Square 8 604 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 Jeżeli ma stać w tym miejscu to lepiej postawić ją pionowo. Zauważ że z prawej strony masz otwory wentylacyjne. Oczywiście może być tak że konsola będzie chodzić długo bez awarii, ale jeżeli martwisz się o jej stan na starcie, to lepiej zmienić pozycje. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 (edytowane) Moja Slimka (mod. 320GB) nie ma z prawej strony otworów wentylacyjnych - tylko front ( tam, gdzie chyba jest HDD) i tył. Stary FAT jak najbardziej je miał @Wielki K - jeśli to wszystko się mocno nagrzewa to mimo wszystko ja bym jej poszukał innego miejsca Edytowane 11 grudnia 2010 przez Kyo Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 Dopiero teraz obejrzałem ją dokładniej (slim 160gb) i rzeczywiście na obydwu bokach są jakieś małe, skierowane ku dołowi otwory, więc faktycznie, mimo że żadnego nagrzewania do tej pory nie zaobserwowałem, chyba lepiej jej będzie w pionie. I swoją drogą bardziej estetycznie chyba też. Dzięki za podpowiedzi. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 (edytowane) Mea Culpa - racja - są "od spodu po obu bokach" skierowane w dół - normalnie ich w ogóle nie widać. Ot znajomość nowego sprzętu teraz wyszła Edytowane 11 grudnia 2010 przez Kyo Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 Jak się nazywają te oryginalne pudełka blu-ray, w których są pakowane gry na PS3? AMARAY ? Bo słyszałem, że są jakieś dwie wersje (firmy) pudełek do PS3. Cytuj
LUDY1559 1 Opublikowano 14 grudnia 2010 Opublikowano 14 grudnia 2010 Mam pytanie czy jest możliwość nagrywania obrazu z ps3? Tego który wyświetla się na telewizorze. Jeżeli tak to co potrzebuje by móc nagrywać takie filmy? Chciałbym nagrać gameplay z gry a nie wiem jak to zrobić proszę o pomoc. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 14 grudnia 2010 Opublikowano 14 grudnia 2010 Mam pytanie czy jest możliwość nagrywania obrazu z ps3? Tego który wyświetla się na telewizorze. Jeżeli tak to co potrzebuje by móc nagrywać takie filmy? Chciałbym nagrać gameplay z gry a nie wiem jak to zrobić proszę o pomoc. http://www.psxextreme.info/topic/85765-nagrywanie-obrazu-z-tv/ Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Przysługują jakieś korzyści z zarejestrowania konsoli na stronie pl.playstation.com? W zakładce Moje konto-> mój sprzęt mam napisane "Konfiguracja konta nie została ukończona. Zarejestruj swoją konsolę PlayStation, aby wziąć udział w losowaniu nagród." Nie chodzi chyba o losowanie nagród związane z konkursami na głównej stronie? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Zapytaj w już istniejącym temacie: http://www.psxextreme.info/topic/49727-ps3-emulacja/ Cytuj
Carty 0 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Proszę w takim razie MODa o przeniesienie mojego posta to tego wątku. Dzięki Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Przysługują jakieś korzyści z zarejestrowania konsoli na stronie pl.playstation.com? W zakładce Moje konto-> mój sprzęt mam napisane "Konfiguracja konta nie została ukończona. Zarejestruj swoją konsolę PlayStation, aby wziąć udział w losowaniu nagród." Nie chodzi chyba o losowanie nagród związane z konkursami na głównej stronie? Ja mam zarejestrowaną i nic to nie daje oprócz tego, że ... jest zarejestrowana na stronie PS ;]. Cytuj
ImGonnaMakeit 0 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Cześć. Niedawno nabyłem grę Guitar Hero 6. Po niecałym miesiącu normalnego grania ( grałem max. godzinkę dziennie, nie 'szarpałem' zbyt mocno 'struny') strum bar zaczął się powoli zacinać, zacinał się i zacinał... teraz nie łąpie dźwięków praktycznie w ogóle. Czy jest to powód do reklamacji? I ew. czy można to jakoś samemu naprawić bez konieczności rozkręcania całej gitary? Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Przenosiłem dane z jednej PS3 na drugą, na tej drugiej chcę pograć w grę kupioną na PSS. Wyskakuje mi, że muszę aktywować system, aby zagrać w tę grę, gdy wchodzę do PSN, potem do Account Management i chcę aktywować system okazuje się że jest on już aktywowany, no ale w grę z PSS dalej nie mogę grać. Co robić ? Cytuj
zwolak6 4 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Przenosiłem dane z jednej PS3 na drugą, na tej drugiej chcę pograć w grę kupioną na PSS. Wyskakuje mi, że muszę aktywować system, aby zagrać w tę grę, gdy wchodzę do PSN, potem do Account Management i chcę aktywować system okazuje się że jest on już aktywowany, no ale w grę z PSS dalej nie mogę grać. Co robić ? Deaktywuj i aktywuj jeszcze raz. Cytuj
vip77 237 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Jak się nazywają te oryginalne pudełka blu-ray, w których są pakowane gry na PS3? AMARAY ? Bo słyszałem, że są jakieś dwie wersje (firmy) pudełek do PS3. amaray to sa te "cienkie", gow III i gt5 m. in. w nich sa, a te grube lepsze to nie wiem jakiej firmy Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 wlasciwie problem dotyczy sklepu... od jakiegos miesiaca strasznie wolno sciaga mi gry i dema z pss...mniej wiecej 20MB na 5 min (lacze 6mB) zaznacze ze trailery i innego rodzaju rzeczy sciagaja sie normalnie... Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 22 grudnia 2010 Opublikowano 22 grudnia 2010 Mam problem z kablami HDMI. W domu pojawiło się nowe urządzenie HD i jemu oddałem swój dotychczasowy kabel HDMI, którego wykorzystywałem do grania na PS3. Kupiłem dwa inne kable hdmi i oby dwa nie działają z PS3. Jest cały czas czarny ekran lub wielka 'kaszka' (sieje obraz). Czy to wina tych kabli? Czy może PS3/TV mam uszkodzone? WTF? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 grudnia 2010 Opublikowano 22 grudnia 2010 A tamten kabel działa ? Albo te z tym nowym urządzeniem ? Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 22 grudnia 2010 Opublikowano 22 grudnia 2010 (edytowane) A tamten kabel działa ? Albo te z tym nowym urządzeniem ? Podłączyłem znowu stary kabel do mojego TV+PS3 = WSZYSTKO OK. Podłączyłem dwa nowe kable do mojego TV+PS3 = SIANIE OBRAZU Podłączyłem dwa nowe kable do drugiego TV i dekodera HD = ZERO OBRAZU I AUDIO Podłączyłem stary kabel do drugiego TV i dekodera HD = WSZYSTKO OK. Czyli wniosek jest taki, że nowe kable są walnięte, tak? Jeszcze jedno, czy duże znaczenie ma wersja kabla typu 1.3b / 1.3c ? Edytowane 22 grudnia 2010 przez Toshirou Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 grudnia 2010 Opublikowano 23 grudnia 2010 No po tych testach można raczej jednoznacznie stwierdzić że te dwa kable są wadliwe. Na wszelki wypadek możesz je jeszcze sprawdzić u znajomego. A drugie pytanie to nie wiem czy kable w ogóle mają też standardy. Wejścia/wyjścia HDMI tak, ale kable to nie wiem. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 23 grudnia 2010 Opublikowano 23 grudnia 2010 1.3b jest okrągły, a 'c' płaski. przesyłowo nie róznia sie. 1.4 ma dodatkowo ethernet, zwrotny kanał audio i przepuszcza wieksza rozdzielczość. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 23 grudnia 2010 Opublikowano 23 grudnia 2010 Dzięki za odpowiedzi Panowie. Tamte dwa trafione kable oddałem i kupiłem inny. Śmiga, aż miło na PS3. Czy jakość kabla (w sensie 1.3b/1.3c/1.4) ma wpływ na to, że kabel nie przesyła prawidłowo audio? (pytam z ciekawości) Cytuj
puczo1 0 Opublikowano 23 grudnia 2010 Opublikowano 23 grudnia 2010 Szukam porady jak polaczyc dwie konsole ps3. Kupilem kabel ethernet skrosowany i nic.Niedaje rady ani przez system ani jak wlacze w grze lan party.HELP!!!! Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 23 grudnia 2010 Opublikowano 23 grudnia 2010 Mogłeś się spytać w już istniejącym temacie http://www.psxextreme.info/topic/50606-ps3-faq/page__st__2640 Cytuj
QTF 8 Opublikowano 24 grudnia 2010 Opublikowano 24 grudnia 2010 czy instalacja 2,5GB (demo Mass effect) powinno trwać ok 20min? Czy to nie za długo? Natomiast demo DS2 (1,5GB) instalowało się 3min... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi