tomek1906 18 Opublikowano 28 grudnia 2009 Opublikowano 28 grudnia 2009 da rade mysz bezprzewodowa logitecha podlacyc pod PS3 tak zeby pograc np w Red Alert 3 ? Cytuj
Gość Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 Jakie formaty video przyjmuje PS3? Odtworzy pliki hd zapisane jako .mkv? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/current/video/filetypes.html Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 od paru dni chce zaktualizowac system do 3.15 i niestety nie moge tego zrobic w ps3 neta mam przez wifi narazie rekord to doszło do 1% i ciagle wyskakuje DNS 80710102 co moze byc przyczyna? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 hej mam pytanie zainstalowalem na laptopie ps3 media server i teraz tak. wszystko wykrylo sie bezproblemowo. lecz gdy chce cos odtworzyc to juz pojawiaja sie problemy. jak puszczam jakis divx ( np top gear ) to leci bez problemowo. jak puszcze jakis mkv w rozdzielczosci 720p to obraz sie ewidentnie przycina lacze sie przez wifi w ps3 podejrzewam ze to ze oprocz lapka i ps3 do siedzi jest wlaczony jeszcze jeden pc ktory cos zasyssa w tle bedzie robil problem? jak polacze ps3 z lapkiem kablem i tu i tu wylacze wifi to bedzie lepiej ? Cytuj
mataman 35 Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 Poprostu po wifi film w 720p nigdy płynnie ci nie pójdzie. Tylko kabel. Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 Pójdzie - ale musi być idealny zasięg (czyli ps3 zaraz obok routera - w przypadku cudnych liveboxów przynajmniej ) Poza tym przy ps3 server znaczenie ma moc procesora w laptopie także (jak masz netbooka to możesz zapomnieć o hd). Cytuj
Gość szpic Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 (edytowane) Ok rozwiazalem problem. Po kablu smiga bez zaciec 1080p zapychal mi router mam tez inny problem: mam film w 2 czesciach. w 1 czesci nie mam dzwieku a w 2 dzwiek jest ? mam film w mkv ale nie ma on naszych napisow. da sie puscic np mkv + napisy przez media server? rozumiem ze napisy maja byc w srt tak ? Edytowane 30 grudnia 2009 przez szpic Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 Kupilem sluchawki ktore sa podlaczone do TV jednak chcialbym takze korzystac z komunikacji glosowej podczas gry i tu mam pare pytan. Czy moge np podlaczyc HS ale tak zebym mowil do HS a slyszal na sluchawkach, druga opcja czy moge podlaczyc ew kamerke i mowic do niej a slyszec przez sluchawki? Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 Ok rozwiazalem problem. Po kablu smiga bez zaciec 1080p zapychal mi router mam tez inny problem: mam film w 2 czesciach. w 1 czesci nie mam dzwieku a w 2 dzwiek jest ? mam film w mkv ale nie ma on naszych napisow. da sie puscic np mkv + napisy przez media server? rozumiem ze napisy maja byc w srt tak ? Da sie, muszą być w srt i mieć taką samą nazwe jak plik z filmem. Cytuj
east 0 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Hej Mam pytanie, mam demka zainstalowane na PS3, jakieś motywy, uaktualnienia gier, i tata ma swoją PS3 ale nie ma dostępu do neta. CHciałbym mu kilka dem podrzucić aby se mógł pograć - jak tego dokonać? KUpiłem ostatnio PSP i mam karte pamięci memory stick a także mam dysk zewnętrzny USB - w czymś to pomoże?? Proszę o pomoc serdecznie.... POzdrawiam Cytuj
Exus1pl 7 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 (edytowane) Można próbować zrobić backup konsoli na dysk usb i potem przywrócić to na drugiej konsoli ale efekty mogą być inne od zamierzonych. Edytowane 31 grudnia 2009 przez Exus1pl Cytuj
ATG 1 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Backupa przywróci tylko w konsoli na której był on robiony. Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Z kablem to chyba (nie sprawdzałem) jest tak, że można przenieść wszystko, włącznie z grami i save'ami które mają zablokowane kopiowanie, ale pod warunkiem że usuwa się wszystko na konsoli źródłowej. Sony dodało tą opcje dla tych, co chcą zmienić konsole np z grubej na slima i chcą przenieść wszystkie swoje rzeczy, wcześniej nie było opcji. Cytuj
ubol 59 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Gram sobie w Batmana, zdobyłem kilka pucharków, po czym robię synchronizację, wchodzę na mój profil a tych pucharków nie mam uwzględnionych. Normalnie w zakładce Trophy Collection są one uwzględnione, jednak nie na moim profilu. Z taką akcją mam do czynienia pierwszy raz, miał już ktoś podobne przypadki, nie wiem w czym może leżeć przyczyna... Cytuj
Lopek82 0 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Gram sobie w Batmana, zdobyłem kilka pucharków, po czym robię synchronizację, wchodzę na mój profil a tych pucharków nie mam uwzględnionych. Normalnie w zakładce Trophy Collection są one uwzględnione, jednak nie na moim profilu. Z taką akcją mam do czynienia pierwszy raz, miał już ktoś podobne przypadki, nie wiem w czym może leżeć przyczyna... Mam tak samo od paru dni. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Gram sobie w Batmana, zdobyłem kilka pucharków, po czym robię synchronizację, wchodzę na mój profil a tych pucharków nie mam uwzględnionych. Normalnie w zakładce Trophy Collection są one uwzględnione, jednak nie na moim profilu. Z taką akcją mam do czynienia pierwszy raz, miał już ktoś podobne przypadki, nie wiem w czym może leżeć przyczyna... Trzeba troche odczekac,to wszystko. Cytuj
typ-R 0 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Witam, ps3 jest podpięte przez kabel hdmi dźwięk cały czas jest podczas działania w menu trailery też chodzą! Problem pojawiam się po uruchomieniu jakiejkolwiek gry lub jej dema! Problem pojawił się po najnowszej aktualizacji 3.15! Może ktoś pomóc w tym temacie?? Pozdro Cytuj
vip77 237 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 to jest teraz na topie. wczesniej nie mozna bylo czesto przeprowadzic synchronizacji w "godzinach szczytu" tak teraz mamy tego babola Cytuj
nemesis1 2 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Ja miałem podobnie z god of war ale na następny dzień trofea się pojawiły. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Po godzinie-dwóch już się pojawiają. Mam taki problem ale po kolei. Mam kilka programów do ściągania filmików z youtube ( choćby yt downloader hd); ściągam głównie trailery filmowe w hd. Nagrywam potem na płytkę RW i problem w tym, że Ps3 żadnych nie chce odtworzyć. Wyskakuje napis "uszkodzony plik" albo "nieprawidłowe dane do odczytu". Próbowałem już z różnymi formatami: mov, avi 720p, qe, flv, wmv (niektóre wmv czyta ;/). Jedyny format jaki czyta to mp4 ale nie dość, że mp4 mają słaby dźwięk to roździałka ssie. Niewiele ma wspólnego z hd, walą pikselami. To w jakim formacie mam ściągać żeby bez problemu plej odczytywał no i żeby to było w hd. Nie w pseudo hd jak w mp4. Może złych programów używam do ściągania;/. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Mam pytanie. Jak dodać kumpla do znajomych? Kolega dostał niedawno PS3. Nie mamy żadnej wspólnej gry, nie gralismy nigdy przez neta itp. Da radę? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Po godzinie-dwóch już się pojawiają. Mam taki problem ale po kolei. Mam kilka programów do ściągania filmików z youtube ( choćby yt downloader hd); ściągam głównie trailery filmowe w hd. Nagrywam potem na płytkę RW i problem w tym, że Ps3 żadnych nie chce odtworzyć. Wyskakuje napis "uszkodzony plik" albo "nieprawidłowe dane do odczytu". Próbowałem już z różnymi formatami: mov, avi 720p, qe, flv, wmv (niektóre wmv czyta ;/). Jedyny format jaki czyta to mp4 ale nie dość, że mp4 mają słaby dźwięk to roździałka ssie. Niewiele ma wspólnego z hd, walą pikselami. To w jakim formacie mam ściągać żeby bez problemu plej odczytywał no i żeby to było w hd. Nie w pseudo hd jak w mp4. Może złych programów używam do ściągania;/. najlatwiej z PC przez media serwer. Nie tracisz czasu na wypalanie RW wtedy Mkv lyka bez problemu, ps tylko odrazu mowie ze polacz ps3 z piecem kablem. bo wifi moze nie dac rady z przesylem sygnalu 720p i 1080p Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Mam pytanie. Jak dodać kumpla do znajomych? Kolega dostał niedawno PS3. Nie mamy żadnej wspólnej gry, nie gralismy nigdy przez neta itp. Da radę? Zakładka FRIENDS -> Dodaj znajomego Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 @szpic I co to jedyny sposób? Żeby hulały mi filmiki w hd. Nie za bardzo mi się uśmiecha podłączać do kompa po za tym nagranie płyty czy wrzucenie na pendrive to minuta. To może inaczej to PS3 czyta tylko pliki Mkv w hd? Nie licząc divixów. No ale to też dziwne bo np. jak ściągam pliki wmv 720p np. z Gametrailers to działają bez problemu. Tylko te z jułtuba nie chcę odpalać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi