Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Otoz kupilem sobie PS3 40GB z USA... Wiem ,ze pewnie to pytanie juz gdzies padło...Ale tyle stron ciezko przeszukac naprawde.... No wiec... Czy mozna odrazu podlaczyc pod 230V? Bo jedni pisza ,ze tak drudzy ze nie i juz sam nie wiem... Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.

Opublikowano

Mam ustawiony kolor tła "Original" i raz kolor jest turkusowy a raz czarny... Np. włączam PS3 i jest turkusowy, a jak wychodzę z gry to jest już czarny. O co w tym chodzi? :rolleyes:

Opublikowano

1. Można na PS3 słuchać jakiegoś radia internetowego?

2. Jak wrzucam płytkę od PSX'a (60GB wersja) to mogę sobie zgrać muzę na HDD; można to samo jakoś zrobić z grami na DVD (PS2), lub BlueRay?

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko. Czy jest możliwość połączenia PS3 z Komputerem (Laptop Wi-Fi included) przez Wi-Fi ? (Coś al'a sieć LAN - wymiana plików itd.)

Jeśli tak to czy niebędzie to przeszkadzało "komunikowaniu się" Liveboxa z PS3 i z Kompem?

Pozdro

Edytowane przez Brainiac
Opublikowano
Mam pytanko. Czy jest możliwość połączenia PS3 z Komputerem (Laptop Wi-Fi included) przez Wi-Fi ? (Coś al'a sieć LAN - wymiana plików itd.)

Jeśli tak to czy niebędzie to przeszkadzało "komunikowaniu się" Liveboxa z PS3 i z Kompem?

Pozdro

Sprawdź upnp, chociaż nie wiem czy livebox ma taka mozliwosc. Upnp umożliwia steamowanie na żywo filmów zdjęc muzyki z dysku komputera.

Opublikowano

Pozdro

Sprawdź upnp, chociaż nie wiem czy livebox ma taka mozliwosc. Upnp umożliwia steamowanie na żywo filmów zdjęc muzyki z dysku komputera.

TU JEST program o nazwie Red Kawa File Server v1.0 For PS3

A file server that lets you wirelessly view and copy files from your computer to your PS3!

Red Kawa File Server is a free file server developed by Red Kawa. It allows you to view and copy files from your computer (where the server running) to your PlayStation 3 over your wired or wireless computer network.

Opublikowano

Pozdro

upnp to zupelnie cos innego. zeby udostepniac media trzeba uzyc funkcjonalnosci media serwer np z windows media player.

Opublikowano

mozna podpiąc konsole w ten sposob? :

HDMI - do lcd

czincze - do glosnikow

?

tzn chodzi mi o podlaczenie za pomocą 2 kabli [osobny obraz i osobny dzwiek]... czy konsola widzi tylko jedno polaczenie ustawione w menu?

Opublikowano

Mam pytanko. Chę kupić stolik pod tv , ale taki żeby PS3 znajdowała sie w pozycji pionowej. Problem w tym ze większość stolików ma odległość pomiędzy polkami 34 cm ,a konsola ma ich 33. Czynie będzie to przeszkadzać w chłodzeniu konsoli, w końcu to tylko 1 cm.

Opublikowano

Szukam juz dosyc dlugo na forum tematu gdzie bylyby wszystkie roznice miedzy wersja PS3 z USA i europejska wersja, w tym tyg kupuje i musze wiedziec czy sie oplaca( gry, napiecie, filmy, kompatybilnosc). Jak wiecie gdzie ten temat jest to podajcie topic, albo naskrobcie cos sami.

Opublikowano
Szukam juz dosyc dlugo na forum tematu gdzie bylyby wszystkie roznice miedzy wersja PS3 z USA i europejska wersja, w tym tyg kupuje i musze wiedziec czy sie oplaca( gry, napiecie, filmy, kompatybilnosc). Jak wiecie gdzie ten temat jest to podajcie topic, albo naskrobcie cos sami.

Napięcie - tam mają 110 u nas jest 230, musisz kupić przetwornik - są na allegro. Wersje USA mają nałożony region 1, Europejskie zaś - region 2. Tyczy się to gier z poprzednich plejaków, filmów na DVD i BR. Gry chodzą spokojnie i tak samo.

Opublikowano

Napięcie - tam mają 110 u nas jest 230, musisz kupić przetwornik - są na allegro. Wersje USA mają nałożony region 1, Europejskie zaś - region 2. Tyczy się to gier z poprzednich plejaków, filmów na DVD i BR. Gry chodzą spokojnie i tak samo.

hmmm, i pewnie obesc blokade na filmy nielatwo, a niewatpliwie przydalaby sie ta funkcja. Przetwornik paredziesiat zl wysylka ze 100 i wychodzi ponad 1000( a pol konsoli czyli odtwarzacz odpada), moze warto jednak dolozyc kilka stow i brac w PL. nie wiem jeszcze jak z gwarancją?? Czy nie bylaby uznawana tylko na tamtym kontynencie??

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze dla scislosci. PS3 dziala na 110 i 230V i nie trzeba zadnych przetwornikow (transformatorow?)

Co do gwarancji, to nie jestem pewien, ale dzialaja chyba 'kontynentalnie'. Jest na cala Europe (lub przynajmniej na UE), a na USA jest inna.

Edytowane przez Emet