Uzny 94 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 wszystko na 5 zlotych jeeeeeeeeeea, run to the hills dalo w kosc Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 Słuchajcie jak sprawa się ma z portami usb? Wszystko na X360 jest po kablu, a X ma tylko 2 usb, więc dodają jakiś hub USB do zestawu (kupuje w ultimie "zestaw akcesorii do Rock Band" czy jakoś tak, czyli instrumenty), czy trzeba to zorganizować we własnym zakresie? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 W zestawie jest HUB USB, więc nie ma problemu z ilością portów. Poza tym, Xbox 360 ma cztery porty - dwa z przodu i dwa z tyłu Kupisz RB, to pogadamy o zespole Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 (edytowane) Ano ma z tyłu. Kompletnie o tym zapomniałem. Instrumenty będę miał już we wtorek, a jutro - poniedziałek będę miał samą grę więc coś pokrzyczę do mikrofonu. Takie pytanie logistyczne, wiem że nie ten dział i wogóle, ale proszę oszczędzić zje*** . Lepiej UPS czy DHL? Chodzi mi o szybkość i bezpieczeństwo (czy np. nikt nie rzuci sobie paczką z RB, choć troche ciężej jest rzucić daleko paką o wadze ok. 10 kg ale nigdy nie wiadomo) Edytowane 27 lipca 2008 przez marcin0903 Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 Może pogramy? Mam golda przez miesiąc na koncie USA. Mój GT keetiv. Dodajcie mnie do znajomych, możemy pograć. Na perce gram na HARDZIE, raz lepiej, raz gorzej ;P Gitarka - EXPERT (choć niektóre piosnki są truudne ). Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Słuchajcie czy DLC amerykańskie do RB będzie pasować do gry europejskiej? Nie chcę wydawać msp na darmo. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Mam europejskiego RB i konto na XBL US i nei mam problemów Tylko śmiesznie to wygląda, że od początku mamy te dodatkowe 10 piosenek, które amerykanie muszą kupić i ciągle figurują w sklepiku Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Aha, no to trzeba znaleźć te co są i nie kupować ich . Z mikrofonem niezła wczuwka jest, tylko kurcze jak śpiewałem wczoraj na headsecie to wystarczyło odpowiednio głośno pod nosem mruczeć i zaliczało sekcje jako "Awsomeone!" Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Po krótkim, ale intensywnym spotkaniu z RB wychodzi szydło z worka, że Harmonix kipi pomysłami, a Neversoft odcina kupony jadąc po najmniejszej linii oporu z przejętą licencją GH. I dobrze czułem grając do recenzji w GHIII, że to już całkiem inna bajka niż dwie poprzednie i zaniżone loty. Po prostu zabrakło geniuszu Harmonix (który przenieśli do RB), prostych acz rajcownych pomysłów, dających naturalną ewolucję - jak tworzenie postaci, ciuchy, gadżety, tattoo (!!!), solówki liczone w %, możliwość podbijania Overdrive w jego trakcie, freestyle na koniec, nie wspominając o nowej jakości w prezentacji utworów (teledyski, ujęcia kamer, klimat!!) czy DLC. Wniosek mam jeden (dla siebie): bardziej RB2 niż GHWT. Keymaker: pojedynek bardzo chętnie... może kiedyś Aktualnie rozstałem się z RB na rzecz BF:BC... Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 (edytowane) Wczoraj też obadałem troche solówek, na easy grałem to jest poprostu masakra, śpiewać "oł oł oł" bez załapania tchu a potem jeszcze się wydzierać. Dziś dorwę perkusje, gitarkę i mikrofon, więc Keymaker możemy pograć, o 13 będzie kurier . Edytowane 29 lipca 2008 przez marcin0903 Cytuj
camel 0 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Czy granie na perkusji z RB da sie wytrenowac ? Czy jak ktos sie juz urodzil bez manualnych zdolnosci czyt. bicie innych rytmow noga i rekoma to da sie to jakos wytrenowac i ile czasu moze zajac ? Bo ja na easy sie mecze i chyba dam se spokoj z perka i pozostane przy gitarce bo kompletnie mi nie wychodzi Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Wytrenować myślę, że się da, z resztą za niedługo sam potwierdzę. Właśnie rozpakowałem instrumenty, składanie ich zajęło mi 1h 10 min , perke na początku próbowałem złożyć sposobem "zrób a potem przeczytaj instrukcję ", ale nie wyszło. Dobra ide grać Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Takie pytanko, dla tych którzy zakupili juz dodatkowe kawałki z MP. Poza Metallica, Black Sabbath i Disturbed'em, jakie inne kawałki polecicie? Mam 3500 MSP i przydaloby sie je dobrze wydac, a nie bede przeciez przesluchiwal kazdego kawalka po koleii Cytuj
camel 0 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Moje ulubione: Pixies - Here Comes Your Man Pixies - Monkey Gone To Heaven The Who - Who Are You Motley Crue - Saints Of Los Angeles oraz packi Davida Bowie i Boston Cytuj
skypawel 2 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Czy granie na perkusji z RB da sie wytrenowac ? Czy jak ktos sie juz urodzil bez manualnych zdolnosci czyt. bicie innych rytmow noga i rekoma to da sie to jakos wytrenowac i ile czasu moze zajac ? Bo ja na easy sie mecze i chyba dam se spokoj z perka i pozostane przy gitarce bo kompletnie mi nie wychodzi Co prawda zaczalem na medium, nie easy, ale postep w graniu jest zdecydowanie po miesiacu grania (i to wcale nie hardkorowego codziennie po kilka godzin, tylko dla przyjemnosci, wtedy kiedy sie chce). Kilka piosenek na hardzie tez juz moge zagrac na 5 gwiazdek, ale niestety sporo jest takich ktorych wiecej niz na 3 gwiazdki zrobic nie moge (zacialem sie gdzies na 5 tier). W pewnym momencie podwojne stopki staja sie duzym problemem Czasem choc nawet stopa by chciala wybic taki rytm to nie moge pokonac bezwladnosci tego pedalu Takie pytanko, dla tych którzy zakupili juz dodatkowe kawałki z MP. Poza Metallica, Black Sabbath i Disturbed'em, jakie inne kawałki polecicie? Mam 3500 MSP i przydaloby sie je dobrze wydac, a nie bede przeciez przesluchiwal kazdego kawalka po koleii Classic rock pack, police pack i Number of the beast (troche sssie bo to nie master ale.. czlowiek sie w koncu przyzwyczaja Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 (edytowane) Również zacząłem od medium (podobnie było w GH na gitarkach) i po przejściu kariery, wskoczyłem na HARD. Tylko z ostatnimi pięcioma piosenkami mam problem, za to Metallica mi wchodzi elegancko Sądząc po grze moich znajomych mogę powiedzieć: tak, chyba trzeba mieć jakieś zdolności rytmiczno-manualne (mają problemy na easy). Edytowane 29 lipca 2008 przez keetiv Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 Poczucie rytmu niezbedne jesli chce sie atakowac wyzsze poziomy.I nawet nie hard bo go da sie przeleciec bez jakiegos wielkiego skila (wiem bo sam tak mam).Jednak expert wymaga juz naprawde dobrej koordynacji. Co do songow.Kazdy ma swoj gust.Nie probuje nawet polecac. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 (edytowane) Co do piosenek, to się generalnie zgadzam z przedmówcą, ale RB bez pakietu Metallici, Black Sababth i pojedynczych piosenek, takich jak "The Number of the Beast" od Iron Maiden i "My Generation" The Who to nie to samo A reszta wedle uznania. PS. Zostawmy poziom easy Meksykańcom - zaczynajmy od medium !!!einhundertundelf Easy jest dla joł-elo-emo-ziomkuff bez rąk xD Edytowane 29 lipca 2008 przez Keymaker Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 30 lipca 2008 Opublikowano 30 lipca 2008 Ja narazie zacząłem od easy na garach, a resztę to tylko na quickplay pogrywam na medium, czasem zdarzy się hard, ale rzadko. Z rytmem to dokładnie trzeba się wczuć potem już gładko leci, jak się kilka razy piosenkę zagra to już banalnie jest . Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 Udalo mi sie dzis w sklepie wychaczyc Drum Pad Silencers za raptem 13 funow i powiem szczerze ze teraz mozna grac.Naprawde sprawuja sie wysmienicie.Jesli komus wiec doskwiera halas to jest to dobra alternatywa. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 Chocko - zrób jakiś filmik porównawczy bez i z tym badziewiem. Wynagrodzę Cię e-cheersikiem Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 Hehe bez bedzie ciezko bo sa przyklejone.Zapewniam jednak ze spokojnie gra nawet w nocy jest i mozliwa.Odglos jest zredukowany bardzo znacznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi