Suavek 4 627 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Historia rozgrywa się w Universal Century, parę lat po wydarzeniach z filmu Char's Counterattack. Jednak nie kontynuuje to żadnego konkretnego wątku poprzedników (a raczej powiela schemat - kolejny nastolatek trafia do mocarnego Gundama), więc myślę że można oglądać samodzielnie. Owszem, będą nawiązania ("purustitute", Full Frontal itp) ale nie powinno to przeszkadzać. OVA ma trafić bezpośrednio na BluRay i DVD. Obawiam się tylko, że przerwy między kolejnymi odcinkami będą zbyt długie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 http://chartfag.files.wordpress.com/2009/07/fall-2009-v1.jpg Meh, nic ambitnego Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 424 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Romance of the 3 Kingdoms obadam na pewno a co do reszty to się dopiero okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Obejrzałbym Romance of the Three Kingdoms, ale tak jak Souten Kouro (identyczne klimaty), nikt nie zrobi do tego napisów. Najbardziej wyczekuję Trapeze, stoi za nim ekipa, która może dostarczyć coś naprawdę ambitnego pomimo niepozornego wyglądu z obrazka. Obejrzę też nowy Darker Than Black i Natsu no Arashi! 2 Edytowane 9 Września 2009 przez Zarathustra Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 http://www.youtube.com/watch?v=ufpFYYeJYgI Moe anime w klimatach wojennych/powojennych (?) YEAH Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 http://chartfag.files.wordpress.com/2009/09/fall-2009-v2-export1.jpg Zaktualizowana wersja chartsów Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Obejrzę pewnie tylko to: Sunred S2 Natsu no Arashi! 2 Darker than Black 2 Trapeze - Prawdopodobnie najlepsze anime z nowego sezonu. Romance of the Three Kingdoms - lol no subs. Chociaż rzucę okiem na Blue Literature (może coś z tego będzie), oraz The Sacred Blacksmith Manglobe zrobiło tylko 3 serie anime dotąd, ale wszystkie były dobre (Samurai Champloo, Ergo Proxy, Michiko to Hatchin). Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 The Sacred Blacksmith Manglobe zrobiło tylko 3 serie anime dotąd, ale wszystkie były dobre (Samurai Champloo, Ergo Proxy, Michiko to Hatchin). Z tym, że to nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia, bo wymienione przez ciebie serie były ich autorskimi od fabuły, po animacje, a w tym nowym odpowiadają tylko i wyłącznie za animacje, więc ich trzy poprzednie dokonania nijak będą rzutować na ciekawość The Sacred Blacksmith. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 A co to ma niby do znaczenia, że wykorzystują jakąś nowelę czy tam mangę? Jeżeli bierze się za coś dobre studio i wpompuje w to kapitał, to nie ma mowy o bublu czy średniaku. Niektóre studia jak SHAFT, która czerpią pomysły tylko od innych nadają swoim anime całkiem inny klimat. Widząc ten obrazek z babkami dzierżącymi miecze sam mam wątpliwości czy to w ogóle może być dobre, czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ak0nia 28 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 to ja sie pytam - będzie druga seria d.gray-man ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Kiedyś na pewno. Pewnie nie chcą teraz robić fillerów i czekają, aż manga bardziej wyprzedzi anime. Cytuj Odnośnik do komentarza
KainGorn 2 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Słyszał ktoś może coś na temat anime Psyren? Czytam mange ale nie spotkałem się jeszcze z zapowiedzią anime Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Promo do Sacred Blacksmith Kurde, po cichu liczyłem, że mimo wszystko to może mieć jakiś potencjał, ale cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Kurde, po cichu liczyłem, że mimo wszystko to może mieć jakiś potencjał, ale cóż... Tak to kilkusekundowe promo z pewnością powiedziało nam wszystko o tym anime. Od strony fabularnej to raczej na pewno będzie przeciętniak, mimo to animacja wygląda bardzo dobrze. Jako anime z gatunku "młócka" raczej na bank zamierzam to oglądać, od łapania się o co biega będzie Trapeze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Dwa odcinki drugiej serii Darker Than Black za mną. Na chwilę obecną wiadomo 3 rzeczy: - oprawa będzie trzymać wysoki poziom, animacja walk z za to kosi włosy z tyłka (vide starcie Zamachowców w lesie) - scenariusz zapowiada się ciekawie, wygląda na to, że tym razem fabuła będzie przedstawiać jeden długi wątek zamiast kilku mało ze sobą powiązanych - Hei wygląda teraz jak rasowy menel kilka sceenshotów: Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Jak z nowych pozycji podoba mi się * seitokai no ichizon * fairy tail (pewnie dlatego, że czytałem mangę) * 11 eyes * Darker than black 2 I dla jaj oglądam Kampfer, które zmienili troszkę w porównaniu do mangi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Mi sie podoba póki co Darker than black 2 i Seiken no blacksmith. Ale ogladam jeszcze Nogizaka no himitsu, tatakau shisho, 11 eyes(też fajne) nyan koi. I jeszcze ostatnio pojawił się odcinek aoi bungaku, które jest chyba najbardziej dojrzałe, na podstawie jakiś powieści japońskich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Nowy DtB (dobre kino akcji) i Trapeze (odjechana komedia psychologiczna, mój numer jeden w tym sezonie). Czekam także na Romance of the Three Kingdoms i obejrzałbym jeszcze Sunreda 2, ale ANBU nie robi napisów... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Poza DTBG także wciągnąłem się w Seiken no Blacksmith oraz w Fairy Tales. Zwłaszcza to drugie to miła niespodzianka (zapowiada się genialny soundtrack). Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 W Fairy Tail'sa się tak wkręciłem, że zaczełem mange czytać. Strasznie mi sie spodobało i nie moge sie doczekać każdego kolejnego odcinka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Fairy Tales ma tak zarąbiście wypieszczoną kreskę i animację (o stronie dźwiękowej już nawet nie wspominając), że choćbym nie wiem jak bardzo chciał to teraz już bym nie potrafił przenieść się na mangę. A właśnie, ile chapterów liczy sobie ten komiks? Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 157 jak narazie. No manga po prostu mi nie pozwala na nic innego jak czytanie, Strasznie wciaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) No, również obejrzałem 1szy Ep Fairy Tailsa, i faktycznie, zapowiada się nieźle JA CHCE SOUNDTRAAAAAAAAACK ;_; A, i z nowych serii przedzieram się jeszcze przez Bleksmita, którego głupota momentami mnie niszczy ;] Edytowane 30 Października 2009 przez Zaton. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) Nowe charty są Dance in The Vampire Bund może być ciekawe, Soranowoto obejrzę bo zdaje się mieć większy potencjał od K-ON'a (i tak wyjdzie to samo, ale nvm), oprócz tego Katanagatari i Hidden God. No i oczywiście Chu-Bra, który na 100% będzie hitem sezonu. Edytowane 1 Listopada 2009 przez Zaton. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Katanagatari się ciekawie zapowiada. NIe z tego linku ale gdzieś o tym już czytałem, kreska się wydaje ciekawa. Nie wiadomo czy nowa Shana sie w koncu pojawi? Bo czytałem, że po tych 4 ova co teraz wychodza to puszczą nową serie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi