Opublikowano 8 sierpnia 201212 l usuwając profile z konsoli na których miałem zakupione gry zamienią się one w triale czy zostaną pełnymi wersjami ?
Opublikowano 8 sierpnia 201212 l Zostaną pełne wersje, ale ich nie uruchomisz bez aktywnego konta z którego zostały ściągnięte. Brak profilu = brak konta.
Opublikowano 8 sierpnia 201212 l Czyli sprzedając konsole muszę zostawić wszystkie konta z grami by dana osoba mogła grać w pełne wersje Jest możliwość wyczyszczenia @ i haseł do tych kont żeby nikt się na nich nie logował ?
Opublikowano 8 sierpnia 201212 l Maila i hasło możesz zmienić np na tej stronie https://account.sony...pc/login.action albo bezpośrednio na konsoli. Nigdy nie zmieniałem maila do konta więc nie wiem jak to się zachowa jeżeli chodzi o użytkowanie gier. Jesli konta na których kupowałeś, są dla ciebie w jakimś stopniu ważne to najlepiej je zdeaktywować i usunąć. Jak są to konta składkowe to ja bym je zostawił.
Opublikowano 9 sierpnia 201212 l usuwając profile z konsoli na których miałem zakupione gry zamienią się one w triale czy zostaną pełnymi wersjami ? To zależy od sposobu aktywacji. Stare gry przestaną działać, a nowe zamienią się w triale. Jest możliwość wyczyszczenia @ i haseł do tych kont żeby nikt się na nich nie logował ? Wyczyszczenia tylko na CEX/DEX CFW i DEX OFW. Na CEX OFW możesz jedynie je pozmieniać, ale i tak zostaną w kopii rejestru ("dev_flash2/etc/backup/xRegistry.sys/"). Nie wiem jak często jest zastępowana, ale przyjmując czarny scenariusz, że dopiero po restorze, to można odzyskać wszystkie te dane jailbreakując PS3 lub wykonując obraz NAND/NORek. - - - Skoro sprzedajesz konsolę to deaktywuj konto, z poziomu Recovery zrób Restore PS3 System. Usuwa to wszystkie ustawienia z flasha, "dev_hdd0/home/" i "dev_hdd0/game/" z dysku twardego. Ale jak rozumiem, chcesz sprzedać konsolę z grami, ale nie chcesz aby ktoś miał stały dostęp do Twojego konta którego chcesz używać na innej konsoli - to wtedy nie ma rady jak tylko zmienić hasła i e-mail. Edytowane 9 sierpnia 201212 l przez Berion
Opublikowano 9 sierpnia 201212 l Najprościej (i najjaśniej;) ) moim zdaniem będzie zmienić hasła do kont przez WWW. W konsoli jeśli zostaną zapisane, to tylko stare hasła. Po zmianie hasła gry będą na 100% działać - sprawdzone (są odosobnione przypadki dosłownie kilku gier które przetają działać np. SOCOM z PSS).
Opublikowano 9 sierpnia 201212 l WTF?! Włączam konsolę a tu menu jakieś takie ciemne, nie widać dobrze ikon. Nie zalogował się do PSN. Wczoraj normalnie wszystko było O_o Problem rozwiązany. Coś nie tak było z TV. Edytowane 9 sierpnia 201212 l przez Bojan_Zaw
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Ma ktos moze maila do pomocy technicznej Playstation w Polsce ? Szukalem na ich smiesznej stronie i maja tylko infolinie, a dzwonic nie bede.
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Takie coś znalazłem playstation.pl@eu.sony.com na tej stronie http://faq.en.playstation.com/app/answers/detail/a_id/842
Opublikowano 15 sierpnia 201212 l Dzieki. Troche to dziwne, ze na ich oficjalnej stronie nie ma nawet e-maila kontaktowego, a przeciez nie kazdy chce dzwonic i czekac na tej ich infolinii.
Opublikowano 25 sierpnia 201212 l Panowie a ja mam takie pytanie bo nie mogę znaleźć. Czy da sięwejść w PS3 w menu na dysk twardy i przejrzec co tam wszystko siedzi? Tak jakk w 360 - pamięć masowa i tam mamy całą zawartość HD. Czy musimy tak skakać po zakładkach i szukać? I co się dzieje z danymi jak wyłącze lub zakończe gre homem w czasie instalacji? Na 360 możemy łatwo wupierniczyć niedociągniete gry a tutaj też jest coś takiego? Jakby nie doinstalowane? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Edytowane 25 sierpnia 201212 l przez adamst85
Opublikowano 28 sierpnia 201212 l A ja mam takie pytanie, dlaczego czasem odtwarzane filmy nie maja dzwieku? Do tej pory zrzucalem to na format, moze przez ps3 nie obslugiwany, ale obecnie ściągnąłem sobie cały sezon serialu rzym i na 12 odcinkow w dwóch nie bylo w ogóle glosu. Wszystkie odcinki ten sam format ?!
Opublikowano 7 września 201212 l Mam pytanie. W marcu zakładałem konto na mój adres ale nie miałem ps3 od tego czasu i zapomniałem wszystkiego teraz chce zrobić nowe konto i czy mogę je założyć na ten sam adres? Można założyć 2 konta na te same dane ?
Opublikowano 7 września 201212 l Możesz mieć 2 konta na te same dane prócz adresu email, ponieważ jest on równocześnie loginem. Więc albo odzyskasz dane do konta albo musisz założyć je na nowy adres. Edytowane 7 września 201212 l przez Kyo
Opublikowano 7 września 201212 l No dobra nowy e mail nie stanowi problemu ale rozumiem, że mogę wpisać wszystkie dane te same? Myślałem, że będzie to coś w rodzaju multikonta i jest to zakazane ale ok. Danych i tak już nie odzyskam więc lipa. Dzięki.
Opublikowano 7 września 201212 l No a co za problem odzyskać konto jak masz dostęp do emaila? Dajesz przez www odzyskiwanie, przychodzi na email link do zmiany hasła i po sprawie.
Opublikowano 25 września 201212 l Można gdzieś włączyć automatyczne uruchamianie płyty przy starcie konsoli? Bo irytuje mnie to, że za każdym razem jak włączę PS3, to muszę jeszcze włączyć grę :<
Opublikowano 25 września 201212 l W ustawieniach systemu masz. Settings -> System Settings -> Disc Auto Start Edytowane 25 września 201212 l przez Square
Opublikowano 26 września 201212 l Kupa. To dotyczy jedynie startu płyty podczas jej wkładania. Mi chodziło o to, żeby odpalało automatycznie grę podczas startu konsoli, gdy płyta jest już w napędzie.
Opublikowano 26 września 201212 l Jeżeli nie działa to musieli coś zmienić w którymś FW, bo kiedyś odpalała się gra od razu. Tak to przyajmniej pamietam, bo praktycznie wyłączyłem to niedługo po kupieniu konsoli.
Opublikowano 27 września 201212 l hej mam telewizor full hd jaka rozdzielczość ustawić w menu ps3 1080p ? czy 720p ma to jakieś znaczenie podczas gry ? czy z automatu konsola przełącza do optymalnej rozdziałki ?
Opublikowano 29 września 201212 l Taka mała sprawa. Grałem w Finala. Konsolę dopadł YLOD. Save na dysku. Kupiłem nową konsolę z nowszym firmware. Da się odzyskać save Finala bym mógł dokończyć grę?? Jeśli tak, to w jaki sposób??:>