sprite 1 798 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 PS Store 12.01.2011: http://www.ppe.pl/news-5087-PS_Store_12012011.html Cytuj
Szczoter23 0 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 Panowie, możecie mi jedną rzecz wytłumaczyć? Jak robię składkę z 5 osobami i mój kumpel płaci, po czym ja i inni pobierają dodatek to można za to dostać bana? Z pewnego punktu widzenia to takie jakby "piractwo", bo płacimy 1/5 kwoty i mamy cały dodatek. Jest jakieś zagrożenie ze strony Sony? Bo raczej bana nie chciałbym dostać. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 (edytowane) Widziałeś temat kogokolwiek z ludzi co się składają na potęgę, że dostali bany? nie? Masz odpowiedź... choć oczywiście kiedyś sony może rozpocząć walenie ban-młotkiem, ale kiedy? Edytowane 12 stycznia 2011 przez sakiu Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 Widziałeś temat kogokolwiek z ludzi co się składają na potęgę, że dostali bany? nie? tak. 1-2 tematy juz były. Ktos tam sie skladał i srogo kombinował z kontami/kartami platniczymi i zablokowali ;] chyba w koncu to odkrecił przez telefon na infolinii Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 Widziałeś temat kogokolwiek z ludzi co się składają na potęgę, że dostali bany? nie? tak. 1-2 tematy juz były. Ktos tam sie skladał i srogo kombinował z kontami/kartami platniczymi i zablokowali ;] chyba w koncu to odkrecił przez telefon na infolinii No ok, tam chyba było, że kupił ktoś kto konta nie założył, a te info całe idzie w logach do sony... ale jak osoba, która zakłada konto również kupuje to nie spotkałem się z sytuacją aby ban poleciał ;p Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 Mam pytanie odnosnie dem na pss. Jak to jest, ze dema "znikaja"? Przyklad - dead space 1. Kiedys je sobie sciagnalem. Potem wywalilem. Teraz chce zassac jeszcze raz i dupa. Nie da rtady. Chyba, ze przez "view downloads" ale przez wyszukiwarke czy manualne szukanie nie da rady. To samo z demem Brutal Legend. Ni ma a wczesniej bylo. Dema sa gdzies przenoszone?? (bo jak pokazuje przyklad z view download na pewno nie kasowane). Troche to dziwne, bo np. starenkie demo Heavenly Sword czy Folklore nadal sa dostepne a juz Brutala czy Darksiders nie. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 Mam pytanie odnosnie dem na pss. Jak to jest, ze dema "znikaja"? Przyklad - dead space 1. Kiedys je sobie sciagnalem. Potem wywalilem. Teraz chce zassac jeszcze raz i dupa. Nie da rtady. Chyba, ze przez "view downloads" ale przez wyszukiwarke czy manualne szukanie nie da rady. To samo z demem Brutal Legend. Ni ma a wczesniej bylo. Dema sa gdzies przenoszone?? (bo jak pokazuje przyklad z view download na pewno nie kasowane). Troche to dziwne, bo np. starenkie demo Heavenly Sword czy Folklore nadal sa dostepne a juz Brutala czy Darksiders nie. Na jakim PSS sprawdzałeś czy są dema ? Część jest na EU część na US, są to pojedyńcze przypadki ale może akurat to te dwie pozycje. Jak będę później na PSN to sprawdzę co i jak. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 Wszystkie demka sprawdzalem na PSS EU (nie mam kont ani na us ani na jap). Dzis zauwazylem, ze sporo dem zniknelo. Np. jeszcze w momencie pojawienia sie dema PES11 bylo dostepne demo PES10. Teraz nie. Brutal Legends, Darksiders, Dead Space 1, to te wieksze, ktore udalo mi sie wylapac. A pewnie kilku tez juz nie ma (mimo, ze byly) Cytuj
mikro 48 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 Też ostatnio się na tym złapałem. Kupiłem kierownice i nie miałem jeszcze żadnej ścigałki, chciałem ściągnąć jakieś demo z PSS. Nie było ani Shift'a, ani GRID'a, ani DiRT'a. W view downloads miałem tylko GRID'a i dało się ściągnąć. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Używaliście opcji search? dużo rzeczy znika (albo jest trudna w znalezieniu po jakimś czasie). Natomiast jeśli search nic nie zwróci, to tych dem już nie ma oO Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Pytanie dlaczego ich nie ma?? To jakas polityka sony/firm? Nie interesowalem sie pss od poczatku wiec moze mi jakies fakty umknely. Cytuj
nemix 36 Opublikowano 19 stycznia 2011 Opublikowano 19 stycznia 2011 Też szukałem dem wyścigów i mało co znalazłem,na PL jak i US PSS ,jedynie czym się podratowałem to viev downloads tam miałem parę dem.Rada na przyszłość zaznaczać wszystko jak leci,nie trzeba ściągać wystarczy zaznaczyć. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 wiadomo o ktorej dzisiaj bedzie aktualizacja sklepu? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 21 stycznia 2011 Opublikowano 21 stycznia 2011 wiadomo o ktorej dzisiaj bedzie aktualizacja sklepu? Wiesz co, może być dość nietypowo i np. ok 12-14 pojawic sie ME2. Ma pojawic sie tylko jedna gra, tak samo jak kiedys niestandardowo pojawialy sie DLC do RDR, nie wraz z aktualizacja sklepu. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Te dodatki do GTA przecenione, chodza tylko z pelna wersja czy samodzielnie? Cytuj
dżar 166 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Te dodatki do GTA przecenione, chodza tylko z pelna wersja czy samodzielnie? Jeśli mówisz o LostDamned i BalladofGayTony to nie trzeba mieć GTA4 do nich(przynajmniej tak jest w wersji pudełkowej) Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 W wersji z PSS trzeba mieć GTA4. Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Mam pytanie. Kupiłem na spółkę z bratem grę na PSS. Ściągnąłem na swoim koncie. Mój brat zalogował się na moje konto i nie ma opcji ściągnięcia, tylko kupna. Co jest nie tak? Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Niech przejrzy zakładkę "View Downloads" u góry po prawej. Cytuj
noktvrne 0 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 Witam serdecznie. Na wstępie przepraszam, jeśli temat był wałkowany milion razy a ja jakimś dziwnym trafem nie mogłem znaleźć odpowiedniego threadu. Mam nadzieję, że mnie nie pobijecie. Sprawa ma się tak. Konsolę mam już od jakiegoś czasu i jak zapewne wiadomo, założyłem konto na amerykańskim PSN. Jako, że później, kiedy w PL zaczęło się już lepiej dziać, nie pomyślałem, żeby zmienić (po prostu założyć nowe) konto na nasze rodzime. Wszystko było okej, do momentu, kiedy to nie wydałem 15 papierów z rysunkami martwych prezydentów na BBC2:Vietnam i okazało się, że DLC nie działa, ponieważ mam PALową wersję gry. Okej 'załóż sobie nowe, polskie/europejskie konto i tam kupuj wszelkie dodatki/DLC/itp' powie ktoś, ale... na swoim koncie domyślnym zdobywam trofea. Trochę tego nazbierałem i nie chce mi się zakładać nowego konta i przechodzić jeszcze raz parę grubszych gier. I teraz pojawia się pytanie. Wiadomo, że migracja kont nie wchodzi w rachubę (co uważam za największą bzdurę Sony, bo niby dlaczego nie masz prawa się przeprowadzić do innego kraju?) i pozostają opcję takie, jak: a) kupowanie DLC w formie pudełkowej / ze sklepu internetowego (kod na e-mail itp), B) założenie drugiego konta na europejskim PSN i ściąganie i granie na tym właśnie koncie. I teraz tak. Opcja a) nie jest aż taka zła, ale wiadomo, że nie wszystko można kupić + cena takiego Undead Nightmare jest o wiele wyższa w wersji pudełkowej niż cyfrowej, także to rozwiązanie jest w miarę na krótką metę. Z kolei opcja B) zmusza mnie do założenia nowego konta, co nie jest arcy-trudnym przedsięwzięciem, ale zastanawiam się, czy ściągając wszelkie DLC na tym koncie, będę mógł wykorzystywać na moim master-USA-account? Przykład: Mam polskiego BBC2. Zdobyłem platynę, wszystko fajnie itp. Na swoim głównym koncie, na którym mam dostęp do PSS USA. Ściągam teraz DLC z europejskiego PSS na drugim koncie. Instaluję itp. Przełączam usera z powrotem na master account. Odpalam BBC2. Czy mam w tym momencie dostęp do Vietnamu i mogę zdobywać dalsze trofea? Wiem, wiem - trochę to wszystko zagmatwane, ale wierzę, że nie jestem odosobniony w tym przypadku i ktoś będzie mógł mi poradzić, jak to mam najlepiej zrobić. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i porady. Pozdrawiam! Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 Witam serdecznie. Na wstępie przepraszam, jeśli temat był wałkowany milion razy a ja jakimś dziwnym trafem nie mogłem znaleźć odpowiedniego threadu. Mam nadzieję, że mnie nie pobijecie. Sprawa ma się tak. Konsolę mam już od jakiegoś czasu i jak zapewne wiadomo, założyłem konto na amerykańskim PSN. Jako, że później, kiedy w PL zaczęło się już lepiej dziać, nie pomyślałem, żeby zmienić (po prostu założyć nowe) konto na nasze rodzime. Wszystko było okej, do momentu, kiedy to nie wydałem 15 papierów z rysunkami martwych prezydentów na BBC2:Vietnam i okazało się, że DLC nie działa, ponieważ mam PALową wersję gry. Okej 'załóż sobie nowe, polskie/europejskie konto i tam kupuj wszelkie dodatki/DLC/itp' powie ktoś, ale... na swoim koncie domyślnym zdobywam trofea. Trochę tego nazbierałem i nie chce mi się zakładać nowego konta i przechodzić jeszcze raz parę grubszych gier. I teraz pojawia się pytanie. Wiadomo, że migracja kont nie wchodzi w rachubę (co uważam za największą bzdurę Sony, bo niby dlaczego nie masz prawa się przeprowadzić do innego kraju?) i pozostają opcję takie, jak: a) kupowanie DLC w formie pudełkowej / ze sklepu internetowego (kod na e-mail itp), B) założenie drugiego konta na europejskim PSN i ściąganie i granie na tym właśnie koncie. I teraz tak. Opcja a) nie jest aż taka zła, ale wiadomo, że nie wszystko można kupić + cena takiego Undead Nightmare jest o wiele wyższa w wersji pudełkowej niż cyfrowej, także to rozwiązanie jest w miarę na krótką metę. Z kolei opcja B) zmusza mnie do założenia nowego konta, co nie jest arcy-trudnym przedsięwzięciem, ale zastanawiam się, czy ściągając wszelkie DLC na tym koncie, będę mógł wykorzystywać na moim master-USA-account? Przykład: Mam polskiego BBC2. Zdobyłem platynę, wszystko fajnie itp. Na swoim głównym koncie, na którym mam dostęp do PSS USA. Ściągam teraz DLC z europejskiego PSS na drugim koncie. Instaluję itp. Przełączam usera z powrotem na master account. Odpalam BBC2. Czy mam w tym momencie dostęp do Vietnamu i mogę zdobywać dalsze trofea? Wiem, wiem - trochę to wszystko zagmatwane, ale wierzę, że nie jestem odosobniony w tym przypadku i ktoś będzie mógł mi poradzić, jak to mam najlepiej zrobić. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i porady. Pozdrawiam! Chaos. ;D Jest tak, masz konto na USA na którym grasz,masz tam milion platyn itp. Zakładasz sobie konta na PL,Tajwan czy inne dziadostwo. Ściągasz gierki i dlc. Instalujesz i odpalasz na swoim głównym koncie, w Twoim przypadku USA i wszystko śmiga, nabijasz trofea itp. I tak jak zauważyłeś, do wersji NTSC tylko i wyłącznie dodatki ze stora USA, do wersji PAL, DLC ze stora europejskiego. Cytuj
noktvrne 0 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 (edytowane) Chaos. ;D Jest tak, masz konto na USA na którym grasz,masz tam milion platyn itp. Zakładasz sobie konta na PL,Tajwan czy inne dziadostwo. Ściągasz gierki i dlc. Instalujesz i odpalasz na swoim głównym koncie, w Twoim przypadku USA i wszystko śmiga, nabijasz trofea itp. I tak jak zauważyłeś, do wersji NTSC tylko i wyłącznie dodatki ze stora USA, do wersji PAL, DLC ze stora europejskiego. No trochę chaos, faktycznie. Ale dzięki za ogarnięcie tematu. Pozdrawiam serdecznie! Edytowane 25 stycznia 2011 przez noktvrne Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 26 stycznia 2011 Opublikowano 26 stycznia 2011 Czy wiadomo kiedy te avatary pojawia sie na EU PSN? http://www.ppe.pl/news-5373-Zobacz_36_nowych_avatarow_na_PSN.html Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 27 stycznia 2011 Opublikowano 27 stycznia 2011 W wersji z PSS trzeba mieć GTA4. Teraz zauwazylem ze ostatnio dodali bundle dodatkow za 69 i nic nie jest napisane ze trzeba miec podstawke,a z kolei jak sie wyszuka osobno te dodatki w pss to sa w starych cenach i jest napisane ze wymagaja podstawki. Moze to co wyszlo teraz nie wymaga? Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 PS Store 26.01.2011: http://www.ppe.pl/news-5405-PS_Store_26012011.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi