Gość Kyo Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 PS3 Fat, Slim i Super Slim mają wbudowane zasilacze. Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 No właśnie też mi się tak wydawało. Ludzie których znam różnie mówili dlatego wolałem tutaj podpytać. Widać to dokładnie na tym obrazku: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdtSATQfCn8b0lDsj--mCik87Bk7CvTSQE5SpA-ohZ95WC9Hq8&reload=on Czyli wystarczy podłączyć ją zwykłym kablem zasilającym od PC-ta lub drukarki, tak ? Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 (edytowane) Tym kablem zasilającym z dwoma dziurami. Od pcta raczej nie będzie pasować. Edytowane 19 października 2016 przez oFi Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 (edytowane) Okay. Czyli stary poczciwy kabel od PSX-a / PS-2, tudzież od starego radia wystarczy. Spoko Edytowane 19 października 2016 przez Wyso Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 Zależy do której. PS3 FAT - kabel od PC. Do PS3 Slim i Super Slim ten kabel który podał oFi. Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 (edytowane) Okay. Czyli zasilanie nie stanowi problemu. EDIT: To jeszcze jedno pytanie: czy obraz w PS3 można puścić innymi kablami niż HDMI ? Wejścia chinch są? albo jakieś s-video ? Edytowane 21 października 2016 przez Wyso Cytuj
kacperdd 7 Opublikowano 14 maja 2017 Opublikowano 14 maja 2017 Sprzedaję swoje PS3 - co zrobić, żeby wyczyścić cały system bez pozostawienia jakiegokolwiek śladu po moim profilu itd? Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 Pewnie było ale kto pyta nie błądzi. Posiadam dwie ps3, czy jest możliwe posiadanie jednego konta na dwóch konsolach? Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 Jeżeli się nic nie zmieniło to tak, konto może być aktywowane na dwóch konsolach jednocześnie. 1 Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 Na bank można, bo w tym tygodniu udostępniałem konto kumplowi co by miał więcej gierek na start 1 Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Czy gra z Psx w wersji ntsc oryginał pójdzie na ps3? Bo Palowskie z tego co pamietam to działają bez problemu. Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Wydaje mi się, że brak blokady regionalnej był tylko na gry PS3. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 A może ma ktoś Ps3 i jakaś giere z psx i mógłby sprawdzić? Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 To może inaczej. Na gry z PSX była blokada regionalna i na 99% dalej jest, bo żaden patch tego raczej nie ściągnął. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 23 czerwca 2018 Opublikowano 23 czerwca 2018 21 godzin temu, Wesker napisał: A może ma ktoś Ps3 i jakaś giere z psx i mógłby sprawdzić? Ja mam iso NTSC i działają. Obrazy odpalają się z wbudowanego emulatora więc... powinno być ok, ale nie testowałem jednak na oryginalnej płycie NTSC. Ciekawostka: Ape Escape w wersji PAL ma takie zabezpieczenia, że nie idzie odpalić gry na PS3. Nie ma natomiast tego w wersji NTSC, tak więc... w końcu mogę łapać małpy, po wgraniu obrazu:/ Cytuj
ProstyHeker 1 874 Opublikowano 24 czerwca 2018 Opublikowano 24 czerwca 2018 W dniu 22.06.2018 o 14:27, Wesker napisał: Czy gra z Psx w wersji ntsc oryginał pójdzie na ps3? Bo Palowskie z tego co pamietam to działają bez problemu. Wrzuciłem Tekkena 3 NTSC do PS3 SS Pal i nie działa. Wywala info, że jest blokada regionalna. 1 Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 Czy to normalne na PS3(Slim) że gra ściąga się i instaluje dość długo? Ściągnąłem mgs4 (27gb)jakieś 5-6 godzin, a mam szybki Internet. i teraz czekam już 30 minut z instalacją i jest tylko 15%. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 @Xehanort No snejk tą fajeczkę pali dość długo Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 9 godzin temu, Xehanort napisał: Czy to normalne na PS3(Slim) że gra ściąga się i instaluje dość długo? Ściągnąłem mgs4 (27gb)jakieś 5-6 godzin, a mam szybki Internet. i teraz czekam już 30 minut z instalacją i jest tylko 15%. Dysk masz zawalony? albo przydałaby mu się defragmentacja, której nie zrobisz na ps3. Najbardziej mi mulilo przy patchach do GT6, cały dzień się zasysaly. Jak pokasowalem inne gry to było lepiej, ale najlepiej było jak kupiłem nowy, większy dysk. Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 22 minuty temu, grzybiarz napisał: albo przydałaby mu się defragmentacja, której nie zrobisz na ps3. Przecież jest na Chlebaku opcja odbudowy bazy danych, tak samo jak na czwórce. Czy może chodzi ci o opcję której nie ma na żadnej chyba konsoli? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Taka odbudowa bazy danych to taki reset folderów do fabrycznych stanów/nazw/rozmieszczeń. Nie wydaje mi się, żeby to robiło defragmentację. Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 W dniu 6.10.2019 o 10:56, grzybiarz napisał: Dysk masz zawalony? albo przydałaby mu się defragmentacja, której nie zrobisz na ps3. Najbardziej mi mulilo przy patchach do GT6, cały dzień się zasysaly. Jak pokasowalem inne gry to było lepiej, ale najlepiej było jak kupiłem nowy, większy dysk. Kupiłem używana w cex. Dysk był pusty. Przywrócilem ustawienia fabryczne i zrobiłem szybki format dysku(normalny zająłby 18h według konsoli). Z tego co czytam na necie to chyba normalne na PS3 Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 9 października 2019 Opublikowano 9 października 2019 PS3 i wolne update to normalka, ciesz się ze nie musisz robić update do GT5 z 1.0 do v2.14 bo to robi każdy update osobno (z 30) Cytuj
Berion 207 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 (edytowane) @Square Defragmentacja to coś zupełnie innego... To złożenie plików rozstrzelonych po klastrach na możliwie jeden ciągły (czyli klaster po klastrze, jeden po drugim). Tego nie da się zrobić na PS3 bo nie ma tam takich progamów (jedyne co potrafi to fschk po ustawieniu stosownej flagi w /temp/MMC), można na PC, ale za dużo z tym zachodu, bowiem trzeba zrobić mapper deszyfrujący na Linuksie partycji użytkownika, wystawić go jako nbd, i na FreeBSD się pod to podpiąć (bo UFS2 jest jego natywnym fs i w przeciwieńtwie do Linuksa ma odpowiednie narzędzia do stabilnego zapisu), gdzie już przeprowadzić pożądaną operację, i potem rzecz jasna pozdejmować po kolei wszystkie warstwy aby przy okazji nie ubić owoców tej żmudnej przeprawy). Naturalnie potrzebna jest konsola z CFW żeby wydłubać EID Root Key z którego można wygenerować klucz ATA Key, którym zaszyfrowany jest cały HDD. Odbudowa baz danych robi to co nazwa sugeruje. A w bazach są wpisywane tylko i włącznie meta dane z paczek, save'ów, VMC, trofeów i multimedii. Im dłużej się używa konsoli, tym bardziej staje się zaśmiecona i zaczyna mulić. Dlatego ta opcja ją kasuje, przywraca czystą i wpisuje do niej wszystko co znalazł w ww. treściach. @grzybiarz GT6 ma własny system patchowania, niezależny od tego w konsoli - ten konsolowy tylko pobiera paczki, które normalnie są patchami, ale w przypadku GT6 to są programy, który każdy po kolei nanosi patche różnicowe na pliki gry. Idiotyczne, bo jedynie oszczędza czas pobierania, niemiłosiernie wydłużając samo patchowanie. @oFi Palenie fajka to nie jest instalacja tylko loading przed każdym rozdziałem. Z tego co kojarzę, MGS4 zajmował ~20GiB na HDD więc "instalacja" nie powinna trwać dłużej niż najdłuższy loading tej gry. :} Edytowane 17 listopada 2019 przez Berion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi