Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno ma coś źle ustawione, tylko nie raczył wspomnieć nic więcej, niż że ma kabel hdmi.

Opublikowano

Hehe sam znam kolesia, który 3 miechy grał namiętnie w GT Prolog (dla GT kupił plejaka) na standardowej najniższej rozdziałce. Jak wpadłem do niego założyć mu konta na US i JAP i zobaczyłem dziwnie płaskie i rozpikselowane(32 cale i obraz 4:3 rozci ągnięty przez tv) wozy to uznałem że kupił jakiś najtańszy LCD w sklepie i się nic nie odzywałem, dopiero po parunastu minutach mnie tknęło by zajglądnąć w zakładkę video output :) Byście widzieli minę jegomościa jak go uswiadomiłem co i jak z obrazem i audio na konsoli hehehe

Opublikowano

rozdzielczośc oczywiście sprawddzałem zarówno 720p jak i 1080i , nic to nie zmienia , gierki które na Xie były ostre tutaj są rozpikselowane , ustawiam ostrość telewizora na 20%, czyli bardzo niewiele a piksele i tak są widoczne.

Na Xie grałem głównie na kablu vga, ale nawet na hdmi było lepiej niż tu :/ .

Opublikowano

Na 100% masz coś źle ustawione. Pewnie nawet nie raczyłeś pokombinować z opcjami konsoli...

Opublikowano

Ostatnio ściągnąłem flOw z amerykańskiego PSS. Problem w tym, że na moim CRTku gra jest czarnobiała. Czy zakup kabla RGB rozwiąże ten problem? Czy wszystkie gry NTSC na tym kablu będą działać normalnie?

Opublikowano

Jak to jest z tymi slotami na konto? Czytałem, że jedno konto może być naraz aktywne na max 5ciu konsolach, ale tu chodzi o samo konto, czy o płatny content? Pytam się, bo miałem wcześniej 3 Ps3 i jedno PSP i nic w nich nie deaktyowowałem, bo nie wiedziałem nawet o tym. Czy to oznacza, że jak moja slimka zdechnie, to będę miał przesrane? Bo tak wyczytałem w internecie. Z drugiej strony ludzie tworzą konta pod jedno demo, np GoW3, a ostatnio Heavy Rain był, no i jestem pewny, że więcej, niż 5 osób to ściągnęło. Jak to w końcu jest? Nie mam żadnego premium contentu [płatnego czyli] na swoim głównym koncie.

Opublikowano
Instrukcja pobierania gier z PSN (by Coati)

I. Udostepnienie konta z grą

a) Po otrzymaniu loginu i hasła do konta PSN, tworzymy nowy profil na konsoli o dowolnej nazwie po czym logujemy się do sieci.

b) Wchodzimy do PS Store i wyszukujemy z listy zakupionych rzeczy interesującą nas pozycje

c) Włączamy ściaganie i możemy przelogować się na własny profil

d) Instalujemy i gramy

II. Udostepnienie kodu do produktu

a) Logujemy się w PSN

b) Wchodzimy do PS Store

c) Wybieramy opcje: Redeem Codes i wpisujemy 12-cyfrowy kod promocyjny.

d) Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie - pobierz produkt i ciesz się nim.

III. Deaktywacja konta PSN

a) Logujemy się na konto które chcemy deaktywować

b) Przechodzimy na zakładkę PSN i kolejno: Account Menagment -> System Activation -> PS3 System -> Game -> Deactivate System

~~Z jednego konta może korzystać aktywnie 5 osób [5 aktywowanych konsol]

~~Deaktywacja konsoli skutkuje zwolnieniem się tzw. slota. 1 slot = 1 aktywowana konsola na danym koncie.

Opublikowano

Na 100% masz coś źle ustawione. Pewnie nawet nie raczyłeś pokombinować z opcjami konsoli...

A co tam jest do ustawiania ? raptem dwie opcje... chyba że coś przeoczyłem...

idzie sie przyzwyczaić do pikseli, ale na Xie było lepiej w tym temacie. :\

Opublikowano

Hmmm, każda gra jest mniej lub bardziej rozpikselowana, ekskluziwy pokroju Killzona troche mniej, ale natenprzykład "Infejmus" , "Lost planet 2" koszmarnie rozpikselowane , praktycznie nic nie widać, demko batelfilda nowego, żadna gra nie jest idealnie ostra... chyba nie pozostaje mi nic innego jak przyzwyczaić się i czerpać radość z grania... choć powtórze po raz trzeci, na Xie było mniej pikseli imo.

Opublikowano

dawaj zdjęcia, bo z twoich opisów nic konkretnego się nie da dowiedzieć.

Gość Mr. Blue
Opublikowano (edytowane)

To jest jakieś prowo. Nie ma takiego czegoś jak "piksel", kiedy masz połączone PS3 z odbiornikiem HD. (Mam plasmę Full HD, więc wiem co mówię)

PS. To Lost Planet 2 już wyszło, drogi kolego? :mellow:

Edytowane przez Mr. Blue
Opublikowano (edytowane)

Porównywałem dema, dema sie nie liczą ? :P

Jakie prowo ? Chcecie powiedzieć że u was każda gra jest super ostra, nie ma żadnych nierównych krawędzi ? żadnych "ząbków" na tychże ? Nie chce mi sie wierzyć... nawet na super duper plaźmie hd

Edytowane przez slonik
Opublikowano

Tak jak inni mówią zrób zdjęcia i je pokaż. Ja mam 50" i nie widzę pikseli jak ty to mówisz, w żadnej z moich gier. Ani w LBP, KillZone2, Uncharted czy też w GT5Prolouge . Podłączone przez HDMI.

Opublikowano

Mam Ps3 Slim kabel HDMI od sony, TV LCD FUll HD i powiem Wam, ze w niektorych grach mam widoczne piksele, ktore nie sa rozmyte. Wystepuje to w takich grach jak Ratchet Tools od Destraction, Batman AA ( sam stroj Batmana jest zlepiony z kwadracikow tak jak bylby bez akceleracji graficznej, reszta otoczenia ok) czy tez Lost Planet. Nie wiem czy to zalezy od gier czy cos u mnie jest nie tak jak trzeba.

Opublikowano

Porównywałem dema, dema sie nie liczą ? :P

Jakie prowo ? Chcecie powiedzieć że u was każda gra jest super ostra, nie ma żadnych nierównych krawędzi ? żadnych "ząbków" na tychże ? Nie chce mi sie wierzyć... nawet na super duper plaźmie hd

To może inaczej. Chodzi ci o pixele w środku tekstur coś ala grafika z czasów przed voodu i PSX, czy ząbki i nierówne krawędzie? Bo to chyba małą różnica?!

Co do rozpikselowanych tekstur to nie stwierdziłem ich w grach na PS3, może pojawiały się jakieś poszczególne gorsze tekstury w nie których grach ale nie przeszkadzało praktycznie w ogóle (bo było tak rzadko).

Natomiast aliasing (nierówne , postrzępione krawędzie), faktycznie zdarza się na PS3 ale tak samo na X360, więc już sam nie wiem co cię tak denerwuje.

Opublikowano (edytowane)

zaraz napisze że ma te swoje piksele w God of War 3.

Ja oprócz aliasingu w wymienianych grach nic innego nie uświadczyłem,slonik chyba przesadza albo mu sie coś wydaje

Edytowane przez PRQc
Opublikowano

Dostaliście może w mailach na PS3 wiadomości po angielsku typu " wyślij tą wiadomość do iluś tam osób a dostaniesz ileś tam $$$ na zakupy w PS Store"?

To są tzw. łańcuszki (spam), czy rzeczywiście dostaje się kasę za frajer? :wub:

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie. Zakupiłem dziś PS3 slim (wreszcie), automatycznie skonfigurowała rozdzielczość do 1080p (monitor full HD), gry śmigają w 720p, ale jak ściągnąłem trailer Wall-E w 1080p PS3 uruchamia go w normalnej (SD) rozdzielczości. Czy wiecie jaka może być tego przyczyna? W opcjach wyświetlania obrazu nie mogę odhaczyć rozdziałki 576i. Próbowałem znaleźć na googlach, ale bez większych sukcesów. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam!

Edytowane przez keetiv
Opublikowano

Dostaliście może w mailach na PS3 wiadomości po angielsku typu " wyślij tą wiadomość do iluś tam osób a dostaniesz ileś tam $$$ na zakupy w PS Store"?

To są tzw. łańcuszki (spam), czy rzeczywiście dostaje się kasę za frajer? :wub:

prosze Cie niewierz w takie bzdury

Opublikowano

Mam takie pytanko do obeznanych w temacie, mianowicie:

chodzi o aktywację mojego konta na innych konsolach, a dokładniej o to, że mój kumpel miał moje dane dotyczące konta aby co jakiś czas mógł mi owo konto doładować. Nic z niego nie ściągał, tylko przelewał tam moje pieniądze jak chciałem coś poprzez PSS kupić. Problem w tym, że konsola odmówiła mu posłuszeństwa, poszła się kochać. Teraz dochodzimy do punktu kulminacyjnego, czy w takim wypadku moje konto na jego konsoli jest aktywne (chodzi mi o te 5 kont które można aktywować na innych konsolach)? Wczoraj byłem u kumpla, aby zdezaktywować u niego moje konto jednak konto było nieaktywne, bo nic z mojego profilu nie było ściągane. Czy w tym przypadku będzie tak samo?

Opublikowano (edytowane)

Wiem, o co Ci chodzi. Ja również 2 dni temu kupiłem sobie PS3. XBOXa 360 mam już od ponad dwóch lat. Dzisiaj sobie kupiłem FIFĘ 10 i lekko się zdziwiłem jej jakością na PS3. Tekstury na Soniaku są strasznie rozmyte, nie wspomnę już o ich niższej rozdzielczości. Grając w demo Battlefielda 2 czy też Heavy Rain, wszystko wygląda ok, ale FIFA strasznie razi (w porównaniu do odpowiednika z konsoli Microsoftu). Np. reklamy znajdujące się za bramką są na normalnej kamerze tele tak rozmyte, że w ogóle ich nie widać. I mam ustawioną normalną rozdziałkę, 720p, bo menusy są idendyczne jak na Xie. Nie mam zamiaru wywyższać XBOXa, nigdy nie należałem do fanów żadnej z konsol (dla mnie liczy się dobra zabawa, a nie dana firma, choć, nie ukrywam, konsole SONY towarzyszą mi od dłuższego czasu). Może to wina tego, że XBOX w jakiś sposób upscale'uje materiał w 720p do 1080p, podczas gdy PS3 tego nie robi. Naprawdę, różnica jest kolosalna (jakby na PC ustawić grafę na High - XBOX i Low - PS3). A może gdzieś tam w menusach są jakieś ukryte upscalery, co? I wciąż nie wiem dlaczego trailery mi wyświetla w SD, pomimo tego, że są ściągnięte w FULL HD. Jeśli ktoś mi może pomóc, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam!

Tu widać niewielką różnicę, jednak na korzyść XBOXA (głównie rozdzielczość tekstur na screenach z gameplayu, nie z replayów - przypatrzcie się wyrazistości reklam na PS3 i Xie):

http://www.eurogamer.pt/gallery.php?game_id=11829&article_id=757593#anchor

Choć u mnie to jeszcze gorzej wygląda (wersja PS3). Powiem tylko, że mam monitor fullHD i, jak wiadomo, upscalery w monitorach nie sprawują się najlepiej. Suma summarum, myślę, że sama grafika niewiele się różni, za to XBOX sobie lepiej radzi z upscalowaniem do fullHD (gier, które są w 720p). Dla równowagi dodam, że ładniejszej gry od Killzone'a 2 nie widziałem (grałem na TV HD Ready), a jeszcze Uncharted 2 nie miałem okazji sprawdzić ;)

Edytowane przez keetiv