Skocz do zawartości

Nowe serie anime

Jakuza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni odcinek Made In Abyss...powiem wprost, jeśli ktoś jest wrażliwy na okrucieństwo, odcinek 13 będzie ciężką przeprawą, osobiście bardzo mną wstrząsnął i nie spodziewałem się, że pokażą co się stało w aż takich szczegółach, dla mnie anime sezonu, bez dwóch zdań

Opublikowano

Ostatni odcinek Made In Abyss...powiem wprost, jeśli ktoś jest wrażliwy na okrucieństwo, odcinek 13 będzie ciężką przeprawą, osobiście bardzo mną wstrząsnął i nie spodziewałem się, że pokażą co się stało w aż takich szczegółach, dla mnie anime sezonu, bez dwóch zdań

Dokładnie. Ostatni odcinek(szczególnie pierwsza połowa) był aż za mocny. Odkrycie tego roku.

Oj tak. Pod wieloma względami jedna z najlepszych serii ostatnich lat - rozwój postaci, bezkompromisowość, akcje bohaterów mające realne konsekwencje. Fantastyczna seria, mocno czekam na drugi sezon.

Opublikowano

Dokładnie. Ostatni odcinek(szczególnie pierwsza połowa) był aż za mocny. Odkrycie tego roku.

Chyba coś przegapiłem, albo po fullmetal alchemist mało co potrafi mnie zaskoczyć.

Opublikowano (edytowane)

Shen ty nieczuły draniu!! ;)

Scena mocna, ale czy wybitnie szokująca? Bywało gorzej.

A samo anime - świetne! Napisałbym, że najlepsze w tym roku, ale w tym roku oglądałem tylko Atak Tytanów sezon 2 i Dragon Ball Super, więc konkurencja mizerna. Świetna kreska, fajny klimat i - przede wszystkim - bardzo mało zbędnych wypełniaczy.

Przeczepiłbym się tylko do charakteru głównej bohaterki, lolitkowatego wyglądu młodocianych postaci i kilku scen, gdzie mamy typową dla wielu anime zabawę erotycznymi podtekstami.

Nieco muzyki na koniec:

Edytowane przez Cedric
Opublikowano

Muszę w końcu obejrzeć Food Wars :) Dzisiaj mają też premierę:

Black Clover: Shounen kreowany na drugie Naruto, tez od Pierrot, zobaczymy, jeśli nie przegną pały z fillerami. Zniszczyli Tokyo Ghoul, ale już Yona była niezła.

Juuni Taisen: Seria w stylu Battle Royale napisana przez gościa od serii Monogatari, może być ciekawie :)

Opublikowano

Kilka serii zapowiada sie ciekawie w tym sezonie - poza kontynuacjami (Souma, Kekkai Sensen) bedzie Mahoutsukai no Yome (pierwsze epy byly konkretne) i niezle wygladajace Black Clover, Just Because, Inuyashiki. Pewnie jak zwykle kilka bedzie do zaorania, bo okaza sie crapami, ale tez cos dobrego wpadnie z zaskoczenia.

Opublikowano

Lepiej manga poczytaj, zwlaszcza Ajin, które w pierwszym sezonie ma malo wspolnego z manga :dunno:

Jestem na 5 epie Made in Abyss, ale juz widze ze trzeba bedzie po mange siegac. Narazie jednak idzie to wooooolnoo i nie dziwie sie ze Shen sobie przewijal, czekam az cos sie zacznie dziac bo premise zayebisty.

Opublikowano

A jakieś anime nie dla dzieci? Jakiś dobry seinen?

Mushishi, Monster, Ping Pong - moze ktoregos z tych nie widziales?

Pierwsze dwa obejrzane i mangi prawilnie kupione, a Ping pong? No sam nie wiem ;p