Koleś88 335 Opublikowano 30 października 2016 Opublikowano 30 października 2016 Co chwila wrzucaja linki na lowcy gier. Sprawdzaj co jakis czas. 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 1 listopada 2016 Opublikowano 1 listopada 2016 Ja kupilem na cdkeys.com ze znizka 5% z fb. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 26 kwietnia 2017 Opublikowano 26 kwietnia 2017 (edytowane) Ale mnie zaswędziało popykać w menedżera. Klucz do 17 kupiony, ściągam 2GB herbów, 4,5GB twarzy, 120MB koszulek... ...a i tak pewnie w połowie sezonu w obawie o laptopa odinstaluję Edytowane 26 kwietnia 2017 przez ragus Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 26 kwietnia 2017 Opublikowano 26 kwietnia 2017 (edytowane) wybrałeś już drużynę? Edytowane 26 kwietnia 2017 przez _S_ Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 http://kotaku.com/2006-video-game-predicts-sporting-future-1795803456?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 1 września 2017 Opublikowano 1 września 2017 Akurat tak się złożyło że dzisiaj Polską w fm2017 rozgrywałem turniej mistrzostw świata. W grze Glik lepiej broni a i wynik jakby lepszy Cytuj
Gość Opublikowano 3 września 2017 Opublikowano 3 września 2017 Ten FM na komórki jest coś warty, nie licząc 40zł jakie za niego chcą? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 11 listopada 2017 Opublikowano 11 listopada 2017 żeby nie skłamać to od 50 minut próbuję wybrać zespół do rozpoczęcia nowej kariery w FMie Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 (edytowane) Ten nowy fm to wreszcie fm z naprawdę ciekawymi zmianami. Po strasznie podobnych fm2016 i fm 2017 wreszcie wprowadzono ciekawe nowości. FM 2018 ma chociażby nową zakładkę dynamika. Cała mechanika oparta na tej dynamice to nic innego jak nastroje w szatni, grupki wzajemnej adoracji i hierarchia w drużynie. Coś wspaniałego i (pipi)owego za razem Jak naprawdę ci idzie to masz za sobą piłkarzy co mogą ci pomóc nawet w trudniejszych momentach bo stoją za tobą murem. Trzeba do tego chwalić ich i starać się nie wkurzać starszyzny drużyny (nie wystawiać na liste transferową, spełniać obietnice i dawać pograć dużo minut). Jak sobie w pierwszej drużynie pofolgowałem i chciałem sprzedać 2 graczy z topu hierarchii to drużyna wymusiła na prezesie zwolnienie. Tak moja kariera w interze skończyła się po 3 miesiącach. Teraz gram napoli i wiem już że insigne, hamsika i pepe reiny ruszyć nie mogę. Na szczęście działa to w sposób naturalny. Np u mnie ostatnio milik w formie (17 goli) to i awansował w hierarchii tak samo jak kupiony przeze mnie z slb zivkovic (w ciągu pół roku z nowego nabytku do bardzo wpływowych graczy). Jak gracz gra gorzej lub się starzeje jego rola spada. Reina przedłużył umowę na dwa lata ale zamiast pierwszy skład wziąłem rotacje i już jakby jego rola spada. Nadal wpływowy ale powoli wymienia się w składzie z albanem lafontem (reina ważne mecze a alban ze słabszymi graczami i puchary). Za(pipi)iste jest to że cała dynamika drużyny naprawdę pracuje i się zmienia zależnie od sytuacji. Dodatkowo polepszyli statystyki współpracy poszczególnych graczy. Jak często grają ze sobą np prawy skrzydłowy i obrońca prawy to rozumieją się coraz lepiej. U mnie callejon z ghoulamem rozumieją się bez słów. Kiedyś już to działało ale w fm 2018 naprawdę można wygrywać tym mecze. Obecnie mam nawet za(pipi)istą chemie między zmiennikami i jak gra zivkovic z areną to rozumieją się tak samo dobrze jak hysaj z insigne. Sama dynamika pomaga też przy różnego rodzaju sytuacjach jak sprzedaż piłkarza co gra tylko ogony. Jeżeli piłkarz się buntuje ale nie jest wysoko w hierarchii klubowej wystarczy nasłać na niego hamiska lub insigne i sprawa załatwiona Działa to w obie strony. Chciałem też dodać trenerów do zespołu juniorów i prezes się nie zgodził. Wyciekło do pracy i moi piłkarze którzy mnie kochają poszli do prezesa. Prezes zmienił zdanie W nowej części jest też nowy silnik graficzny. Fajne smaczki dodali i jest jakby mnie debilnych sytuacji (kto pamięta gole z połowy? : ) ) Sam interfejs jeszcze przejrzysty bardziej nawet dla laika. Ustawianie taktyki nigdy nie było tak proste. Jedyna zmiana nie potrzebna i dziwna to odprawy przed meczowe. Nie wiem czemu mają służyć bo tylko 2 razy na 40 meczy piłkarze w jakikolwiek sposób pozytywny zareagowali na moje instrukcje. W pewnym momencie zostawiłem ten element asystentowi. No i tradycyjnie konferencje prasowe są tak samo nudne jak były. Muszą w końcu dopracować ten element albo się go pozbyć. Podsumowując fm2018 to najlepszy fm od lat i naprawdę gra warta zakupu. W tym miejscu chce jeszcze raz podziękować @Rayos i @Velius A no i w fm jest bexit (wiem był w fm2017 już ) i chińczycy kupują za miliony... Kutasy mi w przerwie zimowej allana kupili. Wykorzystali klauzule i nie mogłem mu zapłacić takiej pensji jak chiny... Edytowane 18 stycznia 2018 przez blantman Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 26 grudnia 2019 Opublikowano 26 grudnia 2019 Czy są jeszcze forumowicze którzy grają w FMa? Warto dopłacić do wersji 20, czy nie ma żadnych większych zmian względem wersji 19? Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 26 grudnia 2019 Autor Opublikowano 26 grudnia 2019 Wzywan uzytkownika @blantman Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 grudnia 2019 Opublikowano 26 grudnia 2019 Za krótko pograłem. Na razie mogę stwierdzić że silnik meczowy jest na o wiele wyższym poziomie niż w 19 i o wiele bardziej realistyczne transfery. Już nie wyrwie się juniora za grosze jak coś sobą reprezentuje. Fajne też że są strategie klubowe na najbliższe 5 lat. Z innych zmian co zauważyłem jeszcze więcej ułatwień dla nowych i ładniej wygląda interfejs (jest przejrzysty bardziej). Reszta to stary dobry FM. 1 Cytuj
Atos 392 Opublikowano 26 grudnia 2019 Opublikowano 26 grudnia 2019 3 godziny temu, Kalel napisał: Czy są jeszcze forumowicze którzy grają w FMa? Warto dopłacić do wersji 20, czy nie ma żadnych większych zmian względem wersji 19? Warto kupić wersję 20, sporo zmian w stosunku do 19. Ale żeby nie było tak wesoło, to silnik meczowy jest bardzo niedopracowany, pełen błędów i rozmaitych problemów. Z takich najważniejszych, to napastnicy mają ogromne problemy z wykorzystywaniem sytuacji 1 na 1, środkowi obrońcy nie reagują na prostopadłe podania między stoperów, co powoduje że w zasadzie w każdym meczu tracimy identyczne bramki, zawodnicy nie stosują się do poleceń taktycznych przy stałych fragmentach gry, sędziowie dyktują zbyt wiele rzutów karnych. Na szczęście ogromna większość tych błędów jest już zgłoszona, i powinna zostać poprawiona w nadchodzącym patchu. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 grudnia 2019 Opublikowano 27 grudnia 2019 (edytowane) W dniu 26.12.2019 o 20:34, Atos napisał: Warto kupić wersję 20, sporo zmian w stosunku do 19. Ale żeby nie było tak wesoło, to silnik meczowy jest bardzo niedopracowany, pełen błędów i rozmaitych problemów. Z takich najważniejszych, to napastnicy mają ogromne problemy z wykorzystywaniem sytuacji 1 na 1, środkowi obrońcy nie reagują na prostopadłe podania między stoperów, co powoduje że w zasadzie w każdym meczu tracimy identyczne bramki, zawodnicy nie stosują się do poleceń taktycznych przy stałych fragmentach gry, sędziowie dyktują zbyt wiele rzutów karnych. Na szczęście ogromna większość tych błędów jest już zgłoszona, i powinna zostać poprawiona w nadchodzącym patchu. hehe ja dopiero jestem w przedsezonowych przygotowaniach i gram z takimi drużynami że wyniki sa hokejowe. Dobrze wiedzieć co mnie czeka jak liga ruszy No coś w tym jest. Wyniki hokejowe mam czasem Edytowane 29 grudnia 2019 przez blantman Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Co jest nie tak z tą edycją? W każdym meczu mam 3-4 sytuacje sam na sam niewykorzystane. 80% meczów wygląda tak, że obrońca posyła długą pilę na napastnika, ten wychodzi sam na sam z bramkarze no i tutaj już loteria. Tak było przed obecnym patchem czy tylko ten tak spier... grę? Gram Borussią Dortmund, gdy w końcu po wielu próbach ogarnąłem dobrą taktykę to po 6-7 zwycięstwach z rzędu standardowo przyszło pasmo porażek i remisów. Wiadomo kiedy można się spodziewać nowego patcha? Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 FM 2020 na Epic Storze za darmo przez tydzień, może ktoś będzie zainteresowany Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Tylko ja ściągnąłem fm2021 na ixa? Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Tylko ja ściągnąłem fm2021 na ixa? To jest grywalne w ogóle na padzie? Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Ciężko się przestawić jak latami się steruje myszką, ale do ogarnięcia Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Chciałem brać, ale wiem, że jak kupię to nie będę miał życia poza konsolą, więc odpuściłem xd Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Wciąga to jak bagno, dla fanów polecam książkę Football Manager - To moje życie Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 10 listopada 2021 Opublikowano 10 listopada 2021 Ktoś sprawdzał FM 2022 na pc przez gamepass? Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 10 listopada 2021 Opublikowano 10 listopada 2021 ja ściągnąłem i chwilę pograłem, bo chciałem się w końcu przekonać do tego managera, ale jednak nie dla mnie takie zabawy ciezko to wszystko ogarnąć - mnóstwo wszystkiego, aż głowa boli, hehe Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 10 listopada 2021 Opublikowano 10 listopada 2021 Też Ci tak ścina? Ja kocham fm’y i gram co roku. Ale mam w miarę spoko lapka (jak na taka gre) tylko grafika zintegrowana. Fm 21 10-12Lig odpalonych plus dodatki i wszystko śmiga a tu ścina mi nawet w menu czy przy wyborze drużyny, trenera itp. Nie wiem o co kaman. Z tego co czytałem wymagania ma podobne do zeszłorocznej wersji… Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi