Sadzikkk 159 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 Witam, chciałbym się dowiedziec jakie karty przyjmuje US PSStore, oraz czy koniecznie musi to byc kredytówka? Mam kartę płatniczą i kredytową Visa ING Bank Śląski (posiadają cudowny 3 cyfrowy kod). Obie są nieakceptowane przez polski jak i inny psstore. Podsyłajcie jakieś konkretne propozycje, ale polskich Banków. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 mBank. Mi ten delfin działa i na PL i na US. Myślałem, że na amerykańskim się wypnie ze względu na to, że nie było wyszczególnionej opcji dla Visa Electron, ale poszło bez problemów. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Nie można pobierać opłat za udostępnianie tzw slota. Można stworzyć konto i DOBROWOLNIE UDOSTĘPNIĆ BEZ POBIERANIA OPŁAT. Wyraziłem się w miarę jasno myślę. Warto czasem czytnąć postanowienia licencyjne... Czyli jest tak, dopóki kupuje ta sama osoba z danego konto i się dzieli z innymi to wszystko picuś glancuś, ale jak druga osoba z grupy kupi to idą bany, bo kupiła już nie ta osoba, która zakładała konto i robiła zakupy do tej pory? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 od kiedy filmy sa na ps store? chodzi o US store Cytuj
Gość Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 od zakończenia konferencji sony na e3 '09 Cytuj
Gość szpic Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 ktos wie ile kosztuje ta przyjemnosc wypozyczenia filmu tam? i jak to jest? jakie dostepne jezyki? co trzeba zrobic aby tam sie dostac mnie wywalilo ze nie mam prawidlowego konta Cytuj
Gość Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 Nie wejdziesz tam. Wykrywa ip-kraj i po tym udziela albo odmawia dostępu. Nic Ci nie da posiadanie konta US. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Można przez wykupiony VPN w np. USA, tylko że to bez sensu bo i tak legalność takiego przedsięwzięcia jest dyskusyjna. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 7 grudnia 2009 Opublikowano 7 grudnia 2009 nie moge skonfigurowac danych karty z kontem PSStore. ciagle wyskakuje blad. czy polski sklep nie akceptuje karty debetowej ING? musi to byc koniecznie kredytowa? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 8 grudnia 2009 Opublikowano 8 grudnia 2009 macie tez tak? testowalem tylko na polskim pss Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 9 grudnia 2009 Opublikowano 9 grudnia 2009 (edytowane) To się wyświetla teraz jak jest "maintenance" ...sam to miałem jakiś czas temu i się przeraziłem, że moje konto z HK i Kanady szlag wzięły xd VoytecCFC @ tak musi być karta kredytowa z 3 cyfrowym kodem bezpieczeństwa. Edytowane 9 grudnia 2009 przez sakiu Cytuj
cureman 1 Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 Witam mam pytanko .Posiadam dwa konta jedno na mnie na PL i drugie na żonę na USA .Posiadam karte Visa i mysle ze na Polskim koncie spokojnie moge kupować .Ale czy moge ta karta płacic na koncie USA.?Wiadomo ze dane adresowe na koncie żony są lewe.Czy moge na jej koncie płacic moja karta podając moje prawdziwe dane z karty?? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 Witam mam pytanko .Posiadam dwa konta jedno na mnie na PL i drugie na żonę na USA .Posiadam karte Visa i mysle ze na Polskim koncie spokojnie moge kupować .Ale czy moge ta karta płacic na koncie USA.?Wiadomo ze dane adresowe na koncie żony są lewe.Czy moge na jej koncie płacic moja karta podając moje prawdziwe dane z karty?? Na kontach USA jest brak weryfikacji adresu - musi się tylko zgadzać imię i nazwisko posiadacza karty więc spokojnie zrobisz zakupy. Cytuj
cureman 1 Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 Witam mam pytanko .Posiadam dwa konta jedno na mnie na PL i drugie na żonę na USA .Posiadam karte Visa i mysle ze na Polskim koncie spokojnie moge kupować .Ale czy moge ta karta płacic na koncie USA.?Wiadomo ze dane adresowe na koncie żony są lewe.Czy moge na jej koncie płacic moja karta podając moje prawdziwe dane z karty?? Na kontach USA jest brak weryfikacji adresu - musi się tylko zgadzać imię i nazwisko posiadacza karty więc spokojnie zrobisz zakupy. No tak tylko ze karta jest na mnie a wiadomo ze zona m a to samo nazwisko .Nazwisko starczy czy nie? Wie ktos jak wyg.gry z ps.one na Ps3 ? Chodzi mi oto czy gry sa w pełnym 16-9 czy raczej jest jakies małe okienko? aha i jak jest z rozdzielczoscia obrazu?. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 (edytowane) No tak tylko ze karta jest na mnie a wiadomo ze zona m a to samo nazwisko .Nazwisko starczy czy nie? Dane właściciela konta i dane właściciela karty to są dwie różne rzeczy które możesz podać osobno i które nie muszą się pokrywać ze sobą. Edytowane 10 grudnia 2009 przez Kyo Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 (edytowane) Przestało mi akceptować eKarte mBanku na polsim Store. Nie wiem o co chodzi, bo jeszcze dwa miesiące temu bez problemu zakupiłem dodatek za 34zł. Po dwóch godzinach grzebania w opcjach mogę jednoznacznie stwierdzić, że: Sony z dniem 10.12 zablokowało opcję robienia przelewów z kont. Pozostała jedynie możliwość korzystania ze zdrapek. Edytowane 11 grudnia 2009 przez rkBrain Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 (edytowane) Przestało mi akceptować eKarte mBanku na polsim Store. Nie wiem o co chodzi, bo jeszcze dwa miesiące temu bez problemu zakupiłem dodatek za 34zł. Po dwóch godzinach grzebania w opcjach mogę jednoznacznie stwierdzić, że: Sony z dniem 10.12 zablokowało opcję robienia przelewów z kont. Pozostała jedynie możliwość korzystania ze zdrapek. Trochę dziwne - u mnie karta do mKonta (delfin) zadziałała bez problemu (2 minuty temu). Więc eKartę tym bardziej powinno "łyknąć". Edytowane 11 grudnia 2009 przez Kyo Cytuj
Gość szpic Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 wpuszcza was do ps store? chcialem demka sciagnac a nie moge wejsc ani na us ani na pl store. internet ( przegladarka ) w ps3 normalnie dziala Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) No i nie wiem co mam zrobić. Bo co mam na infolinii powiedzieć? Karta nie jest zablokowana, dane są poprawne, wszystko według zaleceń. Od Sony nic się nie dowiem a z mBanku dostałbym wcześniej jakąś wiadomość jakby coś zmieniali. Karta jest ważna do 2013. Spróbuję wczytać tą zwykłą debetową. eKartę anuluję chyba bo się za nią płaci. Nienawidzę takich sytuacji. Nic nie zmieniałem, nic nie ruszałem i z dnia na dzień przestaje wszystko działać. A do tego jak zwykle nie wiadomo o co chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi to też ciężko jest to naprawić. A do tego jeszcze jest ta 24h blokada. Następną próbę będę mógł przeprowadzić o 21. Edytowane 12 grudnia 2009 przez rkBrain Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) Na razie nic się nie łam i nic nie anuluj - może VISA miała jakiś przestój chwilowy a Ty miałeś pecha albo Sony coś kombinuje co widać po poście szpica. Czasem mnie też nie chciało "wpuścić" np. w dniu premiery WHD - myślałem że kogoś zabiję i wiem co czujesz kurna - czekać 24h Edytowane 12 grudnia 2009 przez Kyo Cytuj
Velius 5 704 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 Jestem posiadaczem PS3 dopiero od wczoraj i zauwazylem na forum temat "Zakupy w PSS". Z tego co widze to wiekszosc ludzi ustawia sie na jakies skladki po 5 osob...jak to dokladnie dziala?Mozna sobie "podawac" gre miedzy soba czy skopiowac ja 5 razy czy o co biega. Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Ktoś zakłada konto na którym kupuje grę i potem podaje 4 innym osobom dane konta (login i hasło), żeby one też tą grę ściągnęły (wchodząc do PSStore -> ostatnio pobierane (czy jak to tam po polsku będzie)). Cała sztuczka w tym, że Sony umożliwiło pobieranie gry temu samemu kontu na 5 różnych konsolach. Czy to strzał w piętę, to można się kłócić, bo nie wiem czy przynajmniej jedna na 5 osób biorących udział w takiej zrzutce kupiłaby sama np. Trine... Cytuj
vip77 237 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 ja sie tak spytam z ciekwawosci, jest juz ta 24 godzinna blokada miedzy jednym pobraniem a drugim? Cytuj
Velius 5 704 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Ok teraz wszystko jasne,dzieki Fab3r Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 ja sie tak spytam z ciekwawosci, jest juz ta 24 godzinna blokada miedzy jednym pobraniem a drugim? Na dema na pewno nie. W opisie na PSS też nie ma nic na ten temat (DLC do U2) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi