gilber7 0 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 (edytowane) Czyli moja młoda powinna zadzwonić do mBanku i poprosić o aktywację "usługi do płatności internetowych" po czym jak będę rejestrował kartę na PSS to podać normalnie jej dane i wszystko będzie oka? Czy dobrze zrozumiałem?? Nie będzie to miało znaczenia, że konto na PSN jest zarejestrowane na moje nazwisko, a karta będzie na jej? Edytowane 17 października 2008 przez gilber7 Cytuj
Katana 0 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 Czyli moja młoda powinna zadzwonić do mBanku i poprosić o aktywację "usługi do płatności internetowych" po czym jak będę rejestrował kartę na PSS to podać normalnie jej dane i wszystko będzie oka? Czy dobrze zrozumiałem?? Nie będzie to miało znaczenia, że konto na PSN jest zarejestrowane na moje nazwisko, a karta będzie na jej? To nie ma znaczenia. Dzwoń i aktywuj tą usługę Cytuj
gilber7 0 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 Oka. Wielkie dzięki, jak by coś było nieteges to jeszcze napiszę. POZDR. Cytuj
ATG 1 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Mój kolega ma problem z zakupami na PSS, podczas zakupu wita go komunikat 80023102 jakieś pomysły? Cytuj
Katana 0 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Mój kolega ma problem z zakupami na PSS, podczas zakupu wita go komunikat 80023102 jakieś pomysły? Ten błąd wiele nie mówi. Opisz gdzie on występuje, ale i tak najbardziej prawdopodobne jest to, że jego karta po prostu nie działa z PSS US. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Czy wam także wszystkie filmiki z gier czy tam zapowiedzi filmów na blu-ray'a odtwarzają się bez 5.1 ? Psuje to całkiem efekt, na marketplace z tego co pamiętam to jak była jakaś zapowiedz filmu w 720p to i z dzwiękiem 5.1, albo coś w ustawieniach muszę zmienić ? Odpiszcie, dzięki. Cytuj
Katana 0 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Czy wam także wszystkie filmiki z gier czy tam zapowiedzi filmów na blu-ray'a odtwarzają się bez 5.1 ? Psuje to całkiem efekt, na marketplace z tego co pamiętam to jak była jakaś zapowiedz filmu w 720p to i z dzwiękiem 5.1, albo coś w ustawieniach muszę zmienić ? Odpiszcie, dzięki. U mnie tez jest 2.0 w każdym filmiku... chyba nic na to nie poradzimy... Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 proszę o pomoc bo nie wiem co zrobić wpisuję myślę poprawne dane ale cały czas mam błąd moje dane w banku: http://pe.gameplace.pl/other/bank.png wprowadzone dane karty kredytowej (oczywiście podmienione ): http://pe.gameplace.pl/other/pss1.png dane adresowe: http://pe.gameplace.pl/other/pss2.png komunikat błędu: http://pe.gameplace.pl/other/pss3.png karta VISA z GE Money Bank co źle wprowadzam? Cytuj
Katana 0 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 To jest konto PSN Polskie czy Amerykańskie? lub jeszcze jakieś inne? Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 To jest konto PSN Polskie czy Amerykańskie? lub jeszcze jakieś inne? polskie... Cytuj
Katana 0 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 To jest konto PSN Polskie czy Amerykańskie? lub jeszcze jakieś inne? polskie... No to jedyne co mi przychodzi do głowy to np. - karta moze potrzebować doładowania gotówki na nią, a żeby dodać kartę do konta PSN, to trzeba mieć powyżej 20ZŁ na karcie (najlepiej dla pewności załadować 25ZŁ), a po dodaniu karty zostanie automatycznie pobrane 1ZŁ (w celach weryfikacyjnych), lecz później (po kilku dniach) zostanie zwrócone Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 To jest konto PSN Polskie czy Amerykańskie? lub jeszcze jakieś inne? polskie... No to jedyne co mi przychodzi do głowy to np. - karta moze potrzebować doładowania gotówki na nią, a żeby dodać kartę do konta PSN, to trzeba mieć powyżej 20ZŁ na karcie (najlepiej dla pewności załadować 25ZŁ), a po dodaniu karty zostanie automatycznie pobrane 1ZŁ (w celach weryfikacyjnych), lecz później (po kilku dniach) zostanie zwrócone problem rozwiązany, wystarczyło poczekać więcej jak 24h po aktywacji karty i zadziałało... ale dzięki za chęć pomocy Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 Chcialem kumplowi dac WHD ,tworzy on sobie nowe konto u siebie, sign up for playstation store, use a existing account, wpisuje moje haslo i poczte i konsola mowi "you cannot sign in using another user`s sign in ID (e-mail address)" WTF ? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 24 października 2008 Opublikowano 24 października 2008 (edytowane) A ten kolega stworzył nowego USER'a na PS3 czy na tym samym się chce logować? Bo jak nie stworzył to tak nie zadziała - jeden user do jednego konta Master. Edytowane 24 października 2008 przez Kyo Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 24 października 2008 Opublikowano 24 października 2008 Wlasnie stworzyl nowego usera. Chyba ze robi blad, musialbym do niego wpasc i przekonac sie osobiscie. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 Mam do was pytanie: czy z polskiej karty kredytowej da rade kupowac rzeczy z amerykanskiego PSstore? Jesli tak, to jak? Bo probowalem na konto US dodac karte, no ale niestety, adresu poprawnego tam sie podac nie da (w koncu mam polski adres). Cytuj
Katana 0 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 Wlasnie stworzyl nowego usera. Chyba ze robi blad, musialbym do niego wpasc i przekonac sie osobiscie. stworzyl nowego USER'a, ale na niego nie wszedl xD Powiedz mu, ze musi wejsc na tego usera Cytuj
Masher 2 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 Czy ktoś mógłby napisać jak założyć konto na japońskim PStore, bo ten poradnik na onlygames jest już nieaktualny. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 Mam do was pytanie: czy z polskiej karty kredytowej da rade kupowac rzeczy z amerykanskiego PSstore? Jesli tak, to jak? Bo probowalem na konto US dodac karte, no ale niestety, adresu poprawnego tam sie podac nie da (w koncu mam polski adres). Tak da się. Ja mam kartę kredytową prepaid z WBK - VISA i normalnie obsługiwana jest przez PSS US/HK/JP/PL, tylko sklep UK nie chce mi jej przyjąć, ale to chyba norma, bo słyszałem, że tam u nich to loteria z kartami zagranicznymi. Szczególnie polecam PSS HK, mają bardzo niskie ceny, np Bionic Commando Rearmed 45HKD co wychodzi jakies 25zł spora różnica? ;p A jak konto założyć? proste! google > szukaj hotel US > wybierz jakiś hotel > spisz adres > wpisz do swojego konta > profit to samo z HK. Co do JP store, to niestety jestem w pracy na nocce więc nie mam dostępu do PS3, jak będę jutro w domu to zobaczę co takiego wypisywałem żeby założyć konto w JP. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 Mam do was pytanie: czy z polskiej karty kredytowej da rade kupowac rzeczy z amerykanskiego PSstore? Jesli tak, to jak? Bo probowalem na konto US dodac karte, no ale niestety, adresu poprawnego tam sie podac nie da (w koncu mam polski adres). Tak da się. Ja mam kartę kredytową prepaid z WBK - VISA i normalnie obsługiwana jest przez PSS US/HK/JP/PL, tylko sklep UK nie chce mi jej przyjąć, ale to chyba norma, bo słyszałem, że tam u nich to loteria z kartami zagranicznymi. Szczególnie polecam PSS HK, mają bardzo niskie ceny, np Bionic Commando Rearmed 45HKD co wychodzi jakies 25zł spora różnica? ;p A jak konto założyć? proste! google > szukaj hotel US > wybierz jakiś hotel > spisz adres > wpisz do swojego konta > profit to samo z HK. Co do JP store, to niestety jestem w pracy na nocce więc nie mam dostępu do PS3, jak będę jutro w domu to zobaczę co takiego wypisywałem żeby założyć konto w JP. Jestes pewny,ze mozesz kupowac na JP Storze?? Zadna karta mi tam nie przeszla. Cytuj
Katana 0 Opublikowano 25 października 2008 Opublikowano 25 października 2008 (edytowane) Mam do was pytanie: czy z polskiej karty kredytowej da rade kupowac rzeczy z amerykanskiego PSstore? Jesli tak, to jak? Bo probowalem na konto US dodac karte, no ale niestety, adresu poprawnego tam sie podac nie da (w koncu mam polski adres). Tak da się. Ja mam kartę kredytową prepaid z WBK - VISA i normalnie obsługiwana jest przez PSS US/HK/JP/PL, tylko sklep UK nie chce mi jej przyjąć, ale to chyba norma, bo słyszałem, że tam u nich to loteria z kartami zagranicznymi. Szczególnie polecam PSS HK, mają bardzo niskie ceny, np Bionic Commando Rearmed 45HKD co wychodzi jakies 25zł spora różnica? ;p A jak konto założyć? proste! google > szukaj hotel US > wybierz jakiś hotel > spisz adres > wpisz do swojego konta > profit to samo z HK. Co do JP store, to niestety jestem w pracy na nocce więc nie mam dostępu do PS3, jak będę jutro w domu to zobaczę co takiego wypisywałem żeby założyć konto w JP. Jestes pewny,ze mozesz kupowac na JP Storze?? Zadna karta mi tam nie przeszla. Na pewno pomyłka, ŻADNA karta nie działa na JPN Store (przynajmniej żadna Polska karta) Edytowane 25 października 2008 przez Katana Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 (edytowane) Witam. Nie mam mozliwosci uzyskanie karty kredytowej a znalazlem taka stronke: https://www.wirecard.com/wirecard/app I chce dodac wirtualna karte kredytowa na Polskie konto PS Store. Jedyny problem jaki mam to niepewnosc, bo na tej Wirecard jest jedna waluta: Euro. Czy dodajac Euro na Polskie konto PS Store zostana one zmieniona na PLN'y zgodnie z aktualnym kursem ? I czy w ogole zostana zamienione na pln'y ? Edytowane 31 października 2008 przez Mihau_ALU Cytuj
Katana 0 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 Witam. Nie mam mozliwosci uzyskanie karty kredytowej a znalazlem taka stronke: https://www.wirecard.com I chce dodac wirtualna karte kredytowa na Polskie konto PS Store. Jedyny problem jaki mam to niepewnosc, bo na tej Wirecard jest jedna waluta: Euro. Czy dodajac Euro na Polskie konto PS Store zostana one zmieniona na PLN'y zgodnie z aktualnym kursem ? I czy w ogole zostana zamienione na pln'y ? Kasa zostanie przewalutowana... jeśli w ogóle Wirecard zadziała z kontem PSS Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 Ja kupowałem tą kartą z US Store. Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 Kasa zostanie przewalutowana... jeśli w ogóle Wirecard zadziała z kontem PSS Ja kupowałem tą kartą z US Store. Czyli zadziala. Dziekuje za odpowiedzi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi