xbor 54 Opublikowano 24 listopada 2010 Opublikowano 24 listopada 2010 Jak mam grę z pss na koncie na konsoli i usunę to konto, to aby grać w ta grę muszę utworzyć konto o takiej samej nazwie i muszę też podłączyć je do ps network czy konto może być offline (tylko nazwa na konsoli bedzie taka jak byłą przed usunięciem)? Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 24 listopada 2010 Opublikowano 24 listopada 2010 Nazwa konta na konsoli nie ma tu nic do rzeczy, ważne aby się zalogować na to konto z którego była pobierana gra (trzeba odnowić licencje - tak to saię chyba nazywa w regulaminie). Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 24 listopada 2010 Opublikowano 24 listopada 2010 ostatnio na forum bylem gdzies w tym czasie jak zablokowali polskie karty dla pss z usa i kanady i przegladanie wszystkich tematow od tego czasu troche mnie przerasta a w wyszukiwarce nic nie moge znalezc, wiec jak sie juz to przewijalo pare razy to przepraszam i prosze o odpowiedz po raz enty kupilem zdrapke dla kanady, gdy ja wpisuje na kanadyjskim koncie wyskakuje tekst, ze to kod na 20$ i czy dodac fundusze, daje yes i wyskakuje, ze fundusze nie moga byc dodane i pytanie brzmi: czy ktos doladowywal w ten sposob te konta (usa i kanada), czy mu sie udalo? czy wykrywaja ze konsola jest z Polski a nie Kanady i dlateo blokuja? bo nie wiem czy cos jest nie tak z kodem, czy calkiem nas odcieli od sklepikow z usa? z gory dzieki Doładowywałem kilka razy i nie miałem problemów... Pytanie: czy to zdrapka na US czy Kanadę? bo oba kraje mają różne, mimo że są to odpowiednio np 20 i 50$ to kodem przeznaczonym dla Kanadyjskich kont nie doładujesz US i odwrotnie. Cytuj
.... 2 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 ostatnio na forum bylem gdzies w tym czasie jak zablokowali polskie karty dla pss z usa i kanady i przegladanie wszystkich tematow od tego czasu troche mnie przerasta a w wyszukiwarce nic nie moge znalezc, wiec jak sie juz to przewijalo pare razy to przepraszam i prosze o odpowiedz po raz enty kupilem zdrapke dla kanady, gdy ja wpisuje na kanadyjskim koncie wyskakuje tekst, ze to kod na 20$ i czy dodac fundusze, daje yes i wyskakuje, ze fundusze nie moga byc dodane i pytanie brzmi: czy ktos doladowywal w ten sposob te konta (usa i kanada), czy mu sie udalo? czy wykrywaja ze konsola jest z Polski a nie Kanady i dlateo blokuja? bo nie wiem czy cos jest nie tak z kodem, czy calkiem nas odcieli od sklepikow z usa? z gory dzieki Doładowywałem kilka razy i nie miałem problemów... Pytanie: czy to zdrapka na US czy Kanadę? bo oba kraje mają różne, mimo że są to odpowiednio np 20 i 50$ to kodem przeznaczonym dla Kanadyjskich kont nie doładujesz US i odwrotnie. kanada, kupiona z http://www.videogamesplus.ca/ konto zakladane chyba na toronto, poczatkowo normalnie karta kupowalem pisac do sklepu, ze z kodem cos nie tak i aby przeslali nowy? w kazdym razie naprawde dziekuje za pomoc Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 25 listopada 2010 Opublikowano 25 listopada 2010 Coś podobnego miał ktoś z gamefaqs.com i dostał taką odpowiedź Funny thing , the same thing happened to me yesterday , though it was a 20$ psn card.I was unable to find any way to redeem it so I told what happened to the guy who sold it to me , I said he could confirm himself as the card hadn't been redeemed and most likely wouldn't on his ps3 too , he did it and then he gave me another which worked , so I can tell you that the problem lies in the card not in your account or anything. Może rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktować się z VG+ i opisać im, że coś takiego masz z tą kartą. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 Sytuacja przykładowa: zrobiłem składke na 5 osób wszyscy aktywowali konto na swoich konsolach, czy jak teraz zrobie u siebie na konsoli deactiv to inna osoba (z poza tej 5) może grać w tą grę jak dam jej dane do konta psn ? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 Tak, we wszystkie gry z tego konta. Cytuj
.... 2 Opublikowano 30 listopada 2010 Opublikowano 30 listopada 2010 Coś podobnego miał ktoś z gamefaqs.com i dostał taką odpowiedź Funny thing , the same thing happened to me yesterday , though it was a 20$ psn card.I was unable to find any way to redeem it so I told what happened to the guy who sold it to me , I said he could confirm himself as the card hadn't been redeemed and most likely wouldn't on his ps3 too , he did it and then he gave me another which worked , so I can tell you that the problem lies in the card not in your account or anything. Może rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktować się z VG+ i opisać im, że coś takiego masz z tą kartą. napisałem do nich, oto odpowiedz We have reactivated the card please try again and please let me know? i kod zadzialal, potem kupilem karte za 50$ i dzialala od razu dzieki za pomoc Cytuj
pele15 3 Opublikowano 1 grudnia 2010 Opublikowano 1 grudnia 2010 mam pytanie. mam kartę alior banku (master carda). mogę tą kartą robic zakupy na pss? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 1 grudnia 2010 Opublikowano 1 grudnia 2010 (edytowane) Musisz mieć kod 3 cyfrowy do tej karty; wiele razy było to podawane. Natomiast nie jestem pewny co do Master Card, VISA działają na 100%, ale podejrzewam, że Master Card też powinien, oczywiście o ile masz do tej karty ten 3 cyfrowy kod. Edytowane 1 grudnia 2010 przez sakiu Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 1 grudnia 2010 Opublikowano 1 grudnia 2010 jak to z tym dzieleniem? mozna czy ni9e mozna, banuja czy nie banuja, (pipi) czy nie (pipi)? Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 2 grudnia 2010 Opublikowano 2 grudnia 2010 mam pytanie. mam kartę alior banku (master carda). mogę tą kartą robic zakupy na pss? Jeżeli masz MasterCarda z kodem CVV na końcu to możesz. Ja używam i działa Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 9 grudnia 2010 Opublikowano 9 grudnia 2010 PS Store 8.12.2010: http://www.ppe.pl/news-4372-PS_Store_8122010.html Kung fu Live ftw Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 PS Store 15.12.2010 http://www.ppe.pl/news-4548-PS_Store_15122010.html Cytuj
Gość kufir Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 Dnia 30.11.2010 zakupiłem dodatek za 9 zł (Need for Speed™ Hot Pursuit SCPD Rebels Pack ), jednak na koncie bankowym nie mam takiego zakupu, jednak pojawia mi się niezidentyfikowany przelew: PRZELEW MTRANSFER WYCHODZACYDIALCOM24 SP. Z O.O. UL.NAGÓRSKIEGO 3 60-408 POZNAŃ POLSKA84114020040000340238195153 - 50 zł To właśnie ten dodatek? Ktoś ma podobne doświadczenie? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 A co pojedyncza transakcja ma wspolnego z tym przelewem? Przeciez konto doladowywujesz okreslona kwota z karty badz zdrapki. Wtedy raz pobierze i pozostaje ci zarzadzanie ta kwota na koncie PSN. Nie ma czegos takiego jak transakcja na koncie PSN - ruch na koncie bankowym. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 Mam konto w MBAnku i kartę płatniczą mam tak skonfigurowaną że pobiera mi ona środki z PSN. Z Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 (edytowane) @kufir - robisz burdel tylko - idź do odpowiedniego tematu. http://www.psxextrem.../page__st__1040 Ja zakup na PSS w mBanku mam opisany tak: ZAKUP PRZY UŻYCIU KARTY SONY ONLINE SERVICE/INTERNET (SONY ONLINE SERVICESINTERNET, GB) a to co opisałeś to zwykły przelew jest - płatności kartą są inaczej opisane. Tutaj masz frimę na którą poszedł przelew (pośrednik) -> http://www.przelewy24.pl/kontakt.htm Edytowane 16 grudnia 2010 przez Kyo Cytuj
Gość kufir Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Old_Kyo Kilka miesięcy wcześniej kupiłem 3 DLC do Uncharted 2 (o łącznej sumie 50 zł) i prawdopodobnie wtedy nie odliczono mi tego od mojego rachunku. Sprawdzałem i w okresie kiedy kupowałem dodatki nie mam zaksięgowanych takich przelewów. Dopiero teraz gdy zakupiłem dodatek do DLC za 9 zł zaksięgowano mi owy niezidentyfikowany przelew za 50zł. Czy jest taka możliwość że po przekroczeniu 50 zł dopiero księgują mi tego typu wydatki? Ktoś kto ma konto w Mbanku może coś zaradzić? Chce się upewnić że dodatki faktycznie kosztują tyle ile podają w PS Store. P>S Dzięki za przeniesienie tematu i przepraszam. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 No ja napisałem że mam konto w mBanku - podaj jakiego rodzaju masz to konto. Dodatki kosztują faktycznie tyle, ile jest napisane w PSS - raz tylko się zdarzyło po którymś UPDATE FW że dodając na nowo karte pobrali 5 czy 10zł testowo i potem zwrócili. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Mam zwykłe konto "Ekonto" oraz "Emax plus". Nie mam zaksięgowanych dodatków DLC do Uncharted 2,dopiero teraz przyszło to 50zł. Nie wiem o co chodzi Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 (edytowane) Generalnie u mnie to wygląda tak - coś kupuję za pomocą karty (nie ważne czy w sklepie czy w PSS), środki zostają zablokowane - czyli np. coś kupiłem za 50zł, miałem na koncie 100zł więc saldo mam 100zł a dostępne środki 50zł. Ta płatność pojawia się później - sklepowe zazwyczaj po 1-4 dniach natomiast z PSS od 2 dni do tygodnia nawet (tak samo zakupy w zagranicznych sklepach). Np. ostatnią płatność miałem z 7 Grudnia, ale księgowane było 9 Grudnia. To co Ty podałeś wygląda na zwykły przelew - może masz jakąś kartę kredytową wydaną do tego konta? I może ta firma ją obsługuje? Ja mam zwykłego "Delfina" Visa Electron wydawaną do eKonta. Tutaj masz przykład jak w systemie w historii widzi mi ostatni zakup na PSS: Edytowane 16 grudnia 2010 przez Kyo Cytuj
Gość kufir Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 Zadzwoniłem do banku i wszystko jasne, źle zaksięgowali moje przelewy. Teraz mam wszystko tak jak być powinno, czyli tak jak to opisałeś Cytuj
bombay 0 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Sorry za glupie pytanie ale nie jarze tych skladek. Jeden kupuje, reszta sie sklada. W jaki sposob reszta dostaje gre jak tylko kupujacy ja sciaga na konsole ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi