Skocz do zawartości

Headsety do PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używam Nokii BH-301 i oficjalnego headseta i powiem szczerze że są bardzo porównywalne jeśli chodzi o wysyłanie/odbieranie. In plus dla oficjalnego headseta od Sony to te parę bajerków jak wyświetlanie informacji o stanie baterii i podłączeniu. No i dużo dłużej trzyma w nim bateria!

Opublikowano

Ja nie zauważałem różnicy w oficjalnym hs sony dopóki przy okazji premiery K2 sporo osób się w niego zaopatrzyło.Po prostu o wiele lepiej słyszę ludzi posiadających go, tak samo jak ja, niż resztę - głównie to zasługa tego wytłumiania innych dźwięków.Ludzi posiadających inne hs słyszę często niewyraźnie,muszę się skupić by coś zrozumieć.

No i plus dla oficjalnego za funkcję mute-wtedy słyszymy ludzi przez słuchawkę ,a oni nas nie słyszą(przydatne gdy ktoś coś do nas gada w pokoju i chcemy zachować prywatność).Praktycznie każdy tańszy HS tego nie ma.

Co mi się w nim nie podoba to fakt,że dość średnio leży mi w uchu.Albo ja mam jakieś niekształtne albo mógłby być pod tym względem wykonany lepiej :P

Opublikowano (edytowane)

Ficuś - w mojej Nokii też jest przycisk mute (przynajmniej taką funkcję spełnia przy podłączeniu do PS3) i też ma wytłumienie. Nie mówię o jakiś dupnych HS'ach za 30zł z alledrogo tylko o dobrym sprzęcie. Osobiście wolę używać HS'a od Sony - dobrze układa się na uchu (in minus to to że trzeba przepiąć mocowanie pod lewą/prawą stronę ale to aż tak wielki problem nie jest) i dłużej trzyma.

UP: Odnośnie nie leżenia na uchu - po 3-4h w Nokii mam wrażenie że moje ucho zaraz odpadnie :D

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

a ma ktosNOKIE BH 101

j wlasnie kupilem islysze tylko szum jak gra mozee cos zle skonfigurowalem bo nowy jestem w temacie dajcie znac bo dzisiaj jeszcze moge oddac

Opublikowano
ja mam jeden z najtanszych modeli Plantronics'a - Explorer 320 i bardzo sobie go chwale ;]

+dobra jakosc wykonania oraz dzwieku.

jabry moga sie schowac :P

Zgadza się, świetna jakosć dzwięku i wykonania !

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie do osob posiadajacych oficjalny headset: czy dobrze wspolpracuje z telefonami, mozna normalnie odbierac i rozlaczac polaczenia? Pytam sie, bo fajnie byloby pograc druzynowo z polakami, a w piatek w europie ukazuje sie SOCOM Confrontation z headsetem - o ile lagow nie bedzie to powiniennem byc zadowolony z gierki (sprawia wrazenie konsolowego CSa, a ja CSa lubie :P) i sie zastanawiam nad zakupem

Edytowane przez Yabollek007
Opublikowano
Mam pytanie do osob posiadajacych oficjalny headset: czy dobrze wspolpracuje z telefonami, mozna normalnie odbierac i rozlaczac polaczenia? Pytam sie, bo fajnie byloby pograc druzynowo z polakami, a w piatek w europie ukazuje sie SOCOM Confrontation z headsetem - o ile lagow nie bedzie to powiniennem byc zadowolony z gierki (sprawia wrazenie konsolowego CSa, a ja CSa lubie :P) i sie zastanawiam nad zakupem

Dziala bez zarzutu.

Jedyny klopot to fakt ze guzik operacyjny jest mniejszy (i nie tak latwo go na uchu zlokalizowac) od mute, przez co w uzyciu z telefonem nie jest za wygodny.

Opublikowano

W mojej Nokii nie da się odebrać tym HS'em telefonu - muszę ręcznie to robić.

Opublikowano (edytowane)

O fak... Dzięki Grześ :) Tak to jest jak się ani nie czyta instrukcji ani nie patrzy co jest napisane. Zmyliło mnie bo w słuchawce Nokii odbiera się właśnie "tym dużym" :)

Pozdro :piwo:

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

We wszystkich odbiera sie duzym. Wlasnie to napisalem przed Twoim postem, ze do gier super miec sciszanie na duzym ale w telefonie duzy guzik jest bezuzyteczny...

Tak to jest jak sie nie czyta innych postow przed napisaniem :P

Opublikowano (edytowane)

Przycisk operacyjny - wszystko mi to mówi :P Się czepiasz :P

UP: Mnie zmyliła moja Nokia BH301 - tam za "przycisk operacyjny" :P robi ten duży. Włącza się i wyłącza oraz paruje innym przyciskiem na spodzie. W HS'sie od Sony odbieranie jest tym samym co włączanie wyłączanie i parowanie :)

Anyway - jeszcze raz dzięki za info

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

mam jedno pytanie kupilem hadseta nokia bh101 , oddalem a dzis kupilem jaba bt2040 a mam problem tego typu ze strasznie zle slysze innych a mnie ponoc dobrze slychc bo brat mnie slyszal

co moze byc tego pzyczyna

nie rozmawialem z polakami moze o chodzi o to ze z innymi krajami jest zly sygnal

probuje kogos namiezyc PL ale cos mi niewychodzi

pozdro prosze o odp

Opublikowano
Jak się sprawuje Oficjalny headset SONY? Mam zamiar kupić go po premierze SOCOMa w Polsce.

Czy jest redukcja szumów, czy dobrze (wyraźnie) słychać towarzyszy broni, czy nas dobrze słychać?

patrzyles na strone wstecz? ten hs jest tu wychwalany pod niebiosa...

Opublikowano

ja wlasnie testowalem Motorole H505 i wszystko bylo okej ale nikt mnie nie slyszal.Otworzylem chat, dalem opcje audio cos tam, jak mowilem niby dobrze wykrywalo moj glos ale kumple mnie nie slyszeli.Moze to wina jakis opcji ?? zreszta jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

Opublikowano
Jak się sprawuje Oficjalny headset SONY? Mam zamiar kupić go po premierze SOCOMa w Polsce.

Czy jest redukcja szumów, czy dobrze (wyraźnie) słychać towarzyszy broni, czy nas dobrze słychać?

patrzyles na strone wstecz? ten hs jest tu wychwalany pod niebiosa...

No, nie przechwalajmy go tak ; ) Jakosc dzwieku moze i jest dobra, ale co z tego skoro po 30 minutach mam wrazenie ze mi zaraz ucho odleci z bolu. Ksztaltem przypomina akcesoria od ps2 a jego ergonomie mozna sobie o dupe rozbic.

Ogolnie to i tak go polecam ze wszystkich ;d

Opublikowano (edytowane)

A no widzisz - zależy od ucha - dla mnie jest super wygodny tylko mam wrażenie jakby miał mi ciągle z ucha zlecieć (może to jego ciężar - nie należy do najlżejszych), a za to nieziemskie katusze przeżywam jak mam na uchu kilka godzin lżejszą Nokie za to trzyma się niesamowicie: na narty czy do wspinaczki jest idealna :good: .

Do PS3 czy autka w sumie tylko HS Sony.

Edytowane przez Kyo