Hysz 25 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Na japońskim nie ma, dzisiaj sprawdzałem :* Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Jak to jest.Mam konto PL ale zyje za granica co za tym idzie..kiedy wpisuje dane ,na drugiej karcie zapytany o billing address mam ustawione ''Poland''.Czy nie-zgadzajace sie tam dane uniemozliwia mi zakupy na tym kocie?.Ale jak w takim razie ludzie dokonuja zakupow z US Store? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 (edytowane) Brak weryfikacji adresu. Hysz mnie o tym oświecił - prawie wszędzie były "cycki" wpisane na kanadyjskim koncie a i tak dało się kupić Za to w PL jak źle wpiszę to błąd wywala. Prawie to samo masz jak robisz przelewy krajowe (w polsce) - musi się zgadzać (czty. istnieć) rachunek - cała reszta jest nieważna i możesz w sumie cokolwiek wpisać Edytowane 25 kwietnia 2009 przez Kyo Cytuj
Vril_Dox 153 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 Ew. konto na Hongkong bo na Jap. nic nie kupisz. Właśnie próbowałem aktywować swoją kartę na nowo założonym koncie HK i niestety nie udało się. Dodam że z aktywacją jej na koncie US nie miałem najmniejszych problemów. Czy ktoś może potwierdzić, że udało mu się aktywować swoją kartę na koncie HK? Czy rodzaj karty (bank) ma coś w tej kwestii do rzeczy? Potwierdzam. Moją kartą kredytową VISA z GE Money bank kupuje w HK, USA i PL. Działa bez problemów. Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Za przeproszeniem- szlag mnie zaraz trafi.. Czy da się eKartą z mBanku płacić na amerykańskim/kanadyjskim PSS? Polskiego adresu nie przyjmuje przy robieniu konta na PSN, jak mam kanadyjski, to nie przyjmuje karty, bo coś tam się nie zgadza.. Cytuj
Gość Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Ja kupuje taką kartą na US, adres jakiegoś ratusza skądś tam wziąłem z google. Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Ja kupuje taką kartą na US, adres jakiegoś ratusza skądś tam wziąłem z google. Wpisujesz nazwisko właściciela karty, numer, datę, security code, amerykański adres i przyjmuje ci kartę? Cytuj
Gość Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Dokładnie. Chociaż przyznam że ostatnio kupowałem coś z US na początku stycznia, więc może pozmieniało. Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Dokładnie. Chociaż przyznam że ostatnio kupowałem coś z US na początku stycznia, więc może pozmieniało. A masz polskie znaki w nazwisku? Cytuj
Gość Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Nie. Ale to raczej nie ma wpływu, jak wpiszesz bez polskiej kreseczki. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 O ile pamiętam, to polskiego adresu przy robieniu konta na Ameryce nie przyjmie, ale przy dodawaniu karty już tak. Albo nie trzeba go wpisywać - w każdym razie spokojnie da radę na amerykańskim PSS kupować. Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 O ile pamiętam, to polskiego adresu przy robieniu konta na Ameryce nie przyjmie, ale przy dodawaniu karty już tak. Albo nie trzeba go wpisywać - w każdym razie spokojnie da radę na amerykańskim PSS kupować. Adres jest chyba jednak nieistotny. Szit, cały czas miałem komunikat, że coś jest nietak z informacjami o karcie, a teraz "The credit card information cannot be updated" Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 (edytowane) Adres jest chyba jednak nieistotny. Szit, cały czas miałem komunikat, że coś jest nietak z informacjami o karcie, a teraz "The credit card information cannot be updated" Po 3 próbach dodania karty jest blokada ze strony Sony na 24h. Edytowane 15 maja 2009 przez Kyo Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Ja już nie wiem, niby wszystko dobrze wpisuje, a ciągle jest "The credit card information is not valid. Plz check your entries carefully." Co na to poradzić? Cytuj
nemix 36 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Ja już nie wiem, niby wszystko dobrze wpisuje, a ciągle jest "The credit card information is not valid. Plz check your entries carefully." Co na to poradzić? Na razie nic nie rób,bo im dłużej będziesz próbował tym dłużej będziesz miał blokadę na karcie.Wstrzymaj się 24 godziny z dodaniem.Karta z mbanku działa na US jak i kanadyjskim bez problemu. Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Ja już nie wiem, niby wszystko dobrze wpisuje, a ciągle jest "The credit card information is not valid. Plz check your entries carefully." Co na to poradzić? Na razie nic nie rób,bo im dłużej będziesz próbował tym dłużej będziesz miał blokadę na karcie.Wstrzymaj się 24 godziny z dodaniem.Karta z mbanku działa na US jak i kanadyjskim bez problemu. Ja juz dobe odczekałem i zmieniło sie z card-info-can't-be-updated z powrotem na "The credit card information is not valid. Plz check your entries carefully." które mam od wczoraj od pierwszej próby Debetową na polskim PSS mi przyjęło, a tej wirtualnej ni hu-hu Cytuj
Guti 2 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 (edytowane) Szybko wchodźcie na amerykańskie konto. Video Store jest dostępne, prawdopodobnie jakiś błąd, oby nie. Szukajcie tego obrazka jak wejdziecie na PSS klik Edit: Ale od razu uprzedzam, że nic się nie da kupić, nie linczować. Taka ciekawostka, bo dotychczas jak wiadomo była blokada dla nas. Edytowane 16 maja 2009 przez Guti Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 Nie mogliście mi od razu powiedzieć, że wystarczy coś przelać na karte, żeby ja dodać? Cytuj
Wiśnia San 1 Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 czy ktoś wie jak usunąć karte z ps store? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 Account Management - Account Information - Billing Information - i tam w lewym dolnym rogu będzie usunięcie karty (z pamięci piszę jak coś). Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 (edytowane) Czy ta opcja Search była wcześniej w PSS czy ją wczoraj dodali? Wcześniej nie zwracałem na to uwagi. Edytowane 29 maja 2009 przez Kyo Cytuj
PiotrB 9 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 Też to zauważyłem . Musieli dodać wczoraj bo jakby było wcześniej to bym zauważył. Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Panowie, bo juz trace cierpliwosc.... Mam eKarte z Mbanku. Aktywowana, 30 pln przelane na karte i staram, sie ja dodac do konta. Card type: VISA Caldhosder name: imie i nazwisko drukowanymi wpisuje Numer karty bez zadnych odstepuw, jednym ciagiem Expires on: tak jak jest na karcie Card security code : 3 cyfry przypisane pod karte, zatwierdzam street adress 1: Wpisuje ulice, nr domu i mieszkania, deukowanymi street adress 2 i 3 puste City: LODZ state/province: puste Postal Code: podaje prawidlowy kod pocztoowy Akceptuje i jest komunikat: The Credit card information cannot be updated. Check your PlayStation@Network account information, account, and then technical support for assistance. Dodam, ze zalozylem nowe konto specjalnie na potrzeby sklepiku. mail inny niz przypisany do konta w banku. Walcze od wczoraj i przegrywam ciezkim combosem. Wiem ze strone wczesniej byl podobny problem, ale po doladowaniu konta kolega dodal karte, a ja mimo srodkow na karcie nie moge jej dodac ;/ Skoro po wpisaniu danych karty przechodze do wpisania adresu, to chyba cos a adresem zle robie, tak ? Z gory dziekuje za pomoc Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Wez sprobuj dodac karte przez www i wpisz Lodz z polskimi znakami. Jak to nic nie da to ewentualnie zadzwon na mLinie i odblokuj limit ilosciowy na transakcje dzienne i miesieczne (mozna to tylko na mLinii zrobic - wiem bo mialem to samo krwa mac)- na stronie mBank'u mozesz tylko limity kwotowe ustalac. Sorry ze bez polskich znakow - pisze z PS3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi