Grabar 5 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 ja mam headseta Motoroli H555, starsi nie używali to im podj,ebałem Póki co nie ma na co narzekać Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Ja używam Nokii BH-301 i oficjalnego headseta i powiem szczerze że są bardzo porównywalne jeśli chodzi o wysyłanie/odbieranie. In plus dla oficjalnego headseta od Sony to te parę bajerków jak wyświetlanie informacji o stanie baterii i podłączeniu. No i dużo dłużej trzyma w nim bateria! Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Ja nie zauważałem różnicy w oficjalnym hs sony dopóki przy okazji premiery K2 sporo osób się w niego zaopatrzyło.Po prostu o wiele lepiej słyszę ludzi posiadających go, tak samo jak ja, niż resztę - głównie to zasługa tego wytłumiania innych dźwięków.Ludzi posiadających inne hs słyszę często niewyraźnie,muszę się skupić by coś zrozumieć. No i plus dla oficjalnego za funkcję mute-wtedy słyszymy ludzi przez słuchawkę ,a oni nas nie słyszą(przydatne gdy ktoś coś do nas gada w pokoju i chcemy zachować prywatność).Praktycznie każdy tańszy HS tego nie ma. Co mi się w nim nie podoba to fakt,że dość średnio leży mi w uchu.Albo ja mam jakieś niekształtne albo mógłby być pod tym względem wykonany lepiej Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 (edytowane) Ficuś - w mojej Nokii też jest przycisk mute (przynajmniej taką funkcję spełnia przy podłączeniu do PS3) i też ma wytłumienie. Nie mówię o jakiś dupnych HS'ach za 30zł z alledrogo tylko o dobrym sprzęcie. Osobiście wolę używać HS'a od Sony - dobrze układa się na uchu (in minus to to że trzeba przepiąć mocowanie pod lewą/prawą stronę ale to aż tak wielki problem nie jest) i dłużej trzyma. UP: Odnośnie nie leżenia na uchu - po 3-4h w Nokii mam wrażenie że moje ucho zaraz odpadnie Edytowane 7 marca 2009 przez Kyo Cytuj
neogrisza 1 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 a ma ktosNOKIE BH 101 j wlasnie kupilem islysze tylko szum jak gra mozee cos zle skonfigurowalem bo nowy jestem w temacie dajcie znac bo dzisiaj jeszcze moge oddac Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 ja mam jeden z najtanszych modeli Plantronics'a - Explorer 320 i bardzo sobie go chwale ;] +dobra jakosc wykonania oraz dzwieku. jabry moga sie schowac Zgadza się, świetna jakosć dzwięku i wykonania ! Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) Mam pytanie do osob posiadajacych oficjalny headset: czy dobrze wspolpracuje z telefonami, mozna normalnie odbierac i rozlaczac polaczenia? Pytam sie, bo fajnie byloby pograc druzynowo z polakami, a w piatek w europie ukazuje sie SOCOM Confrontation z headsetem - o ile lagow nie bedzie to powiniennem byc zadowolony z gierki (sprawia wrazenie konsolowego CSa, a ja CSa lubie ) i sie zastanawiam nad zakupem Edytowane 9 marca 2009 przez Yabollek007 Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Mam pytanie do osob posiadajacych oficjalny headset: czy dobrze wspolpracuje z telefonami, mozna normalnie odbierac i rozlaczac polaczenia? Pytam sie, bo fajnie byloby pograc druzynowo z polakami, a w piatek w europie ukazuje sie SOCOM Confrontation z headsetem - o ile lagow nie bedzie to powiniennem byc zadowolony z gierki (sprawia wrazenie konsolowego CSa, a ja CSa lubie ) i sie zastanawiam nad zakupem Dziala bez zarzutu. Jedyny klopot to fakt ze guzik operacyjny jest mniejszy (i nie tak latwo go na uchu zlokalizowac) od mute, przez co w uzyciu z telefonem nie jest za wygodny. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 W mojej Nokii nie da się odebrać tym HS'em telefonu - muszę ręcznie to robić. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 A wlasciwy guzik naciskasz? Tym wielkim nic nie odbierzesz... Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) O fak... Dzięki Grześ Tak to jest jak się ani nie czyta instrukcji ani nie patrzy co jest napisane. Zmyliło mnie bo w słuchawce Nokii odbiera się właśnie "tym dużym" Pozdro :piwo: Edytowane 9 marca 2009 przez Kyo Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 We wszystkich odbiera sie duzym. Wlasnie to napisalem przed Twoim postem, ze do gier super miec sciszanie na duzym ale w telefonie duzy guzik jest bezuzyteczny... Tak to jest jak sie nie czyta innych postow przed napisaniem Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) Przycisk operacyjny - wszystko mi to mówi Się czepiasz UP: Mnie zmyliła moja Nokia BH301 - tam za "przycisk operacyjny" robi ten duży. Włącza się i wyłącza oraz paruje innym przyciskiem na spodzie. W HS'sie od Sony odbieranie jest tym samym co włączanie wyłączanie i parowanie Anyway - jeszcze raz dzięki za info Edytowane 9 marca 2009 przez Kyo Cytuj
neogrisza 1 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 mam jedno pytanie kupilem hadseta nokia bh101 , oddalem a dzis kupilem jaba bt2040 a mam problem tego typu ze strasznie zle slysze innych a mnie ponoc dobrze slychc bo brat mnie slyszal co moze byc tego pzyczyna nie rozmawialem z polakami moze o chodzi o to ze z innymi krajami jest zly sygnal probuje kogos namiezyc PL ale cos mi niewychodzi pozdro prosze o odp Cytuj
GOPA 0 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 ma ktos HS Nokia BH 207 ? jak to dziala warto inwestowac ?? bo musze kupic jakis i ten sobie upatrzylem Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 Polecam JABRA BT2010 Nie mam z nią żadnych problemów Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 15 marca 2009 Opublikowano 15 marca 2009 Jak najtańszy i w miarę solidny headset.Żaden powyżej 50 PLN xD. Polecicie coś?? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 15 marca 2009 Opublikowano 15 marca 2009 Jak najtańszy i w miarę solidny headset.Żaden powyżej 50 PLN xD. Polecicie coś?? Mój post wyżej Cytuj
szymuR1920 5 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Jak się sprawuje Oficjalny headset SONY? Mam zamiar kupić go po premierze SOCOMa w Polsce. Czy jest redukcja szumów, czy dobrze (wyraźnie) słychać towarzyszy broni, czy nas dobrze słychać? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Jak się sprawuje Oficjalny headset SONY? Mam zamiar kupić go po premierze SOCOMa w Polsce. Czy jest redukcja szumów, czy dobrze (wyraźnie) słychać towarzyszy broni, czy nas dobrze słychać? patrzyles na strone wstecz? ten hs jest tu wychwalany pod niebiosa... Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Ma lub miał ktoś do czynienia z Motorola H605 i mógłby powiedzieć czy i jak działa z konsolą ten headset. Według listy na wikipedii to powinien działać ale wolałbym się upewnić. Cytuj
GOPA 0 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 ja wlasnie testowalem Motorole H505 i wszystko bylo okej ale nikt mnie nie slyszal.Otworzylem chat, dalem opcje audio cos tam, jak mowilem niby dobrze wykrywalo moj glos ale kumple mnie nie slyszeli.Moze to wina jakis opcji ?? zreszta jakosc pozostawia wiele do zyczenia. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 Jak się sprawuje Oficjalny headset SONY? Mam zamiar kupić go po premierze SOCOMa w Polsce. Czy jest redukcja szumów, czy dobrze (wyraźnie) słychać towarzyszy broni, czy nas dobrze słychać? patrzyles na strone wstecz? ten hs jest tu wychwalany pod niebiosa... No, nie przechwalajmy go tak ; ) Jakosc dzwieku moze i jest dobra, ale co z tego skoro po 30 minutach mam wrazenie ze mi zaraz ucho odleci z bolu. Ksztaltem przypomina akcesoria od ps2 a jego ergonomie mozna sobie o dupe rozbic. Ogolnie to i tak go polecam ze wszystkich ;d Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 (edytowane) A no widzisz - zależy od ucha - dla mnie jest super wygodny tylko mam wrażenie jakby miał mi ciągle z ucha zlecieć (może to jego ciężar - nie należy do najlżejszych), a za to nieziemskie katusze przeżywam jak mam na uchu kilka godzin lżejszą Nokie za to trzyma się niesamowicie: na narty czy do wspinaczki jest idealna . Do PS3 czy autka w sumie tylko HS Sony. Edytowane 18 marca 2009 przez Kyo Cytuj
ksips1 32 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 A wie ktoś może czy headset z SOCOMa jest kompatybilny z telefonami komórkowymi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi