Skocz do zawartości

Headsety do PS3

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

?Posiadam headset bluetooth Nokia BH-200. Podłączyłem go do ps3 bez większych problemów, jednak podczas gry a)jakość rozmowy jest tragiczna b)rozmówców prawie nie słychać (zarówno w konsoli, jak i w słuchawce głośność mam na maksa) i dodatkowo oni mnie słabo słyszą. O co chodzi?

Opublikowano

?Posiadam  headset bluetooth Nokia BH-200. Podłączyłem go do ps3 bez większych problemów, jednak podczas gry a)jakość rozmowy jest tragiczna b)rozmówców prawie nie słychać (zarówno w konsoli, jak i w słuchawce głośność mam na maksa) i dodatkowo oni mnie słabo słyszą. O co chodzi?

Ten HS nie ma zbyt pochlebnych opinii. Najczęściej wytykają mu słabą jakość rozmów. Potestuj go z telefonem, jeśli i tu jakość będzie fatalna zainwestuj w jakiś sprawdzony model. 

Opublikowano

Mam zwykla sluchawke bluetooth do Nokii i teraz pytanie czy da sie ja polaczyc z PS3? Wlaczam bluetooth w telefonie ale niestety PS3 mi nie wyszukuje tego urzadzenia. Jestem zmuszony do zakupu np. HS od Sony?

Opublikowano

Mam zwykla sluchawke bluetooth do Nokii i teraz pytanie czy da sie ja polaczyc z PS3? Wlaczam bluetooth w telefonie ale niestety PS3 mi nie wyszukuje tego urzadzenia. Jestem zmuszony do zakupu np. HS od Sony?

Chcesaz polaczyc Telefon czy sluchawke.

Trzymasz dlugo power na sluchawce az wejdzie w stan "parowania" prawdopodobnie dioda bedzie migac.

Wyszukujesz SLUCHAWKI. Znajdujesz sluchawke wprowadzasz kod prawdopodobnie 0000. I dziala

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a jakie headsety nie douszne polecacie, bo jak rozumiem wszystkie polecane tu plactonicsy, jabry, są douszne, pytam bo nigdy ze słuchawką bluetooth doczynienia nie miałem.

Opublikowano

@xbor szuka niedousznego - ten od sony jest douszny.

@mataman - też dla mnie było cierpieniem trzymanie go dłużej - potem odpowiednio powyginałem i wyprofilowałem uchwyt (jest elastyczny) i teraz jest OK (wydaje się ciut ciężki ale za to długo bateria trzyma)

Opublikowano (edytowane)

W grze to ciężko powiedzieć - 15-20h? Nie wiem - strzelam. Dawno nie grałem w Uncharted 2 xD - wiem że dla porównania Nokii jakiś topowy za 270zl (nie pamiętam modelu) wytrzymywał niestety o połowę krócej. W stand-by pod telefonem ten od Sony wytrzymał 2 delegacje po 12-14h każda (nawijka kilkuminutowa co mniej więcej 1-2 h po 5-15 minut) i jeszcze trochę zostało.

To naprawdę dużo jest w porównaniu do słuchawek typowo telefonicznych ;)

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Długo to znaczy ile Ci trzyma?

Bo mnie właśnie dobija najbardziej w tym oficjalnym headsecie bateria. Dwie-trzy sesje po 3-5 godzin i do ładowania, nie wiem czy to norma?

U mnie tak samo jak u Kyo po 15h śmiga. I tak to jest całkiem niezły wynik ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgubila mi sie ta gumowa nasadka ktora jest na oficjalnym headsecie sony (na tej czesci, ktora sie wsadza do ucha). Orientuje sie ktos moze, czy mozna to gdzies dostac? Jesli tak, to bylbym wdzieczny za jakies info.

Opublikowano (edytowane)

W pudełku nie miałeś zapasowej? Ja miałem 2 szt tych nasadek: jedną na HS'sie a drugą w folijce - HS z pierwszego rzutu w tekturowym pudełku (być może te w blistrach nie mają zapasu).

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Ja też miałem dwie w zestawie, ale rózniły się twardością. Ta standardowa była twardsza i mniej wygodna, jakbym miał jeł używać to raczej bym poszukał zamiennika.