iKozak 1 Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Witam, Otóż parę dni temu zasiliłem konto kwotą w wysokości 115zł gdyż, ponieważ chciałem kupić grę pt.: "Trine". Nie udało mi się tego dokonać ponieważ wyświetlił mi się komunikat: "The credit card information is not valid..." dalej nie pamiętam ale było tam coś żeby sprawdzić dane wpisane na karcie. Wszystko oczywiście było ok, ale problem się powtarzał, więc postanowiłem sprawdzić inną padło na Battle tank. Ku mojemu zdziwieniu udało się i mam już grę na dysku. Po paru dniach nic się nie zmieniło postanowiłem dodać pieniądza manualnie. Próbuje 100zł nic 60 nic 40 nic 20 weszło no to jeszcze raz jest 40 no to jeszcze 60 i jeszcze i nic zostało na 60 zostało mi na koncie 18zł. Na koncie mam 60 trzeba 9 zł ale i tak komunikat jest ten co na początku. O co w tym wszystkim chodzi? 1 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 (edytowane) Niestety coraz więcej contentu, którego nie ma na polskim PSS(ostatnio DLC do Fallouta). Prędzej czy później trzeba będzie nabyć zdrapkę. I tu pytanie - jak się dodaje kasę ze zdrapki? Jednorazowo czy można zasilać nią konto tak jak kartą? Edytowane 29 września 2009 przez Khadgar Cytuj
newyorkdanzig 2 Opublikowano 30 września 2009 Opublikowano 30 września 2009 bedzie sie dalo zasilic konto w UK, USA albo JAP, karta zdrapka zakupiona w Polsce? Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 30 września 2009 Opublikowano 30 września 2009 Z tego, co czytałem to nie. Zdrapka US tylko na konto US itd. Cytuj
Vamp 0 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Własnie wczoraj zasililem konto kodem ze zdrapki(Irlandia) i nierozumie czemu skur....e niewprowadzily tego wczesniej zero problemow dodatkowo mam teraz 2 puste pudelka Cytuj
raVen20 1 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Panowie, podobno jeden z naszych kolegów na forum dostał bana na pss store za kupienie gry z nieswojego konta. Czy jest to możliwe, że Sony zaczęło banować za rozdzielanie gier na 5 kont? Cytuj
Sadzikkk 159 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Rozmawiałem właśnie z użytkownikiem tego forum i nie będę podawac jego nicka, że tydzień temu wyrzuciło go z playstation store tak po prostu. Nie mógł wykonac żadnejj onlineowej akcji typu Logowanie się do PsStore, założenia konta, przeglądarkę internetową. Po telefonie do Sony tego użytkownika, okazało się ze dostał on permanentnego bana na konsolę za kupienie czy też posiadanie gry niezakupionej na swoim koncie, konta nie usunęli lecz konsola nadaje się już tylko do grania bez możliwości łączenia się z siecią czy tym bardziej graniem przez siec. Z konta będzie mógł korzystac dopiero po zakupieniu nowej konsoli ! Sony widocznie zabrało się za składkowiczów, choc jak mi wiadomo to opcja Share swoich gier była legalna(może się mylę jak tak to mnie naprostujcie). Tak o to dzieją się nieciekawe rzeczy na polskim poletku konsolowym. Tekst ten proszę odbierac jako taką przestrogę lub wystopowanie z tym procederem bo bany mogą stac się zjawiskiem częstszym. Dodam iż osoba której konsola została zbanowana posiada ponad 30 gier na dysku zakupionych właśnie w taki sposób. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 (edytowane) A to zgodne z prawem? Takie blokowanie? Skoro jest jak byk napisane że można dzielić na 5 systemów a następnie blokują w ogóle online to coś nie tak... Zresztą - IMO g ó w n o prawda. ETO. Edytowane 6 października 2009 przez Kyo Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 (pipi) prawda panowie, w umowie jest napisane ładnie i jasno co i jak, jeśli chodzi o 5 kont, 5 konsol. Pewnie próbował jakieś lewe rzeczy robić. nie ma co się bać moim zdaniem. Cytuj
Sadzikkk 159 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Tylko dziwnym trafem ma tego bana właśnie za to. Dzwonił do polskiego oddziału sony i tak mu tą sprawę przedstawili, że za posiadanie gry nie zakupionej na swoim koncie za kwotę 36zł otrzymał permanentnego bana na korzystanie usług PSN. Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 (edytowane) Polski oddział Sony ma dużo do gadania akurat, oni są od sprzedaży itp, a nie od egzekwowania takich dziwnych rzeczy. Zresztą, ja tam się kłócić nie będę, jakieś dziecko was ściemnia i macie pełne gacie. EDIT: tez mogę powiedziec, że dostałem bana na PSN, bo wygrałem w KZ2 10 meczy pod rząd. xD. Idiotyzm. Bez dowodów nie ma co się stresować. jest luzik. Edytowane 6 października 2009 przez Hysz Cytuj
Sadzikkk 159 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 freezy89 to nick osoby zbanowanej. Dzwońcie do sony lub uderzajcie do niego on wam tą sprawą. Chłopak nic nie wymyśla zapytajcie go sami. Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Dobrze, fantastycznie po prostu. Nie obchodzi mnie to za bardzo, bez dowodów i tak nic nie sprawdzimy. Buźka. Cytuj
Sadzikkk 159 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Już sprawa stała się bardziej klarowna, po kolejnym telefonie do sony okazało się, że ban nie został dany za ściągnięcie gry z nieswojego konta lecz kupno z innego. Wyglądało to tak iż osoba udostępniła mu konto w celu by kupił z jej konta jakąś grę w tym wypadku 36 zł i za zakup gry z nie swojego konta otrzymał permanentnego bana. Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Otóż to, czyli stara śpiewka, można dzielić, nie można sprzedawać E O T. cycki Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Czyli co, wolno np. zapłacić komuś 7, 10, 25 zł za slot i ściągnąć z jego konta po tym jak udostępni Ci dane, wolno złożyć się w 5 na grę, a nie wolno czego? Bo przykład z kupowaniem z czyjegoś konta jest dla mnie mało zrozumiały... Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 6 października 2009 Opublikowano 6 października 2009 Nie można pobierać opłat za udostępnianie tzw slota. Można stworzyć konto i DOBROWOLNIE UDOSTĘPNIĆ BEZ POBIERANIA OPŁAT. Wyraziłem się w miarę jasno myślę. Warto czasem czytnąć postanowienia licencyjne... 1 Cytuj
Jared 0 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Płaci ktoś z Was kartą debetową z mBanku ? tą niebieską z delfinem, działa ? bo mi nie przyjmuje na US czy UK. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Płaci ktoś z Was kartą debetową z mBanku ? tą niebieską z delfinem, działa ? bo mi nie przyjmuje na US czy UK. Wyrob sobie eKarte. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 eh, bym wiedział to bym od razu brał, a tak to będzie trzebac czekać z 2 tygodnie albo i dłużej, tak mi szła normalna debetówka, kur*a, w Inteligo na visie electron wszędzie mogłem płacić, a tu jakieś eKarty wymyślają Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 (edytowane) Płaci ktoś z Was kartą debetową z mBanku ? tą niebieską z delfinem, działa ? bo mi nie przyjmuje na US czy UK. Na USA działa na 101% a na UK żadna Ci nie zadziała z tych co są w Polsce. Edytowane 6 listopada 2009 przez Kyo Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 witam, dziś odpaliłem amerykański PSN i pojawił się komunikat: "This service is not available in your region". Czy to oznacza, że oficjalnie US PSN został nam odcięty? nawet zawartości nie da się oblukać. Czy można puścić połączenie PS3 przez proxy? Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Żaden psstore nie działa. Przynajmniej z tych co sprawdzałem - usa, polski, brytyjski. Zresztą jak wbijałem na brytyjski to wyświetliło info, że jest maitenance psn. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 pozostałe już mi działają - wpuszcza mnie również normalnie do PSN, tylko PSStore mam zablokowany. Wcześniej miałem właśnie komunikat o maintenance, obecnie ma już tylko info o tym, że usługa wybrana nie jest dostępna z mojego regionu lipa Kris, boje się, że się hamburgery wycwaniły Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Mam nadzieję, że jednak nadal coś mięchają. Bo dosłownie 5 min temu sprawdzałem i na żaden psstore mnie nie wpuszczało - wszędzie komunikat o niedostępności w moim regionie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi