Skocz do zawartości

PS Store FAQ

ArturNOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jeśli będę miał kod do DLC np. do inFamous 2 z włoskiej czy jakiejkolwiek innej edycji to czy po wpisaniu w PL PSS mi on zadziała?

Opublikowano (edytowane)

Wersja US nie przejdzie na EU/PL (i odwrotnie), wydaje mi się że IT też nie będzie działać (chociaż teoretycznie powinna). Należy tylko pamiętać aby gra była z tego samego regionu co DLC.

Edytowane przez Square
Opublikowano

No właśnie... z RDR nie było problemów ale tam te kody się wpisywało w grze (wewnętrzne kody Rockstar) a tutaj mamy do czynienia nie dość że z wersjami językowymi gier z tego samego regionu to jeszcze był by to typowy Redeem Code... :/

Opublikowano (edytowane)

No właśnie dzwoniłem - nie wymienią i nie będą mieli możliwości weryfikacji kodu (jeśli jest np. przeznaczony tylko na rynek włoski, niemiecki itp.). Na infolinii nie wiedzieli do końca jak to jest ponieważ pojawiła się teraz regionalizacja i dane kody mogą tylko działać w danych (np. kilku) krajach w UE... Thx anyway za odpowiedzi :)

P.S. Zatem kupienie/dostanie w PL jakiegoś premierowego DLC do iF2 graniczyć będzie z cudem xD

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Mam konto na Japonie, ale nie moge sie dostac na Store.

Jak trzeba bylo to zmienilem haslo, loguje mi sie do samego PSN, ale na Store nie da sie wejsc, nie wiem co jest grane. :) Jakis czas temu myslalem, ze moze nie uruchomili tam jeszcze Store, ale teraz to juz pewnie dziala.

Opublikowano (edytowane)

Znów PS Store mnie irytuję. Chcę kupić coś w nim za pomocą karty kredytowej. A ten ich system zamiast pozwolić mi kupić, chce do portfela dodać ileś kasy, za to kupić, aby w portfelu coś zostało. Obecnie w Portfelu mam całe 0, i to mi się podoba. Czy to normalne?

Sorka. Poszukałem i znalazłem, że jak poniżej 20zł się kupuje to zawsze doładowuje do portfela, a chciałem kupić Braida w promocji :-)

Edytowane przez ArturNOW
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiadomo do kiedy można skorzystać z Welcome Back? Bo na razie mi się nie śpieszy, ale też nie chcę żeby mi to przepadło.

w regulaminie jest napisane ze jest na to 30dni liczac od dnia kiedy moznabylo pierwszys raz sciagnac darmowe gierki.

Opublikowano

Witam,

Spotkałem się dzisiaj z dziwnym problemem, mianowicie zdezaktywowałem u siebie slot z gra Tomb Raider: GOL w celu podzielenia się z sąsiadem. Ku mojemu zdziwieniu konsola u niego poinformowała mnie, ze wszystkie sloty są zajęte. Wróciłem wiec szybko do domu i okazało się, ze slot był jednak wolny bo ja bez problemu aktywowałem grę. Orientuje się ktoś gdzie może leżeć problem ? Kolega ma najnowszy soft 3.66

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie miałem konto na PSN przed jego prawie 2 miesięczną awarią, przez kilka mies. nie używałem playstation 3 teraz kiedy do niego wróciłem okazuje się że SONY chce wynagrodzić mi "niemożność korzystania z Plastation Network za pomocą akcji "Welcome Back" Niestety nie umiem się do niego dostać aby pobrać darmowe gry, nie mam dużych umiejętności w korzystaniu z PSS ;] Będę wdzięczny jeśli ktoś wskaże mi właściwą drogę.

Z góry dziękuję ;]

Kilka postów wyżej masz odpowiedź, już za późno. /Square

Chłamstwo! Ale cóż... życie ;[ Ja to mam pecha...

Jest jakikolwiek inny sposób aby wykorzystać Welcome Back?

Edytowane przez flubin69
Opublikowano

Wybrałem sobie w pierwszych dniach lipca (ostatnie dni programu Welcome Back) PlayStation Plus z nadzieją, że będę mógł skorzystać z oferty PS+ przewidzianej na lipiec. No i teraz widzę, że z okazji rocznicy PS+ są zniżki na Deathspanka, na NHL Arcade itp. Chciałem zakupić, wraz z Limbo po niższej cenie, ale liczy mi wszystko po normalnej cenie. A przy moim avatarze nadal mam znaczek Plusa, więc teoretycznie jestem członkiem PS+, ale nie mogę skorzystać z nowych promocji - nadal do ściągnięcia mam tylko full wersję Burnouta oraz Magic the Gathering...

Rozumiem, że to celowe działanie Sony i mogę skorzystać tylko z promocji z czerwcowego PS+ i nic za bardzo nie mogę zrobić?

Opublikowano (edytowane)

Niech mi ktoś wyjaśni. Chce zrobić składke na pss, mam karte, a można wpłacać tylko pełne kwoty np. 20, 200 itp.

potrzebuje tam wpłacić 209. Czy 11zł które mi zostanie da rade jakoś zwrócić na konto karty?

EDIT:

Nvm juz wiem ze jak podam dane do karty na konto to przy zakupie odejmie mi tylko tyle z konta karty ile trzeba. ;)

Edytowane przez A.L.I