Skocz do zawartości

Sezon 2

newyorkdanzig

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mistrzostwo swiata! uwaga spoiler

"nooooo. nooooooooo. no no" :P:D:P :P :P :P

poplakalem sie ze smiechu przy tym, w ogole siostra w 2 sezonie wymiata, a btw s2 ok, w srodku troche rozczarowujacy, glownie przez postac lajly, (pipi)a nie wyszla im w ogole ta postac, szuczna na maksa prawie zrujnowala ten serial, jak sie odsuwala w cien to od razu odcinki wyrabiste (ep9!), a tak poza tym to nie podobalo mi sie ze jak ogladalem to juz wiedzialem ze bedzie sezon 3 wiec motyw z przyznaniem sie wiadomo bylo ze nie dojdzie do skutku, a przyznam ze fajne zakonzcenie by to bylo i lepiej by mi sie ogladalo nie wiedzac jak to sie rozwiaze

go dexter! :P

Edytowane przez helveg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

2 sezon był moim zdaniem lepszy od poprzedniego,a to już coś.

Niestety ostatni odcinek dość mocno mnie zawiódł.Po prostu liczyłem na bardziej ciekawsze zakończenie.

Teraz pozostaje czekać na 3 sezon

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

wlasnie skonczylem ogladac s2 Dextera i trzeba przyznac, ze obie serie trzymią równy poziom z przewaga na pierwszą.

teraz poprawcie mnie jesli sie myle... sezon pierwszy byl na podstawie ksiazki tak? chyba tak xD

A sezon 2 jest juz "wymyslony" przez scenarzystow... i wydaje mi sie, że troche za bardzo bazowali na Death Note [manga/anime], jak dla mnie Dexter zostal jakby przyrównany do Lighta, speszyl ejdżynt do L'a, siostra Dexa ma funkce ojca Lighta itd. Częściowo nawet bieg wydarzen sie pokrywa... co do innych podobieństw:

teraz bedzie troche spoilerow

-Dexter i Light zabijaja z tego samego powodu

-Dex krecil z 2 kobietami - Light też

-Lundy tak jak L wyprzedza swoim rozumowaniem bieg wydarzeń i obaj lubią słodycze[ogolnie jesc]; byla w dexie tak scena jak lundy zastanawia sie nad tym co przedstawiaja ciasteczka.. w death note tez bylo kilka takich scen

-Dex i Light zastanawiaja sie nad przyznaniem do winy przy czym w DN wszystko bylo troche lepiej przemyslane

-ludzie dziela sie na zwolennikow i przeciwnikow mordercy, w koncu znajduje sie nasladowca...

ogolnie przykladow jest więcej i nie chce mi sie zbytnio rozpisywac, a chcialem tylko napisac moje spostrzezenie co do podobieństwa w scenariuszu Dexa i Death Note'a

[Manga DN byla predzej niż s2 dex'a]

Edytowane przez Coati
  • Minusik 2
Opublikowano

Wg mnie sezon lepszy od genialnego pierwszego... Bardziej mnie pochłonął... Strasznie mi się podobała postać Lila.. Rewelacja...

Debra też miała swoje momenty " Chcesz ją zerżnąć czy podpalić?" , "Blada jak p.i.e.r.d.o.l.o.n.y. trup"...:/

Ogólnie bardziej te 12 odcinków mną pozamiatało...

• Minusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Drugi sezon trzyma poziom pierwszego i nie ryzykowałbym osądu, który jest lepszy, bo każdy ma swoje mocne strony. W serialu chyba najbardziej podoba mi się gra Michaela C. Halla - naprawdę nagrody jakie już dostał, są w pełni zasłużone, nadaje on temu serialowi charakter.

Zastanawiam się, o czym będzie trzecia seria, bo właściwie wszystkie wątki zostały domknięte i równie dobrze mogło by to się skończyć na dotychczas wydanych 24 odcinkach...

A widać, że Lila kontrowersyjna postać - mnie denerwowała,

dobrze że Dexter z nią skończył już w tym sezonie ;) .

Opublikowano
Zastanawiam się, o czym będzie trzecia seria, bo właściwie wszystkie wątki zostały domknięte i równie dobrze mogło by to się skończyć na dotychczas wydanych 24 odcinkach...

dobrze że Dexter z nią skończył już w tym sezonie ;) .

To jest właśnie klasą tego serialu że każdy odcinek ma swój początek i koniec podobnie jak sezony. Równie dobrze mogliby zakończyć serial po pierwszym sezonie bo też wszystko zostało domknięte. Podoba mi się to że wątki poboczne są zakończone w jednym odcinku. Mam tu na myśli fakt że głównym wątkiem w 1 sezonie jest Ice Truck Killer a z innymi mordercami Dexter rozprawia się zazwyczaj w jednym odcinku. To samo tyczy się sezonów. Ten serial nie żeruje na widzu jak np. Prison Break a mimo to trzyma w napięciu jak jasny gwint.

Opublikowano

dobrze że Dexter z nią skończył już w tym sezonie :P .

To jest właśnie klasą tego serialu że każdy odcinek ma swój początek i koniec podobnie jak sezony. Równie dobrze mogliby zakończyć serial po pierwszym sezonie bo też wszystko zostało domknięte. Podoba mi się to że wątki poboczne są zakończone w jednym odcinku. Mam tu na myśli fakt że głównym wątkiem w 1 sezonie jest Ice Truck Killer a z innymi mordercami Dexter rozprawia się zazwyczaj w jednym odcinku. To samo tyczy się sezonów. Ten serial nie żeruje na widzu jak np. Prison Break a mimo to trzyma w napięciu jak jasny gwint.

Lepiej bym tego nie napisał ;) . I kibicuję twórcom tego serialu, żeby nie obniżyli lotów przy okazji trzeciego sezonu.

Opublikowano

Jest jednak smutna prawda - Gdyby nie aktor grający tytułowego Dextera serial byłby kiepski. Bo nic tu takiego ciekawego nie ma, twórcom udało się jedynie dobrze wykreować postać główną.

Opublikowano

No ale chyba na tym to polega. Prison Break byłby kiepski bez więzienia, a Lost bez wyspy.

Wykreowanie głównej postaci to w tym przypadku połowa sukcesu.

• 3 miesiące temu...
Gość MasterShake
Opublikowano

jestem na 11 epie, z tvokay se ogladam,no niszczy poki co

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Serial wymiata, obejrzałem oba sezony i czekam na to co wydarzy się dalej. 2 sezon jest trochę gorszy od pierwszego i momentami zmienia się w telenowelę, ale i tak jest lepiej niż innych serialach (to co wyrabiają z Lostem po 2 sezonie woła o pomstę do nieba!).

OFFTOP:

Coati nie zgadzam się co do tego wielkiego podobieństwa do Death Note'a. W taki sposób można by przyrównac wiele filmów i seriali do Dextera.

-Dexter i Light zabijaja z tego samego powodu

Light zabijał bo chciał uczynic świat lepszym i zostac Bogiem tego idealnego świata który by stworzył, a Dexter? On zabija bo odczuwa potrzebę tego, gdyby nie kodeks i to jak go ukształtował Harry to pewnie byłby zwykłym zabójcą wykańczającym ludzi na chybił trafił.

-Lundy tak jak L wyprzedza swoim rozumowaniem bieg wydarzeń i obaj lubią słodycze[ogolnie jesc]; byla w dexie tak scena jak lundy zastanawia sie nad tym co przedstawiaja ciasteczka.. w death note tez bylo kilka takich scen

Lundy nie dosięga L'owi do pięt, ale jest ciekawą postacią. Taki trochę wyalienowany dziadek który odstaje od reszty( jego miny i to jak mówi mnie rozwalają :D). Przyznaję, że jest cwany, ale nie poziom L'a.

Według mnie Dexter nie przypomina DN, chociaż w trakcie oglądania skojarzenia się pojawiają, ale wątpie żeby było to zamierzone.

Koniec OFFTOP'A

Edytowane przez szaden
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

2 sezon fajniejszy zdecydowanie lepszy dla mnie mniej zabijania więcej cycków :P BTW. szkoda Lajli, była dużo ciekawsza od beznadziejnej Rity, tyle że straaasznie denerwował mnie jej akcent.

Opublikowano

dzięki Bogu, że

zabił Lajle. WKurzała mnie od samego początku, a potem jeszcze chciała zabić dzieci i Dextera. Za(pipi)iście podobał mi się motyw z jej śmiercią.

• 2 lata później...
Opublikowano

dzięki Bogu, że

zabił Lajle. WKurzała mnie od samego początku, a potem jeszcze chciała zabić dzieci i Dextera. Za(pipi)iście podobał mi się motyw z jej śmiercią.

Wpis. Też ta postać mi się nie podobała