qvstra 3 210 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 ja sie zastanawiam nad kupnem no ale czy warto sie przesiadac z 15? a wlasnie - mozna jakos zaktualizowac transfery w trybie classic? Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Nie da się zaktualizować składów w classic i to dla mnie jest jedyna motywacja do kupna nowego... tak gdzieś za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 I co - ktokolwiek kupił "16"? Jakieś wrażenia? Korci mnie znowu zacząć przygodę jakimś anglikiem w 3-4 lidze i droga na szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ja pogralem dzis z godzinke. Jest kilka fajnych opcji. Wiekszy naciska np. Na nauke danego jezyka swoich wspolpracownikow (mozna ich wyslac na kurs). Oczywiscie tak jak w kazdej czesci na poczatku duzo kontuzji jest. Moze patch to ogarnie. Zaczalem gre Celtą Vigo. Ciezko na razie (towarzyskiem ogrywam co by taktyke ogarneli). Ciezko sie polapac w ekranie. Za duzo do wyboru i inaczej porozmieszczane wszystko wiec potrzeba czasu. Wydaje mi sie duzo gorzej czytelne to wszystko w porownaniu do 15. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Kim gracie? Jak Wam idzie? Ja zacząłem Celtą Vigo. Budżet 700tysi... szału nie ma. Sprzedałem parę grajków (niestety jednych z lepszych, sami chcieli odejść), kupiłem Gabriela Barbose z Santosu i Fabio Daprele z Palermo na lewą obronę. Sparingi średnio, później dużo lepiej.Pierwsze 3 mecze w lidze i 9pkt, 13 strzelonych bramek i 3 stracone. W następnych 3 gorzej,chociaż trudniejsi rywale, porażka w Sevilli 3:2, 1:1 z Barceloną u siebie i 0:0 w Eibarze. W następnych 9 meczach ligowych - 1 porażka, 3 remisy i 5 zwycięstw (w tym u siebie z Realem Madryt 3:2 ). Nie jest źle, drażnią mnie trochę te remisy ale jak na możliwości Celty po 15 kolejkach mam 4 miejsce i tylko 2 pkt straty do wicelidera. Iago Aspas jak na razie król strzelców, w 15 meczach - 14 bramek. Barbosa na 15 meczów, 10 bramek. Fajnie by było skończyć sezon na tym 4 miejscu i grać w barażach do LM, ale znając życie, spadek formy przyjdzie po nowym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Ja jednak też się skusiłem na tegorocznego managera. Plan mam taki jak zwykle - wybieram ekipę "no name" w głębokim zapleczu angielskiej ligi. Sporo szukałem i po szperaniu namierzyłem niesamowitą perełkę. Klub który ma ultranowoczesną szkółkę juniorską i nowoczesne obiekty sportowe. O kim mowa?Burton Albion. Zaczynam więc jako beniaminek League One (3 klasa rozgrywkowa). Plan na 1 sezon jest taki, żeby jakimś cudem złapać się w top 6 (wtedy masz baraż o awans). Potem pewnie z 2-3 sezony stagnacji pt: budujemy team i atakujemy Premier League. A potem pewnie mi się znudzi jak zwykle i (pipi) zapomnę EDIT: Właśnie z ciekawości ich obczaiłem jak radzą sobie obecnie i jak na beniaminka są w górze tabeli No i zobaczcie kto jest ich managerem, kiedyś za(pipi)isty grajek to był. http://www.transfermarkt.pl/burton-albion/startseite/verein/2963 Edytowane 23 Listopada 2015 przez Sobies Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Petardę w nodze to On mial... Ładnie, a Ty go pracy pozbawiłeś. / U mnie jest lepiej niż się spodziewałem. Po 37 kolejkach (1 do końca sezonu), mam 2 miejsce w BBVA, z 2pkt przewagi nad trzecim Realem Madryt i 4pk nad czwartą Valencią. Petarda. Co prawda ostatni mecz trafiło mi rozegrać na Vicente Calderon z Atletico, ale nawet w przypadku porażki (nie poddaje się, liczę na remis), mam gwarantowane 3 miejsce i Ligę Mistrzów w przyszłym sezonie. Iago Aspas w 37 meczach ligowych - 33 bramki i król strzelców (jak na razie), przed drugim Suarezem (27 goli) i trzecim, kolegą z zespołu Barbosą (23 bramki). Polecam obu Edytowane 23 Listopada 2015 przez Koleś88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja właśnie skończyłem 2 Celtą Vigo.1 sezon - 3 miejsce BBVA. Iago Aspas 34 bramki w lidze, król strzelców.Musiałem posprzedawać paru grajków, w tym niestety Iago Aspas (poszedł do Chelsea za 21,5mln funciaków - klauzula). Kupiłem paru młodych, perspektywicznych. Drugi sezon to...1 miejsce BBVA. Ćwierćfinał LM, odpadliśmy z Juventusem, trochę pechowo. W 1 meczu przegrywając 0:1 u siebie, w rewanżu, prowadziłem, 0:2 żeby oczywiście pod koniec spotkania stracić 2 bramki (standard) i skończyć mecz wynikiem 2:2. John Guidetti godnie zastąpił Aspas. Pobijając Jego wyczyn i strzelając w lidze 38 bramek w 37 spotkaniach i oczywiście zostając królem strzelców.3 sezon, liczę na jakąś fajną ofertę i wtedy zmienię klub, jeśli nic ciekawego nie dostanę to zostaje na jeszcze jeden sezon w Vigo. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Kupiłem nowego FM'a bo słyszałem wiele pozytywnych opinii. No więc (pipi)a interfejs się zmienił to fakt i statystyki pomieszali tak że nie mogę niczego znaleźć. Czuję się jakbym grał w inną grę. Muszę się do wieeelu rzeczy przyzwyczaić. P.S. Macie linki do jakiś dobrych zdjątek i herbów bo moje stare z fm'a 2015 raczej w nowym interfejsie nie zadziałają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ja wszystko w CMREV biere. Gierka leży zainstalowana i czekam na wenę, wtedy jak co roku 50godzin tygodniowo, miesiąc przerwy i tak w kółko jak co roku. A gram zawsze na początek ligę polską, potem ewentualne zmiany. Polecam, dobra wczuta jak ktoś EKstraklase na C+ ogląda itd to można się w klimaty wkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) oglądam tylko premiership i lige mistrzów ja lubię zaczynać w 2 lidze angielskiej i do góry. Teraz wybrałem tottenham bo muszę nauczyć się na nowo managera Sprzedałem lamele i kane'a za łącznie 100 mln mam na transfery a oni i tak chcieli odejść. Kupiłem tego barbose, kilku młodych Anglików i krychowiaka. Brakuje jeszcze napastnika jednego mam 40 mln będę musiał poszperać. Miłość do fm'a wróciła po prawie 2 latach. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Szkoda Kane'a. Sprobuj moze: Vardy, Dybala ( na poczatku mozna go czapnac za niecale 30 baniek euro) albo Lacazette z Lyonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Polecam Kamil Biliński u mnie robił robote Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Sprawdzę. Na razie kupiłem ocamposa za(pipi)isty skrzydłowy i do tego tottenham ma ZA(pipi)ISTYCH juniorów czy młode talenty. Średnia mojego składu to ze 23 lata:). Ali za(pipi)isty pomocnik. Takich perełek kilka. Pół sezonu za mną i na pierwszym miejscu z przewagą nad chelsea 4 pkt. Nigdy tak dobrze nie zacząłem sezonu. Myślałem że tottenham będzie trudniejszy ale tam same skarby. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 w jaki tryb gracie - pelna symulacje czy classic/touch? Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Od kiedy powstala mozliwosc wyboru pelnej lub classic, zawsze biore pelna. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wrocilem do FM15, awansowalem Blackburn z pierwszego miejsca do Premier League i potrzebny byl mi nowy prawy ofensywny pomocnik. Kupilem Biabianego z Parmy, po czym okazalo sie, ze jest niedostepny do gry przez problemy z sercem xd Czuje sie troche oszukany Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Po tamtym sezonie tottenhamu zrobiłem reset ostatnio i jestem w 3 sezonie tottenhamu. Wygrałem wszystko i wpadłem na pomysł przemeblowania mojego sztabu Kto znajdzie najwięcej znajomych nazwisk ? Moim celem przez ostatnie 2 lata było nałapanie młodych talentów i opłaciło się oto liczba powołanych młodzików To mój pierwszy skład. Sprzedałem kilka gwiazd jak eriksena za ponad 70 mln do barcelony ale w zamian sprowadziłem kilka nowych, Plus za(pipi)iści wychowankowie jak ali czy kane. No i od kilku miesięcy prowadzę polską reprezentacje . Pierwsi w grupie a zaraz mecz z Czarnogórą i to mój skład. Uprzedzając pytania lewandowski kontuzja 4 miesiące. Mierzejewski bez klubu to wy(pipi)ałem z kadry. Wróciła mi miłość do fm'a po 2 latach względnego odwyku. Najlepsze że w ogóle już piłki w tv nie oglądam i w fm'ie uczę się kto gra w jakim zespole i kto dobry a kto nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Ktoś zamawiał już 17 z dostępem do bety?Jest gdzieś taniej wersja cyfrowa niż w konsoleigry za 169 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Kiedy beta startuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Około dwa tygodnie przed premierą gry (04.11.2016) Cytuj Odnośnik do komentarza
REC 1 Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Gra ktoś w bete? Jak wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 ja w tym roku wstrzymuje sie z zakupem do stycznia - lutego. Mam w co grac a fm coraz droższy i poczekam na przecenę. Akurat zagram z aktualizacją składów po styczniowych transferach Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Jest za +-120zl gdzies do kupienia juz. Wczesniej tez na lowcygier wrzucali. Mimo wszystko, warto chyba poczekac az wydadza konkretne patche. Ja FM2016 czekalem, czekalem i po pol roku pd premiery kupilem za... 100 :I zeby po 2 tygodniach steam wrzucil ja za 49,99zl Cytuj Odnośnik do komentarza
KamileQ 27 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Gdzie jest opcja za 120? Ja widzę najtańszą za 134-135zł, chyba że coś przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi