Mihau_ALU 82 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Dziwna sprawa. Przed chwila odpalilem ps3, i bez problemu dodalo mi karte na tych samych danych adresowych, ktore podawalem wczoraj i przedwczoraj. Dzwonilem na mLinie, ale dowiedzialem sie ze paltnosci przez internet na eKarcie aktywuja sie automatycznie podczas aktywowania tej karty na stronie mBanku przy naszym koncie. Albo "cos" potrzebowalo czasu aby ja zaakceptowac, albo zrobilem cos neiswiadomie. Wazne ze działa. Dzieki za pomoc Cytuj
f5k 1 Opublikowano 13 czerwca 2009 Opublikowano 13 czerwca 2009 (edytowane) Próbowałem na USA PSS dodać karte ale mi sie nie udało po 2 próbach chyba a potem na koncie okazało mi sie że 9 zł mi brakuje ale już coś kiedyś kupowałem inną kartą na PSS USA i wiem że coś pobierają kase by zweryfikować karte wiec pytanie brzmi ile mi oni będą tą kase trzymać bo już 3 dzień jest a kasy wciąż nie widze spowrotem a chce karte dodać i kupić coś. Pomocy i z góry thx. Edytowane 13 czerwca 2009 przez f5k Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Ja juz nie moge - powiedzcie mi jak to jest - jednego dnia karta dziala a nastepnego juz nie. Mam karte VISA CitiBanku, kupowalem juz nia w PS Store pare rzeczy, teraz zebralem ekipe na MGS Level Pack i kostium Snake'a do LBP i chyba bede musial oddac kase bo mojej karcie odechcialo sie chyba dzialania... Srodki na karcie sa, zaden limit nie przekroczony ale mimo to "The credit card information is not valid." Czemu to musi raz dzialac, raz nie...? Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 (edytowane) Witam Założyłem konto na USA ale nie wiem jak tam płacić za gry :nie_wiem: podaje dane do karty Visa ale potem jest weryfikacja adresu i tu już (_._) bo PSN ID mam na Chicago a kartę Visa na Polskę, oczywiście mogę nią płacić za granicą. Płaciłem już nią za MAPY do KILLZONE2 w PLN. Jaki popełniłem błąd? Jakieś porady, tricki? Edytowane 17 czerwca 2009 przez matrix_dk Cytuj
Master GiiT 0 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Wytłumaczycie mi jak wbić kartę kredytową zrobiłem karte VISA ale za nic nie potrafię jej wbić na moje konto macie jakiś tutorial?.Wpisuje poprawne dane i nie działa może to wina że nie ma Polskich znaczków a moje nazwisko piszę się przez Ż Kartę mam z Pko bank Pisze dokładnie tak: The credit card information cannot be update Check your PlayStationNetwork account information and then contcat technical support for assistance Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 17 czerwca 2009 Autor Opublikowano 17 czerwca 2009 Czy polski Store zawsze tak działa, że musi dodać kasę do portfela? Obecnie mam jakąś tam kasę i nie wiem czy ją jakoś sprytnie nie wydać coby później kupować jak na amerykańskim bezpośrednio z karty. Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 17 czerwca 2009 Autor Opublikowano 17 czerwca 2009 Aha tylko kurde jak już dodałem pewnie już muszę korzystać z tego portfela. Padka. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 (edytowane) To działa tak że jeśli np. gra kosztuje 18zł to Ci pobierze minimum 20zł więc zostaje Ci 2zł w portfelu. Jeśli natomiast coś kosztje np. 25zł to zabierze Ci z karty dokładnie 25zł. 20zł to jest minimum jakie zawsze przy zakupach pobiera z karty na PL Store. Edytowane 18 czerwca 2009 przez Kyo Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 18 czerwca 2009 Autor Opublikowano 18 czerwca 2009 To działa tak że jeśli np. gra kosztuje 18zł to Ci pobierze minimum 20zł więc zostaje Ci 2zł w portfelu. Jeśli natomiast coś kosztje np. 25zł to zabierze Ci z kary dokładnie 25zł. 20zł to jest minimum jakie zawsze przy zakupach pobiera z karty na PL Store. Ale zło. Bo chciałem kupić FF7. Mam jeszcze 32zł i ta kosztuje 36zł. No i przez to, chce mi naładować do 20zł, przez to, że po kupnie miałbym tylko 4zł. Żałość. Na US mogę kupić za 3$ i nie ma problemu. Cytuj
Masher 2 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Noobskie pytanie (nie pytam w temacie "zakup gier na PSN", bo nie chcę zaśmiecać): Kiedy składamy się na jakąś grę i ktoś płaci to jak reszta oddaje mu kasę (takie np. 2 zł za Linger in Shadows )? Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Przyjeżdża ta osoba 300km do Ciebie do domu i Ci daje . Głupie pytanie strasznie. Skoro się składacie, to znaczy, że macie możliwość oddać w jakiś sposób, prawda? Inaczej nie kombinujcie Cytuj
Masher 2 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź, tak myślałem Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 czerwca 2009 Opublikowano 28 czerwca 2009 Czy komuś udało się zarejestrować w PSN kartę kredytową Cirrus (chyba pod MasterCard ona podchodzi)? Przy miejscu na podpis nie ma tego 3/4 cyfrowego kodu. Kolega ma kartę Visa i on wpisał po prostu 3 ostatnie cyferki z numeru karty i zatrybiło. Niestety u mnie to nie działa . Mogę pożegnać się z kupowaniem na PSN tą kartą? Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 28 czerwca 2009 Opublikowano 28 czerwca 2009 Nie jestem pewien czy podchodzi pod Mastera. Jak kupuje online,a kupuje sporo,na Cirrusa zawsze sa osobne rubryki,liczy sie jako inna karta po prostu.Sprawdz w pomocy PS STore,pewnie wyszczegolnili jakimi kartami mozna im placic Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 29 czerwca 2009 Opublikowano 29 czerwca 2009 Czy komuś udało się zarejestrować w PSN kartę kredytową Cirrus (chyba pod MasterCard ona podchodzi)? Przy miejscu na podpis nie ma tego 3/4 cyfrowego kodu. Kolega ma kartę Visa i on wpisał po prostu 3 ostatnie cyferki z numeru karty i zatrybiło. Niestety u mnie to nie działa . Mogę pożegnać się z kupowaniem na PSN tą kartą? Karty kredytowe wydawane przez MasterCard to: * MasterCard Electronic - płaska karta kredytowa * MasterCard - wypukła karta kredytowa dla osób fizycznych do której zaliczane są Classic, Silver, Gold, Platinum * Maestro - karta kredytowa do płacenia w urządzeniach POS i ATM * World Signia - prestiżowa karta kredytowa * MasterCard Business - jest to karta kredytowa firmowa * Cirrus - karta kredytowa przeznaczona do korzystania z bankomatów (może to przez to?) Cytuj
Ilona1973 6 Opublikowano 29 czerwca 2009 Opublikowano 29 czerwca 2009 Nie wiem czy dobrze trafiłam ale mam pytanie związane z VidZone na polskim PSStore. Czy ktokolwiek ma pojęcie kiedy pojawi się u nas i czy w ogóle się pojawi??? Szlag mnie trafia jak widzę,że cała Europa ogląda sobie teledyski na konsoli a ja nie mogę. Dodam jeszcze,że nie będę zakładała nowego konta na konsoli bo nie mam już takiej możliwości. Po prostu oczekuję poważnej odpowiedzi Cytuj
Masher 2 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Czy jak ktoś kupuje grę na ps store i nie ściąga jej, to nadal może ja pobrać 5 innych osób? Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Nie wiem czy dobrze trafiłam ale mam pytanie związane z VidZone na polskim PSStore. Czy ktokolwiek ma pojęcie kiedy pojawi się u nas i czy w ogóle się pojawi??? Szlag mnie trafia jak widzę,że cała Europa ogląda sobie teledyski na konsoli a ja nie mogę. Dodam jeszcze,że nie będę zakładała nowego konta na konsoli bo nie mam już takiej możliwości. Po prostu oczekuję poważnej odpowiedzi Nawet jak zalozysz nowe konto,niewiele Ci to pomoze.Blokada na IP. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 Nie wiem czy dobrze trafiłam ale mam pytanie związane z VidZone na polskim PSStore. Czy ktokolwiek ma pojęcie kiedy pojawi się u nas i czy w ogóle się pojawi??? Szlag mnie trafia jak widzę,że cała Europa ogląda sobie teledyski na konsoli a ja nie mogę. Dodam jeszcze,że nie będę zakładała nowego konta na konsoli bo nie mam już takiej możliwości. Po prostu oczekuję poważnej odpowiedzi Nawet jak zalozysz nowe konto,niewiele Ci to pomoze.Blokada na IP. ...która teoretycznie da się obejść oszukując system. Są specjalne strony www, które przekierowują Twój ruch sieciowy na IP z wybranego kraju. Jednak nie cieszmy się zbyt szybko - ktoś już z forum tutaj z tym walczył. Próbował wejść na PSN US i ściągnąć film, ale niestety udało się tylko wejść do spisu filmów (listę). Więc Ilona niestety - póki się nie zainteresują Polską to nie podziałamy Cytuj
Katana 0 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 Czy jak ktoś kupuje grę na ps store i nie ściąga jej, to nadal może ja pobrać 5 innych osób? Oczywiście, jeśli jego konsola nie aktywowała się wcześniej na tym koncie Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Mam pytanie ostatnie koledze z którym kupowaliśmy gry na pss padła konsola (YOLD) teraz ma zamiar kupić drugą i o ile dobrze wszystko kumam to żeby jeszcze raz mógł pobrać gry z pss musiałby dezaktywować w jakiś sposób to konto z tej padnietej, gdyż konto było dzielone już na 5 konsol. ćI tu pytanie czy dezaktywować konsole czy tam konto można tylko na tej konkretnej konsoli ? Czy można to zrobi jakoś inaczej no bo wiadomo jak YOLD to już się nie dostanie do XMB Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 (edytowane) Dobra, kij z grami które miałem ściągnięte, pytanie czy będę mógł nowe pobierać z nowej konsoli uzywając współnego konta. Chyba z tym problemów nie będzie? Edytowane 1 sierpnia 2009 przez WESKER-DL Cytuj
Kac_r 2 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Witam. Ja mam pytanie ... Dodalem kare na PSN i mam zamiar pokupowac troche rzeczy. Jak wyglada sytuacja z kupoiwaniem ? Rozumiem, ze pieniadze automatycznie sciagane sa z mojego konta i za te ceny ktore sa podane ? czy cos jeszcze doliczaja ? pozdrawiam Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 pieniadze sa automatycznie sciagane z konta. za pierwszym razem doliczaja chyba jakies grosze [do tygodnia kwota jest zwracana] Cytuj
Look4z 16 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Opublikowano 8 sierpnia 2009 Mam następujący problem: dawno temu kupiłem na PSStore z Hong Kong Burnout Paradise. Zmieniłem dysk i grę chciałem pobrać ponownie, ale przy próbie ściągnięcia (PSStore sekcja Download list) wyskakuje mi komunikat: "An error occured during the download operation (80023324)". Demka mogę ściągać bez problemów. Problem mam tylko z tą grą. Jakaś blokada jest? Kiedyś nie miałem takiego problemu (grę pobierałem już dwa razy) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi