Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jezu przed chwilka sciagnelem nowy soft do konsoli teraz nie moge sie zalogowac pisze ze emeil zly albo haslo cos sony znowu z(pipi)alo WTF.

Też tak mam przez chwilę myślałem, że ktoś mi się włamał na konto heh. Zapomniałem o "aktualizacji" ;/...

Opublikowano (edytowane)

+1 ...ale po chwili pomyślałem,że dzisiaj jakaś przerwa w działaniu PSN miała być no i jeszcze ten nowy firmware ;]

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

U ustawieniach PS3 jest mowa o czymś takim: PS3 for DivX VOD

Jest podana strona www i kod rejestracyjny.

PO rejestracji będzie można oglądać filmy divx na ps3 z pamięci masowej ?

Opublikowano

Nijak. Nie ma i nie będzie takiej możliwości.

Pozostaje Ci wripować je na stałe w obraz.

No właśnie a jak zainstaluje na kompie media server? I przez niego będę puszczał filmy z napisami to co Plej normalnie będzie wyświetlał napisy?

Opublikowano

Nie wiem jak działa PS3 Media Server. Nigdy nie używałem - skrajnie mi się nie podoba idea streamingu, chyba że z NASa (ale nie stać mnie :P).

Podejrzewam, że można i tak skoro ten film i tak jest mielony w locie.

Opublikowano

To PS3 jakie konkretnie odtwarza formaty? Avi, Divx ? jakie jeszcze?

Bo rozumiem że jeżeli film bedzie z dabingiem to wszystko bedzie OK.

Opublikowano

Napisy w film możesz "wtopić" programem AVIAddXSubs. A co do Media Serwer, to wcale nie widać, że coś jest streamowane. Wszystko idzie bardzo płynnie.

Opublikowano

Mam pytanie w sprawie logowania do PSN. Dzisiaj z rana próbowałem odpalić swoje konto PSN i ciągle wyskakiwała informacja o błędnym e-mailu lub haśle. Nie zrażony tym próbowałem logować się na to same konto z poziomu PC i jednak hasło i e-mail działają. Co może być tego winą ? Wszystko zaczęło wariować po ściągnięciu nowego FW. Dodam jeszcze że konto siostry i jeszcze inne śmigają normalnie.

Opublikowano (edytowane)

171mm długość na 137mm szerokość na 15~16mm grubość (pomiar linijka od stołu i pudło też)

Prawidłowe to chyba 170x135x15

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Aktualnie korzystam z Routera, net z UPC 50/5 i w sumie większość gier online działa idealnie. Ale np. taki Little Big Planet, czy PES tną :/ A właśnie mam zamiar pograć online w PESA 2011 jak wyjdzie.

Dlatego chciałbym podłączyć internet do PS3 za pomocą kabelka. Tylko nie wiem jak będzie lepiej. Czy ma to być bezpośrednio z PC, czy przez router? Jest jakaś różnica?

Opublikowano (edytowane)

Lepiej bezpośrednio pod router, nie bedziesz musiał pc włączać gdy zechcesz na konsoli pograć.

A co do szybkości neta, to jak to będzie? Bo chyba jak podłącze do PC, to na obu platformach będzie net, a jak do routera, to tylko na PS3 i wtedy chyba będzie lepiej działać, tak?

Potrzebuję do tego kabel ethernet? I czy jest jakaś różnica między kablem, który ma 1 metr a taki, który ma 5-10 metrów?

Edytowane przez gianbuffon
Opublikowano (edytowane)

Nie ma wirusów na konsole - nie w takim znaczeniu jak na Windows, nie mówiąc już o OSX/Linuksach.

Na PS3 jest jeden szkodliwy program, który miał być niby emulatorem PSP. Ale da się ją przywrócić do życia. Był też jakiś kiedyś bricker PSP i NDS. Ponadto tiff exploity dla PSP są traktowane przez większość programów antywirusowych jako wirusy. Nie masz się czego bać o ile będziesz używać głowy do myślenia.

A co do szybkości neta, to jak to będzie? Bo chyba jak podłącze do PC, to na obu platformach będzie net, a jak do routera, to tylko na PS3 i wtedy chyba będzie lepiej działać, tak?

Potrzebuję do tego kabel ethernet? I czy jest jakaś różnica między kablem, który ma 1 metr a taki, który ma 5-10 metrów?

Nie potrzebujesz kabla, jeśli kupisz router z WiFi (każdy jest AP).

Będzie działać lepiej, zakładając że na PC wtedy nic nie ściągałeś/nic nie wysyłałeś (upraszczając).

Różnica w długości. Co ileś tam metrów potrzeba repeatera, ale musiałbyś w zamku chyba mieszkać. ;]

Edytowane przez Berion
Opublikowano (edytowane)

Nie potrzebujesz kabla, jeśli kupisz router z WiFi (każdy jest AP).

Będzie działać lepiej, zakładając że na PC wtedy nic nie ściągałeś/nic nie wysyłałeś (upraszczając).

Różnica w długości. Co ileś tam metrów potrzeba repeatera, ale musiałbyś w zamku chyba mieszkać. ;]

Ja już mam router d-link 524. Tylko problem polega na tym, że pomimo szybkiego internetu nie mogę grać online w PESA, bo bardzo laguje (nawet jak PC jest wyłączony). Jeszcze poczekam do premiery PESA 2011, bo może coś poprawią i online będzie chodzić lepiej przez wi-fi. Jeśli nie, to podczas gry w PESA, Little Big Planet, czy czasem streamowania chciałbym podłączyć net za pomocą kabla, bo ponoć wtedy będzie działać lepiej.

Ten jeden kabelek, który mam podpięty do routera i modemu, chyba ethernet podłączałem do PS3 i był net (tylko wtedy nie było na PC, ale to nawet lepiej). Problem w tym, że ten kabel jest za krótki. Ma ok. metr, a ja potrzebuję co najmniej 2 metry (jakieś 8-10 metrów, aby grać w drugim pokoju). No i się zastanawiam, czy będzie będzie jakaś różnica na korzyść kabla, czy może przez to, że kabel będzie taki długi, to różnica będzie neiwielka i lepiej pozostac przy wi-fi.

Edytowane przez gianbuffon
Opublikowano (edytowane)

Co mają lagi do połączenia z routerem? Przy takich odległościach nic. Będzie działać tak samo. Nie mam tej gry, ale wiele zależy od providera internetowego i przede wszystkim z jakimi hostami jesteś łączony.

Edytowane przez Berion