Incognitos 2 Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 na innym forum pisza, ze maja eKONTO w mbanku i nie moga kupowac w PSS to jak to jest? ja juz zlozylem wniosek o eKONTO z eKARTA i dodatkowo wzialem karte debetowa VISA Electron. wiec bede mogl kupowac? dzieki! W sumie to niepotrzebnie bo na nowe VISY z mbanku już można kupować na PSN (dają je od jakiś 1-2 lat). Natomiast ja mam ekartę i śmiga wszystko bez problemów. Fakt, że dawno nie kupowałem ale nawet z PS Store UK i USA robiłem zakupy. Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 ok dzikei to jutro ide podpisac umowe. ale co niepotrzebnie? ze wzialem Vise Electron? Cytuj
mikro 48 Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 (edytowane) Incognitosowi chyba chodziło o to, że niepotrzebna jest eKarta, bo z tego co wiem płaci się za nią jednorazowo 20 albo 25zł. A zwykła, darmowa izzyKarta (która jest właśnie Visą Electron) wystarczy Edytowane 14 września 2009 przez mikro Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 a no to chyba ja tez cos zle napisalem. bo nie wzialem eKARTY, tylko zlozylem wniosek o eKONTO i dodatkowo VISA Electron. i nie wiem czy w tym jest tez eKARTA zreszta obczajcie sami http://www.mbank.pl/indywidualny/rachunki/osobiste/eKONTO/ kurcze, ale wszyscy mi meca w glowie hehe. na innym forum jedna osoba pisze, ze zeby kupowac w PSS musze miec wirtualna karte, czyli eKARTE, ktora kosztuje wlasnie 20zl. inni znowu pisza, ze maja VISA Electron i kupuja na PSS. a dobra zapytam jutro pracowniika Cytuj
Gość Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 Jak zakładasz konto to dostajesz zwykłą kartę płatniczą, tą Visa Electron - za darmo + ewentualne ubezpiecznie 2 zł. Podobno można nią już płacić również na polskim PSS. Natomiast wirtualna karta, czyli eKarta, udaje kartę kredytową, więc można nią płacić przez internet na całym świcie (ma kod CVV i datę wygaśnięcia wymaganą do takich transakcji), w sklepach internetowych, na PayPalu i oczywiście US Store. Cytuj
mikro 48 Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 To ja tylko na podsumowanie powiem z własnego doświadczenia - można płacić zwykłą, darmową kartą płatniczą Visa Electron z mBanku na polskim PSS (na innych nie próbowałem). I właśnie ta zwykła karta też ma datę wygaśnięcia i 3 cyfrowy kod. Nawet na stronie mBanku jest napisane: "Zakupy w internecie - płatności internetowe, korespondencyjne, telefoniczne we wszystkich sklepach internetowych akceptujących karty Visa - w celu ustalenia limitu dla danego rodzaju transakcji dokonaj zmian samodzielnie w serwisie transakcyjnym lub skontaktuj się z mLinią." link: http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/debetowe/Visa_Electron_izzyKONTO/#tabs=0 pozdrawiam:) Cytuj
Gość Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 No to moja wydana 2 lata temu jeszcze nie miała. Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 Tak w nowej VISIE w mbanku jest już kod CVV, chip, można płacić w sklepach za pomocą PINu, a nie podpisem itd. Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 (edytowane) podisalem umowe do 10 dni bede mial karte VISA Electron. jeszcze tylko jedno pytanko: Incognitos i kilka innych osob pisalo, ze mozna nia kupowac na PSS. tylko, ze wszyscy pisali o PL PSS. dlatego, czy ktos majacy te karte moglby napisac, czy mozna nia kupowac w US PSS? dzieki! Edytowane 15 września 2009 przez gianbuffon Cytuj
Baro2112 0 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 Witam,mam pytanko.Bo kupilem sobie z kolega i kilkoma osobami gre z PSS i teraz takie pytanie,bo ja konsole bede mial dopiero jutro ale konto juz zalozylem u kolegi i chcialbym sie dowiedziec czy jak kolega u siebie sciagnie full gierke z pss i pozniej jak ja bede chcial to zrobic na swoim koncie ale na jego konsoli to mi tez odblokuje fulla gry??czy tez moze bedzie pokazywalo ze mam odblokowane ale jak wlocze to swoje konto na mojej konsoli to juz nie bede mial gry? Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 16 września 2009 Opublikowano 16 września 2009 (edytowane) Podbijam pytanie wyżej, bo sam bym chętnie kupił. Są jakieś sklepy EU, które przyjmują polskie karty(bo GB jak wiadomo nie)? Edytowane 16 września 2009 przez Khadgar Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Witam,mam pytanko.Bo kupilem sobie z kolega i kilkoma osobami gre z PSS i teraz takie pytanie,bo ja konsole bede mial dopiero jutro ale konto juz zalozylem u kolegi i chcialbym sie dowiedziec czy jak kolega u siebie sciagnie full gierke z pss i pozniej jak ja bede chcial to zrobic na swoim koncie ale na jego konsoli to mi tez odblokuje fulla gry??czy tez moze bedzie pokazywalo ze mam odblokowane ale jak wlocze to swoje konto na mojej konsoli to juz nie bede mial gry? gry z pss mozna dzielic na 5 konsol twoj kolega loguje sie na konto z grą -> sciaga -> przelogowuje sie na swoje normalne konto -> ty logujesz sie na konto z grą -> sciagasz -> przelogowujesz sie na glowne konto -> i wszystkim dziala gra. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 W jakich europejskich sklepach(poza polskim) można kupować używając polskiej karty(BZWBK Visa)? Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 (edytowane) nieaktualne. prosze wyrzucic Edytowane 18 września 2009 przez gianbuffon Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 21 września 2009 Opublikowano 21 września 2009 W jakich europejskich sklepach(poza polskim) można kupować używając polskiej karty(BZWBK Visa)? No nie wierzę, że nikt nie kupował/nie próbował kupować nigdzie poza polskim i amerykańskim PSS. Przed chwilą okazało się, że na niemieckim polska Visa nie pohasa. Jakieś doświadczenia z innymi? Cytuj
Vril_Dox 152 Opublikowano 21 września 2009 Opublikowano 21 września 2009 W jakich europejskich sklepach(poza polskim) można kupować używając polskiej karty(BZWBK Visa)? No nie wierzę, że nikt nie kupował/nie próbował kupować nigdzie poza polskim i amerykańskim PSS. Przed chwilą okazało się, że na niemieckim polska Visa nie pohasa. Jakieś doświadczenia z innymi? VISA z GE Money Bank działa bezproblemowo w HK. Na europejskich nie próbowałem bo nie mam kont. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 21 września 2009 Opublikowano 21 września 2009 Ale HK to chyba osobny region i dodatki nie zadziałają z grami EU czy jak to jest? Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 21 września 2009 Opublikowano 21 września 2009 Jak masz gre PAL to dodatek też musi być PAL. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 No ja wiem, po prostu chcę kupić dodatek Jedi Temple do SW: FU, a na polskim PSS go nie ma. Mam grę PAL i zastanawiam się jak i gdzie ten content mogę kupić. Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 No ja wiem, po prostu chcę kupić dodatek Jedi Temple do SW: FU, a na polskim PSS go nie ma. Mam grę PAL i zastanawiam się jak i gdzie ten content mogę kupić. Sprawdź na UK. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 No ja wiem, po prostu chcę kupić dodatek Jedi Temple do SW: FU, a na polskim PSS go nie ma. Mam grę PAL i zastanawiam się jak i gdzie ten content mogę kupić. Sprawdź na UK. A zadziała polska Visa? Cytuj
Gość Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 A nie możesz sam spróbować skoro Ci tak zależy? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 (edytowane) Khadgar - na 90% nie zadziała na UK PSS polska Visa. O dziwo we wszystkich sklepach internetowych w UK ta sama Visa (mBank / WBK) działa bez problemu. Edytowane 23 września 2009 przez Kyo Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 (edytowane) Już nieważne. Edytowane 25 września 2009 przez Khadgar Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi