Emet 1 089 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 MotorStorm: Pacific Rift PixelJunk: Monsters Noby Noby Boy Warhawk Tyle w tej chwili pamiętam (oprócz tych wymienionych powyzej). Cytuj
ATG 1 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 KZ2 (tylko multiplayer) Midnight Club Los Angeles Cytuj
BQG 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 KZ2 (tylko multiplayer) Midnight Club Los Angeles Midnight Club Los Angeles :?: Niby jak :?: Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 a tutaj moge? jak wylaczyc dzwiek "nowego trofeum"? bo gram sobie, gram [w fear2 akurat], a mi tu takie pidung! ... nie dosc, ze ta gra ma slaby klimat [slabo straszy] to wspomniany 'pidung!' do reszty go rozwial w tym momencie xDDD Cytuj
ATG 1 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 KZ2 (tylko multiplayer) Midnight Club Los Angeles Midnight Club Los Angeles :?: Niby jak :?: Z tego co pamiętam podczas gry wchodzisz do xmb wybierasz utwór i klikasz play. ^_^ Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Opublikowano 5 kwietnia 2009 (edytowane) Witam. 1.Chciałbym się zapytać jak jest z gwarancją z PS3, tzn. jest ona na okres 1 roku czy na 2 lata? 2.Czy jeżeli kupię używaną konsolę, to gwarancja przechodzi na mnie? 3.Czy aby zrealizować gwarancję to muszę konsolę zawieźć do punktu 'kupna' konsoli? Czyli, jeżeli konsola jest z Krakowa, to muszę jechać do Krakowa, aby ją oddać na gwarancję? 4.Czy jeżeli konsola jest z Anglii / USA to gwarancja będzie w naszym kraju respektowana? Edytowane 5 kwietnia 2009 przez diesvindu Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Opublikowano 5 kwietnia 2009 (edytowane) Witam. 1.Chciałbym się zapytać jak jest z gwarancją z PS3, tzn. jest ona na okres 1 roku czy na 2 lata? 2.Czy jeżeli kupię używaną konsolę, to gwarancja przechodzi na mnie? 3.Czy aby zrealizować gwarancję to muszę konsolę zawieźć do punktu 'kupna' konsoli? Czyli, jeżeli konsola jest z Krakowa, to muszę jechać do Krakowa, aby ją oddać na gwarancję? 4.Czy jeżeli konsola jest z Anglii / USA to gwarancja będzie w naszym kraju respektowana? 1. 1 rok gwarancji sony, 2 lata w sklepie [na niezgodnosc towaru z umowa] 2. w instrukcji pisze, ze nie. jesli masz rachunek i podbita gwarancje nie powinno byc problemu. 3. jasli jest jeszcze na gwarancji sony to odsylasz/odwozisz konsole do centrum sony/autoryzowanego serwisu/sklepu gdzie kupiles/itp; po roku juz tylko mozesz oddac do sklepu z pismem o niezgodnosci towaru z umową ;] 4. jesli zostala kupiona na terenie UE to mozesz ja oddac na gwarancje w polsce polecam zadzwonic pod infolinie sony i dowiedziec sie wszystkiego dokladniej Edytowane 5 kwietnia 2009 przez CoATI Cytuj
GOPA 0 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 1. 1 rok gwarancji sony, 2 lata w sklepie [na niezgodnosc towaru z umowa] male sprostowanie - nie ma czegos takiego jak 2 lata gwarancji na Pleja 3.Jest tylko 1 rok i tyle. Jesli chodzi o niezgodnosc towaru z umowa to musisz udowodnic ze gdy kupowales pleja to mial juz wade. Np. w Angli Sony oficjalnie przyznalo sie ze wersje 60GB mialy wade plyty glownej, wtedy mozesz sie odwolywac i do 2 lat masz gwarancje. U nas SONY milczy wiec gwarancji jest 1 rok. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Jak zrobić by po skopiowaniu zdjęć na ps3 od razu się one grupowały w foldery dokładnie takie same jak na pc? Chodzi o to że jak skopiuję np: Wakacje/lipiec2008/foty_różne to po przewertowaniu widoku kwadratem poro.zje.buje mi te foty aż miło Z mp3-jkami robię tak, że w programiku do przerabiania tagów daję grupie utworków właściwe tagi i np: składanek mi nie porozrzuca wg albumów i twórców orginalnych i będa się one folderu ustawionego w tagu trzymać. Z fotami też chyba można coś takiego zrobić ? Znacie jakieś programiki czy poprostu sposób na własciwe pozycjonowanie zdjęć w ps3 (ręczne wpisywanie w rubryce Album pod trójkątem mi się nie uśmiecha) Cytuj
QTF 8 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Bardzo byłbym wdzieczny jakbym otrzymał pomoc. 1.Na poczatku moja PS3 była podączona do telewizora HD Ready lecz z biegiem czasu przerzuciłem sie na FULL HD. Problem w tym ze jak teraz znowu chce podłaczyc ja do mniejszego talewizora kabel HDMI nie przetwarza danych Video, tylko Audio.Na poczatku myslałem ze to wina ustawiuenia w opcjach tylko na FULL HD lecz poprawilem to a i tak nie dzała.-.- Jest jakeis proste i logiczne wyjasnienie mojego problemu. 2.Moja PS3 ma ponad półtora roku i NIGDY nie miałem problemu z połaczeniem sieciowym (router). Zawsze sugnałbył ok. 80-90%.Lecz gdy przezuciłem sie na FULL HD i automatycznie zasięg do fuotera sie powiekszyl to po pewnym czasie wyskoczyłmi błąd DNS(z tego co wiem to czesto sie to zdarza). Jakos sie z tym uporałem (zmiana numeru DNS i grzebanie w opcjach - co jednak w moim przypadku nie poszlo tak latwo jak by sie moglo wydawac). Przez 1 dien internet pochodzil w miare ok ale pozniej siła sygnału spadła ponizej 40% i utrzymuje sie na tym poziomie co wyklucza granie online(np. RE5 + headset). W dodatku pokazuja mi sie przez caly czas jakies błędy w połaczeniu i powraca (nie wiedziec czemu) błąd DNS - który PODOBNO zlikwidowałem. Non stop wyrzuca mnie z intrernetu pokazujac na zmiane błąd DNS i jakis inny( cos z cyfami 80...). Jest to pardzo irytujace i sam nie wiem co mam poradzic. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 1. HDMI ma taka ceche ze dostraja wspolpracujace urzadzenia - ale gdy zmieniasz jedno z urzadzen zwykle musisz zresetowac polaczenie. Telewizory (odbiorniki) zwykle maja autodostrajanie, ale nadajniki (takie jak PS3) raczej nie - dlatego przy zmianie telewizora powinienes zresetowac ustawienia obrazu (przycisk standby przytrzymac z 10 sekund z tego co pamietam - sprawdz w instrukcji albo niech mnie ktos poprawi. 2. Resetuj router co jakis czas. U mnie sie tez to zdarza co kilka tygodni ze spada moc ni z tego ni z owego. Popracuj tez nad ustawieniami routera (moc/czystosc sygnalu). Czy w ustawieniach konsoli jako DNS masz ustawiony adres wewnetrzny routera (czyli ten w sieci wewnetrznej konczacy sie zwykle na x.x.x.001? To domyslnie jest pierwszy DNS dla konsoli, bo router jest brama na zewnatrz i on sobie radzi i tlumaczy. Zwykle ustawienie tego adresu pomaga. Ogolnie sugeruje ustawienia automatyczne na konsoli. Na routerze ustawic jako pierwszy adres DNS - domyslny adres DNS dostawcy internetu, alternatywne najlepiej najsolidniejsze DNSy TPSA badz NASK. No i na koniec deser - kto jest dostawca internetu? Bledy DNSowe to czesto przypadlosc na ktora nie masz wplywu bo odpowiada za nia Twoj dostawca. Czasem telefon z opieprzem moze uczynic cuda. Cytuj
Snake_PL 1 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Czy jest możliwośc skasowania dodatku/gry kupionej z PSS z dysku PS3 aby ktoś inny mógł ją pobrać? Cytuj
QTF 8 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 (edytowane) 1. HDMI ma taka ceche ze dostraja wspolpracujace urzadzenia - ale gdy zmieniasz jedno z urzadzen zwykle musisz zresetowac polaczenie. Telewizory (odbiorniki) zwykle maja autodostrajanie, ale nadajniki (takie jak PS3) raczej nie - dlatego przy zmianie telewizora powinienes zresetowac ustawienia obrazu (przycisk standby przytrzymac z 10 sekund z tego co pamietam - sprawdz w instrukcji albo niech mnie ktos poprawi. 2. Resetuj router co jakis czas. U mnie sie tez to zdarza co kilka tygodni ze spada moc ni z tego ni z owego. Popracuj tez nad ustawieniami routera (moc/czystosc sygnalu). Czy w ustawieniach konsoli jako DNS masz ustawiony adres wewnetrzny routera (czyli ten w sieci wewnetrznej konczacy sie zwykle na x.x.x.001? To domyslnie jest pierwszy DNS dla konsoli, bo router jest brama na zewnatrz i on sobie radzi i tlumaczy. Zwykle ustawienie tego adresu pomaga. Ogolnie sugeruje ustawienia automatyczne na konsoli. Na routerze ustawic jako pierwszy adres DNS - domyslny adres DNS dostawcy internetu, alternatywne najlepiej najsolidniejsze DNSy TPSA badz NASK. No i na koniec deser - kto jest dostawca internetu? Bledy DNSowe to czesto przypadlosc na ktora nie masz wplywu bo odpowiada za nia Twoj dostawca. Czasem telefon z opieprzem moze uczynic cuda. Tak mam ustawiony adres DNS routera(pierwsza rzecz jaka zrobilem po zobaczeniu tego komunikatu) ale mimo to jak widac nie ma to rożnicy;/ PS: ktory to jest przycisk standby?? Edytowane 8 kwietnia 2009 przez QTF Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 (edytowane) Tak mam ustawiony adres DNS routera(pierwsza rzecz jaka zrobilem po zobaczeniu tego komunikatu) ale mimo to jak widac nie ma to rożnicy;/ A jak na routerze? Ustaw DNSy TPSA albo NASK (poszukaj w necie). W razie czego dzwon do dostawcy internetu. U mnie to pomagalo przede wszystkim. PS: ktory to jest przycisk standby?? No ten przycisk (dotykowy) z przodu co Ci konsole usypia badz budzi. Nie nazywam go power - bo power masz z tylu wylaczajacy konsole kompletnie. Edytowane 8 kwietnia 2009 przez grzes_l Cytuj
Exus1pl 7 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 (edytowane) Czy jest możliwość skasowania dodatku/gry kupionej z PSS z dysku PS3 aby ktoś inny mógł ją pobrać? Tak. Wchodzisz w ustawienia konta PSS i dajesz "Deactivate System" Edytowane 8 kwietnia 2009 przez Exus1pl Cytuj
michal89a23 1 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Witam mam takie pytanie ( od razu sorry ale nie wiedziałem gdzie je umieścić , a nie chciałem tworzyć nowego tematu ). W najbliższym czasie mam zamiar kupić sobie zestaw : TV LCD Full HD+Kino domowe ( ew. zestaw głośników )+PS3. I moje pytanie jest takie: czy moglibyście mi doradzić jaki do PS3 dobrać TV i kino domowe? Tak żeby wszystko działczyło, żeby nie było żadnych problemów z obrazem no i co najważniejsze z dźwiękiem( tak żeby działały wszystkie głośniki podczas oglądania filmu blue-ray( grania ) , z tego co czytałem na forum to wielu ludzi ma z podłączeniem głośników i amplitunera największy problem ) . Na zestaw przewiduje wydać ok 6000-6500 zł , w tym : TV LCD FULL HD ( najlepiej 32 cale ) - 2000-2400 zł PS3 + jakaś gra , film blu-ray - 1600-1700 zł i za resztę Kino domowe ( lub zestaw głośników ) ---- 2000-2100 zł Aha i jeszcze jedna kwestia , napiszcie mi jeszcze co z czym połączyć i jakimi kablami ( jakie kable dokupić ). Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 (edytowane) co do konkretnych modeli nie doradzę bo tyle ile ich jest na rynku to tyle różnych opinii ale kilka uwag mogę przekazać: 1.telewizor 32 calowy nie opłaca się kupować full hd,nie dostrzeżesz różnicy, lepiej hd ready a z lepszymi parametrami. 2.kup najlepiej bundle packa(z killzone2 lub ratchetami, motortsormami itp) pełno ich na rynku i najtaniej wychodzi,film bluray poszukaj na allegro,tam najtaniej 3.kino domowe,amplituner musi mieć wejście optyczne wtedy nie będzie problemu i na to zwracaj uwagę 4.ps3 do tv oczywiście kablem hdmi,do dżwięku kabel optyczny Edytowane 9 kwietnia 2009 przez Ficuś Cytuj
michal89a23 1 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 1.Co do TV to może być oczywiście większy niż 32 cale , ale nie wiem czy znajdę w tej cenie ( 2000-2400 zł ) 2.PS3 wolę właśnie kupić ''gołą'' bo na start wolę mieć NBA 2k9 , GTA IV ( no chyba że kupie zestaw z FIFĄ 09 ) + jakiś film ( filmy) blue-ray 3.Kino domowe ( lub zestaw głośników ) ---> tutaj chciałbym was prosić o konkretny model, ( najlepiej taki którego używacie i jesteście z niego zadowoleni ) 4.dzięki za podłączenie Pozdrawiam Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Mala uwaga. Kino domowe to juz szukajcie z HDMI wejsciem a nie optycznym. Optyk nie przewodzi niektorych kodowan sciezki dzwiekowej - zwykle tych HD - a na filmach BD to standard jest. Lepiej kupowac przyszlosciowo. Cytuj
QTF 8 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 (edytowane) Tak mam ustawiony adres DNS routera(pierwsza rzecz jaka zrobilem po zobaczeniu tego komunikatu) ale mimo to jak widac nie ma to rożnicy;/ A jak na routerze? Ustaw DNSy TPSA albo NASK (poszukaj w necie). W razie czego dzwon do dostawcy internetu. U mnie to pomagalo przede wszystkim. PS: ktory to jest przycisk standby?? No ten przycisk (dotykowy) z przodu co Ci konsole usypia badz budzi. Nie nazywam go power - bo power masz z tylu wylaczajacy konsole kompletnie. Lepiej jest całkowicie wyłaczac PS3 przyciskiem POWER i tyłu czy po prostu przyciskiem PS lub tym standby?? Albo byc moze nie ma to zadnej roznicy??? Edytowane 9 kwietnia 2009 przez QTF Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Lepiej jest całkowicie wyłaczac PS3 przyciskiem POWER i tyłu czy po prostu przyciskiem PS lub tym standby?? Albo byc moze nie ma to zadnej roznicy??? Wg instrukcji lepiej zostawić konsole w trybie gotowości, chyba że nie bedzie używana jakiś czas. Natomiast nie ma różnicy czy wyłączamy konsole padem czy też przyciskiem na panelu. Cytuj
andrij19 6 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Witam mam takie pytanie ( od razu sorry ale nie wiedziałem gdzie je umieścić , a nie chciałem tworzyć nowego tematu ). W najbliższym czasie mam zamiar kupić sobie zestaw : TV LCD Full HD+Kino domowe ( ew. zestaw głośników )+PS3. I moje pytanie jest takie: czy moglibyście mi doradzić jaki do PS3 dobrać TV i kino domowe? Tak żeby wszystko działczyło, żeby nie było żadnych problemów z obrazem no i co najważniejsze z dźwiękiem( tak żeby działały wszystkie głośniki podczas oglądania filmu blue-ray( grania ) , z tego co czytałem na forum to wielu ludzi ma z podłączeniem głośników i amplitunera największy problem ) . Na zestaw przewiduje wydać ok 6000-6500 zł , w tym : TV LCD FULL HD ( najlepiej 32 cale ) - 2000-2400 zł PS3 + jakaś gra , film blu-ray - 1600-1700 zł i za resztę Kino domowe ( lub zestaw głośników ) ---- 2000-2100 zł Aha i jeszcze jedna kwestia , napiszcie mi jeszcze co z czym połączyć i jakimi kablami ( jakie kable dokupić ). Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam na allegro widziałem 1.TELEWIZOR LCD SHARP 37" LC-37D653E 37D653E 2599 zł 60 zł przesyłka http://allegro.pl/item605791100_telewizor_...3e_37d653e.html 2.ps3 80 gb+killzone 2 pl+1449zł dokupisz uncharted za ok 80 zł littlebigplanet ok 100 zł=1630zł wszedzie są takie ceny lub podobne 3.Yamaha RX-V363 gw 3 LATA + zestaw 5.1 VK7810 1919 zł 83zł przesyłka http://allegro.pl/item602309979_yamaha_rx_...5_1_vk7810.html 2599zł+1630+1919zł+83zł+60zł=6291zł Cytuj
andrij19 6 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 czy można zmienić adres e-mail bądz skasować profil na playstation network? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Czy po zakupie PS3 60GB bez gwarancji mogę liczyć na oficjalny serwis w wypadku jakichś problemów z konsolą ? Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 czy można zmienić adres e-mail bądz skasować profil na playstation network? Maila można zmienić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi