qvstra 3 213 Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 Mialem juz dawno spytac - gracie w zwykly tryb czy Classic? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 Gralem oba, ale ten pelny to katorgadla mnie byla. Dwa sezony Totenchamem zajely mi szmat czasu. Wole jednak uproszczony tryb. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 16 lutego 2014 Opublikowano 16 lutego 2014 Jestem w polowie sezonu Schalke w FM Classic i na poczatku niektorych opcji z 'pelnej wersji' mi brakowalo, ale szybkosc gry rekompensuje te braki. btw. wiadomo cos odnosnie wersji na Vite? Bo cos kiedys czytalem, ze ma wyjsc edycja 2014, a tu sezon w polowie, a o grze juz dlugo nic nie slyszalem. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 16 lutego 2014 Opublikowano 16 lutego 2014 tyle ze ma byc, plotki mowia o marcu ale wydawca nabiera wody w usta i tlumaczy ze date oglosi jak bedzie pewny na 100%. do mnie i tak dali du.py bo juz jest i tak za pozno by wydawac gre na 2 miesiace przed koncem sezonu Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 18 lutego 2014 Opublikowano 18 lutego 2014 Gralem oba, ale ten pelny to katorgadla mnie byla. Dwa sezony Totenchamem zajely mi szmat czasu. Wole jednak uproszczony tryb. Rozegralem moj pierwszy sezon Schalke w uproszczonym trybie i calosc zajela mi okolo tygodnia i jest to ogromny plus dla tego trybu, bo w zwyklej wersji nawet nie wiem czy doszedlbym do zimowego okienka transferowego. Dodatkowo udalo mi sie wygrac LM i zajalem drugie miejsce w Bundeslidze. Glownie za sprawa duetu srodkowych obroncow Matipa i Howedesa, ktorzy przez caly sezon trzymali wysoki poziom. Teraz bede szukal bramkarza i mysle nad Leno z Leverkusen, lub Hornie z Koln. A tak to w zasadzie nie mam pomyslu na wydanie pieniedzy, bo caly sklad gra dobra pilke (bilans bramkowy +45 w BL), a zmiennicy nie odstaja znacznie od podstawowej 11. Ale jednego, lub dwoch klasowych zawodnikow bede musial kupic, zeby powtorzyc sukces z poprzedniego sezonu i wygrac Bundeslige. Szkoda, ze ta wersja na Vite jest tak odkladana, bo na 99% zdecyduje sie na kupno konsoli po premierze FMa, jesli oczywiscie przenosna edycja nie bedzie zyebana. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Zainstalowałem na nowo FM 2013. Rok pracy z naszą Kadrą zaowocował zajęciem drugiego miejsca w grupie eliminacyjnej do Mistrzostw świata. 2 porażki z Anglią ( D 1-5 ; W 0-2), 1 remis z Ukrainą i reszta to same wygrane. W barażach po zaciętym dwumeczu z Belgią (d 3-2 ; w 2-2) wywalczyłem wyjazd do Brazylii na mundial. Duży sukces jak na kogoś anonimowego, z amatorską karierą piłkarza;) Polska ma paru fajnych grajków. Szkoda tylko, że z lewymi obrońcami i lewymi skrzydłowymi u nas biednie. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 3 miejsce na MŚ S(pipi)YSYNY! Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Dostalem dzisiaj dwie znizki -75% do FM 2014 - ktos chce? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 kwietnia 2014 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Ale to na PC oczywiście tak? Bo jak na Vitę, to bym chciał. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 Jest też książka o podobnym tytule, a w niej wywiady z twórcami, z graczami, z piłkarzami, którzy byli "wonderkidami" w grze, anegdotki jak FM zrujnował życie, ale również jak uratował w niektórych przypadkach. Dla fanów FMa pozycja obowiązkowa, okazjonalni gracze mogą odpuścić. http://www.amazon.co.uk/Football-Manager-Stole-Life-Beautiful/dp/0956497179 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 (edytowane) Kurczę, nigdy nie grałem w żadnego managera na poważnie. Polećcie mi - najlepszy manager obecnie na rynku. Ważne żeby był w PL. Rozumiem że Football Manager 2014 jest najlepszy? I jeszcze jedno - idzie w jakiejś grze zostać selekcjonerem repry? Edytowane 23 września 2014 przez c0r Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 Szkoda, że książka nigdy nie wyszła w Polsce. Poczekaj może na 15 która będzie za jakoś miesiąc. Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 Kurczę, nigdy nie grałem w żadnego managera na poważnie. Polećcie mi - najlepszy manager obecnie na rynku. Ważne żeby był w PL. Rozumiem że Football Manager 2014 jest najlepszy? I jeszcze jedno - idzie w jakiejś grze zostać selekcjonerem repry? Football Manager, a potem długo, długo nic. Czy 2014 najlepszy? To kwestia gustu. Do mnie nowsze odsłony i wprowadzane w nich zmiany średnio mi podeszły, więc wciąż łoję swojego sejwa z FM2012. Gdy się rozegra już te kilka/kilkanaście sezonów to przestaje mieć znaczenie, że jest już przestarzały bo po prostu mamy już wtedy do czynienia z zupełnie nową rzeczywistością piłkarską, w którą wsiąkamy i musimy się jej uczyć na nowo. Możesz poczekać na 15- będziesz miał aktualne składy terminarze i te wszystkie pierdoły, które ułatwią ci imersję. Tylko przygotuj się na to, że najgłówniejszą częscią gry jest po prostu przeglądanie tabelek, profili piłkarzy, statystyk i tego typu sprawy. Choć w sumie nie wiem czego innego spodziewać się po menadżerze piłkarskim. Pamiętaj też, że FM wymaga poświęcenia mu ogromnej ilości czasu, celem nauczenia się jego wszystkich elementów. Ja grając od 2006 roku mogę przyznać, że dopiero gdzieś po 6 latach zadałem sobie trud pełnego zrozumienia takich elementów jak treningi czy dobór sztabu szkoleniowego wcześniej grając po prostu na czuja. No i nie popełnij błędu mojego kumpla, którego namawiałem do rozpoczęcia przygody z FMem, a on odmawiał argumentując to tym, że to bez sensu bo będzie przez 2 godziny rozkminiał jaki skład wystawić do jednego spotkania... Na tym właśnie polega gra, gaddemyt! Początek może być nieco przytłaczający jeśli nigdy nie miałeś z FMem do czynienia, tu z ciężkim bólem mógłbym polecić jakieś tutoriale typu "jak rozpocząć karierę w FMie" albo "pierwsze kroki w nowym klubie", kiedyś czytałem z ciekawości takie coś chyba na cmrev.com, nie znalazłem tam wielu przydatnych informacji dla mnie, ale dla nowicjusza może być w sam raz. Tylko trzymaj się z dala od jakiś list z wonderkidami, albo gotowe taktyki do ściągnięcia- tym sobie tylko popsujesz fun z gry. Lepiej wszystko poznawać samemu. No i oczywiście jest możliwość poprowadzenia repry- można to robić nawet pracując w tym samym czasie w klubie. 1 Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 Polecam FM14 jak już chcesz zacząć. FM15 wychodzi pod koniec października i można założyć, że przez pierwsze kilka tygodni będzie zbugowany. Dopóki nie załatają 15tki możesz spokojnie ogrywać się w 14tce, która nie będzie się różnić diametralnie, więc przejście nie powinno być bolesne. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 Hmm, to może spróbować Fifa managera albo coś w tym stylu? Bo Footbal manager to chyba czarna magia dla mnie I czy w Football są wszystkie licencje, składy, ligi, zdjęcia piłkarzy, itp? Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 (edytowane) Fifa Manager jest daremny. \ W FM są licencje na kluby, ligi itd., dużo zdjęć piłkarzy (poza tym można wgrać facepacki). Edytowane 24 września 2014 przez Lipa Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 No ale mozna FM14 tylko zagrac tryb uproszczony, to dobre przetarcie zeby zaczac grac w trybie pelnym. Cytuj
Gość Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 Już bardzo niedługo do FM15, czas obmyślać nowe kariery! Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 no ciekawe, w ostatniego pograłem kilka godzin i wywaliłem. Ciekawe jak tutaj. Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 No chyba najwyższy czas przesiąść się z 12. Ach piękna kariera tam była. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Eder Alvarez Balanta - srodkowy obronca, ktorego na poczatku gry mozecie kupic za ~9mln €. Od razu wskoczyl do pierwszego skladu w Marsylii i m.in. dzieki niemu udalo mi sie wygrac dwa razy z rzedu Ligue 1. Po tych dwoch sezonach Chelsea proponuje mi za niego 44mln €, ale nie sprzedaje go, bo czuje ze ciezko bedzie mi kupic kogos lepszego na jego miejsce. Tym bardziej, ze ma dopiero 22 lata i moze sie jeszcze znaczaco rozwinac. Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 (edytowane) Balante już proponowałem wcześniej.Doria z Brazylii również mega talent na obronę.Domenico Berardi w ataku.Kiedy nowa beta startuje ? Premiera 7 listopada, a bety dalej nie ma Edytowane 22 października 2014 przez Lipa Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 Beta dostępna ! Zaraz odpalam ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi