Othis 29 Opublikowano 6 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2009 ja mam taki problem wczesniej mialem kloca(premium hdmi) podlaczonego componentem a pozniej zmienilem kabel na hdmi (sciagnal sie jakis update) i wszystko niby jest ok ale: zmienilem z powrotem kabel na component i konsola pochodzila moze z 5 min i czarny ekran restart znowu 10 min i czarny ekran na kablu hdmi dziala dobrze a na komponencie teraz w ogole nie mam sygnalu co to moze byc kwestia ustawien? tego updatu do hdmi? czy moze padl port? lub przerwal sie kabel????????? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 Yo właśnie stałem się posiadaczem monitora LCD ( 22 " ) i chciałbym podpiąć do niego mojego x360 z tym , że cienko teraz u mnie z kasa bo monitor kosztował mnie równe 999 zł i nie chce wydawać kolejnej setki na kabel . Czy kable które krążą po allegro po 30 - 50 zł to straszna kaszana ? idzie na tym pograć ? chyba że one wybuchają , kopią prądem czy cuś Dzieki za pomoc z góry . Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 W HDMI cena nie ma znaczenia, w VGA płacisz za jakość obrazu, naprawdę na nieoryginalnych (czyli ani Big Ben, ani MS) obraz może być po prostu gorszy. Czyli nie wybuchnie, ale np. zaserwuje duszki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 czyli radzisz HDMI + przejsciówka na VGA ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 Albo zwykłe HDMI albo dobre VGA. Zależy od wejść jakie masz w monitorze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 http://www.allegro.pl/item569192546_kabel_..._gier_w_wa.html a ten używa ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 (edytowane) http://www.allegro.pl/item569192546_kabel_..._gier_w_wa.html a ten używa ktoś ? Ja używałem takiego jak jechałem na monitorze CRT. Jakość obrazu taka sama jak obecnie przy komponencie podłączonym do HDTV. I co najważniesze jakość po podłączeniu HDTV tym kablem do Xklocka jest również taka sam jak na Microsoftowym komponencie. Sprawdziłem to skrupulatnie. Edytowane 12 marca 2009 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 (edytowane) Co nie znaczy, że tak sama jak przy Microsoftowym VGA. Z drugiej strony jak nie było anomalii... Ale chris85, ten twój monitor nie ma ani HDMI ani DVI? Edytowane 10 marca 2009 przez Wampis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 (edytowane) Co nie znaczy, że tak sama jak przy Microsoftowym VGA. Z drugiej strony jak nie było anomalii... Ale chris85, ten twój monitor nie ma ani HDMI ani DVI? Chcesz powiedzieć, że ze wszystkich oryginalnych kabli Microsoftu jakie są dostępne (Komponent, VGA i chyba HDMI firmowane też sprzedają) to ich VGA może dać najlepszą jakość obrazu? Ja tobie wampis mówię, że to bzdura. Edytowane 11 marca 2009 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 Chcę powiedzieć, że VGA może dać lepszą jakość obrazu niż component, więc porównywanie VGA no name z oryginalnym componentem może nie mieć sensu. A ogólnie najlepsze efekty daje HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 Co nie znaczy, że tak sama jak przy Microsoftowym VGA. Z drugiej strony jak nie było anomalii... Ale chris85, ten twój monitor nie ma ani HDMI ani DVI? myślisz , że jak on by miał HDMi to zadawał bym te pytania Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 A DVI? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 (edytowane) Wampis dobry z Ciebie kolega i naprawdę bardzo pomocny ale ja znowu taka ciemna masa nie jestem i wiem o istnieniu kabli HDMI - DVI Mam na chacie też HD tv ale wiesz jak to czasem jest z rodziną tu film , tam serial ... Monitor kupiłem z myślą o kompie ( przy okazji forum w 22 calach robi wrażenie polecam ) i wiesz jak to jest w sklepach monitorek wydaje się mały gdy nagle w domu wyciągasz go z pudła stawiasz obok starego i mówisz WOW , więc tak wpadło mi do łba , że przecież na tym idzie komfortowo pograć . tak jakoś przy okazji zapytałem o te kable Edytowane 11 marca 2009 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 To kup albo dobre VGA, albo tańsze, ale to ryzyko i nie masz pewności, że obraz jest najlepszy jaki mógłbyś mieć z tym monitorem. To dobrze, że się orientujesz w temacie, ale ja nie wiem co ty wiesz, a na forum czasem pojawiają się pytania, że ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 12 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2009 http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=4018 a ten ze sklepu PE ? miał ktoś z nim do czynienia ? Sorry , że zawracam gitarrre Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 12 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2009 http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=4018 a ten ze sklepu PE ? miał ktoś z nim do czynienia ? Sorry , że zawracam gitarrre Ja bym w jakość tego kabla za bardzo nie wierzył (oczywiście obraz może być b. dobry ale też wcale nie musi). Sam czaję się, że wyrwę gdzieś tanio VGA od m$ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 12 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2009 (edytowane) http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=4018 a ten ze sklepu PE ? miał ktoś z nim do czynienia ? Sorry , że zawracam gitarrre Ja bym w jakość tego kabla za bardzo nie wierzył (oczywiście obraz może być b. dobry ale też wcale nie musi). Sam czaję się, że wyrwę gdzieś tanio VGA od m$ A właśnie Miłosz, twój nowy TV nie przyjmuje po componencie 1080p prawda? A sprawdziłeś czy po VGA przyjmie? Edytowane 12 marca 2009 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 12 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2009 Dzięki chłopaki za rady w końcu kabel to wydatek jednorazowy , właśnie wróciłem z Empiku z oryginalnym kablem MS za 119 zł ( zrefundowali mi bo kabel wchodził ma kasie po 149 ale na etykiecie było 119 zł ) Podpinam konsole , ciao Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 12 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2009 A właśnie Miłosz, twój nowy TV nie przyjmuje po componencie 1080p prawda? A sprawdziłeś czy po VGA przyjmie? I tu się mylisz - śmiga aż miło na 1080p. Ale próbuję uwolnić wejście dla DVD, żeby puścić je po komponencie (Yamaha, ale nie ma hdmi tak jak konsola). Mimo, że DVD podpięte SCARTem Bandridge, mam nadzieję na uzyskanie jeszcze lepszych efektów po komponencie. właśnie wróciłem z Empiku z oryginalnym kablem MS za 119 zł Ja liczę na allegro, że uda mi się poniżej 8 dych wyłapać - kilka razy takie akcje widziałem, ostatnio za 6 dych mi uciekł przed nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 12 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2009 (edytowane) A właśnie Miłosz, twój nowy TV nie przyjmuje po componencie 1080p prawda? A sprawdziłeś czy po VGA przyjmie? I tu się mylisz - śmiga aż miło na 1080p. Ale próbuję uwolnić wejście dla DVD, żeby puścić je po komponencie (Yamaha, ale nie ma hdmi tak jak konsola). Mimo, że DVD podpięte SCARTem Bandridge, mam nadzieję na uzyskanie jeszcze lepszych efektów po komponencie. właśnie wróciłem z Empiku z oryginalnym kablem MS za 119 zł Ja liczę na allegro, że uda mi się poniżej 8 dych wyłapać - kilka razy takie akcje widziałem, ostatnio za 6 dych mi uciekł przed nosem. Wiesz, że jestem dociekliwy więc zadam jedno pytanie. Po co wstawiać pod TV kolejny odtwarzacz filmów DVD skoro jeden już pod komponenta masz podłączony? Edytowane 12 marca 2009 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 13 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2009 Wiesz, że jestem dociekliwy więc zadam jedno pytanie. Po co wstawiać pod TV kolejny odtwarzacz filmów DVD skoro jeden już pod komponenta masz podłączony? Ale ja nie wstawiam - on już tam stoi jako kino domowe. Natomiast nigdy nie pokusiłem się na oglądanie DVD za pomocą x'a - nie zniósłbym odgłosu wiatraków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 13 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2009 Wiesz, że jestem dociekliwy więc zadam jedno pytanie. Po co wstawiać pod TV kolejny odtwarzacz filmów DVD skoro jeden już pod komponenta masz podłączony? Ale ja nie wstawiam - on już tam stoi jako kino domowe. Natomiast nigdy nie pokusiłem się na oglądanie DVD za pomocą x'a - nie zniósłbym odgłosu wiatraków. Przy oglądaniu filmu Xklocek zmniejsza obroty. Słyszeć je będziesz tylko wtedy gdybyś oglądał film bez dźwięków Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 13 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2009 Przy oglądaniu filmu Xklocek zmniejsza obroty. Słyszeć je będziesz tylko wtedy gdybyś oglądał film bez dźwięków Muszę oblookać sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 13 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2009 Przy oglądaniu filmu Xklocek zmniejsza obroty. Słyszeć je będziesz tylko wtedy gdybyś oglądał film bez dźwięków Muszę oblookać sprawę. Xbox ryczy tylko przy DVD9 Przy CDkach z muzyką i zwykłych DVD jest minimalnie głośniej niż przy pustym napędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 16 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2009 Przy oglądaniu filmu Xklocek zmniejsza obroty. Słyszeć je będziesz tylko wtedy gdybyś oglądał film bez dźwięków Sprawdziłem - szum wiatraków przy oglądaniu DVD znacząco redukuje mój komfort oglądania poniżej akceptowalnego poziomu. Wracam do starych założeń Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi