CoATI 1 051 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 no pod :triangle: zdaje sie to jest Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) Jak dostane wiadomosc od kogos z listy. To jest opcja zeby ja otworzyc ,jak sie ma podswietlona dana osobe i widac symbol wiadomosci? Czy trzeba jechac messages/received? Trzeba. Kiedy na ps3 nie było kart konta (prezentujących trofea itd) to naciskając x wchodziło się do wiadomości, teraz wchodzi sie na karte więc wiadomości trzeba wybrać z menu. Edytowane 26 grudnia 2008 przez Deadeye Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Dziwne pytanie i dziwna odpowiedz Nie trzeba jechac na Message Box/Received. Jak masz podswietlona osobe towcisnij trojkat i wez Message List. Tam masz odebrane i wyslane (nie sa w oddzielnych folderach) do danej osoby ulozone chronologicznie. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 No wlasnie pamietalem, ze raz to jakos zrobilem ,ale nie wiedzialem jak xD Dzieki. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Po wtórze pytanie Mam dziwny problem z filmami na dvd(chodzi o kopie zapasowe) zauważyłem że jak chciałem oglądać film to zacinał mi się podczas menu i za nic nie mogłem tego obejść sad.gif Drugi problem miałem podczas oglądania innego filmu jak łączyły mi się chaptery konsola przeskakiwała do tylu o kilka sekund. Tych problemów nie miałem na moim starym Pionierze. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 W USA kontrola rodzicielska czy jak to tam sie zwie nazywa sie ESRB a w EU PEGI tak? Nie ma wyjatkow na ta regule? Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 W USA tylko ESRB ale w EU raczej nie tylko PEGI. Niemcy maja chyba swoje wlasne oznaczenia i moze jakies inne panstwo, ale nie jestem pewien. Ale na pewnio nie ma gry PAL od ESRB ani NTSC od PEGI. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 No wlasnie. Bo wiem ze niemcy maja tam swoje i uk tez czasem ma inny znak jezeli chodzi o ta kontrole. Szukam wlasnie faktu ze zadna gra PALowa nie ma oznaczenia ESRB i tyle ;P Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 niemcy i kilka innych krajow ma usk Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Konsola nie chce mi zsyncować trofeów. Zawsze przy 10% (albo siedmiu jak zdobyłem kilka nowych) wyskakuje mi error. Coś jest źle u mnie czy u Sony? Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Na necie teraz o tym głośno- problemy z synchronizacją trofeów. Poszukaj na google to ci podadzą sposób jak to obejść. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 * Delete your Game Data (that's the install files for a game, NOT the Save Data). * Use the Backup option in the PS3's XMB to create a full backup of your hard drive. * Restore your PS3 from the backup. * You trophies will all be gone but don't panic - that data will be stored on Sony's servers. Just reinstall the game, install the Trophy data and the sync should work fine. Maybe. Co to znaczy 'install Trophy data'? Cytuj
PiotrB 9 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Co to znaczy 'install Trophy data'? Włączyć synchronizacje pewnie. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 (edytowane) No tak, ale powiedzmy, że nie wiem, ile mam ten błąd, bo przez parę dni nie miałem neta. No i przez te parę dni ładnych kilka trophies wpadło. A ponoć backup trofeów nie obejmuje. Więc co, zostaną mi tylko te, które miałem zanim zaczął pojawiać się błąd? Edytowane 28 grudnia 2008 przez Khadgar Cytuj
froniu 1 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 może coś robią z integracją z www i dlatego takie problemy bo nagle zaczęło się sporej ilości osób to pojawiać... Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Ciekaw jestem, czy można oglądać cudze trofea, jeśli ta osoba ma błąd. Można by to sprawdzić. Jakby ktoś sprawdził mi ile np. ja mam trofeów, to wiedziałbym, ile z tego, co nabiłem jest na serwerze. Oczywiście ja też mogę sprawdzić to dla kogoś. Cytuj
Gość Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Chce kupic PS3 i do tego 1 gre ale taka ktorej nie ma na PC. bo na PC gralem w Tomb raidera gta prince of persia. Mozecie polecic jakas gre ktora nie wyszła na pc a wyszła na PS3. Z tego co wiem to Metal gear solid GoP jest tylko na PS3 i Motorstom macie jakies jeszcze tytuły ? Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Z tych, w które grałem i mogę polecić: LittleBigPlanet, Resistance 2, Uncharted. Cytuj
NakedSnake15 0 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 no to na PS3 np. Battlefield Bad Company, Gran Turismo 5 Prologue czy jakoś tak Cytuj
vip77 237 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Konsola nie chce mi zsyncować trofeów. Zawsze przy 10% (albo siedmiu jak zdobyłem kilka nowych) wyskakuje mi error. Coś jest źle u mnie czy u Sony? tez mnie to dzis spotkalo. zatrzymuje sie na 74% i wywala blad 80022D27 :wsciekly: Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 U mnie to samo. Wiem, ze oprocz was inni tez mja ten sam blad (ale nie wiem czy wszyscy...). Najpewniej to cos u SONY. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 (edytowane) Zalogowałem się na drugim userze - to samo. Co ciekawe, gdy zalogowałem się na drugim użytkowniku, to było widać niektóre moje trofea(jak znalazłem się na friend liście), które zdobyłem już po tym jak wyskoczył mi błąd lub przed jego pojawieniem się, ale gdy nie miałem neta(Uncharted, Resistance), a niektóre nie(LBP). Chyba to faktycznie coś u Sony - pozostaje tylko liczyć na to, że to przez jakieś wprowadzane przez nich poprawki(trofea w Portable ID - marzenie). Edytowane 28 grudnia 2008 przez Khadgar Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Jak wyłączyć powiadamianie ,że osoby z friend-listy są on-off line ? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Jak wyłączyć powiadamianie ,że osoby z friend-listy są on-off line ? system seting ---> notification message...czy jakos tak Cytuj
Don_Pedro 5 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Mnie tez dotknal nieslawny blad dotyczacy trophy na PS3 <_< Wiem, ze musze czekac az Sony zrobi z tym poprawke(nowy firmware), ale czy moge w miedzyczasie normalnie dalej nabijac trofea, czy lepiej sie wstrzymac bo nie zostana one zaliczone? Prosze o szybka odpowiedz, z gory dzieki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi