Opublikowano 1 lutego 200817 l kupiłem przejściówkę taka żeby głosniki od pc działały, ciekawe czy będe miał głos
Opublikowano 5 lutego 200817 l Component czy hdmi daje lepsza jakosc obrazu? Bo mam to i to w tv i nie wiem na co sie zdecydowac
Opublikowano 7 lutego 200817 l HDMI co jest oczywistym bo to sygnal cyfrowy komponent najpierw w konsoli jest zamieniany na analog a pozniej w TV z analoga na cyfrowy
Opublikowano 10 lutego 200817 l Jak mam monitor samsunga 226bw, to mogę podłączyć xboxa kablem hdmi ? Da się na pewno podłączyć przez vga, monitor posiada też wejście DVI (to jest to samo co hdmi ? ) I na którym kablu będzie lepsza jakość, oryginalnym kablu ms: vga czy hdmi ?
Opublikowano 10 lutego 200817 l Jak nie masz wejścia HDMI to nie da rady. Zobacz na stronce Juchego jak ten kabel wygląda. Z tego co słyszałem to VGA jest porównywalny z hdmi, ale chyba raczje nie lepszy. Widzę, że spotkać też Cię można na hypprealu Wiedziałem, że skadś znam ta gębę, znaczy się avatara
Opublikowano 10 lutego 200817 l Jak sznurek nie wiesz, to nie pisz, bo można. Będziesz potrzebował kabla HDMI i przejściówki na DVI, lub kabla HDMI-DVI. Osobiście używam przejściówki. Natomiast nie zauważyłem szczególnego skoku jakościowego w stosunku do VGA, choć teoretycznie obraz powinien być lepszy. Co ciekawe monitor akceptuje inne rozdzielczości niż przez VGA. Ogólnie jeśli na razie zamierzasz grać na monitorze, a masz już VGA, to raczej nie opłaca się zmieniać.
Opublikowano 10 lutego 200817 l pytam głownie dlatego, że chciałem podłączyć xboxa pod vga a ps3 pod dvi i nie byłem pewien czy da radę. Ale skoro mówisz że tak, to ok
Opublikowano 10 lutego 200817 l hmm, nie wiedziałem że jest taka opcja. Kiedyś też chciałem pod monitor podłączyć i gdzieś w otchłani internetu otrzymałem taka odpowiedź.
Opublikowano 20 lutego 200817 l Czy jak mam kabel A\V na EURO BigBena z wyjściem optycznym to mogę i czy warto go zniszczyć rozwalając wtyczkę tylko po to by dobrać się to wyjścia optycznego? Wygląda jak ten na drugim obrazku http://www.ultima.pl/Kabel_RGB_IQP/i3786/ Podłaczył bym go tylko do AV, a nizej HDMI szlo by do tivika.
Opublikowano 20 lutego 200817 l Śmiało atakuj Zdejmij wieczko z jednej strony, zaizoluj i po kłopocie. Idealnie ci sie zmieści razem z HDMI. Edytowane 20 lutego 200817 l przez Victorino
Opublikowano 20 lutego 200817 l dzieki pytanie: czy jest potem możliwość naprawy tegoż wieczka? czy wszystko nawet jak bym chciał na euro podłaczyć będzie oki (niewiem czy w przyszlości nie oddam konsoli bratu a on ma tylko euro)? no i czy w razie kupna jakiegoś taniego kabla i jego rozbrojenia "tansza" byla by takze jakosc dzwieku?
Opublikowano 20 lutego 200817 l Jakość dźwięku nie będzie "tańsza", ja sam mam "tańszy" kabel i DD 5.1 śmiga pięknie Sznurek będzie dobrze, nie sikaj Pozdrawiam
Opublikowano 25 marca 200817 l Mam telewizor Panasonic TX-32LE7PA http://www.telekom.com.pl/panasonic/opisy_tv/tx-32le7pa.htm i mam problem z kablem HDMI (pozłacane końcówki). Konsola sama ustawia sobie wszystko, obraz jest ostry, wyrazisty i kolorystyka daje radę, ale...mam jakiś pasek przebiegający przez ekran i nie wiem co może być przyczyną. Kiedy ustawię format obrazu na 14:9 obraz się uspokaja (nie drży), pasek znika, ale znów widać go mrugającego u dołu ekranu. Przy komponencie i ustawieniu formatu TV na 16:9 ten denerwujący pasek znika więc to jest najważniejsze, ale mam chrapkę na HDMI. Jakieś pomysły panowie?? EDIT: Banalne to było. Wystarczyło zmienić odbiór sygnału w telewizorze na AUTO . Lama jestem i tyle. Obraz w 1080i jest naprawdę ładny.
Opublikowano 7 kwietnia 200817 l hello a wiec tak, chce kupic xboxa360 arcade, mam monitor lcd do ktorego chce podpiac x'a. wyjscia ten monitor posiada takie: złącza 15 Pin D-sub, DVI-D i teraz pytanie jaki kabel musze dokupic zeby podlalczyc moj monitoerk z xboxem?? i czy bedde mogl jakos przelaczac sie miedzy pc a xboxem bez wiekszych problemow? Nie jestem zbyt obeznany w temacie, przegladalem wszystkie posty ale nie znalazlem odpowiediz na moje pytanie, wiec jesli by ktos pomogl byl bym wdzieczny. dodam ze nie mam glosnikow w monitorze wiec to tez trzeba pod uwage wziac. Edytowane 21 kwietnia 200816 l przez MAcias
Opublikowano 6 maja 200816 l Wiem, że ten temat był poruszany nie raz, zresztą przeczytałem cały temat, ale i mnie to zastanawia jak cholera. Chcę zakupić kabel HDMI, do konsolki, i podobno, nie ma różnicy jako takiej w obrazie, jaki kupimy, jedynie czym dłuższy, tym, może być gorszy obraz. No dobra, ale czemu wtedy różnice cenowe są tak ogromne w kablach od 10 zł do 200 zł, albo i więcej? Interesuje mnie metrowy kabel, a nie chcę kupić jakiegoś gówna, ale skoro nie ma różnicy to co ten za 10 zł może być ?? Bo po co mam przepłacać, a koleś ze w którym kupuje, zaproponował mi kabelek za 120 zł. mówiąc, że to wysokiej jakości itd. Chodź wiem jakie kity wciskają ludziom, byle zarobić. Edytowane 6 maja 200816 l przez Slupek88
Opublikowano 8 maja 200816 l No ja właśnie złapałem się na taki 120złotowy kabel, eh. Miałem do wyboru za 40zł krótszy i ten dłuższy za 120. Bylem z ojcem, a on jeszcze żyje starą erą sprzętu, wiec dołozył mi do tego za 120zł. Jak gadełm na forum to cenowo najlepiej brać tak za 20zł w zwyż, tańsze są po prostu gorzej wykonane, ze słąbszej jakości materiału, te od 20 w grę są już pozłacane co m mieć podobno wpływ na zywotniosc kabla.
Opublikowano 11 maja 200816 l A czy ktoś może używał ustawień dla Samsunga R81/82 z kablem VGA i component z tego forum: Ustawienia R81/82 Ogólnie polecają VGA, w szczególności z tymi ustawieniami. A jak to sprawdza się w praktyce ? Bo nie chcę wydać 100zł na kabel a później narzekać Edytowane 11 maja 200816 l przez INsejn
Opublikowano 12 maja 200816 l Dzięki Wampis za linka. Szkoda tylko, że nikt nie zamieścił fot z obrazu przez component i vga. Edytowane 12 maja 200816 l przez INsejn
Opublikowano 12 maja 200816 l W końcu zakupiłem, kabelek za 35 zł. A, że jutro ma dojść do mnie nowy tv i kabelek HDMi. To zrobie test kabli, bo posiadam 3 Hdmi, VGA i Compotent. Napisze co i jak.
Opublikowano 12 maja 200816 l Witam zadam tutaj pytanie moze ktos mi jednak odpowie.Kupiłem konsole powinna przyjść w tym tyg z wyjsciem Component i nie wiem czy dobrze zrobiłem mam taki TV http://www.rtvmedia.pl/product.php?categor...id=LG%2050PC51R dobry bedzie obraz przez to wyjscie czy lepiej mogłem kupic konsole z wyjsciem HDMI?? Edytowane 12 maja 200816 l przez Milo
Opublikowano 13 maja 200816 l HDMI może być lepsze ale Component też będzie ok. I tak nie masz Full HD to takiego znaczenia to nie ma.
Opublikowano 13 maja 200816 l Wampis napisał(a): HDMI może być lepsze ale Component też będzie ok. I tak nie masz Full HD to takiego znaczenia to nie ma. W sumie racja nie powinienem chyba dużo stracic.A na kablu VGA nie był by czasem lepszy obraz niz na Componencie tak pytam tylko z ciekawosci Update:Obraz na Componencie jest bardzo ładny niepotrzebnie sie obawiałem... Edytowane 23 maja 200816 l przez Milo
Opublikowano 26 maja 200816 l Witam i proszę o poradę. Nabyłem ostatnio monitor Samsung LCD 2493 HM (24", rozdzielczość max 1900x1200, posiada złącza HDMI i DVI) i chciałbym podłączyć do niego mojego x360 (model bez złącza HDMI). Z tego co zdążyłem się zorientować, jedynym kablem jakiego mógłbym użyć jest VGA + przejściówka na DVI. Czy jest jakaś inna opcja i czy kabel vga pociągnie wszystkie rozdzielczości nie powodując rozmazania obrazu itp. Z góry dzięki wielkie za pomoc.
Opublikowano 26 maja 200816 l Pociągnie rozdzielczości które obsługuje konsola, ale niekoniecznie idealne do monitora. Teraz co innego. Powracają często pytania o wybór kabla HDMI. Największy francuski portal o elektronice przeprowadził drugie już porównanie kabli: http://www.lesnumeriques.com/news_id-5134.html Ogólnie: kabel z oferty Lidla za 6,95€ jest skonfrontowany z 10x droższym produktem firmy Belkin. Najpierw idzie Belkin i daje idealny obraz, tzn. taki na jaki stać projektor. Potem "dziadostwo" no-name z Lidla i efekt taki sam, dla redaktorów tego portalu obeznanych z najnowszymi wynalazkami ze świata HD nie ma żadnej różnicy. Wniosek? Kolejny test udowadniający, że nie ma po co przepłacać. Edytowane 29 maja 200816 l przez Wampis