Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm w Twoim przypadku radziłbym ustawić kontrast po środku i w XMB włączyć Full RGB. Przy niektórych TV pomaga utrzymać zdrową czerń.

nic nie dały te zmiany. nie mam zielonego pojecia co mógłbym jeszcze zrobic.

Opublikowano (edytowane)

QTF ja mam ten sam model, jesli jestes cierpliwy wieczorem podam Ci sciezke do wylaczenia tego dynamicznego podswietlenia.

Ew podam Ci ustawienia mojego TV (nie doswiadczam na nim zadnych zmian, o ktorych wspominasz)

Edytowane przez sizacz
Opublikowano

QTF ja mam ten sam model, jesli jestes cierpliwy wieczorem podam Ci sciezke do wylaczenia tego dynamicznego podswietlenia.

Ew podam Ci ustawienia mojego TV (nie doswiadczam na nim zadnych zmian, o ktorych wspominasz)

bardzo byl był wdzieczny bo to juz trwa zbyt długo a i gry i filmy nie wygladaja tak jak powinny.

Opublikowano

Oto ustawienia ktore mam u siebie:

Tryb obrazu -> kinowy

Podswietlenie -> 3

Kontrast -> 79

Jasnosc -> 60

Nasycenie -> 53

Temp barw -> cieple 1

Ostrosc -> min

Obie redukcje -> wyl

Ustawienia zaawansowane:

Zaaw. zwiekszenie kontrastu -> wyl

Zywy kolow -> wyl

W menu z oszczedzaniem energii mam ustawione:

mniejszy pobor energii,

Czujnik swiatla -> wyl

Tryb filmu -> automat

Wideo/zdjecia -> wideo

Konsole mam podpieta do TV kablem HDMI.

Mam nadzieje ze te ustawienia Ci pomoga i uciazliwe miganie zniknie.

Opublikowano

Oto ustawienia ktore mam u siebie:

Tryb obrazu -> kinowy

Podswietlenie -> 3

Kontrast -> 79

Jasnosc -> 60

Nasycenie -> 53

Temp barw -> cieple 1

Ostrosc -> min

Obie redukcje -> wyl

Ustawienia zaawansowane:

Zaaw. zwiekszenie kontrastu -> wyl

Zywy kolow -> wyl

W menu z oszczedzaniem energii mam ustawione:

mniejszy pobor energii,

Czujnik swiatla -> wyl

Tryb filmu -> automat

Wideo/zdjecia -> wideo

Konsole mam podpieta do TV kablem HDMI.

Mam nadzieje ze te ustawienia Ci pomoga i uciazliwe miganie zniknie.

tv ??

Opublikowano

Mam problem z tv crt , w trakcie grania w tekkena 6 w pewnym momencie po loadingu pojawiły sie czarne paski jak filmach na polsacie , we wszytstkich grach z płyty jest teraz ten problem a w demach juz nie , WTF ?

Opublikowano

Jestem wczorajszym nabywcą konsolki ps3 w empiku z anczartetami w zestawie(wcześniej tylko iks), i mam pytanie - kupiłem fifke 11, nową, zagrałem parę meczów i przez 3 h grania kilka razy gierka się zacięła, wszystko "stanęło" na jakieś 2 sekundy.

Następnie, dzisiaj odpaliłem Uncharted`a 1, i co jakiś czas słychać głośne doczytywanie z konsoli, charakterystyczne "wrr-wrrr-wrr-wrrr"(nie wiem jak to lepiej opisać).

Wszystko jest okej z tą konsolką?

Z góry dzięki za odp

Opublikowano (edytowane)

empik jest niebezpiecznym źródłem konsol(rzucają towarem, długo się kurzą w magazynach, często ze strarego magazynowanego sprzętu potem daja delikatną "obniżkę cen" a ona sama to porażka)... po fifie 11 (nie powinieneś mieć totalnie żadnych zwiech!!) i uncharted.... hmmm konsola nowa a zwykle głośniej zaczyna chodzić jak przez rok/półtora jest wiatrak zakurzony... Ja bym szedł z gwarancję póki masz mało save i długich backupów robić nie musisz ;). Dla mnie nówka sztuka = wszystko działa w 100 % a nie takie babole...

Edytowane przez xzdunx
Opublikowano (edytowane)

Odnośnie tego problemu z moim TV (bravia KDL....) wstawiłem dane podane przez jednego z userów i jest lepiej , szczególnie z czernią i błębią kolorów, jednak nie zmianiałem wszystkiego tak jak on napisał tylko zaawansowane bo inaczej obraz był strasznie wyblakły. W 1 jak i w 2 przypadku nie udało sie do konca wyeliminować mrugania podswietlenia...

Z innej beczki: słyszałem ze czasami fan test moze porysować płytki i ogólnie przynieść wiecej szkód niż kożyści czy ktoś miał jakiś problem z tym związany?

Edytowane przez QTF
  • Minusik 1
Opublikowano

Jeżeli płyta jest w środku, to następuje automatyczne wysunięcie podczas przedmuchiwania. Ewentualna obawa może być taka, że podczas fan testu na laser dostanie się jakiś paproch, który będzie rysował płyty, ale to chyba nie spotykane jest.

Opublikowano (edytowane)

Przez ponad 1 rok co tydzień robiłem Fantest w moim starym ś.p. Facie - w 3/4 przypadków płyta była w środku i nigdy nic złego się nie stało.

Edytowane przez Kyo