Opublikowano 3 stycznia 201411 l dupa, cycki i haremy, tylko Space dandy mnie interesuje z tej listy Space Dandy to póki co jedyne nowe anime w tym roku jakie obejrzę na bank. Watanabe to gwarancja dobrego anime więc jestem spokojny o to co dostanę. Liczę, że w tym roku Production I.G wypuści drugi sezon Psycho Pass.
Opublikowano 3 stycznia 201411 l Pierwszy odcinek Space Dandy strasznie randomowy, nie każdemu się spodoba.
Opublikowano 4 stycznia 201411 l Od jakiegoś czasu są dostępne już wszystkie odcinki Space Battleship Yamato 2199, ktoś tu kiedyś polecał.
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Jak ktoś nie widział to z tego roku http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=9015 Całe anime niesione jest przez za(pipi)istego głównego bohatera. Czekam na 2 sezon. Dałem się nabrać, odpadlem po dwoch epach, marna haremówka, dla fanów fan servicu
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Co prawda nie jest to nowa seria, ale dość mało znana... Obejrzyjcie sobie Kaiji, oba sezony. Gwarantuje, że będziecie srać pod siebie z napięcia.
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Widziałem filmy, nie wiem ile wspolnego maja z anime ale byly calkiem spoko.
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Serio? Filmy XD? Nie ma to jak zepsuć sobie świetne anime jakimić crapiastymi live-actionami.Tzn. nie oglądałem, ale live-actiony zazwyczaj nie mają startu do anime. A z tego co widze po fragmentach na YT, to fabuła ta sama co w wersji animowanej tylko pewnie mega pocięta ze względu na swoją długość.
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Filmy znacząco ustępują wersji animowanej (no fuckin' surprise here), ale o dziwo nawet tak strasznie nie zasysały jak to zwykle bywa przy produkcjach live action. Jednak te wyrazy twarzy i psychodela we łbie bohatera, plus zapipiasta muza w tle... tylko animu. Pierwszy sezon Kaijiego trochę fajniejszy, bo bardziej zróżnicowany, ale drugi też spoko i trzymał poziom. http://www.youtube.com/watch?v=Y3D9crsce3Y Teraz ściągam Space Dandy, bo dopiero dziś wyemitowano cały odcinek w jakiejś lepszej jakości, niż ten wyciek wcześniej. Zabawne, że amerykanie dostają to przed Japończykami na dodatek od razu zdubbingowane. Edytowane 5 stycznia 201411 l przez Zarathustra
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Jak sciagalem filmy to nawet nie wiedzialem ze sa na podstawie mangi/anime, nadrobie w wolnej chwili. Edytowane 5 stycznia 201411 l przez Guernica
Opublikowano 10 stycznia 201411 l Co prawda nie jest to nowa seria, ale dość mało znana... Obejrzyjcie sobie Kaiji, oba sezony. Gwarantuje, że będziecie srać pod siebie z napięcia. Orientujesz sie czy te oba sezony obejmuja wszystkie tomy mangi?
Opublikowano 10 stycznia 201411 l Anime i spłycone filmy obejmują 3 części mangi z 4 jakie się obecnie ukazały (czwarta dalej wychodzi). W najnowszej części grają w pewną odmianę Mahjonga i komuś nieobeznanemu w zasady tej gry byłoby trudno to śledzić (coś jak inny tytuł tego samego autora - "Akagi").
Opublikowano 10 stycznia 201411 l Troche smutne ze Kaiji nie uczy sie na bledach, nic sie nie ogarnal po pierwszym sezonie.
Opublikowano 14 stycznia 201411 l Było Shingeki No Kyojin, to teraz będzie Shingeki No Bahamut. Fani tego typu klimatów mogą chyba eksajtować.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l To, że taka produkcja powstaje? Jak najbardziej. Tyle tylko, że Bahamut będzie chyba filmem, bo animacja jest zbyt dobra jak na serię telewizyjną.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l Jak zobaczyłem konie na dachach to pomyślałem że to jakaś parodia...
Opublikowano 17 stycznia 201411 l No. Bo te wielkie smoki wyskakujace z portalu do innego wymiaru wygladaly calkiem realnie.
Opublikowano 18 stycznia 201411 l Anime i spłycone filmy obejmują 3 części mangi z 4 jakie się obecnie ukazały (czwarta dalej wychodzi). W najnowszej części grają w pewną odmianę Mahjonga i komuś nieobeznanemu w zasady tej gry byłoby trudno to śledzić (coś jak inny tytuł tego samego autora - "Akagi").Czytasz w ogóle mange? W co on się znowu wpakował?
Opublikowano 18 stycznia 201411 l Sorry, wprowadziłem w błąd, anime obejmuje 2 części, trzecia to właśnie ten mahjong. Mangę czytałem, ale nawet do tego wielkiego pachinko nie dotrwałem. Próbowałem startować potem od części 3, ale ten mahjong w wydaniu mangowym był dla mnie niezrozumiały (w anime byłoby to inaczej poprowadzone i nawet laik by się odnalazł zapewne). Od 27 tomu leci cześć 3 jakbyś chciał sprawdzić. Kaiji jak zwykle zbyt ufny i daje się wyrolować. Czwartej części jeszcze nie było jak to czytałem, więc nie mam pojęcia, co tam jest grane.
Opublikowano 21 stycznia 201411 l Tyle tylko, że Bahamut będzie chyba filmem, bo animacja jest zbyt dobra jak na serię telewizyjną. To będzie telewizyjne , w Japonii często robi się anime na podstawie gier społecznościowych na smartfony, SnB to karcianka na iOSa i Androida. Edytowane 21 stycznia 201411 l przez bastek66
Opublikowano 31 marca 201411 l Zupełnie przespałem, ale mój brak zainteresowania animcami daje o sobie znać - czy ktoś oglądał anime na podstawie Devil Survivor 2? 13 odcinków. Znośne to to? Bo oceny w serwisach nie napawają optymizmem, a po P4A jakoś nieszczególnie jestem w stanie wykazać entuzjazm względem ekranizacji megatenów. Edytowane 31 marca 201411 l przez Suavek
Opublikowano 31 marca 201411 l Ekranizacje gier w postaci animków to żałość. Gdyby takie Ufotable wzięło to na warsztat zapewne efekt byłby niezły przynajmniej od strony wizualnej. Ostatnio obejrzałem sobie ich najnowszy film z serii The Garden of Sinners i gorąco go polecam. Jak ktoś zupełnie nie oglądał poprzednich produkcji, niech nadrabia czym prędzej.
Opublikowano 1 kwietnia 201411 l Przegląd premier wiosennych animców: http://randomc.net/2014/03/27/spring-2014-preview/ http://dreamuniverse.files.wordpress.com/2014/03/anime-spring-2014-v-3.jpg Nie wklejam całości bo jest tego za dużo. Z tego wszystkiego sprawdzę Knights of Sidonia,Haikyuu!,Mushishi Zoku Shou. OAVki to wiadomo Unicorn Gundam,Persona i może The Galactic Railways: A Letter from the Abandoned Planet. Może jeszcze wpadnie jakieś bardziej lekkie i głupiutkie anime,a takim może być Mangaka-san to Assistant-san to. Sezon jesienno-zimowy był bardzo udany za sprawą Samurai Flamenco,Space Dandy i Kill La Kill. Dawno już nie oglądałem tylu serii jeśli chodzi o nowsze produkcje. Głównie siedzę w anime z lat 80/90 ale widzę, że poziom tych produkowanych od paru lat też jest niezły. Edytowane 1 kwietnia 201411 l przez Paliodor
Opublikowano 1 kwietnia 201411 l Za samo JoJo Stardust Crusaders i Mushishiego z góry oceniłbym ten nadchodzący sezon jako dobry. Dodatkowo zbiega się to z wydaniem ostatniej OAVki jednorożca. Chciałbym dorzucić do tego jeszcze Rycerzy Sydonii, bo uwielbiam mangi tego autora i ich niepowtarzalny klimat, ale animacja to pożoga na poziomie Appleseed XIII. Jaram się jeszcze nowym anime Masaakiego Yuasy: