CoATI 1 051 Opublikowano 19 listopada 2011 Opublikowano 19 listopada 2011 zrób rebuild filesystem. Cytuj
ubol 59 Opublikowano 23 listopada 2011 Opublikowano 23 listopada 2011 Na dniach będę wymieniał dysk twardy w mojej konsoli, w związku z tym mam takie pytanko dla osób, którzy już to robili. Przed wymianą hdd trzeba dezaktywować konta, czy to jest tylko zalecane podczas przenoszenia danych z jednej konsoli na drugą? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 24 listopada 2011 Opublikowano 24 listopada 2011 Zalecane w przypadku porzucenia konsoli, sprzedania, nieużywania itd. A dlaczego zalecane? Szkoda marnować slotu, tym bardziej teraz jak ktoś zakładał konto po 18 listopada. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 Jak mam włączony komputer, to na PS3 w zakładce Wideo pokazuje mi się `Komputer` z ikonką Windows Media Player. Jak włączam to jest napisane, że dostęp do serwera niedozwolony, że nazwa systemu nie została zarejestrowana i żeby sprawdzić ustawienia. Co to jest i co mi to daje i jak to skonfigurować? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 (edytowane) Zwykły Media Server udostępniany przez Windows Media Player - za pośrednictwem media server możesz bezpośrednio z kompa oglądać filmy, zdjęcia i słuchać muzyki za pomocą PS3. Można go oczywiście wyłączyć albo udostępnić zasoby w WMP - pokazuje Ci że jest niedostępny bo musisz dodać dostęp PS3. Osobiście jak chcesz się w to "bawić" to polecam PS3 Media Server. Edytowane 30 listopada 2011 przez Kyo Cytuj
rapen 4 Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Jak lepiej (czy moze jest to bez roznicy) jak PS3 stoi w pionie czy sobie lezy? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Wg. mnie nie ma różnicy. Mimo legend o spływaniu lutów z BGA w pionie, w które nie wierzę. Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 Czy będę mógł wykorzystać dysk po zepsutej konsoli Classic mocując go w takiej obudowie http://allegro.pl/dobra-cena-srebrna-obudowa-dysku-sata-2-5-i1953000543.html ? Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 Dzięki,a pewnie to głupie pytanie,ale gdy już to podłącze do komputera,to jakoś da się seavy uratować? Jeszcze jedno,jeśli oddam zepsutą konsole (żółta dioda)na złom (bez dysku) , to ktoś będzie miał możliwość korzystania z mojego profilu (oczywiście jakby zdecydował się ją reanimować). Jak się mają online kody na nowych konsolach ? Chyba nie będę musiał kupować do fify12? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 (edytowane) Żeby odzyskać Save'y musisz naprawić tą konsolę - inaczej nie odratuje się save'ów. W zależności od modelu konsoli profile będą albo we flash'u konsoli albo na HDD. Do CECHHxx były we flashu - potem już tylko na HDD. Tutaj masz listę modeli: http://en.wikipedia....#Configurations Kody itp. będą do ściągnięcia w profilu w którym go wpisałeś / pobierałeś / kupiłeś. Edytowane 4 grudnia 2011 przez Kyo Cytuj
Gogiel 1 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Mam taki problem. Konsola zaliczyła zgon - YLOD. Chciałbym zrobić backup i dezaktywować konta (najbardziej zależy mi na moim - bo niestety już 5 slotów wykorzystałem) a wiem, że jak podepnę stary dysk do nowej konsoli to zostanie on sformatowany. Gdzie albo jak naprawić konsolę by wykonać te najważniejsze czynności? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj
Gość Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Niedługo chcę kupić PS3. Czy wersje z 320 GB HDD różnią się czymś od tych ze 160 GB. Nowsze modele czy coś? Niepotrzebny mi taki duży dysk i stawiam na wersje 160 gigową. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 To ty piszesz w "najwiekszym w polsce magazynie o konsolach" wiec to my powinnismy pytac ciebie ;D Cytuj
Gość Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Wydaje mi się, że 320 to nowsze modele, ale nie jestem pewien Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Najnowsze. Ja kupowalem kiedy byl wybor 160/250 i wzialem 250. Spokojnie styka ale za biala 320 oddalbym swoja bez szemrania ;D Cytuj
Gość Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 No to jest zonk, bo nie potrzebny mi tak duży dysk, a jednak nie chcę kupować starszego modelu. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Bierz co tańsze. Między tymi modelami są zmiany kosmetyczne. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 (edytowane) @Mejm - jak kupowałeś to nie 160/250 tylko jak już to były 120/250 - najnowsze to 160/320 @Psyko - wyżej miałeś listę modeli PS3 - łap jeszcze raz: http://en.wikipedia....#Configurations Jak chcesz najnowszą to bierz 160 (w 2 odsłonach - ciut starsze z diodami na froncie czyli CECH-25xxA i najnowsze już bez diod CECH-30xxA). Między 160 a 320 nie ma żadnych różnic poza wielkością dysku. Edytowane 5 grudnia 2011 przez Kyo Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 CECHxxxx A od B różnią się tylko pojemnością dysku. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Hejka, Mam pytanko w kwestii parowania konsoli z padem. Otóz mam konsole 40gb starenki model. Do tej pory smiagala idealnie, właczalem ja z pada, wyłaczalem rowniez. Od wczoraj konsola ma problem z wykryciem padow. Po pierwsze jak naciskam PSButton swieca sie wszystkie lampki na padzie (szybko mrygają) i konso,a nie odpala. Jedyne rozwiązanie to właczyc konsole recznie palcem, podłaczyc pada kablem usb az w koncu konsola sie kapnie ze to jej pad. Wtedy moge go odlaczyc i grac juz bezprzewodowo. Po wylaczeniu konsoli znow to samo - nie jestemw stanie jej zmusic aby "pamietala" ze to jej pady. Uzywam zwyklych sixaxis. Moje pytanie brzmi: czy istnieje tajemniczy sposob parowania padow? W ustawieniach accessories mam tylko mozliwosc przepiecia pada na inny port. Pady mimo ze sa naladowane, maja problem aby podlaczyc sie do konsoli. Oba tp sixaxisy kupione z konsola w tym samym terminie. Łot nał? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 grudnia 2011 Opublikowano 7 grudnia 2011 Na początek reset pada. Jak to nie pomoże to podłącz pada kablem, wyłącz za jego pomocą konsole i spróbuj włączyć naciskając przycisk PS. Cytuj
winner 183 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 http://allegro.pl/nowa-sony-playstation-3-160gb-gw-24-m-ce-ps3-i1982389857.html Będzie to najnowszy model? Zależy mi, żeby konsola była jak najnowsza i najtańsza. W aktualnej prawdopodobnie padł laser i muszę kupić nową, bo chyba nie ma sensu bawić się w wymiany lasera. Jak ktoś podaje, że jest gwarancja Sony tzn, że w razie problemów z konsolą mam iść do punktu Sony z dowodem zakupu? PS: Ma ktoś może info o jakichś ciekawych promocjach PS3 w tym momencie? Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 8 grudnia 2011 Opublikowano 8 grudnia 2011 (edytowane) Zapytaj go o numer CECH konsoli. Edytowane 8 grudnia 2011 przez Ken Marinaris Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi