krupek 15 481 Opublikowano 20 listopada 2012 Opublikowano 20 listopada 2012 Generalnie to też miałem Fat 40 GB i Samsunga HD Ready i nie niespecjalnie się lubili. Czasami jak podłączałem konsolę do innego TV, to potem był problem z obrazem, gdy z powrotem podłączałem konsolę do Samsunga. Spróbuj zrobić reset konsoli, ale miej konsolę podłączoną zwykłym kablem Euro. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 20 listopada 2012 Opublikowano 20 listopada 2012 Ustawienia ręczne - daj na 720p na twardo i odznacz 1080p (teoretycznie TV powinien odpalić 1080i ale lepiej też odznacz). Ewentualnie możesz po podłączeniu zresetować ustawienia ustawienia - 10 sek trzymać Power. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 20 listopada 2012 Opublikowano 20 listopada 2012 aaa, ok, wypróbuję. Dziękuję bardzo Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 23 listopada 2012 Opublikowano 23 listopada 2012 (edytowane) szefowie, jak pozbyć sie tego szpetnego nagłówka w dziale gier, jakim jest SingStar ? wyszło z ostatnia aktualizacja: 4.30, o ile sie nie mylę i strasznie bruździ mi to system konsolki jakaś rada ? plz... Edytowane 25 listopada 2012 przez MEVEK Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 23 listopada 2012 Opublikowano 23 listopada 2012 downgrade, cfw albo naklejka na ekranie telewizora - innej możliwości nie widzę Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 23 listopada 2012 Opublikowano 23 listopada 2012 ale w tedy nie będę sie laczyl z PS'Network Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 23 listopada 2012 Opublikowano 23 listopada 2012 bitch please, naklejka na ekranie telewizora nie blokuje psn Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 23 listopada 2012 Opublikowano 23 listopada 2012 trochę tania ta porada :blum1: to juz wszystko na co cie stać? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 listopada 2012 Opublikowano 23 listopada 2012 Ja też czekam aż to usuną, bo wkurza mnie tylko. Na szczęście jeszcze w to nie kliknąłem, ale było już blisko. 1 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 Czy ja dobrze rozumiem? Ikona Singstara jest wspawana w zakładkę Games i nie da się jej nigdzie przesunąć? W Tokyo rozum postradali? Cytuj
vip77 237 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 dali za "darmo" singstara to jest i ikonka. serio aż tak Was to drażni, mnie to w sumie zwisa i powiewa czy to jest czy nie ma btw. dwóm znajomym po aktualizacji do 4.30, nie pojawiła się ta ikonka także są wyjątki :-) zastanawiamy się tylko czy po następnej obowiązkowej aktualizacji pojawi się czy są odcięci na stałe? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 Zwisało by mi to gdybym mógł to wrzucić do jakiegoś folderu i spoczywało by sobie w jego czeluściach, a nie wisiało w głównym menu i to jeszcze w miejscu gdzie klika się dość często. Najlepiej by było gdyby Sony dało możliwość własnej kustomizacji XMB, wtedy poukrywało by się zbędnę ikonki i byłby spokój. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 (edytowane) Mnie już wnerwił ten skrót do sklepu w Games, przy Singstarze dostał bym chyba białej gorączki. Nie wiem jak inni, ale ja nie życzę sobie reklam w GUI, których nie da się wyłączyć. Tak jak w przypadku zawartości TV, tak i tutaj pewnie zależy od kraju na który zarejestrowane jest przypisane do SEN konto. Edytowane 25 listopada 2012 przez Berion Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 (edytowane) Sony It Only Does Everythin* *(w tym, wkur.wianie graczy) Edytowane 25 listopada 2012 przez Łebi Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 (edytowane) serio aż tak Was to drażni, mnie to w sumie zwisa i powiewa czy to jest czy nie ma najgorsze, ze jest tam wspawana i nic sie nie da z nia zrobić nawet nie schodzi w dol, jak inne tytuły w które graliśmy, jakiś czas temu( jeśli sie posegreguje w ten własnie sposób). massakra,.. no własnie, szkoda.. Edytowane 25 listopada 2012 przez MEVEK Cytuj
Gość Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 A ja tego dziwnym trafem właśnie po updatcie nie mam już Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 Gdzieś na forum wyczytałem, ale teraz nie mogę znaleźć, gdzie odinstalować to (pipi) Home? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 Gdzieś na forum wyczytałem, ale teraz nie mogę znaleźć, gdzie odinstalować to (pipi) Home? Najechać na ikonę Home -> trójkąt -> usuń. Samej ikony nie da się wywalić. Jak znikła to na pewno pojawi się znowu. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 http://www.ps3site.pl/poradnik-ps3site-jak-przyspieszyc-dysk-twardy-w-ps3/136079 Wraz z wypuszczeniem konsoli PS3 na rynek, Sony udostępniło narzędzie 'Recovery Menu'. Jest ono często używane w serwisach do naprawy naszej konsoli w przypadku problemów na bazie software'u, zwykły użytkownik nawet tam nie zagląda. A powinien. Menu to oferuje opcję 'przebudowy bazy danych', brzmi groźnie, ale co tak naprawdę robi? Dzięki tej pozycji możemy znacznie przyspieszyć nie tylko pracę dysku w posiadanej przez nas czarnulce, ale także szybkość XMB! Warto to zrobić po kilku latach... Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 Po takiej czynności gry będą sie szybciej instalować? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 Przez jakiś czas. Potem i tak zamula. W Rage np. pomagało i szybciej się textury doczytywaly. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 (edytowane) Wraz z wypuszczeniem konsoli PS3 na rynek, Sony udostępniło narzędzie Recovery Menu. Jest ono często używane w serwisach do naprawy naszej konsoli w przypadku problemów na bazie software'u, zwykły użytkownik nawet tam nie zagląda. A powinien. Menu to oferuje opcję przebudowy bazy danych, brzmi groźnie, ale co tak naprawdę robi? Dzięki tej pozycji możemy znacznie przyspieszyć nie tylko pracę dysku w posiadanej przez nas czarnulce, ale także szybkość XMB! Warto to zrobić po kilku latach... Jest to niestety stek bzdur wyssantych z palca: XMB nie wczytuje plików do menu rekurencyjnie, jadąc po katalogach, tylko - z nazwijmy je - bibliotek. Ów biblioteki to baza danych i w niej są wyłącznie informacje pobrane z system file object (PARAM.SFO, a którego integralność chroni PARAM.SFD). Są tam też wpisy do danych użytkownika, ale tylko multimedia i vmc (wirtualne karty). Opcja rebuild database jedynie, sprawdza czy wszystkie wpisy w bibliotekach są poprawne. I nic więcej! Jedyne co może przyspieszyć to wczytywanie pozycji w menu (jeśli w starych były jakieś buraki), NIE gier, ani nie ich instalacji (chyba, że mówimy o samym zakończeniu procesu wypakowywania paczki). Aby tak było to potrzebna byłaby opcja defragmentacji całej zawartości dev_hdd0/game/ (całej bo Sony każe tam wrzucać wszystko do jednego wora: łaty, cache, dlc, czasami klucze - co przedstawiane jest w XMB jako Game Data). Aha, i jeszcze jedno. W serwisach Sony wprowadza się konsolę w FSM i naprawy zwykle dokonuje zdalnie (z poziomu PC). Recovery jest dla użytkownika, taki jeden z nielicznych, miłych gestów Sony. Edytowane 9 grudnia 2012 przez Berion Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 Witam. Chcę sobie kupić ps3 i zastanawiam się jaki model wziąć. Czy ta nowsza wersja ma jakieś plusy oprócz rozmiarów i 500gb zamiast 320gb? Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 żadnych, bierz slima, póki jest i ceny są atrakcyjne 1 Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 Czy na PS3 mozna odtworzyć filmy HD w formacie .mkv? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi