Paliodor 1 761 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 dupa, cycki i haremy, tylko Space dandy mnie interesuje z tej listy Space Dandy to póki co jedyne nowe anime w tym roku jakie obejrzę na bank. Watanabe to gwarancja dobrego anime więc jestem spokojny o to co dostanę. Liczę, że w tym roku Production I.G wypuści drugi sezon Psycho Pass. Cytuj Odnośnik do komentarza
bastek66 51 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pierwszy odcinek Space Dandy strasznie randomowy, nie każdemu się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Od jakiegoś czasu są dostępne już wszystkie odcinki Space Battleship Yamato 2199, ktoś tu kiedyś polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Jak ktoś nie widział to z tego roku http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=9015 Całe anime niesione jest przez za(pipi)istego głównego bohatera. Czekam na 2 sezon. Dałem się nabrać, odpadlem po dwoch epach, marna haremówka, dla fanów fan servicu Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Co prawda nie jest to nowa seria, ale dość mało znana... Obejrzyjcie sobie Kaiji, oba sezony. Gwarantuje, że będziecie srać pod siebie z napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Widziałem filmy, nie wiem ile wspolnego maja z anime ale byly calkiem spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Serio? Filmy XD? Nie ma to jak zepsuć sobie świetne anime jakimić crapiastymi live-actionami.Tzn. nie oglądałem, ale live-actiony zazwyczaj nie mają startu do anime. A z tego co widze po fragmentach na YT, to fabuła ta sama co w wersji animowanej tylko pewnie mega pocięta ze względu na swoją długość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Filmy znacząco ustępują wersji animowanej (no fuckin' surprise here), ale o dziwo nawet tak strasznie nie zasysały jak to zwykle bywa przy produkcjach live action. Jednak te wyrazy twarzy i psychodela we łbie bohatera, plus zapipiasta muza w tle... tylko animu. Pierwszy sezon Kaijiego trochę fajniejszy, bo bardziej zróżnicowany, ale drugi też spoko i trzymał poziom. http://www.youtube.com/watch?v=Y3D9crsce3Y Teraz ściągam Space Dandy, bo dopiero dziś wyemitowano cały odcinek w jakiejś lepszej jakości, niż ten wyciek wcześniej. Zabawne, że amerykanie dostają to przed Japończykami na dodatek od razu zdubbingowane. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez Zarathustra Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Jak sciagalem filmy to nawet nie wiedzialem ze sa na podstawie mangi/anime, nadrobie w wolnej chwili. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez Guernica Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Co prawda nie jest to nowa seria, ale dość mało znana... Obejrzyjcie sobie Kaiji, oba sezony. Gwarantuje, że będziecie srać pod siebie z napięcia. Orientujesz sie czy te oba sezony obejmuja wszystkie tomy mangi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Anime i spłycone filmy obejmują 3 części mangi z 4 jakie się obecnie ukazały (czwarta dalej wychodzi). W najnowszej części grają w pewną odmianę Mahjonga i komuś nieobeznanemu w zasady tej gry byłoby trudno to śledzić (coś jak inny tytuł tego samego autora - "Akagi"). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Troche smutne ze Kaiji nie uczy sie na bledach, nic sie nie ogarnal po pierwszym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Gdzieś czytałem, że 3 sezon anime jest już potwierdzony Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Było Shingeki No Kyojin, to teraz będzie Shingeki No Bahamut. Fani tego typu klimatów mogą chyba eksajtować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 To jest na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 To, że taka produkcja powstaje? Jak najbardziej. Tyle tylko, że Bahamut będzie chyba filmem, bo animacja jest zbyt dobra jak na serię telewizyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jak zobaczyłem konie na dachach to pomyślałem że to jakaś parodia... Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 No. Bo te wielkie smoki wyskakujace z portalu do innego wymiaru wygladaly calkiem realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Anime i spłycone filmy obejmują 3 części mangi z 4 jakie się obecnie ukazały (czwarta dalej wychodzi). W najnowszej części grają w pewną odmianę Mahjonga i komuś nieobeznanemu w zasady tej gry byłoby trudno to śledzić (coś jak inny tytuł tego samego autora - "Akagi").Czytasz w ogóle mange? W co on się znowu wpakował? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Sorry, wprowadziłem w błąd, anime obejmuje 2 części, trzecia to właśnie ten mahjong. Mangę czytałem, ale nawet do tego wielkiego pachinko nie dotrwałem. Próbowałem startować potem od części 3, ale ten mahjong w wydaniu mangowym był dla mnie niezrozumiały (w anime byłoby to inaczej poprowadzone i nawet laik by się odnalazł zapewne). Od 27 tomu leci cześć 3 jakbyś chciał sprawdzić. Kaiji jak zwykle zbyt ufny i daje się wyrolować. Czwartej części jeszcze nie było jak to czytałem, więc nie mam pojęcia, co tam jest grane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bastek66 51 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Tyle tylko, że Bahamut będzie chyba filmem, bo animacja jest zbyt dobra jak na serię telewizyjną. To będzie telewizyjne , w Japonii często robi się anime na podstawie gier społecznościowych na smartfony, SnB to karcianka na iOSa i Androida. Edytowane 21 Stycznia 2014 przez bastek66 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 631 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Zupełnie przespałem, ale mój brak zainteresowania animcami daje o sobie znać - czy ktoś oglądał anime na podstawie Devil Survivor 2? 13 odcinków. Znośne to to? Bo oceny w serwisach nie napawają optymizmem, a po P4A jakoś nieszczególnie jestem w stanie wykazać entuzjazm względem ekranizacji megatenów. Edytowane 31 Marca 2014 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ekranizacje gier w postaci animków to żałość. Gdyby takie Ufotable wzięło to na warsztat zapewne efekt byłby niezły przynajmniej od strony wizualnej. Ostatnio obejrzałem sobie ich najnowszy film z serii The Garden of Sinners i gorąco go polecam. Jak ktoś zupełnie nie oglądał poprzednich produkcji, niech nadrabia czym prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Przegląd premier wiosennych animców: http://randomc.net/2014/03/27/spring-2014-preview/ http://dreamuniverse.files.wordpress.com/2014/03/anime-spring-2014-v-3.jpg Nie wklejam całości bo jest tego za dużo. Z tego wszystkiego sprawdzę Knights of Sidonia,Haikyuu!,Mushishi Zoku Shou. OAVki to wiadomo Unicorn Gundam,Persona i może The Galactic Railways: A Letter from the Abandoned Planet. Może jeszcze wpadnie jakieś bardziej lekkie i głupiutkie anime,a takim może być Mangaka-san to Assistant-san to. Sezon jesienno-zimowy był bardzo udany za sprawą Samurai Flamenco,Space Dandy i Kill La Kill. Dawno już nie oglądałem tylu serii jeśli chodzi o nowsze produkcje. Głównie siedzę w anime z lat 80/90 ale widzę, że poziom tych produkowanych od paru lat też jest niezły. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Za samo JoJo Stardust Crusaders i Mushishiego z góry oceniłbym ten nadchodzący sezon jako dobry. Dodatkowo zbiega się to z wydaniem ostatniej OAVki jednorożca. Chciałbym dorzucić do tego jeszcze Rycerzy Sydonii, bo uwielbiam mangi tego autora i ich niepowtarzalny klimat, ale animacja to pożoga na poziomie Appleseed XIII. Jaram się jeszcze nowym anime Masaakiego Yuasy: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi