. Jak się przeczyszcza konsole trybem serwisowym. Jest jakiś skrót podobno i wtedy załącza się wiatrak który usuwa syf z środka konsoli. Jak to zrobić. Mam najstarszy model 80 giga dysk Cytuj
mikro 48 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Musisz wyłączyć zasilanie przełącznikiem z tyłu konsoli. Trzymać cały czas palec na 'eject' i wtedy włączyć zasilanie z tyłu. To wszystko Cytuj
QTF 8 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 powiedzial ze ma najstarsza wersje PS3 czyli nie zadziala mu to w ogole. jest na to sposob po urchomieniu musisz odwrocic swoje PS3 otworami do dolu, wtedy wrzuci na najwyzsze obroty i za chwile je postawic w narmalnej pozycji. nie robilem tego. to jest nieoficjalny sposob, pisze tylko ze mozna. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Czy na PS3 można odtwarzać filmy poprzez pamięć podręczną USB (pendrive, przenośne dyski twarde)? Jeśli tak to jakie formaty obsługuje konsola ? Cytuj
QTF 8 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Czy na PS3 można odtwarzać filmy poprzez pamięć podręczną USB (pendrive, przenośne dyski twarde)? Jeśli tak to jakie formaty obsługuje konsola ? oczywiscie ze mozna. oczywiscie AVI a jesli chcesz w HD to jest jakis niepopularny z dziwna nazwą (specjalnie nie pamietam) , sciagnij program do konwertowania - ogolnie jest troche z tym zabawy, bo napisy nie dzialaja i trzeba ja wkleic do pliku z filmem co jest rowniez problematyczne (kolejny program) ale jak zrobisz co trzeba to smiga swietnie. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 (edytowane) AVI to nie format tylko kontener na formaty. ;] W instrukcji obsługi jest, pewnie na stronie też. Na pewno DivX6 i MPEG2, z muzyki MP3, AC3, ATRAC. Same badziewia... Edytowane 14 września 2010 przez Berion Cytuj
Gość kufir Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Jakie to programy muszę zainstalować abym mógł oglądać wszystkie filmy na PS2, skąd je pobrać i jak zainstalować ? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 (edytowane) Co rozumiesz poprzez "wszystkie filmy"? Nie ma takiego odtwarzacza na świecie na dowolną platformę, który obsługuje wszystkie kontenery, formaty, kodowania itd. Po za tym to dział PS3. Więc appsy na PS2 tak na oko piętro wyżej. ;] Edytowane 15 września 2010 przez Berion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi