Skocz do zawartości

Nowe serie anime

Jakuza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dupa, cycki i haremy, tylko Space dandy mnie interesuje z tej listy

Space Dandy to póki co jedyne nowe anime w tym roku jakie obejrzę na bank. Watanabe to gwarancja dobrego anime więc jestem spokojny o to co dostanę.

Liczę, że w tym roku Production I.G wypuści drugi sezon Psycho Pass.

Opublikowano

Serio? Filmy XD? Nie ma to jak zepsuć sobie świetne anime jakimić crapiastymi live-actionami.

Tzn. nie oglądałem, ale live-actiony zazwyczaj nie mają startu do anime. A z tego co widze po fragmentach na YT, to fabuła ta sama co w wersji animowanej tylko pewnie mega pocięta ze względu na swoją długość.

Opublikowano (edytowane)

Filmy znacząco ustępują wersji animowanej (no fuckin' surprise here), ale o dziwo nawet tak strasznie nie zasysały jak to zwykle bywa przy produkcjach live action. Jednak te wyrazy twarzy i psychodela we łbie bohatera, plus zapipiasta muza w tle... tylko animu. Pierwszy sezon Kaijiego trochę fajniejszy, bo bardziej zróżnicowany, ale drugi też spoko i trzymał poziom.

http://www.youtube.com/watch?v=Y3D9crsce3Y

Teraz ściągam Space Dandy, bo dopiero dziś wyemitowano cały odcinek w jakiejś lepszej jakości, niż ten wyciek wcześniej. Zabawne, że amerykanie dostają to przed Japończykami na dodatek od razu zdubbingowane.

Edytowane przez Zarathustra
Opublikowano (edytowane)

Jak sciagalem filmy to nawet nie wiedzialem ze sa na podstawie mangi/anime, nadrobie w wolnej chwili.

Edytowane przez Guernica
Opublikowano

Co prawda nie jest to nowa seria, ale dość mało znana... Obejrzyjcie sobie Kaiji, oba sezony.

Gwarantuje, że będziecie srać pod siebie z napięcia.

Orientujesz sie czy te oba sezony obejmuja wszystkie tomy mangi?
Opublikowano

Anime i spłycone filmy obejmują 3 części mangi z 4 jakie się obecnie ukazały (czwarta dalej wychodzi). W najnowszej części grają w pewną odmianę Mahjonga i komuś nieobeznanemu w zasady tej gry byłoby trudno to śledzić (coś jak inny tytuł tego samego autora - "Akagi").

• Plusik 1
Opublikowano

Anime i spłycone filmy obejmują 3 części mangi z 4 jakie się obecnie ukazały (czwarta dalej wychodzi). W najnowszej części grają w pewną odmianę Mahjonga i komuś nieobeznanemu w zasady tej gry byłoby trudno to śledzić (coś jak inny tytuł tego samego autora - "Akagi").

Czytasz w ogóle mange? W co on się znowu wpakował?
Opublikowano

Sorry, wprowadziłem w błąd, anime obejmuje 2 części, trzecia to właśnie ten mahjong. Mangę czytałem, ale nawet do tego wielkiego pachinko nie dotrwałem. Próbowałem startować potem od części 3, ale ten mahjong w wydaniu mangowym był dla mnie niezrozumiały (w anime byłoby to inaczej poprowadzone i nawet laik by się odnalazł zapewne).

Od 27 tomu leci cześć 3 jakbyś chciał sprawdzić. Kaiji jak zwykle zbyt ufny i daje się wyrolować. Czwartej części jeszcze nie było jak to czytałem, więc nie mam pojęcia, co tam jest grane.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Tyle tylko, że Bahamut będzie chyba filmem, bo animacja jest zbyt dobra jak na serię telewizyjną.

To będzie telewizyjne , w Japonii często robi się anime na podstawie gier społecznościowych na smartfony, SnB to karcianka na iOSa i Androida.

Edytowane przez bastek66
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Zupełnie przespałem, ale mój brak zainteresowania animcami daje o sobie znać - czy ktoś oglądał anime na podstawie Devil Survivor 2? 13 odcinków. Znośne to to? Bo oceny w serwisach nie napawają optymizmem, a po P4A jakoś nieszczególnie jestem w stanie wykazać entuzjazm względem ekranizacji megatenów.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Ekranizacje gier w postaci animków to żałość. Gdyby takie Ufotable wzięło to na warsztat zapewne efekt byłby niezły przynajmniej od strony wizualnej. Ostatnio obejrzałem sobie ich najnowszy film z serii The Garden of Sinners i gorąco go polecam. Jak ktoś zupełnie nie oglądał poprzednich produkcji, niech nadrabia czym prędzej.

Opublikowano (edytowane)

Przegląd premier wiosennych animców:

http://randomc.net/2014/03/27/spring-2014-preview/

http://dreamuniverse.files.wordpress.com/2014/03/anime-spring-2014-v-3.jpg

Nie wklejam całości bo jest tego za dużo.

Z tego wszystkiego sprawdzę Knights of Sidonia,Haikyuu!,Mushishi Zoku Shou. OAVki to wiadomo Unicorn Gundam,Persona i może The Galactic Railways: A Letter from the Abandoned Planet.

Może jeszcze wpadnie jakieś bardziej lekkie i głupiutkie anime,a takim może być Mangaka-san to Assistant-san to.

Sezon jesienno-zimowy był bardzo udany za sprawą Samurai Flamenco,Space Dandy i Kill La Kill. Dawno już nie oglądałem tylu serii jeśli chodzi o nowsze produkcje. Głównie siedzę w anime z lat 80/90 ale widzę, że poziom tych produkowanych od paru lat też jest niezły.

Edytowane przez Paliodor
Opublikowano

Za samo JoJo Stardust Crusaders i Mushishiego z góry oceniłbym ten nadchodzący sezon jako dobry. Dodatkowo zbiega się to z wydaniem ostatniej OAVki jednorożca. Chciałbym dorzucić do tego jeszcze Rycerzy Sydonii, bo uwielbiam mangi tego autora i ich niepowtarzalny klimat, ale animacja to pożoga na poziomie Appleseed XIII.

Jaram się jeszcze nowym anime Masaakiego Yuasy: