Skocz do zawartości

PS Store FAQ

ArturNOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy przypadkiem eKartę nie dostaje się od razu jak zakładasz konto (przysyłają po tam powiedzmy dwóch tygodniach)? Mam ten sam problem, a ćwoki z mLinii nie potrafią mi pomóc.

Opublikowano (edytowane)

Żeby dostać eKartę trzeba złożyć na nią wniosek. Jest na stronie mBanku. Karta kosztuje 20zł rocznie i bezproblemowo można kupować dzięki niej różne rzeczy w internecie.

No to że jeszcze nie mamy polskiej czcionki uważam za skandal. Jak ktoś ma powiedzmy nazwisko z literą 'Ł" to nie będzie mógł kupować na PS Store bo dane muszą się zgadzać.

Edytowane przez PiotrB
Opublikowano
No to że jeszcze nie mamy polskiej czcionki uważam za skandal. Jak ktoś ma powiedzmy nazwisko z literą 'Ł" to nie będzie mógł kupować na PS Store bo dane muszą się zgadzać.

Nie, nie, zamiast Ł dajemy L i nie ma problemu. Ja zamiast piła musiałem napisać Pila i przeszło. 

Opublikowano

ja wpisal zamiast imienia i nazwiska cycki karoliny, adres ulica blotna, numer cv i numer karty orginalny, i przyjelo na usa i polske, mowa o karcie z ing bank slaski przedplaconej visa, zadnych problemow w internecie z nia nie ma, polecam, oplata za karte za dwa lata to 24 zlote, ile se ja doladujesz za tyle kupujesz , nawet w hipermarketach idzie bulic, tylko do bankomatu nie pasuje, polecam!

Opublikowano
Żeby dostać eKartę trzeba złożyć na nią wniosek. Jest na stronie mBanku. Karta kosztuje 20zł rocznie i bezproblemowo można kupować dzięki niej różne rzeczy w internecie. [...]

Złożyłem w dniu kiedy zakładałem konto. Aktywowałem ją też na ichniej stronie jak zalecały teletubisie na mlinii. :/

Opublikowano

jesli mam konto na pss'ie i zakupioną gre podziele pomiedzy 5 userow to czy z tego konta beda mogli kozystac tez inni userzy? czy jesli kupie cos innego to moge to "rozdac" pomiedzy innych userow?

np:

program A - dostalo 5 userow [w tym ja]

program B - dostalo 4 innych userow [i ja]

Opublikowano
jesli mam konto na pss'ie i zakupioną gre podziele pomiedzy 5 userow to czy z tego konta beda mogli kozystac tez inni userzy? czy jesli kupie cos innego to moge to "rozdac" pomiedzy innych userow?

np:

program A - dostalo 5 userow [w tym ja]

program B - dostalo 4 innych userow [i ja]

Niestety, ale program B musi mieć tych 4 pierwszych userów, tamci już nie będą mogli nic ściagać, wejda na twoje konto, ale nic więcej, właśnie miałem ten sam problem :)

Opublikowano

Zgłupiałem już. Czyli "ekartę debetową" muszę "aktywować do płatności internetowych"? Tak chyba uczyniłem na stronie, czy może to jest jej aktywacja w ogóle żebym mógł jej używać np. w sklepie? Dlaczego nikt mnie na mLinii o tym nie poinformował jak się pytałem. No wk*ć się można... :/

Nigdy przedtem nie używałem żadnych kart płatniczych, ani tym bardziej nie dokonywałem żadnych zakupów przez sieć. Stąd taka ciemnota we mnie. ;]

Opublikowano
eKarta ... karta stosowana jedynie do płatności internetowych. Wybierasz czy ma być ona w $, Euro czy w funtach.

Jaką walute lepiej wybrać ?? np. jak wybiore Euro, a będe chciał coś zakupić na PSS US to będe stratny ?? (jak to jest z przelicznikami).

Czy na PSS UK jest to samo co na PL, czy są jakies bonusy ??

Opublikowano
Dla zabezpieczenia przed nieuprawnionym wyczyszczeniem konta (co jest i tak baaardzo mało prawdopodobne) możesz sobie poustawiać limity ilości wykonywanych operacji i ich wartości.

co jest baaaaardzo prawdopodobne - dane kart i ich posiadaczy krążą po sieci i stanowią normalny towar do sprzedaży. nie dziś , nie jutro, nie za miesiąc - może w przyszłe święta?

ja polecam ekarte - no risk, max fun

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
wie ktos czy jest mozliwosc zaplacenia na polski PSS karta debetowa zalozona w brytyjskim banku?

Raczej niewiele osób Ci na to odpowie.

Spróbuj dodać tą kartę do konta PSN (najlepiej poprzez stronę na PC - https://store.playstation.com/login.gvm )

Jeśli uda Ci się dodać kartę, to możesz bez problemu kupować ze sklepiku gry :)

Nie ma takiej mozliwosci i na odwrot tez nie ma. Nie mozna zrobic zakupów na na brytyjskim PSS majac polska karte.

Mam pytanie: czy DLC do gry sciagniete z US PSS bedzie dzialalo na PALowskiej wersji gry czy tylko na NTSC??

Edytowane przez QTF
Opublikowano (edytowane)

nie no po prostu swietnie;/;/;/ jest jakis sposob zebym sciagnol DLC ktorego nie ma na polskim PSS(mowie o platnym)??

na wszystkich innych jest tylko na polskim kierwa!!!

Edytowane przez QTF