Daddy 4 216 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 usuwając profile z konsoli na których miałem zakupione gry zamienią się one w triale czy zostaną pełnymi wersjami ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zostaną pełne wersje, ale ich nie uruchomisz bez aktywnego konta z którego zostały ściągnięte. Brak profilu = brak konta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czyli sprzedając konsole muszę zostawić wszystkie konta z grami by dana osoba mogła grać w pełne wersje Jest możliwość wyczyszczenia @ i haseł do tych kont żeby nikt się na nich nie logował ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Maila i hasło możesz zmienić np na tej stronie https://account.sony...pc/login.action albo bezpośrednio na konsoli. Nigdy nie zmieniałem maila do konta więc nie wiem jak to się zachowa jeżeli chodzi o użytkowanie gier. Jesli konta na których kupowałeś, są dla ciebie w jakimś stopniu ważne to najlepiej je zdeaktywować i usunąć. Jak są to konta składkowe to ja bym je zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) usuwając profile z konsoli na których miałem zakupione gry zamienią się one w triale czy zostaną pełnymi wersjami ? To zależy od sposobu aktywacji. Stare gry przestaną działać, a nowe zamienią się w triale. Jest możliwość wyczyszczenia @ i haseł do tych kont żeby nikt się na nich nie logował ? Wyczyszczenia tylko na CEX/DEX CFW i DEX OFW. Na CEX OFW możesz jedynie je pozmieniać, ale i tak zostaną w kopii rejestru ("dev_flash2/etc/backup/xRegistry.sys/"). Nie wiem jak często jest zastępowana, ale przyjmując czarny scenariusz, że dopiero po restorze, to można odzyskać wszystkie te dane jailbreakując PS3 lub wykonując obraz NAND/NORek. - - - Skoro sprzedajesz konsolę to deaktywuj konto, z poziomu Recovery zrób Restore PS3 System. Usuwa to wszystkie ustawienia z flasha, "dev_hdd0/home/" i "dev_hdd0/game/" z dysku twardego. Ale jak rozumiem, chcesz sprzedać konsolę z grami, ale nie chcesz aby ktoś miał stały dostęp do Twojego konta którego chcesz używać na innej konsoli - to wtedy nie ma rady jak tylko zmienić hasła i e-mail. Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Najprościej (i najjaśniej;) ) moim zdaniem będzie zmienić hasła do kont przez WWW. W konsoli jeśli zostaną zapisane, to tylko stare hasła. Po zmianie hasła gry będą na 100% działać - sprawdzone (są odosobnione przypadki dosłownie kilku gier które przetają działać np. SOCOM z PSS). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) WTF?! Włączam konsolę a tu menu jakieś takie ciemne, nie widać dobrze ikon. Nie zalogował się do PSN. Wczoraj normalnie wszystko było O_o Problem rozwiązany. Coś nie tak było z TV. Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez Bojan_Zaw Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ma ktos moze maila do pomocy technicznej Playstation w Polsce ? Szukalem na ich smiesznej stronie i maja tylko infolinie, a dzwonic nie bede. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Takie coś znalazłem playstation.pl@eu.sony.com na tej stronie http://faq.en.playstation.com/app/answers/detail/a_id/842 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dzieki. Troche to dziwne, ze na ich oficjalnej stronie nie ma nawet e-maila kontaktowego, a przeciez nie kazdy chce dzwonic i czekac na tej ich infolinii. Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Panowie a ja mam takie pytanie bo nie mogę znaleźć. Czy da sięwejść w PS3 w menu na dysk twardy i przejrzec co tam wszystko siedzi? Tak jakk w 360 - pamięć masowa i tam mamy całą zawartość HD. Czy musimy tak skakać po zakładkach i szukać? I co się dzieje z danymi jak wyłącze lub zakończe gre homem w czasie instalacji? Na 360 możemy łatwo wupierniczyć niedociągniete gry a tutaj też jest coś takiego? Jakby nie doinstalowane? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez adamst85 Cytuj Odnośnik do komentarza
tomek1906 18 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 A ja mam takie pytanie, dlaczego czasem odtwarzane filmy nie maja dzwieku? Do tej pory zrzucalem to na format, moze przez ps3 nie obslugiwany, ale obecnie ściągnąłem sobie cały sezon serialu rzym i na 12 odcinkow w dwóch nie bylo w ogóle glosu. Wszystkie odcinki ten sam format ?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zapewne posiadają nieobsługiwaną częstotliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stunik 1 402 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Mam pytanie. W marcu zakładałem konto na mój adres ale nie miałem ps3 od tego czasu i zapomniałem wszystkiego teraz chce zrobić nowe konto i czy mogę je założyć na ten sam adres? Można założyć 2 konta na te same dane ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Możesz mieć 2 konta na te same dane prócz adresu email, ponieważ jest on równocześnie loginem. Więc albo odzyskasz dane do konta albo musisz założyć je na nowy adres. Edytowane 7 Września 2012 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Stunik 1 402 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 No dobra nowy e mail nie stanowi problemu ale rozumiem, że mogę wpisać wszystkie dane te same? Myślałem, że będzie to coś w rodzaju multikonta i jest to zakazane ale ok. Danych i tak już nie odzyskam więc lipa. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 No a co za problem odzyskać konto jak masz dostęp do emaila? Dajesz przez www odzyskiwanie, przychodzi na email link do zmiany hasła i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Można gdzieś włączyć automatyczne uruchamianie płyty przy starcie konsoli? Bo irytuje mnie to, że za każdym razem jak włączę PS3, to muszę jeszcze włączyć grę :< Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 (edytowane) W ustawieniach systemu masz. Settings -> System Settings -> Disc Auto Start Edytowane 25 Września 2012 przez Square Cytuj Odnośnik do komentarza
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Kupa. To dotyczy jedynie startu płyty podczas jej wkładania. Mi chodziło o to, żeby odpalało automatycznie grę podczas startu konsoli, gdy płyta jest już w napędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Jeżeli nie działa to musieli coś zmienić w którymś FW, bo kiedyś odpalała się gra od razu. Tak to przyajmniej pamietam, bo praktycznie wyłączyłem to niedługo po kupieniu konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 hej mam telewizor full hd jaka rozdzielczość ustawić w menu ps3 1080p ? czy 720p ma to jakieś znaczenie podczas gry ? czy z automatu konsola przełącza do optymalnej rozdziałki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 1080p, teoretycznie konsola nie powinna sama przełączać. Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_slowik 1 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Taka mała sprawa. Grałem w Finala. Konsolę dopadł YLOD. Save na dysku. Kupiłem nową konsolę z nowszym firmware. Da się odzyskać save Finala bym mógł dokończyć grę?? Jeśli tak, to w jaki sposób??:> Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Spróbuj naprawić domowym sposobem i przekopiuj sejw/zrób backup. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi