Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dziś zmieniałem hasło na koncie UK i mi pisało, żebym zmienił hasło na PC więc się da a mail na skrzynkę doszedł błyskawicznie, więc może coś z mailem pokręciłeś.

Opublikowano (edytowane)

I o co chodzi z tym nandem?

Kość na której masz najważniejsze pliki fw. W starych PS3 były dwie 128MB NANDy na których był cały fw, na nowych jest 16MB NOR, a reszta na FLASH na HDD.

Edytowane przez Square
Berion cytuj kwestie do której się odnosisz, bo pytanie jest w innym temacie i się śmietnik robi
Opublikowano (edytowane)

Za pomocą Data Transfer Utility które jest zbugowane. ;P

Z systemowej kopii nie przywrócisz save'ów z Copy Prohibited np. Killzone 2, Wolfenstein, Duke Nukem Forever, Monkey Island 2 LR, Heavy Rain, Demon's Souls, Crysis 2 itd.

Edytowane przez Berion
Opublikowano

W jaki dokładnie sposób zbugowane? ;p Pytam bo właśnie planuję niedługo przenosić wszystkiego sejwy na nową konsole, stwierdziłem że starej nie opłaca się co 3 miechy naprawiać.

Opublikowano
Czytałem o jakimś pełnym backupie. W ten sposób też nie można ocalić sejvów?

Czytałeś mój post?...

Można, ale te konkretne dane przywrócisz z backupu tylko na tej konsoli na której był wykonywany. Można powiedzieć,że jest bezużyteczny dla innej konsoli bo dane do psn itd. to ma się chyba na kartce zbackupowane, a nie w ponad 10GB munge'u.

Wgraj sejwy na Chmurę z PS+ i zgraj je na nowej konsoli.

Tak, świetny pomysł. W następnej generacji wszystkie save'y będą blokowane.

W jaki dokładnie sposób zbugowane? ;p Pytam bo właśnie planuję niedługo przenosić wszystkiego sejwy na nową konsole, stwierdziłem że starej nie opłaca się co 3 miechy naprawiać.

Poczytaj kilka stron wcześniej (możliwe, że to było w temacie Awaryjność ;]).

Opublikowano

>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PlayStation3-FAQ/strona3.php#3

Jaki system plików obsługuje PS3?

XMB tylko i wyłącznie FAT16 i FAT32 co jest nieco problematyczne w przypadku np. filmów HD. Dystrybucje Linuksowe, różne np. EXT3 czy nawet NTFS4. Programy scenowe póki co używają tych samych "sterowników" co XMB, a więc obsługują te same fs co XMB. Są już jednak pierwsze moduły dodające obsługę NTFS (na razie możliwy tylko odczyt).

• Plusik 1
Opublikowano

Za jakieś 3 tygodnie PS3 będzie w moim domu. Nie mam kasy na monitor/TV z HDMI i będę musiał męczyć się przez jakiś czas na telewizorze CRT SD. Mam pytanie. Czy grafika jest tragiczna? Bardzo spada radość z gry, odbiór gier ? Konsolę podłącze kablem RGB, więc jakość obrazu powinna być zdecydowanie lepsza niż przez Composite.

Opublikowano

Znacznie. Po prostu nie zobaczysz wielu detali. Ponadto większość deweloperów nie dba o 4:3, więc będziesz mieć pasy na dole i górze, a czcionki itd. są dostosowane do HD, także będą małe. Mordowałem się tak blisko rok.

• Plusik 1
Opublikowano

Da się jakoś ustawić w PS3 słownik podpowiedzi przy pisaniu wiadomości, żeby był w odmiennym języku niż język systemowy PS3 np. polski język systemu, angielski podpowiedzi?

Opublikowano

wiadomo juz co zmieniono w nowym modelu?

bo patrzac na plyte glowna tak pusto tam teraz

Opublikowano

kazdy nowszy model to kastracja czesc, laczenie ukladow itd., by obnizyc koszta produkcji, czyli reorganizacja-optymalizacja, dla Ciebie jako uzytkownika niewiele z tego wynika, jedynie mniejszy pobor pradu, ktory i tak teraz to bedzie tylko kosmetyka, zawsze na samym poczatku sa drastyczne zmiany, pozniej coraz mniejsze...

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam pewien "problem".

Od czasu do czasu, będąc online w jakiejś grze (niekoniecznie na płycie) i wychodząc z niej, po naciśnięciu środkowego przycisku na kontrolerze "zakończ grę", gdy na ekranie widnieje napis "czekaj", po kilku sekundach pojawia się trzykrotne piknięcie, po czym konsola resetuje się a kontroler wyłącza. Czytałem na zagranicznych forach, że to normalne.

Co to tak naprawdę oznacza?

PS: konsola to Slim 320GB.

Edytowane przez Lucky77
Opublikowano

Podłączam się do pytania. Ostatnio mam to samo, ale tylko przy jednej płycie: Army of Two. Może ma z tym coś wspólnego ostatni update FW bo wcześniej się to nie zdarzało...:mellow:

Opublikowano

Absolutnie nie jest to normalne. Też mam model "320" i chyba tylko dwa razy razy: przy Becie AC3 i Becie Uncharted 3 mi się to zdarzyło.

Opublikowano

Absolutnie nie jest to normalne. Też mam model "320" i chyba tylko dwa razy razy: przy Becie AC3 i Becie Uncharted 3 mi się to zdarzyło.

No mi właśnie też przy Becie Uncharted 3. Tak więc nie jestem odosobniony.

Opublikowano (edytowane)

jesli to sie komukolwiek wydarzylo, a jak widac jest kilka przypadkow i w zadnym to nie oznaczalo zadnej awarii, po resecie chodzila konsola, to mozna to nazwac czyms normalnym czyli jakimis anomaliami systemu, czy bledami, ale jak widac nie majacymi zwiazku z awaria wiec nie ma sie co przejmowac...

Edytowane przez Juchy