Snake_PL 1 Opublikowano 17 czerwca 2011 Opublikowano 17 czerwca 2011 Jak dziś zmieniałem hasło na koncie UK i mi pisało, żebym zmienił hasło na PC więc się da a mail na skrzynkę doszedł błyskawicznie, więc może coś z mailem pokręciłeś. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 (edytowane) I o co chodzi z tym nandem? Kość na której masz najważniejsze pliki fw. W starych PS3 były dwie 128MB NANDy na których był cały fw, na nowych jest 16MB NOR, a reszta na FLASH na HDD. Edytowane 18 czerwca 2011 przez Square Berion cytuj kwestie do której się odnosisz, bo pytanie jest w innym temacie i się śmietnik robi Cytuj
Masher 2 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 A czy jak naprawię konsolę, to będę mógł przenieść sejvy na nową, bo słyszałem, że niektóre mogą być przypisane do konsoli? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 (edytowane) Za pomocą Data Transfer Utility które jest zbugowane. ;P Z systemowej kopii nie przywrócisz save'ów z Copy Prohibited np. Killzone 2, Wolfenstein, Duke Nukem Forever, Monkey Island 2 LR, Heavy Rain, Demon's Souls, Crysis 2 itd. Edytowane 19 czerwca 2011 przez Berion Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 W jaki dokładnie sposób zbugowane? ;p Pytam bo właśnie planuję niedługo przenosić wszystkiego sejwy na nową konsole, stwierdziłem że starej nie opłaca się co 3 miechy naprawiać. Cytuj
Masher 2 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 Czytałem o jakimś pełnym backupie. W ten sposób też nie można ocalić sejvów? Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 Wgraj sejwy na Chmurę z PS+ i zgraj je na nowej konsoli. Cytuj
Masher 2 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 I w ten sposób wszystko zachowam? Sorka za durne pytania, ale nie wiem czy konsolę się opłaca naprawiać dla sejvów Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 Chmura miała dawać możliwość skopiowania wszystkich sejwów (tych chronionych też), ale nie używałem tego jeszcze. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 Czytałem o jakimś pełnym backupie. W ten sposób też nie można ocalić sejvów? Czytałeś mój post?... Można, ale te konkretne dane przywrócisz z backupu tylko na tej konsoli na której był wykonywany. Można powiedzieć,że jest bezużyteczny dla innej konsoli bo dane do psn itd. to ma się chyba na kartce zbackupowane, a nie w ponad 10GB munge'u. Wgraj sejwy na Chmurę z PS+ i zgraj je na nowej konsoli. Tak, świetny pomysł. W następnej generacji wszystkie save'y będą blokowane. W jaki dokładnie sposób zbugowane? ;p Pytam bo właśnie planuję niedługo przenosić wszystkiego sejwy na nową konsole, stwierdziłem że starej nie opłaca się co 3 miechy naprawiać. Poczytaj kilka stron wcześniej (możliwe, że to było w temacie Awaryjność ;]). Cytuj
nemix 36 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 Czy podłączając dysk 2,5 przez usb do ps3 będzie widoczna partycja ExFat ? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 >> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PlayStation3-FAQ/strona3.php#3 Jaki system plików obsługuje PS3?XMB tylko i wyłącznie FAT16 i FAT32 co jest nieco problematyczne w przypadku np. filmów HD. Dystrybucje Linuksowe, różne np. EXT3 czy nawet NTFS4. Programy scenowe póki co używają tych samych "sterowników" co XMB, a więc obsługują te same fs co XMB. Są już jednak pierwsze moduły dodające obsługę NTFS (na razie możliwy tylko odczyt). 1 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 23 czerwca 2011 Opublikowano 23 czerwca 2011 Za jakieś 3 tygodnie PS3 będzie w moim domu. Nie mam kasy na monitor/TV z HDMI i będę musiał męczyć się przez jakiś czas na telewizorze CRT SD. Mam pytanie. Czy grafika jest tragiczna? Bardzo spada radość z gry, odbiór gier ? Konsolę podłącze kablem RGB, więc jakość obrazu powinna być zdecydowanie lepsza niż przez Composite. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 czerwca 2011 Opublikowano 23 czerwca 2011 Znacznie. Po prostu nie zobaczysz wielu detali. Ponadto większość deweloperów nie dba o 4:3, więc będziesz mieć pasy na dole i górze, a czcionki itd. są dostosowane do HD, także będą małe. Mordowałem się tak blisko rok. 1 Cytuj
2DH 3 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 Da się jakoś ustawić w PS3 słownik podpowiedzi przy pisaniu wiadomości, żeby był w odmiennym języku niż język systemowy PS3 np. polski język systemu, angielski podpowiedzi? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 zmien sobie jezyk w ps3 na angielski lub dodaj recznie wpisy 1 Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 Ile zajmuje ta nowa aktualizacja? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 27 czerwca 2011 Opublikowano 27 czerwca 2011 wiadomo juz co zmieniono w nowym modelu? bo patrzac na plyte glowna tak pusto tam teraz Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 28 czerwca 2011 Opublikowano 28 czerwca 2011 kazdy nowszy model to kastracja czesc, laczenie ukladow itd., by obnizyc koszta produkcji, czyli reorganizacja-optymalizacja, dla Ciebie jako uzytkownika niewiele z tego wynika, jedynie mniejszy pobor pradu, ktory i tak teraz to bedzie tylko kosmetyka, zawsze na samym poczatku sa drastyczne zmiany, pozniej coraz mniejsze... Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 4 lipca 2011 Opublikowano 4 lipca 2011 (edytowane) Witam. Mam pewien "problem". Od czasu do czasu, będąc online w jakiejś grze (niekoniecznie na płycie) i wychodząc z niej, po naciśnięciu środkowego przycisku na kontrolerze "zakończ grę", gdy na ekranie widnieje napis "czekaj", po kilku sekundach pojawia się trzykrotne piknięcie, po czym konsola resetuje się a kontroler wyłącza. Czytałem na zagranicznych forach, że to normalne. Co to tak naprawdę oznacza? PS: konsola to Slim 320GB. Edytowane 4 lipca 2011 przez Lucky77 Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 5 lipca 2011 Opublikowano 5 lipca 2011 Podłączam się do pytania. Ostatnio mam to samo, ale tylko przy jednej płycie: Army of Two. Może ma z tym coś wspólnego ostatni update FW bo wcześniej się to nie zdarzało... Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 lipca 2011 Opublikowano 5 lipca 2011 Absolutnie nie jest to normalne. Też mam model "320" i chyba tylko dwa razy razy: przy Becie AC3 i Becie Uncharted 3 mi się to zdarzyło. Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 5 lipca 2011 Opublikowano 5 lipca 2011 Absolutnie nie jest to normalne. Też mam model "320" i chyba tylko dwa razy razy: przy Becie AC3 i Becie Uncharted 3 mi się to zdarzyło. No mi właśnie też przy Becie Uncharted 3. Tak więc nie jestem odosobniony. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 5 lipca 2011 Opublikowano 5 lipca 2011 (edytowane) jesli to sie komukolwiek wydarzylo, a jak widac jest kilka przypadkow i w zadnym to nie oznaczalo zadnej awarii, po resecie chodzila konsola, to mozna to nazwac czyms normalnym czyli jakimis anomaliami systemu, czy bledami, ale jak widac nie majacymi zwiazku z awaria wiec nie ma sie co przejmowac... Edytowane 5 lipca 2011 przez Juchy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi