sprite 1 798 Opublikowano 21 listopada 2010 Opublikowano 21 listopada 2010 Spytaj tutaj: http://www.psxextreme.info/topic/53679-ps-network-faq/page__st__820 Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 22 listopada 2010 Opublikowano 22 listopada 2010 Chcialbym wymienic laser w konsoli znajomego jego model to CECHG03, czyli jeszcze FATowa konsola. Na allegro widze lasery KEM-400A oraz KES-400A. One sie czyms roznia i czy beda obydwa pasowac do danego modelu? To jest metoda plug in play? Uwazac na wszelkie zamienniki z allegro? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 listopada 2010 Opublikowano 22 listopada 2010 nie ma zamienników. to co jest na allegro i ebay to lasery po czyszczeniu/odnawianiu. imo najlepsza opcja to kupno konsoli po ylod lub rlod w ktorej, był sprawny laser. z tego co wiem, modele laserów nie sa kompatybilne. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 22 listopada 2010 Opublikowano 22 listopada 2010 (edytowane) Mam mały problem: próbuje obejrzeć na ps3 film z lektorem w formacie DVdRip i problem tkwi w tym, że nie ma dźwięku. Na innych filmach takich przekrętów nie było. Ten sam film odtworzyłem na kompie i dźwięk był. Jakieś rady? Edytowane 22 listopada 2010 przez NEMESIS US Cytuj
Gość szpic Opublikowano 22 listopada 2010 Opublikowano 22 listopada 2010 Mam mały problem: próbuje obejrzeć na ps3 film z lektorem w formacie DVdRip i problem tkwi w tym, że nie ma dźwięku. Na innych filmach takich przekrętów nie było. Ten sam film odtworzyłem na kompie i dźwięk był. Jakieś rady? zapewne dzwiek jest kodowany w jakims niezrozumialym dla ps3 formacie podebne tez moje pytanie. Jak puszczam film na ps3 to dzwiek wyprzedza obraz o 20-30 sekund. na PC jest Ok. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 22 listopada 2010 Opublikowano 22 listopada 2010 Plik, który próbuje odtworzyć na konsoli jest w AVI, zaś dźwięk nagrany został w formacie MP3. Nie wiem tylko czy nie chodzi tutaj o prędkość klatek. Może PS3 nie nadąża za dźwiękiem. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 22 listopada 2010 Opublikowano 22 listopada 2010 Zapewne problem tkwi w próbkowaniu, po zmianie na wspierane powinno działać. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 23 listopada 2010 Opublikowano 23 listopada 2010 To się zmienia gdzieś w ustawieniach, tak? Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 23 listopada 2010 Opublikowano 23 listopada 2010 Siemka wszystkim. Mam na wyposażeniu kierownice BigBen, kupiłem ją specjalnie do GT4 na PS2. Jest ona z wejściem tylko do PS2. Kupiłem przejściówkę na usb i podłączyłem do PS3.............i nie działa. Co powinienem zrobić? Czy jest jakiś sposób żeby to działało? pozdro Cytuj
Aleks 515 Opublikowano 23 listopada 2010 Opublikowano 23 listopada 2010 (edytowane) Zegar w konsoli się spieszy (2-3 minuty/miesiąc) - to normalne? W konsekwencji co jakiś czas muszę ustawiać godzinę. :confused: Edytowane 23 listopada 2010 przez Aleks Cytuj
Vril_Dox 153 Opublikowano 23 listopada 2010 Opublikowano 23 listopada 2010 Zegar w konsoli się spieszy (2-3 minuty/miesiąc) - to normalne? W konsekwencji co jakiś czas muszę ustawiać godzinę. :confused: Normalne. Co jakiś czas sam robie uptdate czasu przez net. Cytuj
Gość Opublikowano 27 listopada 2010 Opublikowano 27 listopada 2010 Moją PS3 trafił dziś szlag, a mam znajomego, który oferuje pomoc z naprawą konsoli (prowadzi serwis konsol i PC więc tu nie mam zastrzeżeń) Rozważam równiez opcję sprzedania konsoli i zakupienia Slima. Bardziej wolałbym oczywiście stracić jak najmniej. Wlaściwie moje pytanie do was brzmi: czy po naprawie YLODa, problem nie powinien już powrócic na dobre, czy będzie to jedynie odroczenie kolejnego YLODa na jakiś czas? Nie ukrywam, że jest to dla mnie decydująca kwestia, która zadecyduje co zrobię, więc chciałbym poznac opinię kogoś, kto siedzi w temacie. Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 27 listopada 2010 Opublikowano 27 listopada 2010 (edytowane) Nie miałem YLODa ale czytając różne komentarze "ofiar" dowiedziałem się że naprawa to tylko odwleczenie YLODa na jakiś czas. Lepiej wydać więcej na nową konsolę. Edytowane 27 listopada 2010 przez schab0795 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Wczoraj kupiłem drugiego pada do PS3 (Dualshock 3 od Sony). Zacząłem grać z bratem w Borderlands na spli-screenie i tu jest problem: czemu trofea, które wpadały na mój profil, nie zaliczały się na konto brata? Dodam, że po wciśnięciu przycisku "PS" na kontrolerze brata wyświetla mu się mój profil. Czy jest możliwość ustawienia na padzie nr. 1 profilu "a", a na padzie nr. 2 profilu "b" i aby osiągnięcia, które zdobywamy wpadały na oba, tak jak to się dzieje np. na x360. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Z tego co mi wiadomo to żadna gra na PS3 nie obsługuje dwóch profili jednocześnie. Jeżeli chcecie oboje zbierać trofea to tylko online. BTW. Mogłeś napisać w istniejącym już temacie. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 LBP ma tą funkcję. Koniec listy... Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Tu masz odpowiedni do tego temat: http://www.psxextreme.info/topic/51536-awaryjnosc-ps3/page__st__3380 Cytuj
BartDawes 0 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Sa mniej lub bardziej awaryjne modele? Bo na gwiazdke chce sobie sprawic konsole i myslalem nad ta z dyskiem 320gb Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 slimy to zbyt mloda wersja konsoli... nie ma jeszcze raportów awaryjnosci. kup najnowszą. Cytuj
BartDawes 0 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 ok. Jeszcze ostatnie pytanie, z konsola dostane wszystko co potrzebne do grania? Bo cos mi swita ze jakis kabel bylo trzeba dokupic. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 W zestawie masz wszystko aby cieszyć się grami na PS3 A jeżeli chcesz grać w HD to musisz zakupić najlepiej kabel HDMI. Cytuj
moha 144 Opublikowano 30 listopada 2010 Opublikowano 30 listopada 2010 (edytowane) Pytanie takie mam; Czy w standardowym pudełku z ps3 jest kabel do podłączenia pod normalny, zwykły monitor, taki jak się podłącza pod pcta? Jeśli nie, to da ktoś jakąś podpowiedź jaki kabel/przejściówkę trzeba kupić? Z góry dzięki Edytowane 30 listopada 2010 przez moha Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 30 listopada 2010 Opublikowano 30 listopada 2010 potrzebujesz hdmi-dvi lub hdmi-hdmi ewentualnie jakis fikusny hdmi-vga ale to bedzie kosztowac 150+zl standardowo w pudle masz composite. Cytuj
Lalalilo 3 Opublikowano 1 grudnia 2010 Opublikowano 1 grudnia 2010 (edytowane) Panowie ja mam takie oto pytanie. 2 lata temu gdy kuzyn przebywal u mnie na wakacjach załozyl u mnie na PS 3 swoje konto (W domu mial wlasnego PS 3 i to bylo to samo konto). Wczoraj przyjechal on do mnie na 2 tygodnie i mamy maly problem. Otoz, zmienil on swoj e-mail. Na swoim PS 3 w domu loguje sie bez problemu. Z kolei u mnie nie moge sie polaczyc z jego PSN na jego profilu bo na stary e-mail nie dziala (bo nieaktualne), a jak probuje wpisac na starym koncie nowy e-mail to wyskakuje ze moze byc tylko jeden e-mail przypisany do konta. Probowalem tez zalozyc nowy profil (w sensie continue existing account), ale wtedy pojawia się problem ze moze byc tylko jeden user z tym kontem (nie pamietam jak PS3 to nazwal login, profil whatever) na tym PS3. I trochę jestesmy skonfudnowani. Czy powinienem zmienic e-mail w account settings? Ale tu jest problem bo z tego co rozumiem to najpierw przesylaja e-mail na stara skryznke e-mailowa aby potwierdzic zmiane, a starego e-maila juz dawno nie ma. A moze skasowac jego stary profil i zalozyc nowy z nowym emailem? Wiadomo ze troche pozyczylem od niego stuff-u (za jego zgoda of koz) jak byl u mnie dwa lata temu. czy jak skasuje to czy strace to co sciagnalem i co ogralem na swoim profilu? Ktos moze cos doradzic zeby przeprowadzic to bezbolesnie. Edytowane 1 grudnia 2010 przez Lalalilo Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 grudnia 2010 Opublikowano 1 grudnia 2010 deaktywujcie stare konto i zrobcie nowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi