dzej003 3 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 Od jakiegoś czasu mam problem z instalacją pobranych gier o większej pojemności 3gb i w górę, jak również sie okazało w tym momencie z aktualizacją gier(Resistance 3, 676mb) Pojawia mi się błąd 80029564, próbowałem już wielu sposobów i nic ciągle zatrzymuje się na 14%. Próbowałem pobierać "bezpośrednio" nie w tle, resetowanie ustawień fabrycznych na ps3 oraz routera,pobierania przez wi-fi jak i po kablu niestety ciągle to samo. Internet mam w UPC 50 mb. Dzwoniłem do Sony na infolinie, stwierdzili że najprawdopodobniej wina po stronie dostawcy netu i żebym zabrał do kogoś konsole i spróbował pobrać na "innym necie" z tym chwilowo ciężko ale jak nie będzie wyjścia to będę musiał. Dzwoniłem także do UPC ale tam stwierdzili że nie ma żadnych blokad z portami również jest ok. Także nie mam już pomysłów co jeszcze mogę zrobić proszę o jakieś rady może ktoś miał tak samo i pozbył się tego problemu… Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 Próbowałeś Restore File System/Rebuild Database z Recovery Menu ? Cytuj
dzej003 3 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 Jeśli chodzi o "Ustawienia systemu" i Przywróć wartości domyślne to tak, niestety nie pomogło... Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 Chodzi o opcje w Recovery Menu, a nie w ustawieniach systemu. Cytuj
dzej003 3 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 Kurcze miałem nadzieje że to pomoże ale ani Restore File System ani Rebuild Database nie dało rezultatów przyczyna raczej leży po stronie internetu/ustawień tylko jak go skonfigurować niestety nie wiem... Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 14 kwietnia 2012 Opublikowano 14 kwietnia 2012 Czy ktoś na forum kupował gry swoją kartą z Pekao? Czy da radę w ogóle kupować tą ich kartą, co się dostaje przy zakładaniu konta? Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Czy jeśli kiedyś kupowałem gierkę na 5 osób i teraz zrobię dezaktywację swojego konta, to ktoś inny będzie mógł go aktywować? Czy w związku z tym, iż teraz mamy tylko 2 osoby na jedno konto, nie będzie można już tego slota aktywować i zostanie konto na 4 osoby? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 (edytowane) Jedni mówią że można tak robić a innym niestety nie chce się już aktywować. Do pewnego momentu można było tak robić na 100% - sam to sprawdzałem.. Po którejś aktualizacji oprogramowania zaczęły napływać informacje że już tak nie można robić. Po tych informacjach osobiście już nie miałem ochoty sprawdzać czy działa Post z poprzedniej strony: Tym nie należy się przejmować bo nie działa to wstecz. Jeśli chodzi o slota to nie widzę problemu jeśli masz hasło i maila. Wystarczy na innej konsoli odzyskać konto. Tak ja to widzę. I tu sie mylisz,jezeli zostalo uzyte 5 slotow to dzialac owszem bedzie,ale jezeli zdezaktywujesz konto to juz go nie aktywujesz. Edytowane 19 kwietnia 2012 przez Kyo Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Opublikowano 19 kwietnia 2012 Łap plusika! Dzięki za odpowiedź Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Podłączyłem ostatnio ps3 do sieci i nie ogarniam. Chciałbym sobie ściągnąć demko SSX, ale nie ma nigdzie :< Usuwają po jakimś czasie dema czy o co kaman? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Opublikowano 22 kwietnia 2012 Tak usuwają niektóre dema - zwłaszcza EA robi to dość często (usunęli np. NFS HP, Dead Space 2 czy właśnie SSX). Dlatego warto ciekawsze dema zaznaczać sobie od razu jak wyjdą i zastopować ściąganie albo anulować, bo po samym zaznaczeniu już mamy je na naszej liście pobranych i zawsze można pobrać je jeszcze raz (nawet jak zostało usunięte z PSN). Wiem bo sam tak robiłem parę razy - niedawno demko właśnie Dead Space 2 sobie pobrałem, mimo że na PSN już go nie ma. Ale np. taki NFS HP mimo że mam i mogę ściągać w kółko to już nie odpalę bo to demo działało jak beta - aktywne tylko określony czas. 1 Cytuj
Elektro78 1 Opublikowano 17 maja 2012 Opublikowano 17 maja 2012 Mam (zapewne dla Was banalne) pytanko. Na jakiej zasadzie działa zrzutka na gry na PSS? Mam zamiar coś kupić na spółkę a nie chciałbym kogoś wystawić bo nie będę wiedział co i jak Kupuję grę na swoim koncie, potem daję dane drugiej osobie i ona pobiera grę z moich ostatnich pobranych?? Czy jakoś inaczej? Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 17 maja 2012 Opublikowano 17 maja 2012 Tak, tylko załóż nowe konto, jeśli osoba z którą się składasz nie jest zaufana Cytuj
saptis 620 Opublikowano 20 maja 2012 Opublikowano 20 maja 2012 (edytowane) Jak to jest z dzieleniem sie DLC ? Jakis czas temu bylo 5 slotow, ale z tego co wiem teraz jest mniej. Zastanawiam sie nad zakupem zdrapki PSN bo chcialbym cos kupic z Playstation Store, ale konto mam zalozone na inny kraj niz bedzie zdrapka. DLC kupie na koncie z kraju takiego jak zdrapka, a grac bede na innym, wiec nie wiem czy to wyjdzie. Z tego co wiem to zdrapki sa przypisane do kraju i z UK. nie dzialaja w polsce. Edytowane 20 maja 2012 przez saptis Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 A odpowie mi ktoś na takie pytanie: Czy dodatki do gier: Castlevania, Enslaved, RE 5 zakupione z konta wspólnego do zakupów, będą chodzić z grą odpaloną na koncie głównym? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 (edytowane) Dzień dobry. Po ogłoszeniu nowej, atrakcyjnej oferty PS Plus pomyślałem, że w celach testowych wykupię sobie kwartalną aktywację. Nigdy wcześniej nie kupowałem nic na PSN a chciałbym jakoś zintegrować to z kontem, nie chce mi się bawić w zdrapki. Czy same instrukcje z konsoli wystarczą czy może należy zwrócić na coś uwagę by w coś głupiego się nie wpakować? Aha, bank BZWBK Panowie, głupia sprawa, zapomniałem hasła bo konta. Zawsze zalogowany więc go nie używałem i "umkło". Czy oprócz strony interntowej SEN jest inna możliwość odzyskania/zmiany hasła? Ta ich strona niby ciągle przeciążona ;/ Edytowane 8 czerwca 2012 przez dawdi17 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 Postepuj zgodnie z intrukcją. Co do hasła to w XMB podczas logowania możesz kliknąć "zapomnialem hasła". Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Witam. Założyłem sobie Amerykańskie konto na PS3 aby pobrać za jego pomocą kilka demek na PS vitę , których niema na Europejskim ps store . Jednak jak zaczynam zrzucać demka na PS Vitę to wyskakuje komunikat aby wpisać się na to konto US - jak to zrobić . W Amerykańskim koncie mam inne hasła , ID , itd - da się w ogóle zagrać w demka pobrane przez Amerykański PS Store założony na PS3. To samo tyczy sie klasyków z PS One gdy Sony udostępni emulator na Vitę - czy będzie można pobrać z Amerykańskiego PS Store po przez PS3 takie tytuły jak choćby Parasite Eve lub Chrono Cross , których nie ma na Europejski ps store i pożniej zgrać i zagrać w nie na Europejskiej Vicie. Z Góry dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Nie mam PSV, ale z tego co wiem jest tam ten sam motyw co na PSP (jeden profil na raz), czyli musisz się po prostu zalogowaćna przenosnej konsoli na konto z którego pobrałeś te gry (wpisać maila i hasło do konta US, uprzednio kasując z konsoli to obecne). Jak bedziesz zalogowany na innym to wtedy gry nie będą się odpalać. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Ja też nie mam PSV ale z tego co się orientuję (doniesienia przed premierą) to trzeba przywrócić konsolę do ustawień fabrycznych a to będzie wiązało się z utratą wszystkich Save'ów etc. Rozwiązaniem jest mieć 2 karty pamięci ew. bawić się w kopiowanie. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 No na Viie można mieć tylko jedne konto, tak jak pisze Kyo, format, reset i zakładamy nowe konto Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 O teraz coś sobie przypominam, był ten motyw z ustawieiniami fabrycznymi. Słuszna uwaga. Swoją drogą dziwna akcja. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Dzięki., W takim razie lipa , klasyki z PSOne także pewno nie pójda - no nic ,chociaż będe miał dostęp do większej ilości demek z gier na PS3 :rofl2: Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 24 czerwca 2012 Opublikowano 24 czerwca 2012 mają w empiku te zdrapki ? kosztują tyle co mają na doładowanie czy wiecej ? zdarzają się akcje że po wpisaniu kodu coś nie gra ? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 25 czerwca 2012 Opublikowano 25 czerwca 2012 jest jakas lista dzialajacych kart na sklepiku? lub czy moze ktos mi powiedziec czy akceptuja niebieska karte visa paywave Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi